بازدید 3213

فائو: 6.9 میلیون سوری از ناامنی غذایی رنج می برند

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو) اعلام کرد: حدود 6 میلیون و 900هزار نفر سوری هنوز از ناامنی غذایی رنج می‌برند و پنج میلیون و 600 هزار نفر دیگر در صورت نبود دسترسی ماهانه به کمک‌های غذایی ممکن است دچار ناامنی غذایی شوند.
کد خبر: ۷۱۵۰۶۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۱ 23 July 2017
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو) اعلام کرد: حدود 6 میلیون و 900هزار نفر سوری هنوز از ناامنی غذایی رنج می‌برند و پنج میلیون و 600 هزار نفر دیگر در صورت نبود دسترسی ماهانه به کمک‌های غذایی ممکن است دچار ناامنی غذایی شوند.

به گزارش ایرنا از دفتر نمایندگی فائو در تهران، دو نهاد سازمان ملل اعلام کردند با وجود اینکه امنیت غذایی در بخش‌هایی از سوریه به دلیل وضعیت امنیتی بهتر و افزایش دسترسی به کمک‌های بشردوستانه نسبت به سال قبل بهبود یافته،اما وضعیت کلی هنوز هم بسیار بدتر از دوران پیش از جنگ است.

جدیدترین «مأموریت ارزیابی امنیتی غذایی و محصولات کشاورزی» که توسط فائو و برنامه جهانی غذا انجام شده، مجموع تولید گندم در سوریه را یک میلیون و 800 هزار تن به میزان 12 درصد بیشتر از سال گذشته که کمترین میزان تولید را داشت – برآورده کرده است. این میزان تولید هنوز هم 50 درصد کمتر از میانگین 10 ساله پیش از آغاز جنگ است.

' آدام یائو' نماینده موقت فائو در سوریه گفت: برای برخی خانواده‌های سوری کور سوی کوچکی در تاریکی وجود دارد. باوجود چالش‌های بزرگ، کشاورزی به تأمین غذای کشور ادامه می‌دهد. با بهبود وضعیت امنیتی، انتظار می‌رود کشاورزان بیشتری به زمین‌هایشان دسترسی داشته و دوباره در آنها کشت کنند، اکنون زمان آن فرا رسیده که حمایتمان را افزایش دهیم، زیرا کشاورزی بیش از هر زمان دیگری برای معیشت بسیاری از سوری‌ها اهمیت یافته است.

'جاکوب کرن' نماینده برنامه جهانی غذا در سوریه، می گوید: بهبود اندک در دسترسی سوری‌ها به غذا امیدوارکننده بوده، اما هنوز هم سطح نیازها بالا است. برای تأمین غذای خانواده‌هایی که تحت تأثیر بحران قرار دارند کارهای بیشتری باید انجام بگیرد. برنامه جهانی غذا و فائو با یکدیگر همکاری می‌کنند تا امنیت غذایی را تبدیل به واقعیت زندگی مردم سوریه سازند.

دسترسی سازمان‌های بشردوستانه به برخی مناطق تحت محاصره نسبت به سال قبل بهتر شده اما با این حال، در دیرالزور که ارسال کمک و غذا از طریق هوایی ادامه دارد و نیز در الرقه، شهری که وضعیت به دلیل تداوم جنگ بحرانی است، هنوز هم دسترسی به سختی انجام می‌گیرد. مغازه‌ها در رقه ویران شده و هزینه سبد غذایی استاندارد بین ماه‌های مه و ژوئن سال جاری 42 درصد افزایش داشته است.

بارش بیشتر در حوضه آبریز رود فرات به معنای جریان آب بیشتر و سطح آب بالاتر در بسیاری از مخازن کشور است بنابراین تولید گندم و جو در سال 2017 به دلیل بارش‌های بیشتر و بهبود دسترسی به زمین‌های کشاورزی در برخی مناطق، اندکی افزایش داشته است. مهمترین موانع هنوز هم هزینه بالا و کمبود دسترسی به اقلامی به مانند بذر و کود و نیز تخریب زیرساخت‌های آبیاری و انبار است.

به گزارش فائو، وضعیت چرای دام‌ها نیز به دلیل افزایش بارش که منجر به کاهش فشار بر بهای بالای علوفه شده، بهتر شده است. اندازه گله‌ها اگرچه بسیار کوچک مانده اما به ثبات رسیده است. مهمترین موانع پیش رو نیز قیمت بالای علوفه، پوشش ناکافی خدمات دامپزشکی و نیز ناامنی است که دسترسی به چراگاه‌ها در برخی مناطق کشور را با مشکل مواجه ساخته است.

بهبود تدریجی امنیت و نیز بازگشایی برخی مسیرهای تدارکاتی کلیدی منجر به بهبود اندک تجارت و فعالیت بازارهای شهری در چندین منطقه کشور شده است. در بخش‌های شرقی حلب، جایی که تمام زیرساخت‌ها و بازارها به شدت تخریب شده‌اند، بازسازی با سرعت بسیار پایین آغاز شده ، قیمت‌ مواد غذایی در سراسر کشور به استثنای فرمانداری‌های دیرالزور، الحسکه و نیز حومه دمشق هنوز هم نزدیک به بالاترین حد خود قرار دارد.

تیم مشترک فائو و برنامه جهانی غذای در ماه مه سال جاری از سوریه دیدار کرد. اطلاعات منابع رسمی درباره تولید محصولات و امنیت غذایی با مشاهدات مستقیم میدانی و نیز اطلاعات جمع‌آوری شده از مصاحبه‌ها با کشاورزان، آسیابانان، تجار، دامداران، خانواده‌های آواره، بازگشته‌ها و دیگر مردمان در مناطق روستایی و شهری مقایسه و تطبیق داده شده است. تصاویر ماهواره‌ای، اطلاعات سوابق بارندگی و داده‌های حاصل از پیمایش‌های «ابزار تحلیل و نقشه‌برداری آسیب‌پذیری» متحرک سازمان تجارت جهانی، نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

شایان ذکر است که بازدید مشترک فائو و برنامه جهانی غذا چهارمین مأموریت از این نوع بود که از زمان آغاز جنگ در این کشور انجام گرفته است. در تمام این مأموریت‌ها یک ارزیابی بی‌طرفانه و متوازن از وضعیت کشاورزی و امنیت غذایی سوریه شده است.

به گزارش ایرنا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) از سازمان‌های بین‌المللی است که در سال 1945 توسط 44 کشور عضو سازمان ملل متحد تاسیس شد.

این سازمان برای گسترش و نوسازی کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تامین غذای مناسب برای همگان به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند.

هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان