بازدید 9573

تخریب خانه نخستین سپهبد ایرانی

«خانه سپهبد امیراحمدی، که سال گذشته هویت آن کشف شده بود، با وجود آگاهی شهرداری، سازمان میراث، کمیته امداد از تاریخی بودن آن، تخریب شد.»
کد خبر: ۷۲۳۰۰۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۲ 20 August 2017
«خانه سپهبد امیراحمدی، که سال گذشته هویت آن کشف شده بود، با وجود آگاهی شهرداری، سازمان میراث، کمیته امداد از تاریخی بودن آن، تخریب شد.»

به گزارش ایسنا، بهمن سال گذشته خبر رسید خانه‌ی بزرگ هفت هزار متری «سپهبد امیر احمدی» در میدان حسن‌آباد قرار دارد، خانه‌ای تاریخی که تا آن زمان هیچ خبری از آن منتشر نشده بود. مالک بنا را کمیته‌ی امداد امام (ره) اعلام کردند و پس از گذشت یک ماه اعلام شد این خانه در لیست مزایده‌ی املاک کمیته‌ی امداد قرار گرفته و به دنبال آن بود که ترس از سرنوشت این خانه که می‌توانست مانند خانه ملکه توران به طور کامل تخریب شود، باعث انتشار هشدارهایی از سوی دوستداران میراث فرهنگی شد.

هرچند آن هشدارها نیز هیچ فایده‌ای نداشتند و شهرام شهریار روز شنبه ۲۸ مرداد در سایت سفرنویس، خبر از تخریب این خانه داد و نوشت: «خانه سپهبد امیراحمدی، با آگاهی کامل شهرداری، سازمان میراث، کمیته امداد از تاریخی بودن آن تخریب و با خاک یکسان شد.»

بعد از اطلاع‌رسانی درباره‌ی این خانه‌ی تاریخی، نخستین واکنش توسط میراث فرهنگی استان تهران بود.

سپیده سیروس نیا، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در این زمینه اعلام کرد: «ملک و خانه سپهبد امیر احمدی به لحاظ ارزش و قدمت تاریخی یکی از بناهای ارزشمند پایتخت به شمار می‌رود و با توجه به بررسی‌های کارشناسان این اداره کل از ملک، مشخص شد که این بنا از نظر تاریخی واجد ارزش ملی بوده و به عنوان میراث فرهنگی باید حفظ شود.

 سیروس نیا با تاکید بر مستندنگاری از داخل بنا و ارزش‌گذاری قدمت تاریخی این ملک، تصریح کرد: در این راستا باید با هماهنگی مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) برای یافتن راهکاری مناسب اقداماتی را در مسیر حفظ منافع ملی آن انجام داد و در صورت تخریب یا هر گونه عملکردی در این مجموعه، موضوع را از طریق قانونی پیگیری خواهیم کرد.»

اما با انتشار خبر  آغاز تخریب خانه‌ی «امیر احمدی» در میدان حسن‌آباد، روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱ تهران، پس از انتشار این خبر اعلام کرد؛ «شهرداری منطقه ۱۱ برای جلوگیری از تخلف و تخریب خانه تاریخی امیر احمدی پیگیری‌های مورد نیاز را با هدف حفاظت از این بنای تاریخی انجام می‌دهد.

محمد شهرآبادی، معاون شهرسازی و معماری منطقه ۱۱ با تأکید بر این که حفاظت از بافت و خانه‌های تاریخی واجد ارزش که به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسیده باشند، از اولویت‌های مدیریت شهری محسوب می‌شود، گفت: این خانه علی رغم ارزش تاریخی آن که مربوط به دوره قاجار است، در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است.

او  افزود: برای خانه سپهبد امیر احمدی با پرونده شماره ۹۱۶۳ به مساحت ۷۰۸۳ متر مربع واقع در خیابان حافظ نرسیده به میدان حسن آباد، هیچ گونه پروانه تخریب و نوسازی برای ملک صادر نشده است. اگر مالک قصد گرفتن پروانه را داشته باشد باید بر اساس ضوابط و مقررات پس از استعلام سازمان میراث فرهنگی اقدام به عمل آورد.

وی تأکید کرد: هر گونه تخریب بنا بدون اخذ مجوز مورد تأیید شهرداری منطقه نبوده و تخریب انجام شده در ملک سپهبد امیر احمدی بر خلاف ضوابط  و به عنوان تخلف تلقی می‌شود که به محض اطلاع از فعالیت‌های عمرانی در ملک و با توجه به این که اماکن میراثی و واجد ارزش برای مدیریت شهری اهمیت ویژه‌ای دارند، با توجه به نامه شماره ۱۶۱۱۷۲۸۸ مورخ ۱۷/۵/۹۶ ناحیه یک پیگیر گرفتن حکم ورود به ملک از طریق مراجع قضایی شده است.

وی بیان کرد: شهرداری منطقه ۱۱ با همکاری سازمان میراث‌فرهنگی استان تهران مبنی بر حفظ املاک واجد ارزش ثبت اثر ملی، پیش از صدور پروانه ساختمانی با معرفی مالک به میراث، مکاتبات لازم تا تعیین تکلیف و گرفتن بلامانع از سازمان مذکور، از صدور پروانه تخریب و نوسازی خودداری می‌کند.»
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۰
خسته نباشی برادر تخریب چی
میراث فرهنگی کیلویی چنده اگه پای منافع شخصی در میان باشه ؟
یه سفره ای پهن شده بلاخره همه ازش سهمی میبرن درنهایت یه اظهار تاسف و سپس هیچ
پول همه کار میکنه
دیگه حالا که تخریب شده هر چی میخواید نامه نگاری کنید
خوشبختانه یک چا شهرداری و میراث استان تهران هماهنگ با هم عمل می کنند، اونهم تخریب بافت تاریخی شهر بویژه در منطقه 11 و 12 است. بناها یکی پس از دیگری از فهرست ثبت ملی خارج می شن و .............
به تنها چیزی که از طرف مسئولین اهمیت داده نمی شود تاریخ و آثار تاریخمان است !!!!
افسوس و صد افسوس !!!!!!!!!!
خیلی جالبه دستگاههای مقصر بعد از تخریب هیاهو میکنند که ای وای وای وای . تو رو خدا بی خیال این فیلمها برای ما شید.
ما رو چه به میراث فرهنگی؟!! طرف از اون ور دنیا پا میشه میاد عظمت تخت جمشید رو ببینه ولی ما میرییم رو ستونها یادگاری مینویسیم.انتظار دارین خونه دوره قاجار رو تخریب نکنیم؟
كسي كه اين خونه رو خراب كرده ميدونسته كه بعد از مدت كوتاهي جارو جنجال آب از آسياب ميوفته ، شرط ميبندم پيش خودش گفته الان همه توجهات به راي اعتماد مجلس به وزرا جلب شده از اين طرف قاليباف هم رفته و محمدعلي نجفي هم درست و حسابي سكان رو بدست نگرفته .
آقا بزن خرابش كن كه بزنگاه الانه.
چرا يك قانون درست و حسابى وجود نداره، مثلاً در صورت تخريب اين نوع بناها ملك به نفع عموم مصادره شود
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان