بازدید 9634

بازار صنعت تابلو برق اشباع است

رئیس انجمن سازندگان تابلوهای برق ایران با بیان اینکه صنعت تابلو برق یک صنعت اشباع است و واردات ایجاد مشکل می کند گفت:انتظار داریم که دولت در قراردادها چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه ­گذاری خارجی تابلو برق به عنوان یک محصول وارد نکند.
کد خبر: ۷۳۵۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰ 06 October 2017
رئیس انجمن سازندگان تابلوهای برق ایران با بیان اینکه صنعت تابلو برق یک صنعت اشباع است و واردات ایجاد مشکل می کند گفت:انتظار داریم که دولت در قراردادها چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه ­گذاری خارجی تابلو برق به عنوان یک محصول وارد نکند.

سید علی کهفی قانع که چندی قبل در گفت و گو با خبرنگار فارس در خصوص واگذاری تولید تابلوهای برق در قرارداد بیدبلند به شرکت تحت لیسانس آلمان انتقاداتی را مطرح کرده بود در این باره اظهار داشت: دو نوع تولید تابلو برق در کشور حاکم است،یک گروه شرکت­هایی هستند که خودشان طراحی می­‌کنند و با توجه به دانش خود تابلو برق تولید می­‌کنند،تایپ تست بین­ المللی اخذ و این تابلو را به نام برند خود ثبت می ­کنند و شروع به فروش این تابلو با نام خود می­ کنند.

وی افزود: گروه دوم نیز شرکت­های تولید کننده‌ای هستند که با شرکت­های معتبر جهانی وارد قرارداد شده و طبق آموزشهای آن­ها و علم و دانش آن­ها ، کار ساخت تابلو را انجام می­‌دهند و ما این نوع تولید را ، تولید تحت لیسانس می­نامیم.

قانع خاطر نشان کرد:هر دو گروه جزو اعضای انجمن ما هستند، در سطح بسیار بالایی کار تولید تابلو برق را انجام می­‌دهند و مورد حمایت ما هستند، اما شرکت­هائی که تابلو برق با تایپ تست تولید می­‌کنند به دلیل وابستگی کمتر به خارج و بیشترین استفاده از منابع انسانی داخلی مورد حمایت بیشتر و تشویق انجمن واقع می­‌شوند.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوهای برق ایران اضافه کرد:در این نوع تولید تابلو برق، وابستگی به خارج از کشور وجود ندارد و تقریباً تمام عوامل و تجهیزات و همچنین تکنولوژی ساخت از لحظه طراحی تا لحظه­ فروش در داخل کشور برنامه ریزی ، طراحی و تولید می­شود و تائیدیه های بین ­المللی را نیز دارد .

وی با اشاره به اینکه این نوع تابلوها عموماً در شرایط مختلف اعم از تحریم و یا مشکل در مراودات بین ­المللی یا هر شکل دیگر می توانند منافع ملی را تامین کنند، اظهار داشت: اما برای تابلوهایی که تحت لیسانس شرکت­های خارجی تولید می‌شوند طبیعتاً وابستگی­‌هایی وجود دارد که ممکن است در بزنگاه­های سیاسی تلاش و روال معمول تولید آن­ها با مشکل مواجه شود.

قانع ادامه داد:در حقیقت تاکید ما بر تولید نوع اول تابلوها است و از شرکت­ها می‌­خواهیم آن­هایی که قادر هستند و امکانات فنی و دفتر مهندسی قوی دارند وارد این کار شوند. تابلوهای برق را با توجه به نیازهای داخلی کشور طراحی و به مرحله تولید برسانند و احیاناً به بازارهای صادراتی که مد نظرشان است صادر کنند.

*تاکید ما عدم واردات تابلو برق به کشور است

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوهای برق ایران تصریح کرد: آنچه که مورد اعتراض جدی انجمن است این است که هیچ نوع تابلویی از خارج کشور وارد نشود. چون تابلوسازانی که در ایران فعال هستند توان پاسخگویی به پروژه‌­های داخلی را دارند، نمونه آن ارائه آمار 40 میلیارد دلاری سرمایه ­گذاری خارجی در این زمان است که در آینده نزدیک هم شاهد سرمایه­ گذاری 35 میلیارد دلاری خواهیم بود.

*سرمایه ­گذاری 40 میلیاردی هیچ حرکتی در صنعت تابلوهای برق کشور ایجاد نکرد

قانع ادامه داد:در حقیقت ما به این اعتراض داریم که سرمایه ­گذاری 40 میلیارد دلاری انجام شده در کشور هیچ حرکتی در صنعت تابلوهای برق کشور ایجاد نکرده است. علی­ الاصول این مبلغ باید حجم بسیار بزرگی از کار صنعتی را به داخل وارد کرده باشد.

وی افزود:با توجه به توانایی که صنعت تابلو برق دارد انتظار داریم که دولت در قراردادهای اینچنینی چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه ­گذاری خارجی تابلو برق به عنوان یک محصول وارد نکند زیرا ما در حد صدور تکنولوژی هستیم و درخواست می­‌کنیم که به هیچ عنوان زیر بار این عنوان قرار نگیرد که تابلو برق را از خارج وارد کند.

رئیس انجمن سازندگان تابلوهای برق خاطر نشان کرد:آنچه که مورد اعتراض ما است این است که به عنوان مثال در پروژه "بید بلند" هم آن چه دقیقاً مورد بحث واقع شده همین مطلب بوده که نوعاً تابلوهایی به صورت تایپ تست در داخل کشور ساخته می‌­شود از مناقصه حذف شده و مناقصه فقط با شرکت­های لایسنس دار برگزار کرده ­اند که این مورد اعتراض است که چرا تابلو سازهای با ساخت داخل و تایپ تست به مناقصه دعوت نشده ­اند.

قانع تاکید کرد:به هیچ عنوان نباید تفاوتی بین این شرکت­ها لحاظ شود ، حتی اگر قرار است تفاوت و ارجحیتی قرار گیرد باید این تفاوت به سمت شرکت­هایی که دارای تایپ تست هستند سوق داده شوند، چون آ­ن­ها با حداکثر توانمندی داخلی تولید و عرضه می­‌شوند نه تابلوهایی که قسمت زیادی از آن به خارج از کشور وابسته است.

وی با اشاره به مصاحبه چندی قبل خود در خبرگزاری فارس ادامه داد: آنچه مطرح بوده این مبحث است نه اینکه ما اعتراض به شرکتی کنیم که چرا به یک شرکت دارای لیسانس کار داده شده است، آن شرکت هم عضو انجمن ما است و آن­ها هم می‌­توانند در مناقصات شرکت کنند و ایضاً شرکت­های دارای تایپ تست ، مد نظر ما این است که از تمام ظرفیت موجود در کشور در مناقصات استفاده شود.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوهای برق ایران خاطر نشان کرد:شرکت مذکور و شریک خارجی آن معترض شده است که ما در دوره ­های قبل تحریم همیشه در صحنه بوده و کماکان در بازار ایران با رعایت قوانین داخلی و بین ­المللی خواهیم بود. این برای ما مایه خوشحالی است و همین جا از حسن نیت این شریک خارجی استقبال هم می‌­کنیم و رعایت کامل قوانین مناقصات را برای واگذاری کار از تمامی جریان پروژ­ه ها خواستار هستیم.

وی ادامه داد:ما از دولت و سرمایه­ گذاران داخلی و خارجی تقاضا داریم در پروژه ­هایی که بصورت فاینانس و یا سرمایه گذاری برگزار و منعقد می­ شود قطعاً تابلو برق جزو مواردی باشد که از داخل تهیه شود.

*صنعت تابلو برق صنعت اشباع است و واردات تابلو به هر صورت و هر شکل باعث ایجاد مشکل در این بخش خواهد شد

قانع تصریح کرد:صنعت تابلو برق صنعت اشباع است و ظرفیت آن­ها خیلی بیشتر از مصرف داخل است و در حقیقت واردات تابلو به هر صورت و هر شکل باعث ایجاد مشکل در این بخش خواهد شد، از طرف دیگر هم شرکت­های ما در سطح بالای جهانی کار می­کنند و تولید دارند.

به گفته وی، صنعت تابلو برق داخلی به آن نقطه از داستان صنعت رسیده است که توانمند در صادرات تکنولوژی هستیم و در چنین شرایطی هیچ دلیلی برای واردات چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه­ گذاری نداریم.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر