بازدید 2218

وزیر خارجه قطر: ما قربانی قلدری‌های ژئوپلتیک کشورهای همسایه شده‌ایم

وزیر امور خارجه قطر بحران منطقه‌ را خطری برای ساختار جهان و نه فقط قطر دانست و تاکید کرد، اختلاف نظرها میان کشورهای تحریم کننده و قطر برای حل به اندیشه‌هایی پخته و بالغ نیاز دارند. وی حجم تجارت امارات با ایران را بسیار بیشتر از تجارت قطر با کشورمان دانست.
کد خبر: ۷۱۵۸۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱ 26 July 2017
وزیر امور خارجه قطر بحران منطقه‌ را خطری برای ساختار جهان و نه فقط قطر دانست و تاکید کرد، اختلاف نظرها میان کشورهای تحریم کننده و قطر برای حل به اندیشه‌هایی پخته و بالغ نیاز دارند. وی حجم تجارت امارات با ایران را بسیار بیشتر از تجارت قطر با کشورمان دانست.

به گزارش ایسنا، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن پست آمریکا ضمن ابراز تاسف نسبت به ادامه بحران در منطقه برای نزدیک به دو ماه در پی اقدام چهار کشور عربی عربستان، امارات، بحرین و مصر در قطع روابط دیپلماتیک و تجاری‌شان با قطر و تحریم این کشور از تاریخ پنجم ژوئن گذشته تاکید کرد، قطر به دنبال آن است که روش گفت‌وگو را برای حل بحران موجود در منطقه در پیش گیرد.

آل ثانی گفت: قطر قربانی قلدری‌های ژئوپلتیک کشورهای همسایه شده که به دنبال به کنترل درآوردن حاکمیت قطر هستند.

وزیر امور خارجه قطر افزود: چهار کشور تحریم کننده قطر حقی ندارند که چنین اقداماتی را علیه هیچ کشوری در پیش گیرند، اگر این کشورها به خاطر این اقدمات غیرقانونی‌شان حسابرسی و محاکمه نشوند، ‌این مساله سابقه نادرست و بدی برای کشورهای کوچک در دیگر نقاط جهان ایجاد خواهد کرد.

بحران منطقه خطری برای ساختار جهان
محمد آل ثانی در ادامه این مصاحبه با اشاره به بحران مذکور خطری بزرگ برای ساختار جهان و نه فقط کشور قطر ایجاد خواهد کرد، گفت: قطر در درگیری و کشمکش گیر افتاده است که هیچ‌گونه صحتی نداشته و با اطلاعاتی گمراه کننده حمایت می‌شود.

به گفته محققان آمریکایی کاتالیزور اولیه این بحران هک رسانه‌های قطری توسط دولت امارات بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی قطر در ادامه گفت: هر کسی که خواسته‌های مطرح شده از سوی چهار کشور مذکور را بررسی کند، تسلیم کشوری با حاکمیت مستقل چون قطر در برابر این خواسته‌ها را توهین می‌یابد.

وی تاکید کرد: هیچ خط حقیقی در تعامل دوحه با احزاب سیاسی مانند اخوان المسلمین وجود ندارد و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس روابط ویژه‌ای با جنبش حماس و دیگر کشورهای اسلامی دارند.

وزیر امور خارجه قطر در ادامه تاکید کرد، دوحه در راستای توقف حمایت‌های مالی از گروه‌های تروریستی افراطی در منطقه تلاش می‌کند و اقداماتش در این چارچوب را با آمریکا هماهنگ می‌کند.

آل ثانی درباره خواسته‌های مطرح شده از سوی کشورهای تحریم کننده کشورش گفت: تمایل این کشورها به حل اختلافاتشان با قطر را از طریق محاصره و نقض قوانین بین‌المللی و ملاک‌های جهانی درک نمی‌کنم.

تجارت امارات با ایران بسیار بیشتر از قطر است
این مسئول وزارت خارجه قطر با اشاره به اینکه دوحه و تهران روابط استثنائی با یکدیگر دارند، گفت: حجم تجارت امارات و ایران بسیار بیشتر از حجم تجارت‌ها میان ایران و قطر است و این نشان دهنده فرصت طلبی برخی کشورهای همسایه قطر است.

وی تصریح کرد: این موضوع ارتباطی با تروریسم ندارد بلکه نشان می‌دهد که این چهار کشور چگونه دشمنان و رقبای سیاسی خود را تروریست می‌خوانند.

روابط قطر با آمریکا
وی درباره روابط دوحه با واشنگتن با اشاره به اینکه در ارتباط جدی و قوی با رکس تیلرسون، همتای آمریکایی‌اش است، احتمال اینکه میان تیلرسون و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اختلاف نظری درباره بحران منطقه خلیج فارس وجود داشته باشد را کم دانست.

آل ثانی اخیرا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری الجزیره دو اصل را برای کشورهای تحریم کننده جهت آغاز گفت‌وگوها با قطر تعیین کرد و گفت: این کشورها باید پیش از ورود به گفت‌وگو با دوحه دو اصل را رعایت کنند، اول اینکه به حاکمیت ملی کشورها و قوانین بین‌المللی احترام بگذارند و دوم اینکه این گفت‌وگو به تعهدات متقابلی منجر شود که همه طرف‌های مربوطه در بحران ملزم به رعایت آنها شوند.

این مسئول قطری درباره اتهام دوحه به کشتن سربازان اماراتی در یمن که از سوی ابوظبی مطرح شد، گفت: شیوه روایت امارات از همان روز اول متناقض و درهم و برهم بود.

وی تصریح کرد: عبدالعزیز المقرن، شهروند عربستانی که حین اجرای یک عملیات تروریستی در کشورش کشته شد، هرگز تابعیت قطری نداشته و حتی وارد خاک قطر نشده بود و هماهنگی‌های امنیتی قطر با عربستان که از مان آغاز بحران اخیر متوقف شدند، عربستان را از حملات تروریستی متعددی نجات داده است.

ادعای ۳۰۰ میلیارد دلار
همچنین این مسئول قطری اتهام مطرح شده از سوی امارات علیه کشورش مبنی بر اینکه دوحه حسابی به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار در بانک مرکزی قطر برای حمایت مالی از تروریسم دارد را رد کرده و از کشورهای تحریم کننده خواست دست از این اتهام زنی‌ها بردارند.

وی تاکید کرد: اختلافات کشورهای تحریم کننده قطر به اندیشه‌هایی پخته و بالغ برای مدیریت بحران نیاز دارند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل