بازدید 8334

آشنایی با وظایف هیات اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری

کد خبر: ۶۸۱۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷ 04 April 2017
بر اساس ماده 31 فصل دوم قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، وزارت کشور به عنوان مجری برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و زیر نظر هیات اجرائی مرکزی انتخابات اقدام به انجام مراحل مختلف امور خواهد کرد.

ماده 31_ وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است و زیر نظر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات با ترکیب اعضای ذیل اقدام می‌نماید:

1_ وزیر کشور(به عنوان رئیس هیأت)

2_ یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتخاب مجلس (بدون حق رأی)

3_ دادستان کل کشور

4_ وزیر اطلاعات

5_ تعداد هفت نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان معتمدان مردمی به ترتیب مقرر در تبصره‌های(1) و (2) این ماده

تبصره 1_ وزیر کشور حداقل پنج‌ماه قبل از پایان دوره چهارساله ریاست جمهوری، سی نفر از شخصیت‌های مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور را که دارای صلاحیت‌های مندرج در تبصره(3) ماده(39) این قانون باشند به عنوان معتمد به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی می‌نماید و با رعایت تبصره(2) این ماده پس از تأیید هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف یک هفته جلسه‌ای با حضور حداقل دو سوم معتمدان مذکور تشکیل می‌دهد که ضمن آن هفت نفر معتمدان موضوع بند(5) با رأی مخفی و اکثریت نسبی به عنوان عضو اصلی و چهار نفر عضو علی‌البدل به ترتیب آراء انتخاب شوند.

تبصره 2_ چنانچه هیأت مرکزی نظارت به هر دلیلی کل یا تعدادی از معتمدان پیشنهادی را تأیید ننمود، وزیر کشور موظف است به تعداد دو برابر مورد نیاز، افراد واجد شرایط دیگری را به هیأت مرکزی نظارت پیشنهاد نماید. هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را کتباً اعلام می‌نماید. در هر صورت نظر هیأت مرکزی نظارت برای وزیر کشور لازم‌الاتباع است.

تبصره 3_ هیچ یک از اعضای هیأت اجرائی مرکزی انتخابات نباید نامزد انتخابات ریاست جمهوری باشند.

تبصره 4_ اولین جلسه با دعوت وزیر کشور تشکیل می‌شود و دبیر ستاد انتخابات کشور به پیشنهاد وزیر کشور و تأیید هیأت اجرائی مرکزی انتخاب می‌گردد. مسئولیت دبیری هیأت اجرائی مرکزی نیز بر عهده دبیر ستاد انتخابات است.

تبصره 5_ نائب رئیس هیأت اجرائی مرکزی انتخابات با رأی اکثریت و از بین اعضای هیأت انتخاب می‌شود.

تبصره 6_ تصمیمات هیأت اجرائی مرکزی انتخابات نباید موجب تداخل در وظایف و اختیارات نظارتی شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری گردد؛ در غیر این صورت تصمیمات مذکور، باطل و هرگونه اقدامی در این جهت ممنوع است. مرجع تشخیص موضوع این تبصره، شورای نگهبان است.

تبصره 7_ جلسه هیأت اجرائی مرکزی انتخابات با حضور نه نفر رسمیت می‌یابد و مصوبات آن با رعایت تبصره(6) این ماده با رأی حداقل هفت نفر از اعضاء قابل اجراء است.

تبصره 8_ نتیجه شمارش آراء انتخابات ریاست جمهوری پس از وصول گزارش هیأت اجرائی مرکزی به وسیله وزیر کشور اعلام می‌شود و تأیید نهایی صحت انتخابات بر عهده شورای نگهبان است.

تبصره 9_ وزارت کشور با اطلاع هیأت اجرائی مرکزی انتخابات می‌تواند مأمورانی برای بازرسی و کنترل جریان انتخابات به طور ثابت یا سیار به شهرستان‌ها، بخش‌ها و شعب ثبت‌نام و أخذ رأی اعزام کند.

اسامی 11 عضو هیئت اجرایی مرکزی انتخابات  یازدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می باشد.

اعضای حقوقی:
1- مصطفی محمد نجار، وزیر کشور
2- حجت‌الاسلام و المسلمین حیدرمصلحی، وزیر اطلاعات
3- حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور
4- محمد آشوری تازیانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی

اعضای حقیقی:
5- سید مرتضی بختیاری، وزیر دادگستری
6- انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا
7- اسماعیل کوثری، رئیس کمیته امنیت ملی مجلس
8- حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کل کشور
9- محمد محمدیان، نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها
10- محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
11- محمد حسین رحیمیان

اعضای علی‌البدل:
1-رضا تقی‌پور، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات
2- حسین مظفر،‌نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر
3- حجت‌الاسلام رضا آشتیانی، نماینده قم
4- شیرعلی مردی
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار