بازدید 18531
روحانی در گفت و گوی تلویزیونی بیان داشت؛

بیکار بودن یک، دو و یا سه نفر جوان در خانواده‌ها نگران کننده است/ سخت گیری ها برای شبکه های اجتماعی باید کاهش پیدا کند/ نرخ ارز حتما متعادل خواهد شد/ اختلاف کارشناسی بین وزرا داریم/ اگر برجام نبود درآمد نفتی کشور از نصف هم کمتر می شد +ویدیو

حسن روحانی رئیس جمهوری در گفت و گوی زنده و مستقیم تلویزیونی، ضمن ارائه گزارشی از مهمترین موضوعات روز کشور و اقدامات دولت در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، درباره مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی با مردم سخن گفت.
کد خبر: ۶۵۳۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۶ 01 January 2017

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در گفت و گوی زنده و مستقیم تلویزیونی، ضمن ارائه گزارشی از مهمترین موضوعات روز کشور و اقدامات دولت در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، درباره مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی با مردم سخن گفت.

بیکار بودن یک، دو و یا سه نفر جوان در خانواده‌ها نگران کننده است/ سخت گیریها برای شبکه های اجتماعی باید کاهش پیدا کند/ نرخ ارز حتما متعادل خواهد شد/ اختلاف کارشناسی بین وزرا داریم/ اگر برجام نبود درآمد نفتی کشور از نصف هم کمتر می شد

به گزارش «تابناک»، رییس جمهوری یکشنبه شب و در ابتدای این گفت وگو ، در پاسخ به پرسشی درباره اشتغال و برنامه های دولت گفت: اشتغال مهمترین مساله کشور است و بیکاری می تواند معضل بسیار بزرگی برای جامعه و کشور ما باشد.

دکتر روحانی، یک تلاش همگانی برای ایجاد اشتغال در کشور را ضروری خواند و با اشاره به شمار گسترده فارغ التحصیلان دانشگاهی و نیاز آنان به اشتغال، اظهارداشت: کل شاغلین ما در سال 92 بیش از 21 میلیون و 300 هزار نفر بوده که این رقم امروز به 23 میلیون نفر رسیده است.

رییس جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما زیاد درباره بیکاری صحبت کردید، اما چرا این روزها حجم بیکاری تا این حد زیاد شده است، گفت: مسأله اشتغال مهم‌ترین مسأله کشور است، یعنی در میان همه مسائل که حائز اهمیت، اشتغال مهم‌ترین است و بیکاری می‌تواند معضل بسیار بزرگی برای جامعه و کشور ما باشد.

دکتر روحانی با بیان اینکه وجود یک یا حتی دو نفر بیکار در یک خانه خیلی می تواند نگران‌کننده باشد، افزود: این مساله که یک جوان که به سن 25 الی 30 سال رسیده و عمدتا به دلیل نداشتن اشتغال، هنوز توان مالی برای ازدواج و شروع زندگی خانوادگی ندارد، خیلی مهم است. برای ما حیاتی است که برای اشتغال جوانان تلاش جدی انجام دهیم.

رییس جمهوری اظهار داشت: از آغاز دولت در جلسات اقتصادی یکی از مسائل اصلی، بحث اشتغال و سرازیر شدن جوان‌های عزیز تحصیل‌کرده از دانشگاه‌ها به بازار کار بود. دانشگاه‌ها تأخیری را برای اشتغال ایجاد کرد. جمعیت محصل دانشگاه ما چند سال پیش حدود 2 میلیون بود و امروز به 4 میلیون و 800 هزار نفر رسیده و سالانه 800 الی 900 هزار نفر فارغ التحصیل می شوند که نیاز به شغل دارند. به اضافه افراد دیگری هستند که کار نیاز دارند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه تراکمی از افراد جویای کار در سال‌های گذشته داریم، تصریح کرد: از سال 85 تا 90، وقتی به آمار اشتغال نگاه کنید، تقریباً اشتغال ثابت و خالص ما ثابت است. یعنی سالانه حدود 14 هزار شغل خالص ایجاد شده است. بیکاری در جامعه متراکم شده است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه در دو سال گذشته آمار نسبتاً مناسبی برای اشتغال داریم، خاطرنشان کرد: کل شاغلین ما در سال 92، 21 میلیون و 300 هزار بوده است. بعد از آن در دو سال گذشته شرایط اشتغال بهتر شده و امروز کل شاغلین ما 23 میلیون نفر هستند.

دکتر روحانی در پاسخ به این سوال که البته رقم بیکاری هم اضافه شده است، گفت: افزایش تعداد متقاضیان کار، امسال تقریبا یک رکورد بوده است. امسال یک میلیون و 200 هزار نفر خواستار شغل بودند. امسال و پارسال ما سالی 700 هزار شغل ایجاد کردیم. 700 هزار رقم بسیار بالایی است. کشورهایی که در طول دهه گذشته توانستند به طور متوسط بالای 600 هزار شغل در سال ایجاد کنند، 5 کشور بودند.

رییس جمهوری اضافه کرد: البته در عین حال بیکارهای قبلی هم هستند، بیکارهای جدید هم به آنها اضافه می‌شوند. یعنی اگر سالی یک میلیون نفر وارد بازار کار شوند و ما 700 هزار شغل ایجاد کنیم باز 300 هزار نفر به آمار بیکاران اضافه شده است.

بیکار بودن یک، دو و یا سه نفر جوان در خانواده‌ها نگران کننده است/ سخت گیریها برای شبکه های اجتماعی باید کاهش پیدا کند/ نرخ ارز حتما متعادل خواهد شد/ اختلاف کارشناسی بین وزرا داریم/ اگر برجام نبود درآمد نفتی کشور از نصف هم کمتر می شد

دکتر روحانی اظهار داشت: در دو سال گذشته به طور نسبی وضع اشتغال ما خوب بوده اما نسبت به تقاضا باز هم فاصله داریم. باید حداقل سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم. برای این کار همه باید دست به دست هم دهیم، یعنی دولت، کارآفرینان، بخش خصوصی، قوا و نهادهای دیگر. علت اینکه ما می‌گوییم باید از خارج سرمایه جذب کنیم و سرمایه‌های داخل را هم باید جذب کنیم، یکی از دلایلش همین بحث اشتغال است.

رییس جمهوری با طرح این سوال که اگر بخواهیم اشتغال درست کنیم راهش چیست؟، تصریح کرد: راه ایجاد اشتغال، سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای مناسب برای فعالیت جوان‌هاست. یکی از فضاهایی که می‌تواند اشتغال کند فضای مجازی است. در فضای مجازی مردم می‌توانند شغل‌های مناسب داشته باشند.

دکتر روحانی ادامه داد: در یک سال گذشته وزارت ارتباطات اعلام کرد که صد هزار شغل در بخش فناوری ارتباطات بوجود آمده است. این بخش یک فضای مناسبی برای اشتغال است و برای گسترش اشتغال در این حوزه، فضای مجازی ما به لحاظ ایجاد باندها و پهن‌باندهای مناسب باید آماده باشد.

رییس جمهوری تاکید کرد: باید سخت‌گیری‌ها را برای شبکه‌های اجتماعی کم کنیم، چون مردم زندگی‌شان با شبکه‌های اجتماعی مرتبط است. امروز زمینه اشتغال زیادی در این عرصه وجود دارد.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه همه باید دست به دست هم دهیم، گفت: اگر کسی در جذب سرمایه اخلال بوجود بیاورد و اگر قوای دیگر همکاری‌شان کمتر باشد، به اشتغال صدمه وارد می کند؛ لذا باید برای ایجاد اشتغال تلاش کنیم چراکه امروز یک هدف مهم ما رشد پایدار اشتغال‌زا در کشور است.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه رشد باید هم پایدار و با محیط زیست سازگار باشد و هم باید شغل مناسب برای جامعه ما بوجود آورد، خاطرنشان کرد: برای این کار باید فضای کسب و کار و فعالیت‌های اقتصادی را آماده‌تر کنیم؛ نسبت به گذشته امروز از حرکت به سمت اشتغال خوشحالم، اما بخاطر فاصله‌ای که این میزان با تعداد افرادی جویای کار دارد و اینکه در سال 300 الی 400 هزار نفر بدون شغل بمانند، نگران هستم.

رییس جمهوری اظهار داشت: بنابراین هم رشد در اشتغال خوب بوده و هم متأسفانه بیکاری افزایش پیدا کرده یعنی اقتصاد ما به اندازه‌ای که توانسته اشتغال بوجود آورد، نتوانسته به اندازه کافی همه افرادی که جویای کار بودند را جذب بازار کار بکند؛ بنابراین همه باید در این زمینه تلاش کنیم تا فضای مناسب‌تری را برای اشتغال بوجود آوریم.

دکتر روحانی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه برخی کارشناسان شرایط اقتصادی کشور را شبیه شرایط رکود می‌دانند و نرخ رشد اقتصادی که از طرف دولت اعلام شده با احتساب درآمد های نفتی 6.5 بدون آن 4.5 است، چطور می‌شود این را توجیه کرد آیا ما به سمت پیشرفت حرکت می‌کنیم؟، گفت: دو مرکز آمار ایران و بانک مرکزی مسوول بررسی و اعلام رشد اقتصادی در کشور هستند. از ابتدای سال و در پیام نوروزی‌ به مردم عزیز اعلام کردم که برای سال جاری رشد 5 درصدی را هدف‌گذاری کرده ایم و همان‌موقع بعضی از دوستان گفتند که این اعلام زود بود چون معلوم نیست به رشد 5 درصد برسیم ولی در ماه‌های اولیه حرکت‌هایی که در جامعه بود نشان می داد که ما به سمت این میزان رشد خواهیم رفت.

رییس جمهوری با بیان اینکه از یک طرف رشد در بخش تولیدات نفتی، گازی و میعانات و از سویی از شرایط محصول گندم معلوم بود ، اظهار داشت: ستاد اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال تلاش کرد در راستای راه اندازی و تقویت واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، تسهیلات بانکی را در اختیار آنهایی که نیاز دارند، قرار دهد و تا یکی دو ماه پیش بر اساس آمار 15 هزار واحد از تسهیلات بانکی استفاده کرده بودند که البته این رقم اکنون بالاتر و حدود 17 هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط است.

دکتر روحانی ادامه داد: با افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی در سه ماهه اول سالجاری شاهد رشد بودیم، البته رشدی که در سه ماهه اول از سوی مرکز آمار اعلام شد حدود 4.5 بود و ما انتظار داشتیم در سه ماهه دوم رشد بالاتری داشته باشیم که امروز رشد 6 ماهه اول امسال طبق محاسبات بانک مرکزی 7.4 و طبق محاسبات مرکز آمار 6.4 است.

رییس جمهوری در بیان دلیل تفاوت این دو آمار خاطرنشان کرد: معمولاً سال پایه‌ ای که در آمار این دو مرکز لحاظ می شود، متفاوت بوده و در بعضی از محاسبات و آیتم‌ها اختلاف دارند که اگر سال پایه را یکی کنیم، این اختلافات بسیار کمتر خواهد شد و دستور دادم که تا پایان امسال بانک مرکزی و مرکز آمار ایران سال پایه را یک سال واحد قرار دهند تا این اختلافات کمتر شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه در 6 ماهه اول در بخش کشاورزی بر اساس محاسبات مرکز آمار ایران، 5.9 درصد رشد داشتیم، گفت: این رشد اقتصادی در بخش کشاورزی به نظرم ملموس است و امسال حدود 15 هزار میلیارد تومان معادل 11.5 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم و کشاورز‌ان گندم کار رشد اقتصادی را در بخش خودشان شاهد هستند و می‌بینند.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه در بخش گردشگری نیز شاهد رشد هستیم، افزود: امروز برخی از هتل‌های کشور که قبلاً نصف اتاق‌های آنان خالی بوده، برای ماه‌ها جا ندارند و از پیش رزرو هستند.

دکتر روحانی با بیان اینکه بخش تولیدات صنعتی رشد مناسبی داشته است، اظهار داشت: رشد در بخش کشاورزی 4.1 ، در بخش خدمات 4.8 و در بخش نفت 2.1 است و مجموعاً رشد اقتصادی کشور 6.4 است که در شرایط منطقه‌ای امروز بسیار خوب است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه ‌پیش‌بینی بانک جهانی هم سال آینده هم رشد 6.6 است، گفت: بنابراین رشد امسال ما بیش از آنچه آخر پارسال هدف‌گذاری کرده‌بودیم ، می باشد و حتماً تا پایان سال بیشتر خواهد بود.

رییس‌ جمهوری با تاکید بر تداوم رشد اقتصادی، اظهار داشت: اینکه سال آینده هم رشد ما 6 درصد و یا کمتر باشد، نیازمند کار و تلاش خیلی بیشتری است و باید جذب سرمایه انجام داده و فضای کار را مناسب‌تر کنیم.

دکتر روحانی اضافه کرد: کار بسیار بزرگی در بخش نفت انجام گرفته است، بعضی‌ها نوشتند که رشد اقتصادی موجود مرهون نفت است، پس نفت مرهون چیست؟ رشد نفت مرهون مهندسین، کارگران نفت، و تلاشگران این حوزه است. باز کردن چاه نفتی که ، بسته شده، آسان و راحت نیست. صادرات نفت در اواخر پارسال و در دی ماه سال گذشته حدود یک میلیون بشکه بود. اینکه از زمان اجرایی شدن برجام ، بتوانیم رشد تولید نفت داشته و چاه‌های نفت را باز و فعال کنیم، نیازمند سرمایه‌گذاری بزرگی است و حدود یک میلیارد دلار هزینه کردیم تا چاه‌ها فعال شدند. کارگران صنعت نفت چندین ماه تلاش کردند تا این شرایط ایجاد شد و امسال، به جای 1.1 میلیون بشکه صادرات نفت خام ، حدود 2.2 میلیون و با میعانات حدود 2.7 میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات داریم و حرکت بسیار خوبی شروع شده است.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی و صنعت نیز شاهد رشد مناسبی هستیم و ادامه رشد اقتصادی به نظرم قطعی است چرا که مردم در صحنه هستند و قوای دیگر در کنار مردم هستند و حتماً به ما کمک می‌کنند. نیروهای مسلح همانطور که امنیت خوبی امروز داریم، همین امنیت را ادامه می‌دهند لذا همچنان رشد اقتصادی خواهیم داشت و باید تلاش کنیم که این رشد، رشد مناسبی باشد.

دکتر روحانی با بیان اینکه پارسال به دلیل فشار اقتصادی رشد مناسبی نداشتیم، گفت: بعد از اینکه در سال 91 رشد اقتصادی منفی 6.8 و سال 92 هم منفی 1.9 بود، در سال 93 و 94 رشد داشتیم. سال 95 هم سالی است که بعد از فضای برجام ، شرایط کاملاً برای رشد صادرات نفتی و غیرنفتی مناسب شده است.

بیکار بودن یک، دو و یا سه نفر جوان در خانواده‌ها نگران کننده است/ سخت گیریها برای شبکه های اجتماعی باید کاهش پیدا کند/ نرخ ارز حتما متعادل خواهد شد/ اختلاف کارشناسی بین وزرا داریم/ اگر برجام نبود درآمد نفتی کشور از نصف هم کمتر می شد

رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره صادرات غیرنفتی اظهارداشت: امسال صادرات غیرنفتی در 6 ماهه اول خیلی بهتر از 6 ماهه پارسال بوده و صادرات غیرنفتی در 9 ماهه اول امسال، حدود 31 میلیارد دلار است و نسبت به سال گذشته حدود 9 الی 10 درصد رشد داریم . صادرات نفتی هم شرایط بهتری دارد به همین دلیل به شرایط اقتصادی آینده کشور خوش‌بین هستم.

دکتر روحانی در پاسخ به سوالی درباره نوسانات اخیر ارز اظهارداشت: قیمت دلار در ماه‌های اخیر در برابر یورو، پوند و یوان رشد داشته است . دلار در ماه‌های اخیر در برابر پوند 15 درصد افزایش پیدا کرد و بطور متوسط در برابر ارز‌های مختلف، 5 الی 6 درصد رشد داشته است . به طور طبیعی در ایران هم قیمت آن رشد داشته است . رونق اقتصادی و وسعت واردات هم که نسبت به گذشته متفاوت است، در این زمینه تاثیر داشته است اما حتماً نرخ ارز متعال خواهد شد و نرخی که روزهای اخیر بود حتماً به نرخ متعادل برمی‌گردد.

رییس جمهوری تصریح کرد: مردم می‌توانند نسبت به مسأله تورم، اطمینان داشته باشند که تلاش ما بر این است که مسأله کاهش تورم را ادامه دهیم و همه تلاش ما این است که امسال و سال آینده تورم یک رقمی باقی بماند . به مردم قول می‌دهیم که سال آینده دارای رشد اقتصادی خواهیم بود و امیدوارم تا پایان سال با بررسی‌هایی که انجام می‌دهیم ،برای سال آینده قولی به مردم بدهیم که بر اساس پیش‌بینی ها رشد اقتصادی داشته باشیم. ضمن اینکه فضای کسب و کار هم بهتر و رشد سرمایه‌گذاری خارجی نیز در ایران بیشتر خواهد شد.

بیکار بودن یک، دو و یا سه نفر جوان در خانواده‌ها نگران کننده است/ سخت گیریها برای شبکه های اجتماعی باید کاهش پیدا کند/ نرخ ارز حتما متعادل خواهد شد/ اختلاف کارشناسی بین وزرا داریم/ اگر برجام نبود درآمد نفتی کشور از نصف هم کمتر می شد

دکتر روحانی با اشاره به اینکه در چند روز آینده به سالروز اجرای برجام می‌رسیم اظهارداشت: آخرین قسمت تعهداتی که در برابر برجام داریم در همین سالروز برجام نهایی می‌شود و در فردو یک بخش تعهداتی داریم که هنوز انجام نشده است و در حال انجام است. چون قول ما یکساله است و 27 دیماه امسال ان‌شاء الله اجرایی می‌شود . امیدواریم طرف مقابل هم به همه تعهدات خودشان در برجام عمل کنند و شاهد رونق اقتصادی در همه کشورها و مخصوصاً آنهایی که در برجام با هم تعامل داشتیم، باشیم . نتیجه برجام همان برد – برد به نفع همه است و امیدوارم همه شاهد نتایج خوب آن در سال‌های آینده باشیم.

رییس جمهوری درپاسخ به پرسشی درباره اختلافات احتمالی میان مسئولان و وزرای اقتصادی دولت گفت: دعوایی نیست. اختلاف ‏کارشناسی بین وزرا وجود دارد که طبیعی هم هست. گاهی در جلسات دولت هنگام رأی گیری بنده رأی ‏نمی دهم برای اینکه همه آزاد باشند، بتوانند حرف بزنند و رأی گیری شود. اگر اختلاف باشد حتماً ‏پیگیری می‌کنم. این وظیفه رییس‌ جمهور است.‏

دکتر روحانی ادامه داد: اگر جایی هماهنگی بین دو وزیر نباشد، حتماً مداخله می‌کنم و هماهنگی بوجود ‏می‌آورم. مشکل هماهنگی در دولت نداریم. اختلاف نظرات کارشناسی خیلی طبیعی است ولی دعوا ‏نداریم.‏

رییس جمهوری در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات رییس بانک مرکزی درباره نرخ ارز، آیا ‏نرخ متعادل مدنظر دولت برای ارز عددی نزدیک به نرخ امروز بازار است یا نرخی پایین تر؟ اظهار ‏داشت: پایین‌تر خواهد بود. ما در محاسباتی که در جلسه اقتصادی داشتیم، رقمی که در آن جلسات بحث ‏شد این رقم‌ها نبوده است.‏

دکتر روحانی در پاسخ به این سوال که بودجه سال آینده براساس چه رقمی بسته شده است؟ تصریح کرد: ‏البته در بودجه نمی‌آوریم که دلار به چه قیمتی خواهد بود ولی بر مبنای محاسباتی که داشتیم بر مبنای ‏حدودا 3300 تومان است. بنابراین، نرخ ارز، این نرخ فعلی نیست. این نرخ کاهش پیدا خواهد کرد.‏

رییس جمهوری افزود: اینکه اشاره کردید دولت مایل است نرخ ارز بالا رود، اصلاً اینطور نیست. برای ‏دولت، ثبات بازار از هر چیزی مهم‌تر است. درست است که درآمد ریالی ما وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، ‏زیاد می شود، اما برای دولت مهم‌تر از درآمد ریالی، ثبات بازار، قابل پیش‌بینی بودن اقتصاد و قطعیت ‏اقتصاد است.‏

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: برای همه فعالان اقتصادی خیلی مهم است که بدانند نرخ ارز چه مقدار ‏است.‏

برای ما ثبات بازار بسیار مهم ‏است و نرخ ارز بر مبنای همین روندی که در سال‌های گذشته بوده، ادامه خواهد داشت.‏

رییس جمهوری گفت: البته در قیمت برابری یورو، خیلی افزایشی نمی‌بینیم. دلار و ارزهایی که وابسته به ‏دلار است، در این 8 الی 9 ماه رشدی داشتند. مخصوصا از مرداد ماه به بعد به طور طبیعی ارز بالا می‌رود، ‏اما نرخ فعلی دلار، نرخی نیست که دوام داشته باشد و به نرخ متعادل باز می گردد.‏

دکتر روحانی در پاسخ به این سوال مجری که پرسید، در آستانه سالگرد برجام هستیم، قبلاً عده‌ای ‏می‌گفتند که برجام تقریباً هیچ بود، الان با اتفاقاتی که افتاده می‌گویند نه تنها هیچ بود بلکه خسارت بود. ‏در مقابل آن طرف طیف معتقدند که برجام اتفاق بزرگی در کشور بود. شما بعد از این مدت هنوز فکر ‏می کنید که برجام اتفاق خوبی بود؟، اظهار داشت: تردیدی ندارم که برجام یک کار بزرگ ملت ایران بود.‏

رییس جمهوری اضافه کرد: این یک موضوع ملی است. اشکال ندارد کسی نظری داشته باشد و نظرش را ‏بگوید و نقد کند. اینها در جامعه دمکراتیک طبیعی است. در جامعه ما همه آزاد هستند حرف بزنند، اما ‏برجام دستاوردی بود که در سایه آن حماسه‌ای که در سال 92 مردم در انتخابات آفریدند و فضای جهانی ‏را برای مذاکره مناسب کردند، یک کار بزرگی در مذاکره با 6 قدرت بزرگ انجام گرفت و به نتیجه‌ای ‏رسیدیم که هیچ ‌کس در دنیا نیست که بگوید، ایران در این معامله ضرر کرده، سرش کلاه رفته یا شکست ‏خورده است.‏

دکتر روحانی تصریح کرد: آنهایی هم که مخالفند مثل رژیم صهیونیستی و عربستان می‌گویند ایران سر طرف ‏مقابل کلاه گذاشته است. این حرف هم نادرست است. ما از اول گفتیم این توافق و مذاکرات برد – برد ‏خواهد بود. آثار برجام امروز تقریباً با گذشت یکسال نشان داده می‌شود که چگونه است؟ هم در صادرات ‏غیرنفتی داریم آثارش را می‌بینیم، هم در صادرات نفتی.‏

رییس جمهوری با اشاره به این سوال که شما گفتید اگر برجام نبود چه می‌شد؟ خاطرنشان کرد: اگر برجام ‏نبود، الان طبق برنامه ای که تصویب کرده بودند تا به طور مداوم صادرات نفت ایران کاهش پیدا کند، در ‏سال 95 صادرات نفت ما به روزی 250 هزار بشکه رسیده بود.‏

رییس جمهوری با بیان اینکه امروز با میعانات، درآمد نفتی ما از 2 برابر هم بیشتر است، گفت: ما حداکثر می‌توانستیم حقوق کارمندان را بدهیم کار دیگری نمی‌توانستیم انجام دهیم؛ امسال برنامه ما صرف 37 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی است که امیدواریم بیش از 30 هزار میلیارد تومان در این بخش مصرف کنیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه دولت بسیاری از بدهکاری‌های گذشته را نسبت به فرهنگیان و ایثارگران پرداخت کرده و توانستیم پول گندم را به کشاورز‌ان عزیز پرداخت کنیم، گفت: در این راستا در بخش بیمه مقداری عقب هستیم و تلاش ما این است که در هفته‌های آینده 8 هزار میلیارد تومان پول بیمه‌ها را بدهیم؛ به هر حال 11 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند که رقم بسیار بالایی بوده و هزینه سنگینی دارد.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه بیش از 11 میلیون نفر حاشیه‌نشین در کشور داریم که شرایط آنها از ساکنان روستاها به مراتب بدتر است و اینها تحت پوشش خدمات درمانی قرار گرفتند، اظهار داشت: با پایگاه‌ها و مراکز درمانی که ایجاد شده ، همه اینها تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در زمینه نفت، گاز و سرمایه‌گذاری در نفت و گاز، حمل و نقل و بیمه، برجام دقیقاً عملیاتی و اجرایی شده است؛ در بخش هسته‌ای هم هر آنچه می‌خواستیم عملیاتی شده است؛ ما تاکنون بیش از 200 تن کیک زرد وارد کرده ایم و 120 تن دیگر نیز وارد خواهیم کرد.

رییس جمهوری با بیان اینکه اگر برجام نبود قراردادهایی که با کشورهای دیگر بستیم و می‌بندیم تعطیل می‌شد، ادامه داد: در بخش حمل و نقل قرارداد خرید 200 فروند هواپیما را منعقد کردیم که بدون برجام این کار امکان‌‌پذیر نبود و این در حالی است که حدود 40 سال است ناوگان هوایی کشور کهنه شده و این قرارداد برای سلامت مردم بسیار مهم است.

دکتر روحانی با بیان اینکه مردم ما در سال حدود 4 میلیارد دلار هزینه خرید بلیط از شرکت‌های خارجی می کنند، و این پول باید به خودمان برگردد، تصریح کرد: این هواپیماها یک روزه وارد نمی‌شود و در طول سال‌های آینده وارد کشور خواهد شد، اما امیدوارم چند فروند هواپیما تا پایان سال وارد شود و این حرکت بسیار خوبی است چراکه این هواپیماها را به صورت اجاره به شرط تملیک و بدون آنکه هزینه آنها را بر بودجه عمومی و نفت تحمیل کنیم، خریداری می کنیم و شرکت ایران ایر متعهد است که هزینه آن را پرداخت کند.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه قرارداد 18 ساله خرید هواپیما از شرکت های خارجی به معنای اعتماد دنیا به ایران و برجام است، ادامه داد: وقتی قراردادی منعقد می شود که بازپرداخت مبلغ آن 18 سال طول می‌کشد به معنای اعتمادی است که دنیا به روند سیاست خارجی ایران دارد.

دکتر روحانی با تاکید بر اینکه ایران‌هراسی را در برجام به شکست کشاندیم، گفت: دشمنان و مخالفین ما موضوع ایران‌هراسی را بر کرسی نشانده و ایران را به عنوان تهدیدی برای جهان معرفی کرده و در شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم ایران را بر مبنای اقدام علیه صلح و امنیت جهانی، تصویب کرده بودند.

رییس جمهوری اضافه کرد: امروز درست در نقطه مقابل است. یعنی دنیا معتقد است که ایران نقش ‏سازنده در منطقه و جهان دارد. در همین قطعنامه دیروز شورای امنیت درباره سوریه جایی به نقش مثبت ‏ایران برای مبارزه با تروریسم در منطقه اشاره شده است.‏

دکتر روحانی اظهار داشت: دنیا معتقد است که در منطقه و جهان چه نقش مؤثری داریم و ‏خوشبختانه برای اولین بار در 50 سال اخیر در شورای امنیت قطعنامه‌ای در محکومیت رژیم اسراییل ‏تصویب شد و شرایط به گونه‌ای بود که آمریکا هم آن را وتو نکرد و نشان داده شد که آن کشوری ‏که در منطقه واقعاً تجاوزگر است، زمین مردم را می‌گیرد و برخلاف قانون خانه‌سازی می‌کند، ‏اسراییل است و نه ایران.‏

رییس جمهوری تصریح کرد: علت عصبانییت رژیم صهیونیستی از توافق هسته‌ای این بود که ایران از آن لیست ‏تهدید جهانی خارج می‌شد. این برای آنها مهم بود. بنابراین کاملاً روشن است هرکس بیاید و محاسبه کند ‏آثار برجام و توافقاتی را که داشتیم، می بیند که این دستاوردها کاملا مثبت است.‏

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: امروز فعالیت هسته‌ای ما فعالیت قانونی است. قبلاً فعالیت ما غیرقانونی و ‏برخلاف مصوبات و قطعنامه های شورای امنیت تلقی می‌شد. امروز کمک به ایران برای بخش هسته‌ای ‏مطرح است. یعنی در فناوری هسته‌ای، در ساخت سوخت برای رآکتور و در سایر بخش‌های هسته‌ای ‏امروز کشورهای مختلف از اروپا و روسیه به ما کمک می‌کنند که باعث رشد و پیشرفت ما در بخش ‏هسته‌ای است.‏

رییس جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره موضع کشورمان درباره توافقات حاصل شده در مورد ‏تحولات اخیر سوریه گفت: نقش ایران در منطقه، نقش مهم و سازنده ای است. قبلاً بعضی‌ها اعتراف ‏نمی‌کردند به این نقش، ولی امروز اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان، به نقش مهم ایران برای ثبات ‏منطقه، اعتراف دارند.‏

دکتر روحانی افزود: چند هدف در منطقه داریم که مهم است و آنها را دنبال می‌کنیم و این را به نفع کل ‏منطقه می‌دانیم. هدف اول مسأله ثبات و امنیت در منطقه است. اگر بخواهیم کشورها رشد، توسعه و تعامل ‏داشته باشند، راهی جز ثبات وجود ندارد. ناامنی، جنگ داخلی و تجاوز کشوری به کشور دیگر می‌تواند ‏بسیار خطرناک باشد. مسأله دوم مبارزه با تروریسم است. تروریسم یک خطر بزرگ برای کل منطقه و ‏جهان است. ‏

رییس جمهوری اظهار داشت: بسیار خوشحالم و ملت بزرگ ما شاهدند که در ایران شاهد یک امنیت ‏فوق‌العاده‌ای هستیم. از همه نیروهایی که این امنیت را برای مردم بوجود آورده اند، تشکر می کنم. الحمدالله دولت با کمک و همراهی دیگران ، در دو مقوله امنیت و سلامت موفقیت بسیار چشمگیری داشته است.

دکتر روحانی ادامه داد: در کشورمان، حتی در سیستان و بلوچستان، غربی‌ترین نقاط و همه مناطق ‏کشورمان، بهترین امنیت را در 3 الی 4 سال گذشته شاهد بودیم. در این راستا از نیروهای اطلاعاتی، ‏امنیتی، مسلح، ارتش، سپاه و بسیج از همه تشکر می کنم. کار بسیار عظیم و بزرگی را انجام می دهند.‏

رییس جمهوری با اشاره به اینکه هدف دوم ما در منطقه مبارزه با تروریسم است، تصریح کرد: در ‏زمینه مبارزه با تروریسم هر کشوری که از ما کمک خواسته، دریغ نداشتیم، چه عراق، سوریه و چه ‏دیگران. ما به آنها کمک کردیم.‏

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه تروریسم در منطقه در حال شکست است ، اظهارداشت: در یکی دو ‏سال اخیر حرکت بسیار خوبی علیه تروریسم بوجود آمده است.‏

‏ دکتر روحانی با اشاره به اهمیت عدم تغییر مرزهای جغرافیایی در منطقه و اینکه عده‌ای می‌خواهند، ‏سوریه، عراق و یمن را تقسیم کنند، تصریح کرد: اساساً با تغییر مرزهای جغرافیایی کاملاً مخالفیم. برای ‏حل و فصل مسائل منطقه هم به ایستادگی و مقاومت و هم به دیپلماسی معتقدیم. دیپلماسی و مقاومت ‏دو روی یک سکه اند. مقاومت نباشد، تنها با دیپلماسی نمی توان کاری کرد. مقاومت و ایستادگی هم بدون ‏دیپلماسی به سرانجام نمی رسد.

رییس جمهوری تاکید کرد: در مسأله یمن، سوریه و هم در بسیاری از کشورهایی که با معضل و مشکل ‏مواجه‌اند، راه‌حل نهایی را دیپلماسی می‌دانیم اما برای اینکه زمینه آماده شود البته باید با تروریسم مبارزه کرد تا شرایط آماده گردد.‏

دکتر روحانی با بیان اینکه در سوریه به ملت و ارتش سوریه برای اینکه در برابر تروریسم مقاومت و ‏ایستادگی کنند، کمک کردیم، اظهار داشت: در عرصه دیپلماسی هم فعال بودیم و در این زمینه با سوریه، ‏روسیه و ترکیه و هم با کشورهای دیگر منطقه در تماس هستیم و روابط سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه ‏در کنار سوریه بوجود آمده است و این کشورها توانسته‌اند قدم‌های خوبی بردارند و امیدواریم در ‏اجلاس قزاقستان در آستانه بتوانیم شاهد یک قدم موفقیت آمیز در دیپلماسی در زمینه منطقه باشیم.‏

رییس‌ جمهوری خاطرنشان کرد: ایران نقش بسیار مهمی هم در مبارزه با تروریسم و شکست ‏تروریست‌ها و هم در دیپلماسی دارد و این دو در کنار هم به موفقیت خواهند رسید. امیدواریم مردم ‏سوریه، عراق و یمن، بحرین، لیبی و سایر کشورها که دچار مشکلات هستند، بتوانند از مشکلات نجات ‏پیدا کنند و شرایط امن و باثبات برای منطقه ایجاد شود. در مجموع، شرایط فعلی منطقه خوب است ،البته ‏راه خیلی طولانی در پیش داریم تا به امنیت کامل دست پیدا کنیم.‏

دکتر روحانی با اظهار تاسف از حادثه تروریستی در آغاز سال میلادی در ترکیه و اینکه کشتار یک انسان ‏بی‌گناه و بی‌دفاع از هر نظر محکوم است، گفت: این نوع حوادث نشان می‌دهد که تروریست ها به ‏هیچ‌کس رحم نخواهند کرد و این ویروس همه را مبتلا می‌کند مگر اینکه بتوانیم با آن مقابله کنیم و این ‏ویروس را از بین ببریم. ‏

رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره موضوعات فرهنگی و اجتماعی و توجه دولت به این عرصه ، ‏اظهار داشت: اولین ترمیمی که دولت در کابینه انجام داد نسبت به وزرای فرهنگی و اجتماعی خودش بود ‏و این نشان می‌دهد که دولت برای مسائل اجتماعی و فرهنگی اهمیت فوق‌العاده‌ای قایل است. در زمینه ‏علمی، فرهنگی و شرکت‌های دانش بنیان، کار بسیار بزرگی انجام شده است. از 52 شرکت دانش بنیان به ‏‏2700 شرکت دانش بنیان رسیده ایم. صندوق نوآوری و شکوفایی فعال است و شاهد حرکت بسیار خوبی ‏در رشد علمی هستیم.‏

رییس جمهوری گفت: در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تلاش دولت این بوده که بتواند چرخه و مراحل تولید علم، ‏تحقیقات و نوآوری و در نهایت تجاری‌سازی شرکت‌های دانش بنیان را فعال کند. مسائل اجتماعی هم ‏برای ما بسیار اهمیت دارد. مسأله اشتغال که شما در آغاز این مصاحبه مطرح کردید، یکی از مسائل مهم ‏برای جلوگیری از آسیب اجتماعی است. فقر و بیکاری بزرگترین پایه برای آسیب‌های ‏اجتماعی در جامعه هستند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه خوشبختانه از سال گذشته مقام معظم رهبری، راهبری مسأله مبارزه با ‏آسیب‌های اجتماعی را خودشان شخصاً به عهده گرفتند، اضافه کرد: در همان جلسه اول ایشان فرمودند ‏که در این کار ما 20 سال تأخیر داریم. این جلسه را باید 20 سال پیش تشکیل می‌دادیم. خود ایشان ‏اهتمام ویژه‌ای به مسأله آسیب‌های اجتماعی دارند.‏

رییس جمهوری اظهار داشت: در رأس آسیب‌های اجتماعی غیر از مسأله بیکاری که خودش پایه‌ای برای ‏آسیب‌هاست، در خود آسیب ها که وارد می‌شویم مسأله اعتیاد بسیار مهم است. بچه‌هایی که بدسرپرست ‏هستند، معلولین، مشکلات فراوان از قبیل طلاق و معضلات دیگر که در جامعه هست، بسیار مهم است.‏

دکتر روحانی تصریح کرد: از لحاظ تشکیلاتی شورای اجتماعی بعد از اینکه مقام معظم رهبری جلسه ای ‏تشکیل دادند، تشکیل شد. رییس آن شورا، رییس‌ جمهور است و جلسات متعددی تشکیل شده است و ‏اینکه شما اشاره کردید که دولت توجه بیشترش به اقتصاد و سیاست خارجی است اینطور نیست. هر دو ‏هفته یکبار شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم، به اضافه جلسات فراوانی که در دولت درباره مسائل فرهنگی ‏برگزار می شود. هر دو هفته یکبار نیز جلسات شورای عالی فضای مجازی را داریم که خود مسائل فضای مجازی ‏و مسائل اخلاقی و اجتماعی مرتبط با آن، مسأیل بسیار مهمی در شرایط امروز جامعه هستند.‏

رییس جمهوری با بیان اینکه بسیار مهم است که با این آسیب‌ها مقابله کنیم، خاطرنشان کرد: در طول 2 الی 3 ‏سال اخیر کار بسیار مهمی برای معتادین و مراکز نگهداری آنها انجام گرفته است. تقریباً چیزی حدود 52 ‏درصد به مراکز نگهداری معتادین اضافه شده است. مراکز درمانی آنها افزایش پیدا کرده و حدود 28 ‏درصد، مراکز درمانی معتادین افزایش پیدا کرده است.‏

دکتر روحانی با اشاره به اینکه آمار و ارقام به ما می‌گوید آسیب‌های اجتماعی به سمت کاهش حرکت ‏کرده است، گفت: البته خیلی مشکلات داریم، اما همه آمار و ارقام می‌گوید که از سال گذشته تا حالا به ‏سمت کاهش آسیب‌ها حرکت کردیم.‏

رییس جمهوری افزود: در شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولاً وزیر کشور بخاطر همین مسأله آسیب‌های ‏اجتماعی عضو شد. جلسات متعددی درباره طلاق در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل دادیم و ‏اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد.‏

دکتر روحانی اظهار داشت: مسأله آسیب‌های اجتماعی و مسائل اجتماعی و فرهنگی برای ما بسیار مهم ‏است و اینها کاملاً با هم ارتباط دارد. یعنی اگر می‌خواهیم اعتیاد نباشد، باید کاملاً جامعه را با نشاط نگه ‏داریم. اینقدر سر مسائل جزیی ایراد نگیریم. بعد از هفته‌ها، ماه‌ها، سال‌ها در بعضی از شهرها می‌خواهد ‏کنسرتی برگزار شود و با شرایط و مقرراتی که هست، از اماکن، نیروی انتظامی و وزارت ‏ارشاد مجوز می گیرند اما در نهایت می‌بینیم بخاطر بهانه‌ای بهم می‌خورد.‏

رییس جمهوری تاکید کرد: نباید در این مسائل مردم را دچار مشکل کنیم. نمی‌خواهم بگویم که نیروهای ‏مختلف به وظایف ذاتی خود عمل نکنند، اما به دو شکل می‌شود عمل کرد. نباید اینقدر سخت‌گیری کنیم. ‏اصلا دین ما دین سهل و آسان است.‏

رییس جمهوری با بیان اینکه خدا اصلاً حکمی که مشکل‌آفرین باشد وضع نکرده، افزود: اگر می‌بینیم خیلی مشکل را بهم پیچیده و نمی توانیم درست زندگی کنیم، معلوم است درست اسلام را تفسیر نکرده ایم، بنابراین باید جامعه را بانشاط ببینیم و آزادی‌ها را بیشتر کنیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه امسال در 16 آذر خوشحال بودم که در دانشگاه ها افراد و جناح‌های مختلف سخنرانی کردند، اظهار داشت: امسال بیش از 390 جلسه در دانشگاه‌های مختلف در 16 آذر تشکیل شد و من نیز در مراسم دانشگاه تهران شرکت کردم که در آن جلسه 13 نفر از نمایندگان تمام انجمن‌ها و تشکل‌های دانشجویی به بیان سخنان خود پرداختند و همه‌شان انتقادی صحبت کردند؛ ده‌نفر با لحن تند و 3 نفر با لحن معتدل؛ اما در عین حال، فضای بسیار خوبی در این زمینه داریم.

رییس جمهوری ادامه داد: تصور نمی‌کنم هیچ جای دنیا اینطور باشد که رییس دستگاه اجرایی بنشیند و دانشجویان بیایند با هر لحن و شیوه‌ای می‌خواهند نقد و انتقاد کنند و گاهی از حد نقد نیز جلوتر بروند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه نقدهایی که به دولت می‌شود، گاهی غیرمنصفانه و بی‌رحمانه و تخریب بوده و اگر ناراحت می‌شوم نه بخاطر دولت بلکه بخاطر تخریب هایی است که صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: مردم ما هوشیار هستند و کاملاً می‌دانند و به خوبی تشخیص می‌دهند و افرادی هم که این کارها را می‌کنند، خودشان ضرر می‌کنند؛ نگرانی‌ام برای این است که چرا اخلاق زیر پا گذاشته شده و حرف دروغ و غیرواقعی گفته می‌شود؛ چرا حرفی که ناصحیح است علیه دولت و دستگاه‌های دیگر زده می‌شود.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه باید راستگویی و درستگاری را در جامعه ترویج کنیم، ادامه داد: ما باید وحدت، اتحاد و برادری را بوجود آوریم چراکه معتقدیم این رفتارهای ناپسند می‌تواند برای ما خطرناک باشد و در محضر ملت ایران به صراحت می‌گویم دولت توجه ویژه‌ای به مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد و این را دنبال خواهد کرد.

دکتر روحانی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که عنوان کرد"نفس‌ها در تهران و اغلب کلان‌شهرها و شهرهای صنعتی به شماره افتاده است؛ چه کار خواهید کرد، گفت: مبارزه با آلودگی هوا و مسائل زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است و در مجلس هنگام تقدیم بودجه، اعلام کردم که دولت به 4 مسأله آب، فاضلاب، محیط زیست و ریل اهمیت ویژه داده و از اولویت‌های برنامه های دولت در سال 96 است.

رییس جمهوری با بیان اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی، چین، هندوستان، افغانستان و دیگر کشورهای اطرافمان گرفتار آلودگی هوا هستند، گفت: راهی جز اصلاح خودروها، موتورسیکلت‌ها و وسایل گرم‌کننده نداریم و باید به گونه ای اقدام کنیم که همه نیروگاه‌ها از گاز استفاده کنند و از استفاده تمام وسایل آلوده کننده هوا باید ممانعت و جلوگیری کنیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه امروز سوخت بسیاری از نیروگاه‌ها را بوسیله گاز تأمین می‌کنیم که این خود یک قدم مهم است و در حال اصلاح بنزین هستیم، تصریح کرد: در 7 کلانشهر بنزین اصلاح شده در اختیار مردم گذاشته می‌شود و این تأثیرگذار است.

رییس جمهوری افزود: یکی از دلایل اصرار دولت به توسعه شبکه ریلی کاهش آلودگی ها در حمل و نقل است. اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته و مجموعاً هوای سالم ما بهتر از سال‌های گذشته است اما همچنان مشکلات بسیار زیادی داریم که باید حل و فصل شود.

رییس جمهوری در پاسخ به این پرسش از سوی مجری برنامه که «وقتی منشور حقوق شهروندی رونمایی شد یک عده گفتند حرام و ضداسلام است و عده‌ای هم استقبال کردند و برخی هم گفتند انتخاباتی است»، گفت: حقوق شهروندی بسیار حائز اهمیت است و در دنیا برای آن جایگاه خاصی قایل هستند، چرا که مردم باید با حقوق‌خودشان کاملاً آشنا شوند و همانطوری که در آن سخنان گفتم حقوق هم دانستنی، هم خواستنی و هم گرفتنی است.

دکتر روحانی با تاکید بر اینکه مردم باید از حقوق‌شان مطلع بوده و برای اجرای آن به صحنه بیایند، ادامه داد: ما امروز نیاز به بیان و تکمیل حقوق شهروندی نوشته شده در قانون اساسی داریم. آن زمانی که قانون اساسی نوشته شد، فضای مجازی وجود نداشت و مسأله شفافیت و اطلاع‌رسانی به این صورت مطرح نبود. امروز باید اینها را باز کنیم و مردم باید به حقوق‌خودشان توجه کنند.

دکتر روحانی تصریح کرد: مسأله استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های مجازی در چارچوب قانون، حق مشروع مردم است؛ این طور نیست که هر کسی بگوید مردم از این فضا استفاده کنند یا نکنند؛ مسأله شفافیت حق مردم است، مردم باید بدانند، این پول‌ها کجا خرج می‌شود و این باید در سایت‌ها بیاید؛ دولت الکترونیک یکی از مسائلی است که در حقوق شهروندی عنوان شده است.

رییس جمهوری با بیان اینکه مسأله حقوق شهروندی در مصاحبه پس از صد روز از آغاز کار دولت مطرح شد و پیش‌نویس آن روی سایت قرار داده شد تا مردم ببینند و نظر دهند، گفت: مردم و حقوقدان های کشور نظرات بسیار متعددی ارائه کردند و این منشور اصلاح شد؛ بنده نیز چندین جلسه با حقوق‌دان‌ها گذاشتم و روی عبارات و کلمات بحث و این منشور را نهایی کردیم.

دکتر روحانی اظهار داشت: علاقه مند بودم تا منشور حقوق شهروندی در آذر ماه رونمایی شود، چون آذر، ماه قانون اساسی وحقوق بشر و ماهی است که امام فرمان 8 ماده‌ای را دادند که الحمدالله این منشور نیز در 29 آذر رونمایی شد و اینکه می‌گویند این اقدام برای انتخابات است باید بگوییم هنوز 9 ماه از دولت یازدهم باقی مانده است، آیا هر کاری امروز بکنیم برای انتخابات است؟ الان 40 ماه از دولت ما گذشته و تا 8 الی 9 ماه دیگر دولت یازدهم مستقر است و هر حرکتی کرده و پروژه‌ای افتتاح کنیم، می‌گویند برای انتخابات است.

رییس جمهوری ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دولت یازدهم فرمود که بهترین تبلیغ برای دولتی که سر کار است، عمل است و کار و تلاش باید بکند؛ آن بهترین تبلیغ برای انتخابات بعدی‌اش خواهد بود.

دکتر روحانی در پاسخ به این سوال مجری که آیا برای دولت دوازدهم کاندید می‌شوید؟ گفت: الان زود است. فرصت زیادی تا آن موقع باقی مانده است. به نظر من حقوق شهروندی قدم اول است و به زودی به تمام دستگاه‌ها مواد مربوطه را برای اجرا ابلاغ می‌کنیم. بنابراین دولت موظف به اجراست. مردم این حقوق شهروندی را باید بیاموزند و ما باید برای اجرا ، آن را دنبال کنیم. این مسأله‌ای است که امیدوارم موجب فضای وحدت بیشتر در جامعه شود.

رییس‌ جمهوری موفقیت اجرای حقوق شهروندی را در گرو همکاری دستگاهها و قوا دانست و ‏اظهارداشت : قوه مجریه به تنهایی نمی‌تواند این موضوع را پیش ببرد، باید قوه قضائیه و قوه مقننه ‏حمایت و کمک کنند ، هیچ اشکالی ندارد که اینها در مجلس تصویب شود. بر مبنای اصل 134 قانون ‏اساسی که یکی از وظایف‌ رییس‌ جمهور ترسیم خط مشی و برنامه است لذا بر این مبنا آنرا اعلام کردم ‏بعد می‌تواند در هیأت دولت تبدیل به لایحه شده و سپس به مجلس برود . اتفاقاً برای اجرای حقوق ‏شهروندی در برخی موارد نیاز به لایحه داریم که باید لایحه تقدیم کنیم.‏

رییس جمهوری در ادامه این گفت و گوی زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعلام کاهش ‏نرخ تورم را با افزایش قیمت برخی کالاها چطور می توان تفسیر کرد، گفت: بعضی از کالاها ممکن است، ‏در مقاطعی به دلایلی گران شود و دولت هم باید توجه کند نسبت به همان کالا و شرایط لازم را برای ‏کاهش قیمت آن فراهم کند. ‏

دکتر روحانی با بیان اینکه معنای کاهش تورم ،ارزانی نیست ، اظهارداشت: معنا‌یش این است که قیمت ها ‏روزانه و ساعتی گران نمی‌شود، معمولاً کشورهایی که تورم نداشته باشند خیلی کم هستند، منتها تورم‌ها ‏یک رقمی است 2 الی 4 درصد است لذا باید تورم را تک‌رقمی نگه داریم. در عین حال این نکته درست ‏است که دولت باید برای کالاهایی که مورد نیاز شدید مردم است حساب ویژه‌ای باز کند و نگذارد مردم ‏برای زندگی‌شان در فشار قرار بگیرند.‏

رییس جمهوری با بیان اینکه جلسات تنظیم بازار به موقع برگزار می شود، افزود: اخیراً در مورد شکر و ‏قیمت آن تاکید داشتم .‏

رییس‌ جمهور در پاسخ به سوالی درباره حقوق های نجومی خاطرنشان کرد: : اگر می خواهیم در مورد ‏حقوق غیرمتعارف، غیرمنصفانه یا غیرعادلانه و هر چه اسمش را می‌گذاریم، مشکلی حل شود، راه‌حل ‏دارد. دولت هم قدم‌های بسیار مهمی در این زمینه برداشته است. اگر می‌خواهیم این را ابزار انتخاباتی ‏کنیم نهضت ادامه دارد. یک عده می‌گویند حقوق و حساب‌های نجومی ادامه دارد.‏

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه باید اینها را حل و فصل کنیم، ادامه داد: اولین دستگاهی که به حقوقهای غیرمتعارف واکنش نشان داد، خود دولت بود. این موضوع در هیأت دولت مورد بحث واقع شد و بعد از آن بود که بحث در برخی رسانه‌ها شروع شد. بعد ما موضوع را بررسی کردیم و دیدیم در مجموع این مساله علل مختلفی دارد. قانون و مقررات ما ایراد دارد. در اجرا و شفافیت ایراد داریم.

دکتر روحانی افزود: دولت تصدی‌گری دارد. به هر حال شما می‌بینید یک بانک خصوصی است، مدیر آن بانک حقوقی دارد می‌گیرد، حقوق رییس بانک دولتی اما نسبت به رییس بانک خصوصی یک چهارم است، در حالی که رییس این بانک دولتی قبلا در بانک خصوصی دیگری مدیر بوده و ما او را به بانک دولتی آوردیم. این هم نامتعادل است. در این وسط خصولتی هم داریم. اگر دولتی است یک چارچوب دارد، اگر خصوصی است یک چارچوب دارد.

رییس جمهوری اظهار داشت: در عین حال خوشبختانه در میان دولتی که از کارمند شاغل و بازنشسته حدود 5 میلیون عائله دارد، از کسانی که شاغل و بازنشسته‌اند و 97 هزار مدیری که داریم، آنچه که بحث بود که حقوق‌هایشان غیرمتعارف بوده، اول گفتند 397 نفر. یعنی دیوان محاسبات مجلس اعلام کرد که همه حقوق‌ها را بررسی کرده بود و بعد در بررسی اخیرش به ما اعلام کرد که حدود 300 نفر است.

دکتر روحانی تصریح کرد: دولت بلافاصله در شورای حقوق و دستمزد تصویب کرد که حقوق برای سیاسیون و برای بخش‌های اقتصادی و برای بنگاه‌ها چه مقدار باشد. این مصوبه را نیز ابلاغ و اجرا کرد و به آنهایی که حقوق اضافه گرفته بودند گفت همه را پس دهند.

رییس جمهوری در پاسخ به این سوال که نکته کلیدی همین بود که هیچکدام از این حقوق‌ها در بخش‌های ستادی و در دستگاه‌های اجرایی دولتی نبود و عمدتاً بانک‌ها، بیمه‌ها و شرکت‌های دولتی بود، اگر اینها را واگذار نکنیم، خیلی از پست‌ها سرقفلی دارند، راه‌حل اساسی این مشکل را دولت چگونه می‌خواهد دنبال کند؟ گفت: ما دو لایحه می‌خواهیم به مجلس دهیم، یکی لایحه شفافیت است که می‌خواهیم به مجلس دهیم.

دکتر روحانی اضافه کرد: در آن بیانیه گفتم که همه دستگاه‌های اجرایی مکلفند حداکثر و حداقل حقوق‌شان را در سایت‌ها اعلام کنند و همه مردم بدانند و اخیراً مجلس شورای اسلامی در این زمینه در برنامه ششم قانون و ماده‌ای را تصویب کرد که تشکر می‌کنم. در میان قوای مختلف کشور و نهادها پیش‌قدم برای این مسأله دولت بوده است؛ دولت مقررات گذرانده و اعلام کرده است.

رییس جمهوری اظهار داشت: بقیه دستگاه‌ها از ما عقب‌ترند. مردم بدانند این حقوق غیرنامتعارف مختص قوه مجریه نیست. به اندازه همین 300 نفر در خیلی جاهای دیگر هستند. حتی در نهادهای انقلابی و قوای دیگر هستند. همه باید اصلاحات جدید را اجرا و پیاده کنند. دولت به نظرم اقدامات خوبی انجام داده است. جز 2 الی 3 نفر که به دلایلی در زندان هستند، بقیه پول‌ها را پس دادند. اگر جرمی اتفاق افتاده قوه قضائیه می تواند رسیدگی کند، اما غیر آن کار دیوان محاسبات است.

رییس جمهوری با بیان اینکه دیوان محاسبات و هیأت‌های مستشاری در حال بررسی بوده و اگر مورد و جرمی واقع شده باشد، خودشان به قوه قضائیه ارجاع می دهند، گفت: خواهش می‌کنم از قوای دیگر هم در این زمینه مثل دولت پیش‌قدم شوند و کار را پیش ببرند، از دوستان دیگر هم می‌خواهم که این موضوع را جناحی و انتخاباتی نکنند، چراکه این موضوعی ملی است.

دکتر روحانی با تاکید بر ضرورت مبارزه با فساد و اهتمام و جدیت دولت در این راستا، افزود: اگر می خواهیم اقتصاد مقاومتی اجرا شده و به توسعه دست یافته و آسیب‌های اجتماعی در جامعه از بین برود، باید با فساد مبارزه کنیم و در این راستا همه باید در سه قوه دست به دست هم داده و موضوع حقوق و دستمزد را شفاف کنیم تا همه بدانند حقوق این افراد چه سیاسی و چه اقتصادی چگونه است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه در بخشی از امور، تصدی‌گری دولت باید تمام شده و بخش خصوصی رقابت شفاف انجام دهد، اظهار داشت: بخش خصولتی کار را بدتر می‌کند چراکه اگر دولت به بخش خصولتی واگذار کند این همان بخش دولتی با قدرت بیشتر و راه‌های خطرناک‌تر است؛ راهش خصوصی‌سازی و کاهش تصدی‌گری دولت در این زمینه است.

مجری پرسید «اجاره نشینی مردم بیشتر شده و قدرت خرید با وجود رکود در بازار کاهش پیدا کرده است. توضیحاتی در مورد مسکن بدهید و بگویید مسکن مهر و مسکن اجتماعی به کجا انجامید؟ »

رییس‌ جمهور مسکن مهر را بدلیل ساخت خانه هایی بدون زیرساخت لازم از جمله مسجد، کلانتری، مدرسه، برق، گاز و جاده یکی از مشکلات دولت برشمرد و گفت: ان شاء‌الله تا پایان این دولت پرونده مسکن مهر بسته خواهد شد.

دکتر روحانی اظهار داشت: در مسکن متأسفانه رشد منفی داریم؛ راهش این است که مردم قدرت لازم برای خرید پیدا کرده و بتوانند مسکن تهیه کنند چراکه وقتی مسکن تهیه نمی‌شود ناچارند دنبال اجاره‌نشینی بروند و اجاره‌ها هم به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند.

رییس جمهوری افزود: مردم با مشکل مواجه اند؛ آن کاری که دولت می‌توانست انجام دهد، بالا بردن وام بود، یعنی ما در یکی دو جلسه اقتصادی که بحث کردیم، وام‌ها را افزایش دادیم تا تحرکی در این بخش ایجاد شود. یک تحرک کوچکی هم در ماه‌های اخیر در مسکن ایجاد شده اما در عین حال تحرک در این بخش حائز اهمیت است.

دکتر روحانی اظهار داشت: امروز دولت توجه خاصی به افزایش بودجه عمرانی و مسأله ساخت مسکن برای ایجاد تحرک در این بخش دارد؛ دولت در حد توانش دارد این کار را انجام می‌دهد البته برای بخش‌هایی مثل معلولین اقدامات خوبی توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حال انجام است، اما در عین حال در بخش مسکن دچار مشکل هستیم.

 
 
تعداد بازدید : 30

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۱۰۰
مطمئنم فقط حرف میزنه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
این مساله که گفتید بسیار مهم است... این مساله که فرمودید بسیار مهم است... ما بهتر شدم، ما برنامه داریم، ما جلسه داریم، بسیاری از کشورهای دنیا این مساله را دارند. هیچ کجای دنیا مثل ما خوب نیست که همه انتقاد میکنند.. مردم باید آشنا بشن... ما باید ... ما نباید... ما باید... ما نباید....

سال ۱۳۹۹:

این مساله که گفتید بسیار مهم است... این مساله که فرمودید بسیار مهم است... ما بهتر شدم، ما برنامه داریم، ما جلسه داریم، بسیاری از کشورهای دنیا این مساله را دارند. هیچ کجای دنیا مثل ما خوب نیست که همه انتقاد میکنند.. مردم باید آشنا بشن... ما باید ... ما نباید... ما باید... ما نباید....
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
فراز فرمایشات آقای روحانی یک مورد بود که فرمود، شما در هیچ کجای دنیا نمی‌بینید که چنین از دولت انتقاد کنند.... فقط باید به آقای روحانی گفت:

شما در هیچ کجای دنیا نمی‌بینید که این همه مشکل را ، دو تا مجری دست‌چین شده بیان کنند، ولی‌ مقام پاسخگو ، دارای چنین اعتماد به نفسی‌ باشد که بگوید همه چیز خوب است و دارد حل میشود!... فقط شاید بشود آقای روحانی را با آقای احمدی‌ نژاد از این نظر قیاس کرد، مگر نه هیچ کجای دنیا مرمل، یک مسول اجرائی چنین همه مسائل را با صفا و سلامت ، راد نمیکند!! خدایا کاش میشد این وقت یک و نیم ساعتی‌ را که صرف شندین این فرمایشات کردیم، میتونستیم برا گردانیم!!
برنج سادات
| Saudi Arabia |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
روحانی متشکریم.






روحانی جون کنسرت رو خوب اومدی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
اومده عمل کنه؟ خوب اومده حرف بزنه...
آرش
| Germany |
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
چه خوب است سال های پیش را مرور کنیم و اینقدر عجول نباشیم .
یادمان نرود در 8 سال چگونه اقتصادمان 30 سال عقب گرد داشت .
یادمان نرود اقتصاد را یک شبه می توان فلج کرد اما قدم به قدم باید آن را توسعه داد . یادمان باشد رسیدن از وضعیتی که کارخانه ها ورشکسته شده بودند و تولید خوابیده بود، به آینده ای بهتر زمان می برد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
خلاصه صحبتشون:
بزک نمیر بهار میاد کمپزه و خیار میاد!

مردم:
نخیر! تا الان صبر کردیم کافیه!
ناشناس
| Germany |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
بازهم آمارهای غیرملموس
ناشناس
| Germany |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
دلار دوباره به کانال 4000 تومان برگشت !!!
خدا لعنت کند جد و پدر جد نفوذی های کثیف را.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
لعنت به هر چی ادم بیماره مثل شخص شما.
وعده وصلم به فردا ، آن پری پیکر دهد . باز می ترسم که فردا ، وعده دیگر دهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
بسیار زیبا و به جا بود...متاسفانه حرفها تا نتیجه فاصله ای طولانی دارند
خوبه که دروغ کنتور نمی اندازه.
پاسخ ها
آرش
| Germany |
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
از اونجا که هیچکس نمیدونه طرف مقابلش واقعیت رو میدونه یا نه و آیا چیزی که میگه با علم به اینه که داره خلاف واقع میگه و یا تنها قضیه رو از جنبه دیگه می بینه؟
آقای رئیس جمهور فکری به حال این بازار سرمایه کن لطفا

ما به شما رای دادیم که شاهد عملگرایی باشیم.شاهد این باشیم که به گفته هاتون عمل کنید اما چه شد تو این 4 سال؟؟؟


هیچ کاری انجام نشد.مردم رو تو بورس از این بدبخت تر نکنید لطفا.
تا کی ما مردم باید چوب بی لیاقتی مدیران رو بدیم؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
بورس همیشه مردم رو بدبخت کرده فقط مربوط به دوره آقای روحانی نیست . نباید گول بورس را خورد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
من درمورد بورس اطلاع زیادی ندارم اما سال قبل که شاخص بورس پایین بود به ما سود میداد (البته همه ناراضی بودند که سرمایمون به باد رفت) ولی امسال که شاخص رکورد زده به ما سودی نرسید،من متوجه نمیشم اگه کسی اطلاعات بیشتری داره بگه...
سانسور کردن دوباره ؟،قطع شد تصویر .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
آخه چیو سانسور کنن
اقای روحانی همین که هزینه درمان مردم بخصوص روستائیان رو کاهش دادین اجرت با سید الشهدا چند وقت پیش برای هزینه عمل چشم پدرم ۶۰ هزار تومان پرداخت کردم همیشه من و خانواده دعاگوی شما هستیم متاسفانه مردم ما فراموش کارند که برای خرید مرغ با بحران مواجه بودند ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
موندم از انصاف کسایی که منفی دادن.
فکر کنم روحانی جمله معروف را فراموش کرده : همه اش تقصیر دولت گذشته است
اقای روحانی دستت د رد نکنه ...خواهشا دور بعد کاندیدا نشوید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
شما می تونید به آقای روحانی رأی ندید . اشکالی هم نداره
همش حرفه مثله همه این سالها که همه حرف بوده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
اینایی که مفی میدین یعنی تمام این سالها نه دوره ایشون همه دوره ها همه به حرفاشون عمل کردن یا فقط برای شماها سود داشته؟؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
عمل در نظ شما چیه؟کارهای احمدی نژاد؟باید جنگ میشد تا عمل را ببینید؟
بايد طي يك سرشماري يا اعلام از طريق سايت و خود اظهاري افراد دو تا سه تا و چند تا بيكار در يك خانواده را آمار بگيرند تا عدالت در اشتغال هم اجرا بشود يكي ميخورد تا خرخره يكي از گشنگي .....
بايد طي يك سرشماري يا اعلام از طريق سايت و خود اظهاري افراد دو تا سه تا و چند تا بيكار در يك خانواده را آمار بگيرند تا عدالت در اشتغال هم اجرا بشود يكي ميخورد تا خرخره يكي از گشنگي .....
برجام فقط تاثیرات مثیتی در زمینه سیاست خارجی کشور از جمله پایان ایران هراسی داشت ولی متاسفانه اظهارات مسئولین درخصوص مشکلات اقتصادی و نیاز مبرم برای امضائ برجام و نچات از نابودی ( برداشت از اظهارات اقایان|) نوعی نقطه ضعف در مقابل دشمنان نظام است... ضمن اینکه ملت بهتر از دیگران به مشکلات اگاهی دارند و میدانند که بعضا مشکلات اقتصادی نسبت به گذشته بیشتر هم شده است!!!!!!!! آمار کذائی کیلویی چند؟
تغییرات جمعیت شاغل با این فرمول محاسبه شده
اصولگرا
0
اصلاح طلب
e^t
احمدى نژاد كشور را با خزانه خالى و كلى تحريم ها ، تحويل رييس جمهور داد ..........
وجودحیدری در مصاحبه چندش آوره.
خنده دار است.بازدهی بازار بورس در ۴ سال دولت شما منفی بوده.یعنی اگه کسی پولشو تو ابتدای کار دولت تو بانک گذاشته بود الان دو برابر شده بود اما سرمایه ها تو بورس آب رفته.بورس ویترین اقتصادی دولت هست.ما که بدبخت شدیم و نصف سرمایمون به باد رفت.
پاسخ ها
علی راستگو
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
شما با این دانش اقتصادی هر جای دیگه هم سرمایه گذاری کرده بودین وضعت همین بود ! بنده سالها در بورس فعالیت دارم و تقریبا 1.5 سال هست که بیرون اومدم. خنده دار ترین حرفی که یک نفر میتونه بزنه اینه که توقع داشته باشه دولت شاخص رو بالا ببره ! بهترین کاری که دولت کرد اصلاح بعضی از بخش های نظارتی در بورس بود مخصوصا کدال.
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
کسایی که منفی دادن معلومه حتی نمیدونن بورس چی هست خخخخ دوست عزیز اگه یه سهم تو اون بورس داشتی الان یا سکته کرده بودی یا گورخواب خخخخ
نباید از روحانی انتظار معجزه داشت اون وارث یکی از بدترین دولت های تاریخ بود و بیرحمانه ترین تحریم ها به ایران تحمیل شده بود همین که رشد منفی شش درصد به نزدیک مثبت پنج درصد رسید کار بزرگی بود یقینا در آینده ی نه چندان دور کار و کسب رونق پیدا خواهد کرد و شرایط به دوران طلایی محمد خاتمی بر میگرده
بسمه تعالی

کار به عمل برآید با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشود.
بانک ها سود بیست و چهاردرصد میدن و دولت اوراق ۲۱ درصد منشر میکنه،بازار بورس هم آتش گرفته و دودش داره میره به چرخ و فلک این چه اقتصادی است که شما درست کردین.
تابناك دوباره روحاني رييس جمهور ميشه ، حرفهاش درست بود خصوصا در مورد برجام واقعا اگه برجام نبود ما كجا بوديم به لحاظ اقتصادي همين الانش هم مشكل داريم واي بحال اون موقع
8 ماهه که شرکت قبلیم بطور کتبی عذر من و بابت مشکلات موجود و رکود اقتصادی خواسته و دیگه قرارداد نبسته باهام و هنوزم که هنوزه دارم دنبال کار میگردم و هیچ خبری نیست که نیست. حالا هی بگید بنگاه اقتصادی راه میندازیم و از این جور حرفا. متاهلم و با یک فرزند 6 ساله ببینید با چه مشکلاتی درگیریم و زندگی نداریم. این اون امنیت شغلیه که حرفش رو میزنن و وعده داده میشه؟
بزرگترین ضعف دولت روحانی عدم اشراف به عملکرد سازمانها و نهادهایی که خون مردم را می مکند ، اداره برق منطقه بیهقی تهران واقع در خیابان گاندی شمالی به مشترکان خود اخطار کتبی کرده که باید کنتورهای تک فاز خانگی
را که بسیار با دوام است با کنتورهای چینی اداره برق مذکور تعویض کنند و یک و نیم میلیون تومان هم اضافه بدهند!
وگرنه برق آنان را قطع می کند! خدا ملوک الطوایفی را رحمت و مغفرت نماید
مسکن مه
من 6 ساله منتظرم هیچ فرقی نکرده همین فردا برید مسکن مهر پردیس همه فازها مشکلات بسیار دارن واقعا متاسفم
بي انصاف نباشيد، بياد داشته باشيد كه اگر با رؤيه افراطي پيش ميرفتيم هم اكنون كره شمالي شده بوديم و صدها بابك زنجاني مشغول قاچاق نفت ايران بودند.
انتظار از رئیس جمهور در ایران بیجاست زیرا همه میدانند که رئیس جمهور اختیارات چندانی ندارد اما با این وجود رئیس جمهور بهتر است فرد میانه رو و معتدل باشد. شرایط به گونه ای است که نمی توان روحانی را ملامت کرد
به طور كلي عملكرد دولت ايشان بد نبوده در
انتخابت به ايشان يا به اقاي الهام راي مىدهم
آقای روحانی میگوید با توسعه شبکه‌های اجتماعی، مشاغل زیادی ایجاد خواهد شد!��

فکر کنم بیشتر نظرشان به مشاغلی مثل مدیریت کانالها، ابرگروهها و گروهها باشد که اگر بر اساس تعریف دولت از اشتغال، این مدیران تنها یک ساعت در هفته آنلاین باشند، قاعدتاً یک شغل جدید تلقی گردد!��

فقط به نظر میرسد دولت از همین الان باید جلوی چند شغله شدن این مدیران در کانالها و گروههای مختلف را بگیرد!
اینها چرا قبل از ورود کفشهایشان را دم در نگذاشته اند وبا کفش وارد اتاق شده اند در حالیکه آدم هرجا میرود می خواهند که بدون کفش وارد شوی
آمدی جانم به قربانت ولی. ....
آقای روحانی واقعا چنان رونق اقتصادی ایجاد کرده که همه ملت از یارانه نقدی منصرف شده اند و همه جوانان را سر کار شرافتمند گذاشته شده اند انشاالله وقت آن رسیده هیات دولت بچه های وزیر کشور رو هم سر کار بزارن تا انشاءالله همه تو ایران سرکار باشن
البته چون روحانی کشور رو به اشتغال کامل و رونق اقتصادی رسانده است مناسب است حضرت ایشان خود احساس تکلیفی برای رئیس جمهور شدن مجدد ننمایند والا مردم راضی به زحمت دوباره ایشان نیستند و در انتخابات ایشان را معاف خواهند داشت
فقط اگر هیات دولت مرکب از بازنشسته های دهه هفتاد نبودند الان می شد کل دنیا رو به اشتغال و رونق کامل ر
خسته شدیم
گمان میکنم همهٔ مخالفین ، بنگاهدار و بورس باز هستند
کافیه یک بار دیگه صابون کسی مثل احمدی نژاد به تن بعضی از مردم ما بخوره تا برن به جون روحانی دعا بکنن.
درسته که هیچ چی بهشت نشده اما به اون فاجعه باری که پیش می رفت نیست.
این دولت یک خرده عقل داشت.
خیلی جالبه منفی بارون کامنتهای صحیح درج شده از سوی مردم ، از طرف برخی ها !!!!
مردم فراموش کردن که هر چیزی هر روز یه قیمتی بود! طوری شده بود که یه تعدادی سایت زده شده بود و قیمت ارز، طلا، موبایل و غیره رو لحظه ای روی موبایل شما میفرستادن که عقب نمونید
متاسفانه ایشان حرفی برای گفتن نداشت و کارنامه ای که ارائه کرد فقط شعار و حرف بود مردم گرسنه هستند و مردم بی خانمان هستند و دیدید ایشان راحت از کنار بیکاری و تورم و رکود عبور کرد من که نفهمیدم خلاصه برنامه دولت برای مسکن چه میباشد هر کس که متوجه شده اشاره ای به ان بکند . در خاتمه بهتر است ایشان کنار بکشد و فرد دیگری زمام امور را بعهده بگیرد
چه خوب است سال های پیش را مرور کنیم و اینقدر عجول نباشیم .
یادمان نرود در 8 سال چگونه اقتصادمان 30 سال عقب گرد داشت .
یادمان نرود اقتصاد را یک شبه می توان فلج کرد اما قدم به قدم باید آن را توسعه داد . یادمان باشد رسیدن از وضعیتی که کارخانه ها ورشکسته شده بودند و تولید خوابیده بود، به آینده ای بهتر زمان می برد .
کاش متوجه بودیم که که سال های خوش ابتدایی احمدی نژاد ، ناشی از عملکرد خوب دولت خاتمی در سال های قبلش بود . یادمان نرود بیشترین رشد اقتصاد و توسعه علمی کشور در دولت اصلاحات رقم خورد . یادمان نرود وقتی " شعار " جای خودش را به " منطق " داد چه وضع اسفناکی پیدا کردیم .
کاش عادت کنیم به " ریاضی " اعتماد کنیم . ریاضی اساس تکنولوژی و روزگار مدرن است . " آمار ها " دروغ نمی گویند . دولت سالی 700 هزار شغل ایجاد میکند ولی دولت قبلش سالی 14 هزار تا، یعنی تقریبا هیچ. باید 1 میلیون تا ایجاد می شد و الان بشود تا بیکاری ریشه کن شود. اینکه تاثیرات اقتصادی دیده نمی شود ناشی از انباشت خرابی های دولت قبل است .
" اعداد " ما را به اشتباه نمی اندازند . وضع ما رو به بهبود است و این را اقتصاددانان می دانند . باید صبور باشیم تا نتایج بهبود اقتصادی را به عینه ببینیم . وگرنه وقتی یکی دو سال دیگه که کارهای دولت به ثمر نشست و دوباره مانند زمان احمدی نژاد دانه ای که خاتمی کاشت به نام احمدی نژاد تمام می شود و حاصل را او درو میکند و افسوس که هیچ دانه دیگری نکاشت و زمین های دیگر را هم شورزار کرد .
دولت مجبور است میلیارد ها دلار هزینه کند و این شوره زار را دوباره تبدیل به زمین قابل کشت و بله . در این مدت به ظاهر هیچ چیز تغییر نمی کند.
صبور باشید .
به کارشناسان اعتماد کنید .
به علمی که کامپیوتر را ساخت و بشر را به فضا فرستاد و الان به شما می گوید اوضاع رو به بهبود است اعتماد کنید .
پایان این شب سیه ، سفید است ...
پول فروش نفت زیاد شده
ایرنا: اما مخالفان و حتی برخی از رای دهندگان به آقای روحانی با شما هم عقیده نیستند و معتقدند پس از برجام ، اتفاق خاصی در کشور نیفتاده است؟
عبدی: مثل این است که شما فردی را به آی سی یو ببرید و تمام پزشکان بگویند وی در نهایت، تا هفته دیگر فوت می کند. اما یک پزشک بیاید و وی را از مرگ نجات دهد. این مریض باید پس از آن نیز مدتها در بخش و زیر سرم بماند تا بهتر شود. قرار بوده برای این مریض مقبره بخرند و مجلس ترحیم بگیرند اما حالا این بیمار از مرگ نجات پیدا کرده و حالش رو به بهبودی است و به بخش آمده اما هنوز به او سرم وصل است و نمی تواند سرپا بایستد.
بعد، عده ای می گویند پس از برجام هیچ اتفاق اقتصادی مثبتی نیفتاده است؟ عجیب است. اگر برجام نبود و تحریم ها ادامه داشت که ما الان مثل ونزوئلا و حتی بدتر از آن بودیم. روشن است که برجام کاری کرده است که به آن روز نیفتادیم. قبل از برجام روزی یک میلیون بشکه نفت را هم به زور و ۲۰ درصد ارزان تر از ما می خریدند. تازه پولش هم بلوکه می شد و به جای آن اجناس بی کیفیت و بنجلشان را به ما می دادند. اما الان دیگر این طور نیست. اینکه تورم کم شده و کسب و کار مقداری راه افتاده ناشی از برجام است.

ایرنا: با این وجود عده ای از یاس طرفداران روحانی و ریزش آنها صحبت می کنند و می گویند بخشی از افرادی که به خاطر مسائل معیشتی به روحانی رای دادند دیگر این کار را نمی کنند؟
عبدی: تردیدی نیست که مردم از وضعیت موجودشان رضایت ندارند. چرا که این مریض همچنان زیر سرم و تحت درمان است. اما نباید روی این اظهار نظرها حساب چندانی باز کرد. حرفهایی که مردم می زنند نقد است نه انتخاب. دلیلش هم این است که اردیبهشت سال آینده مردم در نهایت باید انتخاب کنند که این بیمار که پزشک می‌گوید در صورت ترک بیمارستان ممکن است بمیرد را مرخص کنند یا بگذارند همچنان تحت درمان باشد. مردم در اردیبهشت سال آینده باید تصمیم بگیرند می خواهند این بیمار همچنان در بخش بماند یا مجددا روانه آی سی یو یا بهشت زهرا شود.
پاسخ ها
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
احسنت
ما همیشه دنبال این هستیم که همه چی رو با جنجال پیش ببریم آرامش سیاسی که در این دولت بود نسیت به دولت قبلی در نظر بگیرید دولت قبلی کشور چه طوری واگذار کرد به این دولت که ما انتظاری بالا تر از این دولت داریم
پاسخ ها
امیر عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
منظور شما کدام ارامش است
ایشان از کودکی در دوستی به هیچکس ضرر نرسانده و همه به صداقتِ صدیق اذعان دارند
پس من هم دستِ دوستی خود را بسویش دراز میکنم
باشد که راضی نگاه داشتنِ دوستان را بیاموزم
انما المؤمنون أخوه
اقاى تابناك
لطفا تايپيست خبر رو عوض كن همش غلط غلوط تايپ كرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
سواد فارسی تایپیست - 0 -
چرا پرزیدنت درباره جناب خان صحبت نکرد؟
برادر محترم اگر نمی تونی کاری بکنی برو کنار یکی دیگه بیاد
آیا بقای سیاسی شما از بقای ایران مهمتره
پاسخ ها
farshid
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
آقای فیلسوف مثلا کی بیاد که راضی باشی شما
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
شما زمان احمدی نژاد هم از اینا می زدی.
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
احتمالاً منظورت احمدی نژاده که مملکتو با خاک یکسان کرده بود
همه این مطالب رو که میدونستیم از قبل,ماشالا همش درسمون تکرار میشه.اگه از سخنان اقای رئیس جمهور ازمون امتحان بگیرن همه بیست میشیم.اخه این حرفا واسه مردم نون و اب میشه؟!!از کلمه ی برجام هم دیگه حالم بهم میخوره
سایت تابناک.
لطفا از چاپ کردن این مطلب طفره نرو.
سیاست های وبسایت خبری شما طی چند سال گذشته رشد منفی داشته و دارین قشر مخاطب خودتون رو از دست میدین، اینکه فقط زیر یک سری از پست ها کامنت رو باز میزارید و بقیه غیر فعال یک سانسور بسیار ابتدایی و سطح پایین است.اگر براتون مقدور نیست متن بالا رو روی سایت قرار بدین که طبیعتا نیست لااقل متن پیوست رو ضمیمه کنید.

مردم ما متاسفانه بسیار فراموش کارند... روزهایی که صبح ماست یک قیمت و شب یک‌قیمت داشت رو فراموش کردند. وقتی دارایی همه ما طی سه سال یک سوم شد رو فراموش کردند. وقتی هرروز وعده های چک کردن قیمت دلار بیشتر از وعده های غذاییمون بود رو فراموش کردند.
قوم فراموش کار نیاز به منجی ندارد... نیاز به یک حافظه قوی و اندکی تفکر دارد.
پاسخ ها
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
میشه بگید ایشون برای اینکه این اتفاق ها نتیفتد چه عمل خاصی را انجام دادند ؟ چه برنامه ی خاصی را پیاده سازی کردند ؟
ahmad
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
حالا اگر مردم ما فراموش کارند میشه بگید این دولت چه اقدام عملی برای حل مشکلات انجام داده است ؟ البته عملی و نه شفاهی
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
آقا دولت قبل فاجعه . چرا همش شما که مردم ما را فراموشکار می خوانید اولا بدیهای دولت قبل را می گید ؟ ثانیا چرا همش باید از دولت قبل بشنویم ، برنامه عملی دولت برای حل مشکلات چیه ؟ آخه نمیشه که همه مشکلات را گردن دولت قبل انداخت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
حرف دوست عزیزمون نیاز به توجه داره واقعا.
saeed
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
"وقتی هرروز وعده های چک کردن قیمت دلار بیشتر از وعده های غذاییمون بود رو فراموش کردند."
همین جمله در جواب کسایی که میگن فرقی با دولت قبل نکرده کافی ست...
ناشناس
| Indonesia |
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
دوست عزیز شما در دوران قبل زندگی می کنید ولی بهتر است به امروز مهاجرت کنید شما دارید ایامی را به یاد می آورید که تحریم ها شدیدترین روزهای خود را آغاز کرده بودند و همه گمان می کردند که دولت بعدی با کنار آمدن با غرب می تواند شق القمر کند اما الان شما دارید منت می گذارید که وضعتان تغییر نکرده پس خوشحال باشید!!! جل الخالق یعنی تمام هنر این دولت با هزینه کردن همه اعتبار هسته ای کشور این باشد کهدلار هر روز گرانتر شود وتورم وجود داشته باشد و اشتغال زیر صفر باشد و تورم هم هر روز بالاتر برود و امثال شما بیایید از سال 91 بگوئید؟؟ یعنی الانی که سه سال و نیم تحریمی نداشته اند باز هم همه افتخاراتتان همین باشد؟؟
سلام
کاش مجریان محترم در مورد ادعای مطرح شده در خصوص توصیه آقایان خاتمی و هاشمی به آمریکایی‌ها در گذشته مبنی بر تشدید تحریم‌ها هم می پرسیدند
بیکاری نگران کننده است ،
تا شایسته سالاری نباشد خودی وغیرخودی و نخودی باشد وضعیت همین است.!!!
به قول معروف این حرفا واسه فاطی تنبون نمی شه ، لطفا تا دیر نشده یه فکری به حال فقر و بیکاری و رکود و تورم و اقتصاد خرابمان بکنید
اینکه فرمودند تغییر در دولت در بخش فرهنگی بود که نشان از توجه به این بخش است همه میدانیم وزیر ارشاد استعفا دادند و ظاهرا رئیس جمهور محترم هم راضی به این نبودند.پس چرا مسئله را طوری دیگرمیگویند
بیکار بودن یک، دو و یا سه نفر جوان در خانواده‌ها نگران کننده است.............................



تو رو خودا خودشو نگران نکون


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خنديدن به وضع اسفناك مردم
اميد كاذب دادن،امروز صبح كه شروع شود
ركود بورس، الودگى هوا، پارازيت ها،گران شدن گوشت و شير
همه اونایی که دلواپسند خوب گوشاشونو وا کنند خدمتی که روحانی به این ملت و مرز و بوم کرده در برگهای زرین تاریخ ایران ثبت شده
نجات این ملک و ملت از جنگی خانمان سوز
آقای روحانی شما خوت عامل بیکاری بودید. جلوی هر چه استخدامی ها رو گرفتید
من خودم برای جایی اسم نوشتم قبول هم شدم، با آمدن آقای روحانی کنسل شد، گفتن که دولت مجوز نداده
سلام.جناب.اقای.رییس.جمهور.محترم.ما.از.شما.راضی.هستیم.انتظار.معجزه.نداریم.خدا.با.ماست.انشالله
با سلام
خدا را 100 هزار مرتبه شکر همه مسئولین حرفهای بسیار زیبا و قشنگ میزنند اما بنظرمن عمل به تنها بخشی از آنها مهمه . مثل جناب آقای دکتر خاتمی که در سال آخر ریاست جمهوری گفت مشکلات اصلی جامعه در اشتغال مسکن و ازدواج است و ما از ازدواج آسان و سهل بدون حتی نیاز به مسکن و اشتغال شروع کرده ایم به رفع مشکلات اساسی جامعه.
هر وقت کل مردم ایران !!!!!!!!!!!!! هر کدام 20 کیلو گرم وزن کم کردند و لاغر و زبر و زرنگ شدند ؟؟؟ خوب خواهد شد !!!
از سفر آخرش به البرز وقولی که دادن رقمی واریزنشده
در مصاحبه چرا از سفرها واعتبارات نپرسیدن
سیاست تابناک در مورد باز گذاشتن و بستن بخش کامنت ها مسخره است
باید منصف بود
روحانی دولت و مملکت توی چه وضعیت تحویل گرفت؟
احمدی نژاد تو چه وضعیتی تحویل گرفت و تحیول داد؟
انصافا عملکرد دولت در مقابل هجم مشکلات قابل قبول بوده. نمیشه توی یک مدت کم تمام مشکلات ناشی از نابخردی دولت قبل را ترمیم کرد.
این مملکت سرهنگ میخواد تا بساط یک عده رانت خوار و مزدور را جمع کند!
جناب رئیس جمهور فرمودید که مطالبات فرهنگیان را پرداخت نمودهاند. پاداش پایان خدمت ظاهرا جزو مطالبات دیده نشده است چون هنوز پرداخت نگردیده است
یاد دولت احمدی نژاد به خیر............. یه زمان قیمت گوجه سه برابر میشد......... یه زمان روغن چهار برابر میشد....... یه زمان قیمت خودرو سه برابر شد.......... تورم بالای 60 درصد یادش بخیر......مردم دلشون برای اون روزها تنگ شده.....احمدی.. تو رو خدا برگرد
اخه حرف زدن ،وعده دادن ، تا کِی؟؟؟؟؟؟؟؟
جناب آقای روحانی،
رییاست محترم جمهور اسلامی ایران،

بعنوان یک شهروند از کشوری که حضرت عالی ریاست جمهوری آن را بعهده دارید، انتظار دارم به سوالات بنده پاسخ بدهید:
طی این 4 سال ریاست جناب عالی وضعیت معیشت مردم چقدر بهبود یافت؟! وضعیت بورس چگونه است؟! چرخ اقتصاد به درستی میچرخد؟! آیا فساد ریشه کن شد؟! آیا قدرت خرید مردم بالاتر رفته؟! آیا امکان ازدواج برای جوانان بهبود یافته؟! آزادی های مدنی به چه میزان بیشتر شد؟!
و اینکه مردم تا چه زمانی باید شب را با وعده و وعید های پوشالی به صبح و صبح را به شب برسانند؟!!

حداقل انتظار مردمی که به امید تغییر به شما رای دادند، پاسخگویی منتخبشان است.

متشکرم
فقط حرف حرف حرف ....
خودمونیم مردم باحالی داریم
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار