بازدید 7408

کدام ازدواج‌ها آسیب‌پذیرتر هستند؟

کد خبر: ۷۲۳۱۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 20 August 2017
یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت: اگر جوانان آمادگی مواجهه با تعارضات را نداشته باشند، زندگی مشترک موفقی را تجربه نمی‌کنند و در معرض آسیب‌های بعدی و طلاق قرار می‌گیرند.‌

به گزارش ایسنا، عاطفه افشاری گفت: ازدواج به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات خانوادگی باید در قالب و چارچوب خاص خود قرار گیرد و این که زمانه تغییر کرده و جوانان این دوره و زمانه با گذشته بسیار فرق کرده‌اند پاسخ منطقی و قابل قبولی نیست.

وی ادامه داد: جوانان امروزه درست در همان خانواده‌هایی رشد و پرورش یافته‌اند که جوانان سال‌های قبل بزرگ شده‌اند و تنها به سبب پیشرفت فناوری و گسترده شدن دامنه ارتباطات نباید جوانان را به حال خود گذاشت تا شریک زندگیشان را انتخاب کنند.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: بعضی از خانواده‌ها به دلیل اینکه که جوانان هر کسی را که خودش انتخاب کند می‌پذیرد و اگر ما کسی را انتخاب کنیم مشکلات بعدی‌اش هم گریبانگیر ما می‌شود، در راهنمایی برای انتخاب شریک زندگی فرزندان خود کوتاهی می‌کنند.

افشاری گفت: پدر و مادر باید همراه و مشاور جوانان باشند و با استدلال و منطق آنها را قانع کنند که انتخابش درست یا نادرست است و بی گمان جوان نیز آن را می‌پذیرد.

وی با اشاره به اینکه ازدواج مقدمه تشکیل خانواده است، تصریح کرد: با ازدواج دو زوج جوان، پایه‌های خانواده شکل می‌گیرد.

این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: زمانی که رابطه زوجین رابطه سالم و برپایه اصول صحیح شکل گیرد، خانواده رو به کمال می‌رود و از این رو جوان باید معنای خانواده را بداند نه این که فقط از نظر عاطفی و روحی با فرد موردنظر خود مشترکاتی داشته باشد.

افشاری با اشاره به اینکه زمانی که دختر و پسر ازدواج می‌کنند، با فضای جدید خانواده‌های یکدیگر روبه‌رو می‌شوند، تصریح کرد: پسر یا دختر در خانواده‌هایی متفاوت رشد کرده‌اند و ویژگی‌های آن خانواده را دارند و زمانی که آشنایی انجام می‌شود در کنار اشتراکات، بی گمان تفاوت‌هایی را مشاهده می‌کنند.

وی اظهارکرد: اگر جوانان آمادگی مواجهه با تعارضات را نداشته باشند، زندگی مشترک موفقی را تجربه نمی‌کنند و در معرض آسیب‌های بعدی و طلاق قرار می‌گیرند.

این کارشناس ارشد روانشناسی گفت: نگاهی به آمارهای طلاق و بررسی علل و عوامل این پدیده در جامعه کنونی ما نشان می‌دهد ازدواج‌هایی که در آن دختر و پسر پیوند مستحکمی با خانواده طرفین پیدا نکردند، بیشتر در معرض آسیب و طلاق قرار گرفتند.

افشاری با اشاره به اینکه قواعد و آداب و رسوم و ویژگی‌های خاص، خانواده‌ها را از هم متمایز می‌کند، تصریح کرد: وقتی ازدواج دو نفر بدون توجه به این قواعد انجام شود، طبیعی است ازدواج آسیب‌پذیر است.

وی ادامه داد: خانواده‌ها باید در بستر مشترکات مهمی که با هم دارند تصمیم به پیوند ازدواج فرزندانشان بگیرند اما گاهی اوقات پسر یا دختر نسبت به هم علاقه عاطفی پیدا می‌کنند و ازدواج خود را بی نیاز از مشورت و هماهنگی با خانواده‌ها می‌دانند.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: دختر و پسر اغلب خارج از چارچوب خانواده عمل می‌کنند و با چانه‌زنی، تصمیم خود را برای ازدواج با یک فرد خاص اعلام و برخواسته خود پافشاری می‌کنند. در چنین مواردی والدین بر اساس هنجارها و تفاوت دیدگاه‌هایی که با جوان دارند، اغلب مخالفت می‌کنند و از سویی احساس می‌کنند ثمره تلاششان در زندگی از بین می‌رود.

افشاری اظهارکرد: مجموعه افکار، ایده‌ها، مصلحت‌ها و تجربیات متفاوت باعث می‌شود اغلب خانواده‌ها در برابر خواسته جوانان مقاومت کنند و تن به درخواست‌های آنان ندهند. اما مشکلی که هم اکنون در جامعه مشهود است، وجود موارد قابل توجهی از ازدواج‌ها خارج از فضای مشورت و توافق و همراهی خانواده‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: پس از فروکش کردن احساسات عاطفی و هیجانی، عشاق دیروز تبدیل به کینه توزان امروز می‌شوند.
 
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
تنها و تنها ازدواجي تبديل به جهنم ميشه كه زن مرد رو نخواد و به اجبار خانواده تن به ازدواج بده من خودم قرباني اين ازدواجم
پاسخ ها
f
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
برعکسشم همین طوره. نه می شه گفت ازدواجای امروزی خیلی بد و اشتباهه نه ازدواج های سنتی.چون تو هر دو مورد طلاق هست،زوج خوشبخت هم هست.اما به نظر من درست اینه که دختر و پسری که همدیگرو می پسندن چند سال تحت نظر خانواده ها با هم در رفت و آمد باشن.متاسفانه مشکل باز هم از فرهنگ ما و جامعه ی ما هست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
آمارهای رسمی از طلاق بالای 86درصدی ازدواج های عاشقانه می گوید.
یعنی بسیاری از افرادی که بر مبنای عشق های تصوری ازدواج کرده اند متوجه می شوند که فرد مورد نظر آن فردخیالات او نیست.
من به اکثر عاشق ها می گویم که شما هنوز به صورت جدی با او زندگی نکردی تا ادعا کنی با او .خوشبخت می شوی
اکثر جوانان دور و بر ما که عاشق بوده اند و برای عشق خود جنگیده اند، الان دارند با عشق خود می جنگند !!!
بعنوان مردی که دو ازدواج رسمی و دهها مورد صیغه ای در رزومه کاری خود دارم به جوانان توصیه میکنم در سن پایین ازدواج نکنید تا زمانی که به پختگی کامل برسید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
خدا قوت پهلوون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
دم شما گرم با اين همه تجربه..!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
خسته نباشی دلاور
اینکه مرتب توی بوق و کرنا می کنن که در سن پایین ازدواج کنن نتیجه ش میشه خاله بازی.. اونم برای جوونای الان که کلا توی فضای دیگزی هستن
به نظرم بهترین سن ازدواج برای دختر و پسر سی سالگی هست که عقل و درک به کمال رسیده و قدرت مدیریت و درک متقایل به اوج رسیده
امکانش هست که با منطق و گذشت دوطرفه طعم خوشبختی رو بشه چشید... اما لجبازی و بی حوصلگی قطعا طعم بدبختی رو میشه فهمید... قوانین ازدواج باید تغییر کنه تا رضایتمندی از تشکیل خانواده باا بره
امکانش هست که با منطق و گذشت دوطرفه طعم خوشبختی رو بشه چشید... اما لجبازی و بی حوصلگی قطعا طعم بدبختی رو میشه فهمید... قوانین ازدواج باید تغییر کنه تا رضایتمندی از تشکیل خانواده باا بره
همه اش تقصیر روانشناسهاست که حرف حق را نمیزنند . علت اکثر طلاقها نااشنایی دخترو پسرها با خلقیات و روحیات یکدیگر است و دلیلش هم تفکیک جنسیتی مدارس هست. اگر جرات کنند و تحقیق درست انجام دهند صحتش را خواهند فهمید اما چه فایده
یکی از عواملی که منجر به طلاق میشه اصرار بی مورد خانواده ها به عقد زود هنگامه، بدون اینکه دو طرف شناخت کافی از روحیات هم پیدا کرده باشن.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان