بازدید 5412

بیکاران مدرک‎دار ۴ برابر شدند

کد خبر: ۷۵۵۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۴ 16 December 2017

گزارش مرکز آمار حاکی است ، طی سال های اخیر سهم افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از کل بیکاران رو به افزایش بوده و طی ۱۵ سال اخیر این سهم ۴ برابر شده است.

به گزارش تسنیم، تأمین اشتغال به ویژه برای جوانان همواره یکی از دغدغه های جامعه و سیاستگذاران اقتصادی بوده است. در حال حاضر با توجه به رشد جمعیت در دهه های قبل و جذب ناکافی نیروی کار در مشاغل و نیز ترکیب نیروی کار که بخش بزرگی از آن را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، اشتغال به چالشی برای دولت تبدیل شده است.

برآوردها نشان می دهد که در 5سال آینده به طور متوسط سالیانه 2.5 درصد به افزارد متقاضی کار در جامعه ایران اضافه خواهد شد. این موضوع توجه جدی به اشتغالزایی و فعالیت های اقتصادی به منظور جذب نیروی کار به خصوص جونان جویای کار را بیش از پیش نمایان می کند.

به نظر می رسد که از مهمترین دلایل تداوم نرخ بالای بیکاری در کشور، به عدم تعادل در بازار کار و پیشی گرفتن عرضه بر تقاضای نیروی کار مربوط می شود که خود ناشی از تغییرات بلند مدت جمعیتی در دهه های گذشته و جوان بودن جمعیت است و از سوی دیگر مشکلات اقتصادی و عدم تداوم نرخ رشد اقتصادی مورد نیاز برای جذب این افراد در بازار کار بوده است.

علاوه بر بالا بودن نرخ بیکاری برای جوانان و عدم کاهش آن به نرخ های تک رقمی واقعیت دیگر درباره بازار کار در ایران این است که ترکیب بیکاری نیز طی سال های گذشته دستخوش تغییر شده است. به گونه ای که سهم افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از کل بیکاران رو به افزایش بوده است. به طوری که این سهم از حدود 10 درصد در سال 1380 به بیش از 41 درصد در سال 1394 افزایش یافته است.

این وضعیت نشان می دهد که ماهیت بازار کار در حال تغییر است و لذا سیاست های اشتغالزایی در کشور نیز باید به گونه ای تدوین و اجرا شود که این بخش از افزاد تحصیلکرده جویای کار را تحت پوشش قرار داد. این رویه طی سال های 95 و 96 نیز روند صعودی داشته است. در سال‌های اخیر به گواه آمار اعلام‌شده از سوی مراکز آمار ایران، تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار یا به عبارتی بیکاران مدرک‌دار رو به افزایش بوده است.

بیکاران مدرک‎دار ۴ برابر شدند

علاءالدین ازوجی، مشاور وزیر و مدیرکل سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار درباره وضعیت بازار کار ایران می گوید: بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 95 حدود سه میلیون و 258 هزار نفر بیکار در کشور وجود دارد که از این میان تعداد کمی از آنها بی‌سواد هستند. خود این موضوع و سهم حدود 40 درصدی افراد دارای تحصیلات دانشگاهی در میان بیکاران جامعه نشان‌دهنده تغییرات اساسی در ساختار جمعیتی و تحصیلاتی کشور نسبت به دهه‌های گذشته است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
بهترین راه برای اشتغال جوانان مدرک داراآن است که طی مصوبه ای که قبلا شورای نگهبان نمود شاغلین با25سال و28سال سابقه بازنشست شوند باتخفیف 30سال بیمه و..وجوانان جایگزین انها جهت اشتغال شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
بیش از 70 درصد بازنشستگان مججدا به بازار کار برمی گردند و لذا این راهکار درست نیست.
صرف داشتن مدرک که این روزها گرفتنش مثل آب خوردن شده برای پیدا کردن شغل کافی نیست . برای داشتن شغل باید مهارت و تخصص کسب کرد که در دانشگاه های ما وجود نداره البته جوانان هم دنبالش نیستند !
چیزی که ما الان داریم خیل بیکاران تحصیلکرده بیسواده که در هیج جای دنیا سابقه نداره در این تعداد.
آموزشهای دانشگاهی را به روز کنند ، الان شرکت ما بیشتر از 6 ماه است که به دنبال دو نفر متخصص BI در محیط اوراکل است ، حقوق هم حداقل ماهی 4 تومن میدهد ، ولی هر چه فوق لیسانس و دکترا آمدند همه تئوریسین بودند که کتاب حفظ کرده بودند ، در صورتی که اینها در عرض چند ماه میتوانند این مباحث را یاد بگیرند ولی ...
با سلام
نکته جالب اینه که توان ایجاد شغل برای جوانان تحصیل کرده ندارند بعد از اینکه جوانان از کشور خارج میشن ابراز ناراحتی میکنند سفارت المان نوبت وقت مصاحبه دانشجویی از الان برای سال 2019 میده این نتیجه متقاضی زیاد جوانان برای ادامه تحصیل در انجا و پیدا کردن شغل است .
صادرات مدرک زیاد شده بیکاری که داریم
چرا فغانی یا ارمنی و آسوری بیکار نداریم؟
مبارکه
پاسخ ها
حمیدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
مبارک ، غلام شماست
ظرفيت استخدام دولت هم محدود است گيرم يك يا دوسري بازنشسته شدند بعدش چكار ميخواهيد بكنيد بايد علت افزايش رشد جمعيت را مد نظر قرار گيرد اگر رشد طبيعي يك درصد يا نيم درصد داشتيم درطي 40 سال اخير كه در سال 57 حدود 30 ميليون نفر بوديم الان بايد حدود 40 الي 45 ميليون نفر بوديم نه 85 ميليون نفر
در کشوری که تعداد دانشگاههای ان اندازه هند و چین با بیش از یک و نیم میلیارد نفر است تولید مدرک دلیل بر مهارت و سواد تخصصی نیست. در سالهای گذشته با به تاخیر انداختن اشتغال این جوانان، بهترین سالهای عمر انها را تباه کردند و هزینه های بیشتری برای مملکت درست کردند. جوانی که چهار یا شش سال از بهترین سالهای عمر ش را در دانشگاه و به امید به دست آوردن کاری اداری و شیک گذرانده است دیگر تمایلی به اشتغال در مشاغل عادی جامعه نیست و از این طریق جامعه و نظام اداری را مقصر می داند که بیراه هم نیست.
ای کاش دست از این همه تولید مدرک برداربم و بیشتر از این به تب مدرک گرایی دامن نزنیم.
این برای تایید بودجه سال آینده است و بس
بیشتر این دانشگاههای پولی وبی کیفیت تعطیل باید شود تجارت خانه هایی که فقط به کسب درآمد می اندیشند
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار