بازدید 3329
در معاملات روز گذشته بازار نقدی و آتی بررسی شد؛

سه عامل اثرگذار بر بازار سکه

عمده متغیرهای بازار سکه طلا دیروز (سه شنبه) در فاز کاهشی قرار داشت تا سکه در بازار نقدی و آتی نوسان رو به پایینی را تجربه کند، البته این در شرایطی است که سر رسید اردیبهشت ماه با رشد بسیار اندک در بازار آتی سکه تک روی کرد.
کد خبر: ۶۹۲۹۱۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶ 10 May 2017
عمده متغیرهای بازار سکه طلا دیروز (سه شنبه) در فاز کاهشی قرار داشت تا سکه در بازار نقدی و آتی نوسان رو به پایینی را تجربه کند، البته این در شرایطی است که سر رسید اردیبهشت ماه با رشد بسیار اندک در بازار آتی سکه تک روی کرد.

به گزارش «تابناک اقتصادی»، در چهارمین روز هفته، دلار دومین روز کم نوسان خود را پشت ‌سر گذاشت و با یک تومان افت به قیمت ۳ هزار و ۷۵۸ تومان بازگشت. به گفته فعالان، کاهش دامنه نوسانات دلار در دو روز گذشته چنان ملموس بوده که بخشی از معامله‌گران ترجیح داده‌اند، عقب نشینی کنند، این در حالی است که در بازار سکه با توجه به نزولی بودن اونس قیمت ها روند نزولی در پیش گرفته و معامله گران انگیزه بیشتری برای خرید از خود نشان می دهند.

از سویی برخی کارشناسان عامل افزایش انگیزه خرید معامله گران به سکه را اعیاد شعبانیه عنوان می کنند و معتقدند این روند تا ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

این در شرایطی است که برخی دیگر اتفاقات و اخبار سیاسی کشور را عامل نوسان در بهای سکه می دانند، اما این در شرایطی است که چندی پیش رئیس اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گویی مطرح کرده بود که قیمت طلا به دلیل اینکه تابعی از قیمت جهانی است، رویداد های داخلی تاثیر محسوسی بر بازار طلا نخواهد داشت مگر این که واکنش ها تاثیر زیادی بر نرخ ارز بگذارد، آن زمان به طور غیر مستقیم بر قیمت طلا و سکه نیز اثر خواهد گذاشت که تغییر چندان محسوس نخواهد بود.

البته نکته دیگری باید به آن توجه داشت این است که بهای اونس در هفته های جاری با توجه به پارامترهای مختلف دائما در حال تغییر خواهد بود، بنابراین روند قیمت ثابتی از سکه در بازار نقدی و آتی بورس کالای ایران انتظار نمی رود.

به این ترتیب در معاملات دیروز از هر ۵ سر رسید فعال بازار آتی بورس کالا ۴ سررسید با روند نزولی و سررسید اردیبهشت ماه با افزایش قیمت رو به رو شد، به طور ی که بر اساس آمار معاملات سکه تحویل اردیبهشت ماه با ثبت قیمت یک میلیون و ۲۰۵ هزار تومان، افزایش ۰/۰۶درصدی را تجربه کرد. این در شرایطی است که قرارداد تحویل تیر سال جاری با قیمت یک میلیون و ۲۳۷ هزار تومان افت ۰/۲۹ درصدی را به ثبت رساند. همچنین که سکه تحویل شهریور امسال نیز با نرخ یک میلیون و ۲۷۸ هزار تومان به فروش رسید و تغییر قیمت منفی ۰/۲۱ درصدی را تجربه کرد.  سررسید آبان ماه هم با نرخ یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان معامله و با کاهش ۰/۲۷درصدی رو به رو شد. از سویی سررسید دی ماه نیز با قیمت یک میلیون ۳۵۷ تومان به ثبت رسید و با افت قیمت ۰/۳۶درصدی رو به رو شد.

همچنین حجم معاملات آتی سکه طی روز سه شنبه به ۵هزار ۵۶۶ قرارداد و ارزش ۷۵۰ میلیارد ریال رسید.

از بازار نقدی چه خبر؟

این نوسان قیمت در بازار نقدی نیز طی معاملات روز سه شنبه محسوس بود، به طوری که در این روز هر سکه تمام بهار آزادی در بازار نقدی با رشد اندک قیمت  به یک میلیون و ۲۰۴ هزار تومان رسید.

این در شرایطی است که روز سه‌شنبه، نیم‌سکه و ربع سکه با افت یک هزار تومانی قیمت ۶۶۱ هزار تومان و ۳۷۸ هزار تومانی را تجربه کردند.

منبع: بورس کالای ایران

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار