بازدید 19457

جریمه سنگین ۲ پرتاب از خودرو؛ زباله و آب دهان

کد خبر: ۶۴۴۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱ 01 December 2016
شاید ریختن زباله در سطح شهر و معابر عمومی، برای ایرانی ها کم اهمیت باشد اما در دیگر کشورها جرایم سنگینی برای این کار در نظر گرفته شده است به گونه ای که شاید فرد خطاکار مجبور شود بخش قابل توجهی از حقوق خود صرف پرداخت جریمه کند.

به گزارش ایرنا، مقایسه میزان جریمه‌ای که در ایران و چند کشور دیگر برای رعایت نکردن حقوق دیگران در مواردی چون ریختن زباله، انداختن آب دهان در خیابان و ایجاد آلودگی صوتی تعیین شده، نشان می دهد که اصول و آداب شهرنشینی در کشورهای مختلف کما بیش یکسان بوده و تفاوت‌ها بیشتر مربوط به نحوه رعایت این آداب از سوی مردم و مجازات رعایت نکردن آن از سوی قانون است.
 
با این حال رقم های تعیین شده برای پرداخت جریمه به دلیل نقض حقوق شهروندی در کشورهای مختلف با ایران نشانگر فاصله فاحش اهمیت موضوع نزد قانونگذاران این کشورهاست.
بر اساس جدولی که پایگاه خبری پلیس روز پنجشنبه آن را منتشر کرد، میزان جریمه‌ای که در ایران و چند کشور دیگر برای رعایت نکردن حقوق دیگران تعیین شده است.

* ریختن زباله در معابر عمومی
 
در ایران ریختن هرگونه زباله، مایعات و اشیا از درون خودرو به معابر ممنوع است و طبق قانون 30 هزار تومان جریمه دارد.
 
این در حالیست که در سنگاپور ریختن زباله هزار دلار (سه میلیون و 200 هزار تومان)جریمه دارد و در بار چهارم فرد متخلف باید با پیشبندی که روی آن نوشته شده است «من شهر را کثیف کرده ام» خیابان ها را جارو کند.
 
همچنین جریمه ریختن زباله در خیابان های کره برابر با 11 تا 13 درصد پایه حقوق یک کارمند است و در ژاپن نیز هرکس کوچکترین زباله یا آب دهان در معابر عمومی بریزد، 80 تا 160 یورو (بین 270 تا 550 هزار تومان) جریمه می شود.

* جریمه انداختن آب دهان در کشورهای مختلف
 
جریمه انداختن آب دهان از خودرو به معابر در ایران 30 هزار تومان بوده در حالی که در کانادا جریمه این کار بین هزار تا دو هزار دلار (حدود سه میلیون 200 هزار تومان تا 6 میلیون 400 هزار تومان) تعیین شده است.
 
همچنین در سنگاپور این جریمه حداکثر 50 دلار (حدود 160 هزار تومان) برای نخستین بار و 100 دلار (حدود 320 هزار تومان) برای دومین مرتبه است.
در انگلستان نیز جریمه انداختن آب دهان در خیابان ها تا 80 پوند (حدود 320 هزار تومان) جریمه دارد.

* جریمه آلودگی صوتی
 
خودروهایی که آلودگی صوتی ایجاد می کنند در ایران، 40 هزار تومان جریمه می شوند اما در ژاپن سر و صدا کردن در ساعات ممنوع، 9 هزار دلار جریمه دارد (حدود 31 میلیون تومان) و در آمریکا هم جریمه ایجاد آلودگی صوتی در ساعات ممنوع، پنج هزار دلار (16 میلیون تومان) است.
 
همچنین در ونیز ایتالیا اگر کسی چرخ های چمدانش را روی سنگ فرش خیابان بکشد و تولید صدای ناخوشایند کند، تا 500 یورو (حدود یک میلیون 700 هزار تومان) جریمه می شود.
 
نکته اینکه برای محاسبه نرخ برابری جرایم رعایت نکردن حقوق شهروندی در کشورهای مختلف، نرخ رسمی ارز در ایران که بانک مرکزی آن را تعیین می کند، در نظر گرفته شده است و اگر قرار باشد نرخ دلار، یورو و پوند بازار آزاد مبنای محاسبه باشند، میزان جرایم فراتر از ارقام پیش گفته خواهد بود.
 
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳۳
با توجه به احساسی بودن ما ، این قوانین در ایران قابل اجرا نیست:
1- آقا من زن و بچه دارم... تو رو به 12 امام جریمه نکن
2- میدونی من کی ام؟... من پسر فلانی هستم... یه زنگ بزنم تا آخر عمرت غربیلک فرمون میشه نون آور خونه ات؟
3- داداش... ما با هم کنار میایم... قابل شما رو نداره... باور کن هر چی توی کیفم بود تقدیم کردم
4- من نمیدونستم!... من متنبه شدم... شما ایندفه جریمه نکن اگه از این دیوار صدا شنیدی از من هم تف میبینی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
دقیقا" احسنت به شما
نمی دونم چرا وقت قیمت بنزین و نرخ جریمه های رانندگی میشه مارو با کشورهای توسعه یافته و متمول جهان مقایسه می کنید ولی تو بحث امنیت و درآمد باید با عراق و افغانستان و سوریه مقایسه شیم و نتیجه بگیریم که خدارو شکر که زنده ایم
سلام
میشه لطف کنید باید نرخ ارز چطور محاسبه کردین؟ نرخ دلار کانادا، پوند انگلیس و ... فک نکنم این ارقام شما باشه!
فقط در حد قوانين روي کاغذ، اجرا...!!
شما رانندگی بین خطوط رو فرهنگ کنی و برای متخلفین جریمه بزاری تمام جوانب فرهنگ شهرنشینی و مدنیت دنبالش میاد.
ولی من اراده ای برای اجرایش نمی‌بینم
در ایران این قوانین وضع نمیشه چون مسئولین محترم هم خودشون همین تخلفات را مرتکب میشن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
مرسی
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۲
دقیقا
یا ایرانی
یا اخی
ال نظافت و من ال ایمان عایا ؟؟؟
چررررااااااغ.....سماور ....بخاری نفتی ...خریداریممممم...
طاااالبی مششششهد کلیو 1000 تومن...
سبببببزی سبزی تازه دارم ...
.
.
.
.
دلت خوشه هااا تابناک
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
اونایی که اگزوزشون رو دستکاری می کنند که خیلی با حال باشند یادتون رفت بگین
در کشور ما دولت خودش هم الوده. کننده هواست و سطح شهر
چی شده. توی کشورهای دیگه وقتی خونه مردم را دزد میزنه پلیس میاد بررسی میکنه و دزد را پیدا میکنه، اگه ماشین کسی مورد سرقت قرار بگیره از دوربینها برای یافتن دزد استفاده می کنند، اگر بری از کسی بابت کلاه برداری شکایت کنی به شکایتت رسیدگی میکنند و پلیس موظف است کلاه بردار را پیدا کند و .... ولی توی ایران پلیس برای رفاه مردم دوربین کار میزاره تا جریمه کنه ولی در سایر موارد مردم خودشون باید هواسشون به اموالشون باشه. ساده ترینش اینه که اگه کسی کلاه برداری کرد خود شاکی باید کلاه بردارش را پیدا کنه و در محل زندگی طرف از کلاه بردار شکایت کنه و تا سه مرتبه نامه احظاریه دادگاه را هم بهش بده و بعد هم ... .
شما اول شهري مشابه شهر اون كشورها براي مردم تديبر ببينيد(پياده رو . نسبت خودرو به بزرگراه- تراكم اماكن مسكوني نسبت به عرض كوچه و خيابان - فاضلاب - اتوبوس - ميني بوس - مترو - منو ريل و سطح تحصيلات مردم .... اونوقت بيا جريمه ها را دو برابر اون كشور ها از مردم بگير.
مقایسه دو چیز غیر متشابه امر عاقلانه ای نیست
میشه راهنمایی کنید که ساعت ممنوعه آلودگی صوتی در ایران از چند تا چنده؟ تو این کشور ساعت خواب مردم ساخت وسازها شروع میشه کجای دنیا اینجوریه که نمیزارن مردم بخوابن تا فرداش برن سر یه لقمه نون حلال...
باید با چراغ دنبال ماموری بگردی که 1-اطلاع داشته باشه که اینا خلاف حساب میشه و جریمه داره!2- حالشو داشته باشه که برای این موارد بی اهمیت! جریمه کنه!
خوب اونا تو این مورد قوی عمل می کنن قوانین بازدارنده دارن ما تو جرائم دیگه ، طرف دزدی می کنه ، مال مردم می خورده اونم تخم مرغ طلایی نه ، شترمرغ تخم طلا کن ، اونم عمده ای ، اعدامش می کنن ، اونطرف ندارن ، طرف کل مواد دنیارو جابجا می کنه اعدامش می کنن ، ولی در کشور های مذکور نهایتا بندازن زندان
چرا درآمد هر کارمند ايراني را نمي گوييد که حتي به مبلغ جريمه هاي تعدادي از کشورهايي که نام بردين نمي رسه. قيمتها و ساير چيزهايي که به نفعتان است با کشورهاي ديگر مقايسه مي کنيد ولي درآمدها قشر متوسط (حالا نه فقير)، عدم دستيازي به بيت المال و رانت و انحصار فقط عده اي و ... بماند.
ای کاش حقوق ایران را هم بر اساس دلار و ین و ...... محاسبه می کردید .
روش خوبی برای کسب درامد دولت است امتحان کنید ولی در ایران درامدها انقدر بالا نیست که با دلار جریمه را محاسبه کنید
چرا رد باره رها کردن زباله در خیابان این همه بحث می شود اما انداختن آب دهان وببینید همه سکوت میکنند بسیار پدیده زشت وچندش آوری است صبح اول وقت سر کار میروی مدام چشمانت بیننده افرادی است که یا در حال انداختن این دو هستند یا از قبل کثیف کردند پیاده رو وخیابان را ای کاش کمی هم در پدیده کثیف فرهنگ سازی کنید
میشه حقوق و دستمزد ایران را با ژاپن مقایسه کنید.
من که همیشه از این کسانی که که آشغال میندازن توی خیابون متنفر بودم
جدا از همه بجث ها انداختن آب دهان در شهر و همچنین ریختن زباله خارج از خودرو واقعا کار زشتی است و نه به دولت ربط دارد و نه کس دیگر. خودمان می توانیم رعایت کنیم.
به نظر من جریمه این موارد اگر زیاد شود و اجرا شود تا حدود زیادی این موارد کاهش می یابد. چون رعایت کردنش اصلا کار سختی نیست
چند روز پيش ماشين جلويي ماشين ما قوطي نوشيدني را انداخت بيرون خورد تو شيشه ماشين ما داغون شد، موز هم كه خيلي ها پرت ميكنن بيرون!
چرا توی ایران همش با تبدیل دلار به تومان مثال میزنید. آقا جان جریمه ها در ایران، در قبال حقوقشون خیلی بالاتر از این کشورهاست. پایه حقوقی این کشورهایی که گفتید، حداقل 1000 دلاره. یعنی یک کارمند جزء چیزی درحدود 4 میلیون تومان حقوق میگیره.
بجای جریمه و درامد زایی برای دولت (بزرگترین نقض کننده قانون)، کمی هم قانون مداری را آموزش دهیم
کسی که بین سطل آشغال و خیابان فرقی قایل نیست خودش هم یک اشغال در اون سطل اشغال هست !
چقدر عالی بود اگر این جریمه ها در ایران چند 100 برابر میشد. چه کشور زیبایی میداشتیم.
آب دهان و زباله ریختن در شهر خارج از خودرو و برای پیاده ها هم باید جریمه ی سنگین داشته باشه این ربطی به حقوق و میزان دارایی فرد نداره ربط به شعور و فرهنگش داره
همه چیزتون شبیه کاناداست فقط جریمه ها شبیه نیست؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان