بازدید 5818

به مناسبت 28 مرداد؛ روز جهانی عکاسی

کد خبر: ۷۲۳۰۴۵
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۰ 19 August 2017
 در دنیایی که همه چیز خیلی زود فراموش می‌شود، عکس‌ها سندی هستند که با ثبت یک لحظه، راوی تاریخ می‌شوند. لحظه کوتاهی که در قاب کوچک عکاس‌ها ثبت می‌شود، آن‌قدر قدرتمند است که می‌تواند خشم، زیبایی، ظلم، امید و اندوه نهفته در دورن خود را به چشم‌هایی که نظاره‌گر آن هستند، منتقل کند. این موضوع به قدری مهم است که گاهی یک عکس می‌تواند از چند صد صفحه توضیح و متن تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد.

تاریخچه‌ی نامگذاری روز جهانی عکاسی
قدیمی‌ترین عکس ثبت شده در تاریخ عکاسی، تصویری است که «نیسفور نیپس»، اشراف‌زاده‌ی فرانسوی که در سال 1826 با فرایندی که خود آن را هلیوگرافی نامید از چشم‌انداز پنجره‌ی اتاقش گرفت. در 19 آگوست 1839 در پاریس گردهمایی اجرا شد که نخستین رونمایی عکاسی برای عموم بود. از آن به بعد 19 آگوست (28 مرداد) بعنوان روز جهانی عکاسی برای نخستین بار توسط انجمن‌های عکاسی در آمریکا اعلام شد ولی شورای عکاسی بین‌المللی هند در سال 1991 نخستین نهادی بود که این روز را رسما بعنوان روز جهانی عکاسی جشن گرفت و از آن هنگام تا امروز هر سال کشورهای بیشتری این تاریخ را بعنوان «روز جهانی عکاسی» در تقویم‌های خود ‌گنجانده‌اند. بطوری که هر سال این رویداد نسبت به سال گذشته در گستره‌ی بزرگتری برگزار شده است.

مروری بر «فتوژورنالیسم»
فتوژورنالیست‌ها (عکاسان خبری) گروهی از عکاسان هستد که کمتر از آنها قدردانی شده، اما حقیقتا تاثیر زیادی در حفظ آگاهی عمومی جامعه داشته و بخش جدایی‌ناپذیری از یک دموکراسی سالم هستند. فتوژورنالیسم با دیگر انواع عکاسی تجاری که سوژه‌شان مردم است متفاوت هستند، چرا که در فتوژورنالیسم، سوژه هیچ اختیاری در نحوه استفاده یا ساخت عکس ندارد.کار فتوژورنالیست این است که یک داستان واقعی را به موثق‌ترین شیوه ممکن و به بی‌نقص‌ترین شکل ژورنالیستی مستندسازی کند.

این عکس‌های مستند به عنوان یک مکمل بصری به یک مقاله مکتوب یا اخبار تلویزیون اضافه می‌شود. گاهی اوقات به تنهایی منتشر شده و به عموم مردم ارائه می‌شود. فتوژورنالیست در حقیقت یک گزارشگر است، نه یک هنرمند. اگر چه این بدین معنی نیست که عکس‌هایی که زندگی واقعی را گزارش می‌کنند را نمی‌توان به شیوه هنری ثبت کرد.

فتوژورنالیسم عصر مدرن
فتوژورنالیسم امروز همان‌قدر زنده است که قبلا بوده و حتی قدرت‌مندتر شده است. چاپ سنتی همچنان موجود است، اما در عصر اینترنت اهمیت بسیار کمتری پیدا کرده است. یکی از اتفاقات مهم در عصر مدرن افزایش قابل توجه "ژورنالیسم شهروندی" است. این روزها تقریبا هرکسی یک دوربین یا موبایل دوربین‌دار دارد. این یعنی وقایع مهم و مهم‌تری در لحظه‌ی روی دادن، توسط مردمی که خیلی اتفاقی در آن زمان و مکان هستند، ثبت می‌شود. شبکه‌های بزرگ خبری به این نقطه رسیده‌اند که از این عکس‌های در اخبار خود استفاده کنند. از همین رو بنگاه رسانه‌ای آخرین خبر با توجه به اهدافی که دارد، بستر مناسبی برای انتشار تصاویر در کاشی «عکس» فراهم کرده است و همواره در تلاش بوده تا پوشش کامل تصویری از اخبار و اتفاقات مهم ایران و جهان داشته باشد. البته این به معنای آن نیست که در این بخش به پوشش دیگر شاخه‌های عکاسی توجهی نشود.

آخرین خبر و ژورنالیسم شهروندی

یک عکس سریع با موبایل شاید تنها عکسی باشد که از یک رویداد مهم و فی‌البداهه گرفته شده باشد، این عکس زمانی اهمیت فراوانی پیدا می‌کندکه شما تنها شاهد آن رویداد مهم باشید. اینجاست که کیفیت عکس‌ها چندان اهمیتی پیدا نمی‌کنید و عکس‌هایی که می‌گیرد همان اهمیت عکس‌هایی را دارد که یک عکاس حرفه‌ای با یک دوربین عالی گرفته است. بنگاه رسانه‌ای آخرین خبر در راستای خط مشی خود در مورد اطلاع رسانی دقیق و در لحظه، با فراهم کردن بستر انتشار تصاویر شما مخاطبان گرامی، تلاش خود را برای به ثمر رساندن هرچه بهتر «ژورنالیسم شهروندی» انجام داده است. به این ترتیب که شما می‌توانید بالافاصله پس از ثبت یک عکس آن را برای همکاران ما در کاشی‌ «عکاس خونه» ارسال کنید. عکس شما پس از بررسی در صورت نیاز به بخش‌ عکس ارجاع می‌شود و یا در صورتی که شما عکسی ارسال کرده‌اید که مربوط به بخشی از زندگی روزمره شماست، عکس شما در کاشی عکاس خونه منتشر شده و به این ترتیب شما می‌توانید تصاویرتان را با دیگر مخاطبان آخرین خبر به اشتراک بگذارید. این مورد می‌تواند زمینه سازی برای دیده شدن عکس شما باشد.

بستر دیگری که تصاویر خبری و غیر خبری را می‌توانید در آنجا دنبال کنید «اینستاگرام آخرین خبر» است. نگاه ما در اینستاگرام انتشار سریع اخبار نیست بلکه به دنبال آنیم که در اولین فرصت اولا از زاویه‌ای متفاوت به موضوعات و اتفاقات نگاه کنیم و ثانیا به اصالت عکس اهمیت دهیم. به این معنا که به دنبال انتشار تصاویری گویا و بدون نیاز به کپشن‌های طولانی هستیم. به عبارت بهتر شما مخاطب گرامی با کمترین صرف وقتی می‌توانید با دیدن یک یا چند عکس در جریان اخبار مهم ایران و جهان قرار بگیرید.

درست است که فتوژورنالیسم مشکلات خودش را دارد و فعالانه با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند، اما همچنان مثل همیشه برای جامعه مهم است. همچنان افراد با استعدادی که این حرفه را انتخاب می‌کنند، داستان‌ها را روایت می‌کنند و دموکراسی همچنان آگاه باقی می‌ماند. ما نمی‌دانیم آینده فتوژورنالیسم به کجا خواهد رسید، اما تردیدی نیست که فتوژورنالیسم دنیای ما را در جایگاه بهتری قرار داده است.
 
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل