بازدید 15219
۸

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا!

کد خبر: ۷۲۶۵۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰ 02 September 2017
بر اساس آمار گمرک در ۴ماهه نخست سال ۹۶ بیش از ۴۶ هزار تن تخمه آفتابگردان وارد کشور شده که از این میزان بیش از 3 هزار و 816 تن از ایالات متحده آمریکا خریداری شده است.

به گزارش میزان، دانه آفتابگردان به دلیل استفاده در روغن کشی از ارزش بالایی در بین محصولات کشاورزی برخوردار است و با نگاه به آمار گمرک می‌توان به این موضوع پی برد که هرساله ارز قابل توجهی برای واردات این محصول از کشور خارج می‌شود.

 
 
این درحالی است که کشت این محصول پرمصرف به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و مانند سایر محصولات کشاوری در بیشتر نقاط کشور می‌توان به کشت آن پرداخت.

در همین راستا چندی پیش رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان در رابطه با واردات تخمه آفتابگردان خاطرنشان کرد: باوجود تولید بالای تخمه آفتابگردان در کشور این محصول پرطرفدار در حجم بالایی وارد کشور می‌شود که نسبت به نمونه داخلی از ارزش غذایی پایین‌تری برخوردار است.

وی افزود:‌ای محصول که امکان تولید آن درکشور وجود دارد و هرساله ارز قابل توجهی صرف واردات آن می‌شود همچنان وارد کشور می‌شود، اما واردات محصول پرطرفداری، چون بادام هندی که توان تولید ان در کشور موجود نیست ممنوع است.

احمدی با بیان ارزش غذایی بالای نمونه داخلی تخمه‌های آفتابگردان گفت: کشاورزان در پی ورود تخمه آفتابگردان خارجی به کشور دیگر رغبتی به کشت آفتابگردان ندارند و از قیمت پایین نمونه خارجی در کنار ارزش غذایی پایین‌تر باعث متضرر شدن کشاورزان شده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار از میزان مصرف دقیق این محصول در کشور اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: مصرف تخمه آفتابگردان در کشور بالاست و در صنعت روغن‌کشی نیز ارزش بالایی دارد که با برنامه‌ریزی و تولید ۱۰۰ درصدی در داخل کشور می‌توان از واردات آن بی نیاز شد.

براساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری، در این مدت بیش از ۴۶ هزار و ۹۹۸ تن دانه آفتابگردان از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است.

براساس واردات این حجم تخمه آفتابگردان به کشور، ۴۴ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۶۷۳ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۱۵۴ میلیارد و ۳۴۰ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۹۵۵ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

گفتنی است تخمه آفتابگردان از ۹ کشور جهان وارد ایران شده است که در این میان اولین و بزرگترین صادرکننده تخمه آفتابگردان به ایران چین با صادرات بیش از ۲۸ هزار تن بوده است که توانسته در مدت ذکر شده درآمد، ۳۲ میلیون دلاری را نصیب خود کند.

بعد از چین، کشور امارات متحده عربی دومین صادرکننده تخمه آفتابگردان به کشور بوده است که در ۴ ماهه نخست سال جاری با صادرات ۴ هزار و ۵۵۳ تن درآمد بیش از ۵ میلیون دلاری را به خود اختصاص داده است.

در این میان ایالات متحده آمریکا به عنوان سومین کشور صادر کننده تخمه آفتابگردان به ایران دیده می‌شود که با صادرات ۳ هزار و ۸۱۶ تنی، درآمد ۱ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۴۷۱ دلاری را کسب کرده است.

با این تفاسیر درحالی که می‌توان کشت چنین محصولی را برای رفع نیاز کشور در حجم گسترده انجام داد و از خارج شدن ارز جلوگیری کرد حال جای سوال دارد که چرا به این محصول پرمصرف و کشت آن توجهی نمی‌شود و برنامه خاصی برای تولید آن در حجم انبوه وجود ندارد.


تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۸
به به مزارع تخم های افاب گردان ما دارد خشک می شود ....برای اینکه مشتری ندارد به به به به این عمل .....
حالا کی گفته واردات از امریکا بده
اتومبیل
ماشین الات راه سازی
هواپیما
.....
از امریکا وارد کنیم خوبه یا از چین
اینم از چین وارد کنید و خلاص
چرا فکر میکنید که ما باید همه چی رو تو کشور خودمون تولید کنیم. تابناک جان شما که اینقدر به مساله آب کشور حساس هستید، باید بدونید که با واردات محصولات کشاورزی درواقع مقادیر زیادی آب به صورت مجازی وارد کشور میشه. الان واردات آب مجازی یه استراتژی جدید برای رفع بحران آب در کشورهای خشکه. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سالهاست که از این استراتژی استفاده میکنند ولی متاسفانه تو کشور ما هیچ توجهی به این موضوع نمیشه و این تفکر وجود داره که ما باید حتما در بخش کشاورزی به خودکفایی برسیم.
چه بپذیرید و چه نپذیرید
ایران آب ندارد!
کشت محصولاتی نظیر آفتابگردان، هندوانه، و حتی گندم توجیه اقتصادی ندارد.
دولت اکنون گندم را به دو برابر قیمت جهانی از کشاورز می خرد فقط به دلیل اینکه کالای استراتژیک است.
آیا تخمه آفتابگردان هم کالای استراتژیک است که آن را چند برابر قیمت از کشاورز بخرد؟
دنیای اقتصاد کنونی، عرصه رقابت است برادر
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
خوراک دام و روغن سرخ کردنی از چه چیزی تهیه میشود؟؟
سلام،
فصل 12 کتاب مقررات صادرات و واردات مربوط می شود به واردات «دانه و ميوه هاي روغن دار؛ دانه و بذر و ميوه هاي گوناگون؛ نباتات صنعتی يا دارويی؛ كاه و نواله». من تا کنون تعرفه تخمه ندیده ام. تعرفه قابل خواندن 12960000 است و مربوط است به دانه آ فتابگرداگ، حتی آرد شده.
بهتر به کشاورزان خوی و مرند سر بزنید خیلی هاشون اومدن تهران با تاکسی های اینترنتی کار می کنند . این درحالیکه دانه ها برای تولید روغن وارد میشوند اما تنها قسمتی از آنها تبدیل به روغن شده و مابقی در بازار پخش می شوند . از طرفی نبودن ایزوله با پرتو امکان باعث می شود امکان صادرات وجود نداشته باشد زیرا در حین انتقال محصولات فاسد می شوند و در صورت استفاده از مواد افزودنی در گمرکات برگشت خواهند خورد ....
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی