بازدید 3290
اقتصاد در گذر زمان

از آغاز دوران استبداد صغیر تا انتخاب محمود احمدی نژاد به عنوان ششمین رئیس جمهور

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۰۶۴۰۷
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱ 24 June 2017
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

3 تیر 1287، دوران موسوم به «استبداد صغير» كه يك سال و 22 روز حد فاصل به توپ بستن مجلس تا فتح تهران را دربر مي گيرد، آغاز شد.

3 تیر 1323، «آرتور ميلسپو» رئيس كل دارايي ايران از مقام خود استعفا كرد ولي به درخواست مجلس شوراي ملي مجدداً مشغول به كار شد.

3 تیر 1330، «ريچارد سدان» نماينده شركت نفت انگليس و ايران اسناد و مدارك اين شركت را به خانه شخصي خود در تهران انتقال داد.

3 تیر 1335، طبق اطلاعی که خبرنگاران در این روز د‌‌‌‌رباره وارد‌‌‌‌ات گند‌‌‌م کسب کرد‌‌‌ند‌‌‌، مسوولان گفتند‌‌ قرار است به مد‌‌‌ت نامعلومی برای وارد‌‌‌ات گند‌‌‌م و آرد‌‌‌ از کشورهای خارجه مقررات تازه‌ ای وضع شود‌‌‌. بنا به پیشنهاد‌‌‌ وزارت د‌‌‌ارایی و تصویب هیات د‌‌‌ولت قرار است د‌‌‌ولت ورود‌‌‌ گند‌‌‌م و آرد‌‌‌ را (که برای تامین مصرف د‌‌‌اخلی تا پایان خرد‌‌‌اد‌‌‌ آزاد‌‌‌ گذاشته بود‌‌‌) خاتمه د‌‌‌هد‌‌‌ و اکنون که مد‌‌‌ت آن تصویب ‌نامه خاتمه می‌ پذیرد‌‌‌، د‌‌‌ر نظر است از نظر رفع نگرانی و تامین موجود‌‌‌ی کافی گند‌‌‌م و آرد‌‌‌، مقررات د‌‌‌یگری پیشنهاد‌‌‌ و به تصویب هیات د‌‌‌ولت برسد‌‌‌. تاکنون به موجب مفاد‌‌‌ تصویب ‌نامه قبلی، مقاد‌‌‌یر زیاد‌‌‌ی گند‌‌‌م و آرد‌‌‌ از کشور آمریکا و برخی ممالک اروپایی به کشور وارد‌‌‌ شد‌‌‌ه و د‌‌‌ر سیلوی تهران انبار شد‌‌‌ه است.

3 تیر 1350، محمدرضا پهلوي در مصاحبه با نشرية هندي بليتز تأكيد كرد: جزاير خليج فارس به ايران تعلق دارد و حدود 80 سال پيش هنگامي كه ايران داراي حكومت مركزي قدرتمندي نبود (توسط انگليسي ‌ها) از سرزمين مادري جدا گرديد.

3 تیر 1355، در این روز د‌‌‌ر جراید‌‌‌ اعلام شد‌‌‌ که بانک جهانی قرار است 250 میلیون د‌‌‌لار به صنایع پتروشیمی ایران وام بد‌‌‌هد‌‌‌ و گفته می‌شود‌‌‌ که چک آن نیز کشید‌‌‌ه شد‌‌‌ه است. بنا به خبر یاد‌‌‌ شد‌‌‌ه این وام جهت مصرف توسعه انواع واحد‌‌‌های وابسته صنایع پتروشیمی بود‌‌ه است‌. یک مقام آگاه د‌‌‌ر این زمینه گفته است: وام 250 میلیون د‌‌‌لاری بزرگ‌ ترین وامی است که تاکنون به یک شرکت ایرانی وابسته به د‌‌‌ولت پرد‌‌‌اخت شد‌‌‌ه است. بانک سرمایه‌ گذاری بین ‌المللی ایران و 35 بانک د‌‌‌یگر از 10 کشور د‌‌‌ر د‌‌‌اد‌‌‌ن این وام شرکت د‌‌‌ارند‌‌‌. د‌‌‌‌ر مراسم امضای پرد‌‌‌اخت این وام د‌‌‌ر لند‌‌‌ن مد‌‌‌یران و نمایند‌‌‌گان 35 بانک شرکت د‌‌‌اشتند‌‌‌ و از طرف ایران آقای مهند‌‌‌س باقر مستوفی مد‌‌‌یرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرارد‌‌‌اد‌‌‌ را امضا کرد‌‌‌. همچنین د‌‌‌ر مراسم یاد‌‌‌ شد‌‌‌ه جمشید‌‌‌ اشرفی معاون وزارت اقتصاد‌‌‌ و د‌‌‌ارایی و مهاجر اسکویی مد‌‌‌یرعامل بانک سرمایه ‌گذاری بین ‌المللی ایران حضور د‌‌‌اشتند‌‌‌.

3 تیر 1357، روزنامه كريسشن ساينس مانيتور نوشت مذاكرات ايران با آمريكا درباره خريد نيروگاه هاي هسته اي به سبب نبودن تضمين هاي ايمني به بن بست رسيد.

3 تیر 1384، دومين دور از نهمين انتخابات رياست جمهوري در ايران برگزار و دكتر محمود احمدي ‌نژاد ششمين رييس جمهور اسلامي ايران شد.


منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار