بازدید 46321
گزارش لحظه به لحظه از جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی

هر سه وزیر پیشنهادی موفق به کسب رای اعتماد از مجلس شدند +ویدیو

وکلای ملت پس از استماع دفاعیات رئیس جمهور از وزرای پیشنهادی خود و سخنان موافقان و مخالفان سیدرضا صالحی امیری، فخر الدین دانش آشتیانی و مسعود سلطانی فر برای تصدی وزراتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش در نهایت به هرسه نفر اعتماد کردند و سکان این وزارت خانه ها را به آنها سپردند.
کد خبر: ۶۳۶۹۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷ 01 November 2016
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان را به عنوان اولین دستور کار جلسه علنی امروز قرائت کرد.

وی همچنین اظهار کرد: طرح الحاق دو تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی، لایحه فارس جوانان و رسیدگی به تشکیل هیات حل اختلاف استان ها و وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی شهر و روستا از دیگر دستورهای امروز مجلس است.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمود واعظی وزیر ارتباطات، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، نعمت‌زاده وزیر صنعت نیز در این جلسه حضور دارند.
 
به دلیل تاخیر ورود رئیس جمهور به مجلس، لاریجانی دستور داد تا مجلس وارد دستور بعدی شود. اما بعد از حضور رئیس جمهور کار بررسی صلاحیت وزرا آغاز خواهد شد.
 
طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، حسن روحانی رئیس‌‌جمهور یک ساعت فرصت دارد از وزرای پیشنهادی خود در صحن علنی دفاع کند.

سپس 2 نفر از نمایندگان به عنوان مخالف و 2 نفر به عنوان موافق برای هر یک از وزرای پیشنهادی به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه فرصت سخنرانی دارند؛ البته هر نماینده مخالف یا موافق می‌تواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری دهد.

پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامه‌های وزرای پیشنهادی، خود وزرای پیشنهادی پشت تریبون قرار می‌گیرند و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارند ضمن تشریح بیوگرافی و سوابق خود، برنامه‌هایشان را ارائه دهند.

در پایان هم رئیس مجلس صلاحیت وزرای پیشنهادی ورزش و جوانان، ارشاد و آموزش و پرورش را به رأی وکلای ملت می‌گذارد.

برابر آیین‌نامه داخلی پارلمان، مجلس به ترتیب حروف الفبا باید رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس‌‌جمهور را آغاز کند که در این مرحله و در هر مورد، پس از اتمام سخنرانی 2 نماینده مخالف و 2 نماینده موافق هر کدام برای مدت 15 دقیقه، وزیری که صلاحیت وی در حال بررسی است به مدت 30 دقیقه از برنامه و صلاحیت خود دفاع می‌کند.

بعد از پایان بررسی صلاحیت وزرا، رأی‌گیری به طور دستی آغاز خواهد شد و اعلام نتیجه آراء پس از رأى‏‌گیرى براى همه وزرای پیشنهادی صورت خواهد گرفت.
 
سلطانی‌فر با ۱۹۳ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۹ رای ممتنع وزیر ورزش و جوانان شد.  همچنین نمایندگان با 157رای موافق ، 111رای مخالف و  6 رای ممتنع به دانش آشتیانی اعتماد کردند. صالحی امیری با ۱۸۰ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
 
.16:33- توزیع کارت رای گیری بین نمایندگان

16:30- درخواست لاریجانی برای نشستن نمایندگان بر روی صندلی‌های خود برای دریافت کارت رای.  
 
16:18 سلحشوری در موافقت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان:
 
نماز برای خدمات سلطانی‌فر در گیلان
 
پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، اظهار داشت: این مجلس هویت متفاوتی دارد و بر نقاط قوت افراد تکیه خواهد کرد.

وی افزود: سلطانی‌فر از مدیران موفق اجرایی در سطح کشور است و در هر حوزه‌ای که مدیریت کرده با موفقیت همراه بوده است.

سلحشوری تأکید کرد: وزارتخانه بزرگی به نام وزارتخانه ورزش و جوانان،‌مرد بزرگ در عرصه‌های سخت و توانمند در مدیریت و اجرا را می‌طلبد و سلطانی‌فر شایسته وزارت ورزش و جوانان است.

نماینده مردم تهران گفت: یکی از دوستان بنده به من گفت به خاطر خدمات آقای سلطانی‌فر در استانداری گیلان نذر کرده‌ام به هر زیارتی که می‌روم دو رکعت نماز برای ایشان بخوانم، آیا این برای شما(نمایندگان) کافی نیست؟

وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی امسال بهترین دستگاه اجرایی شناخته شد و دلیلش مدیریت سلطانی‌فر بود.

سلحشوری افزود: قرار است وزارت ورزش و جوانان را به فرد توانمندی بسپاریم و دوستانی که می‌گویند مدرک ورزشی، مگر وزیر ورزش دکترای ورزش نداشت پس چرا جابه‌جا شد. سلطانی‌فر مرد عرصه عمل است و  اعلام کرده به ورزش بانوان توجه می‌کند.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: اگر سیاسیون دنیا را به جنگ می‌کشانند ورزشکاران دنیا را به سمت صلح می‌برند و ما نباید کشور را از یک مدیر لایق محروم کنیم.

 
 
مقدسی در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان
 
16:03 اگر سلطانی‌فر در نوبت قبل رأی آورده بود وضع ورزش کشور این گونه نبود 
 
سیدابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز سه‌شنبه 11 آبان در جلسه علنی مجلس و در موافقت با مسعود سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به سابقه مدیریتی، ذکاوت و شناخت وسیع و عمیق وی از ورزش ایران و جهان اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور به حق آقای سلطانی‌فر را دایره‌المعارف ورزش می‌داند.


وی با تأکید بر اینکه مشکلات ورزش فرابخشی است و نمی‌توان تنها یک وزیر را مسئول آن دانست به اهتمام سلطانی‌فر بر ورزش دانش‌بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: آقای سلطانی‌فر روحیه تعامل و تفاهم قوی داشته و ارتباط خوبی نیز با سایر اعضای کابینه دارند.

همچنین سیدمهدی مقدسی نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در موافقت با مسعود سلطانی‌فر به عنوان وزیر پینشهادی ورزش و جوانان به سابقه دو ساله معاونت موفق سلطانی‌فر در سازمان تربیت بدنی اشاره کرد و گفت: آقای سلطانی‌فر از اصالت خانوادگی برخوردار است و پدرش از معتمدان محل زندگی‌اش بوده است.

وی با اشاره به اینکه سلطانی‌فر 12 سال استاندار بوده و بر جزئی‌ترین مسائل اشراف دارد، خاطرنشان کرد: جمع زیادی از ورزشکاران در حمایت از ایشان بیانیه دادند که تأییدی بر عملکرد او در حوزه ورزش است.

مقدسی با تصریح بر اینکه سلطانی‌فر هیچگاه از حوزه ورزش دور نبوده است، گفت: وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان 23 سال قبل «خانه جوان» را تشکیل داد نه امروز که مد شده است.

وی ادامه داد: آقای سلطانی‌فر در مورد بانوان دو اعتقاد دارد اول اینکه به ورزش بانوان توجه نشده است و دوم اینکه باید از بانوان در مدیریت‌های ورزشی استفاده کرد.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی از توجه خاص سلطانی‌فر به ورزش قهرمانی سخن گفت و با اشاره به اینکه او به همه سؤالات نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی با اشراف پاسخ داد، گفت: در دوره مدیریت وزرای ورزش قبلی آنچه خواسته مردم بود انجام نشد و اگر آقای سلطانی‌فر در نوبت پیش که به مجلس معرفی شده بود رأی آورده بود وضع ورزش کشور این گونه نبود.

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در انتها اظهار داشت که سلطانی‌فر در ابعاد گوناگون ورزش اشراف داشته و همچنین حرمت نمایندگان را می‌داند.
 
 
شکری در مخالفت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان: 
 
15:54 سلطانی‌فر در فتنه مجلس ششم به دنبال تحریم انتخابات بود
 
محمود شکری نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه‌شنبه) پارلمان طی سخنانی به عنوان اولین مخالف برنامه‌های سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، اظهار داشت: خداوند شاهد است که نمی‌خواهم کلمه یا  جمله‌ای را در حق آقای سلطانی‌فر به زبان بیاورم که در قیامت مجبور به پاسخگویی باشم.

وی افزود: ما در مجلس شورای اسلامی ریل‌گذار و یار و یاور دولتی هستیم که باید در دنیا بدرخشد و در برابر توطئه‌ها و طراحی‌های دشمنان ایستادگی کند، رهبر معظم انقلاب 24 بار در فرمایشات‌شان فرموده‌اند که فتنه گناه نابخشودنی است.

شکری با بیان اینکه همه باید در برابر فتنه بسیج باشند و جانباز، ایثارگر و ... تفاوتی ندارد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در 24 مورد در باب گناه بزرگ فتنه‌گران فرمودند که فتنه خط قرمز ماست؛ امروز نمی‌دانم چرا عده‌ای می‌گویند تا کی قرار است فتنه ادامه یابد، طبق آیه 217 سوره بقره درباره فتنه‌گران گفته شده «الفتنة اشد من القتل».

نماینده تالش در مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: فتنه‌گر به خودش خیانت کرده و باید پاسخگوی مردم باشد. متاسفانه امروز دولت آمادگی لازم را برای مدیریت بحران ندارد، بنده صراحتا از سوی دولت می‌خواهم از مردمی که به خاطر بارش باران برایشان مشکلاتی در زمین‌های کشاورزی ایجاد شد، عذرخواهی کنم.

نماینده تالش در مجلس بر همین اساس متذکر شد: در فتنه مجلس ششم، آقای سلطانی‌فر خودشان استاندار بودند و نامه‌ای را برای وزیر کشور نوشتند و گفتند ما انتخابات را تحریم می‌کنیم و انتخابات مجلس هفتم را برگزار نمی‌کنیم تا اینکه رهبر معظم انقلاب دستور دادند باید انتخابات سر وقت خود برگزار شود.

شکری در پایان خاطرنشان کرد: سه وزیر معرفی شده برای تصدی وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این یکبار در مجلس نهم معرفی شدند ورای نیاوردند، چرا‌آقای رئیس‌جمهور باز هم همین افراد را به مجلس معرفی کرده است؟ یعنی در این کشور غیر از این سه نفر فرد دیگری وجود ندارد. 
 

14:57 صالحی امیری در صحن علنی:
 
فرهنگ نباید سیاست‌زده شود/ ضرورت پاسداشت مرزهای دینی در فرهنگ جامعه
 
سیدرضا صالحی امیری در جریان بررسی صلاحیتش برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود گفت: از فرهنگ سخن می گوییم که به مثابه اکسیژن در فضای جامعه ایران بوده و چشمه جوشانی است که همه انسان های تشنه می توانند در این مسیر سیراب شوند و رودی جاری دائمی برای تعالی فضیلت انسان هاست همچنین 4 میوه اساسی انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و سازگاری را به دنبال دارد.

فرهنگ حاشیه اقتصاد نیست بلکه اقتصاد ذیل فرهنگ است

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان اینکه جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام مشاهده می شود، بیان داشت: در جامعه فرهنگی فرهنگیان در آن شخصیت والایی دارند و انسان ها با هم سازگارند و مقام معظم رهبری نیز تعبیر زیبای آموزنده ای دارند که می فرماید فرهنگ، هویت یک ملت است و ارزش های فرهنگی حقیقت یک ملت بوده و همه چیز مترتب از فرهنگ است، فرهنگ حاشیه اقتصاد نیست بلکه اقتصاد حاشیه و ذیل فرهنگ است.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی توانیم فرهنگ را از عرصه های دیگر منفک کرده و فرهنگ بستر، مقصد و هدف است، اظهار داشت: قریب به 20 سال از عمر خود را صرف مطالعات اجتماعی و فرهنگی کردم و در دستگاه های امنیتی مطالعات فرهنگی و افکارسنجی داشتیم و برای نخستین بار نگاه نرم افزاری را وارد تصمیمات امنیتی کردیم و برای اولین بار با تأسیس 10 مرکز مطالعاتی تلاش کردیم اصحاب فرهنگی و رسانه و هنر را در تصمیمات فرهنگی دخالت دهیم و این از افتخارات ماست.

برگزاری 551 گفتگوی فرهنگی در زمان تصدی ریاست سازمان کتابخانه و اسناد ملی

صالحی امیری در ادامه با بیان اینکه دو سال در کنار آقای روحانی عضو فرهنگی و اجتماعی در دبیرخانه شورای امنیت ملی بودم و بعد از آن 8 سال معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک بودم و اخیرا 3 سال در سازمان کتابخانه و اسناد ملی به فرهنگ ملت خدمت کردم و در همین دوران 3 ساله که همکاران من کارنامه درخشانی داشتند توانستیم برای اولین بار گفتگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کنیم و 551 گفتگوی فرهنگی برگزار کنیم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با یادآوری این مطلب که برای اولین بار این پیام را به نخبگان دادیم که می توانیم با گفتگو با هم سخن گفته و اشکالات را در فضای گفتگو حل و فصل کنیم که ریشه آن در مباحثه بوده و از میوه پرثمره حوزه علمیه است، بیان داشت: از این منظر 2 دهه از عمر خود را گذاشته ام لذا اگر به من اعتماد کنید تا زمانی که حیات دارم در خدمت فرهنگ و هنر و اصحاب آن خواهم و اگر این مسئولیت را به من ندهید باز هم در این حوزه خدمت می کنم و برای اولین بار نظام فرهنگی را آسیب شناسی کرده و به 43 مورد رسیده ام و می دانم وارد چه فضایی خواهم شد.

روح فرهنگ باید دینی باشد

وی همچنین با اشاره به این مطلب که در نظام فرهنگی زیست می کنیم که مجموعه ای از ساختارها، قوانین و روابط حاکم بر این سیستم است و گفتمان قالب در آن گفتمان مقام معظم رهبری است، تأکید کرد: این نظام نفی ولنگاری فرهنگی را به دنبال دارد و آزاداندیشی و مقاومت فرهنگی را تأکید دارد و در ذیل آن گفتمان دکتر روحانی است که گفتمان اعتدال است و بر اساس عدالت، عقلانیت و دیانت فرهنگی استوار است همچنین روح فرهنگ باید دینی باشد چون بستر جامعه دینی است و باید مرزهای آن را پاس داشت و این یک قانون عام است و هیچ کس نباید از مرزهای آن عدول کند.

صالحی امیری بر همین اساس تصریح کرد: از این منظر معتقدیم در نظام فرهنگی زیست می کنیم که ملک مشاع است و یک ضلع آن سیاست گذاری فرهنگی است که بر عهده شورای انقلاب فرهنگی و یک ضلع بر عهده مجلس و دولت است لذا باید مرزهای فرهنگی را مشخص کنیم و نظام سلیقگی را در کشور مستقر کنیم و باید تکلیف نهادهای فرهنگی مشخص شود.

روحانیت یکی از اضلاع فرهنگ جامعه است

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یک ضلع فرهنگی جامعه روحانیت و ائمه مساجد است یک ضلع نهادهای عمومی مثل دانشگاه و شهرداری و استان قدس است و ضلع دیگر نهادهای عمومی است لذا وزیر باید بداند در سرزمینی وارد می شود که دیگران هم حقیقت هستند و هم واقعیت لذا باید تعامل و هم نوایی را در دستورکار خود قرار دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه وزیری که نتواند با همه مجموعه سازگاری داشته باشد دچار چالش می شود لذا باید روحیه همکاری داشته باشد، عنوان کرد: اولین کاری که در وزارت ارشاد طی 9 ماه آینده انجام می دهم ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است چرا که هیچ گاه در بستر اغتشاش، توسعه شکل نمی گیرد از این رو باید بپذیریم هرکه در زیر این سقف است در دایره انقلاب است و اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل و معتدل زیر سقف انقلاب اسلامی است ضمن اینکه وزارت فرهنگ نباید وارد عرصه سیاسی شده و غیر سیاسی کردن حوزه فرهنگی از اولویت ماست. 
 
 قاضی‌زاده هاشمی در مخالفت با صالحی امیری

14:13  معرفی سرهنگ برای حوزه فرهنگ
 
سید قاضی‌زاده هاشمی نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه 11 آبان و در مخالفت با سیدرضا صالحی‌امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حال فرهنگ ما این روزها بدتر از آن است که شما (صالحی امیری) از پسش بربیایید.
 
وی خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: سال‌هاست که فرهنگ در این مملکت غریب افتاده و کمترین سهم را از بودجه‌ها و توجهات دارد؛ مدت‌هاست عرصه فرهنگ عرصه سیاست‌بازی و جناح‌بازی شده است و نفس بسیاری از حوزه‌های فرهنگی ما را به شماره انداخته است و شوربختانه مرور شرح حال و برنامه‌های شما خالی‌تر از آن است که بتوانید دردی از فرهنگ این مملکت دوا کنید.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: اگر شما میان تحصیل در رشته‌های مدیریت دولتی و علوم سیاسی با حوزه فرهنگ ارتباط یافته‌اید، من از این کار ناتوانم؛ من نمی‌توانم میان عضویت در دادگاه ارتش و فرهنگ نسبتی پیدا کنم؛ شگفت از رئیس‌جمهوری که از سرهنگ بودن تبری می‌جست حالا سرهنگی را برای حوزه فرهنگ انتخاب و معرفی کرده است.

وی خطاب به صالحی‌امیری خاطرنشان کرد:‌ شما امروز می‌خواهید میراث‌دار کرسی وزارتی باشید که پیش از شما داستان‌های عبرت‌آموزی رقم خورده و قربانیانی گرفته است؛ راستی آیا می‌دانید فرصت برای شما فراهم شده است؟ خبر دارید چرا آقای جنتی وزیر نیستند؟

نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی گفت: ایشان (جنتی) نه شهید کنسرت هستند و نه به دلیل توجه دولت به دغدغه‌های علمای اعلام و مراجع کنار گذاشته شده‌اند؛ چراکه اگر دولت قرار بود به این دغدغه‌ها احترام بگذارد، باید همان 3 سال پیش این کار را می‌کرد.

وی ادامه داد: اگر خبر ندارید دلیل برکناری آقای جنتی چیست، حتماً روزی برایتان خواهم گفت، اما الان چیزی نمی‌کویم؛ چراکه از رهبر معظم انقلاب آموخته‌ام مراقب گفتن‌ها و نگفتن‌ها باشم.

قاضی‌زاده هاشمی خطاب به صالحی امیری گفت: شما خودتان را چقدر متخصص‌تر از آقای جنتی می‌دانید؟ من از آن موضوع نمی‌گویم اما از این می‌گویم شما کتاب‌هایی از خود منتشر کرده‌اید که بیشتر به کتاب‌سازی می‌ماند؛ شما به اتکای کدام تحصیل یا تجربه کاری‌تان جرأت کرده‌اید کتاب مفاهمی و نظریات فرهنگی را بنویسید؟ با کدام رانت این کتاب را به چاپ ششم رسانده‌ایم؟ من از موسپیدان عرصه فرهنگ شرم دارم و این نشانه اوج مظلومیت  فرهنگ در این کشور است.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کتاب دانستنی‌های یک رایزن فرهنگی را که نوشته‌اید خداوکیلی این را از کجا آورده‌اید؟ تجربه‌اش را داشتید یا که چه؟

نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی خطاب به صالحی‌امیری گفت: شما چند مورد سابقه برای خود نوشته‌اید، اما آیا سربازی گمنام امام زمان(عج) باعث خجالت شما بوده است که آن را از نمایندگان مجلس پنهان کنید؟

وی افزود: برادر «سیدرضا فلاح»! این اسم مستعار شماست، دیگر ما در این مملکت دست سربازان گمنامی را که برای امنیت مردم تلاش کنند می‌بوسیم، مخصوصاً اگر قصد ورود به حوزه‌های دیگر ازجمله فرهنگ را نداشته باشند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: آیا این مورد را از قلم انداختید یا خیال کردید نمایندگان مردم حواسشان نیست؟ اگر از نمایندگان مردم رأی اعتماد گرفتید در مواجهه با هنرمندان سرزمینم چه کسی خواهید بود؛ سیدرضا صالحی امیری یا سیدرضا فلاح؟

وی اظهار داشت: وقتی یک سینماگر برای باز کردن گره‌ای در فیلمش یا نویسنده‌ای برای گرفتن مجوز برای کتابش به شما مراجعه کرد، در ذهنتان دنبال پرونده پرسنلی و حفاظتی‌اش می‌گردید یا برنامه کاری‌اش را مرور می‌کنید؟

نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی، گفت: فرض کنید نمایندگان شما را شایسته این سمت دانستند، آنگاه در تقابل با هنرمندان و بالادستی‌ها که همیشه هوای بالادستی‌ها را داشته‌اید، جانب کدامشان را خواهید گرفت؟ آیا یادداشت و توصیه‌های گاه و بیگاه‌ها برای ممیزهای بی‌قاعده در کتاب و فیلم و موسیقی‌ انجام خواهید داد؟ اگر بر فرض رئیس جمهور نوشت که یک بخش از فیلم فاخر رستاخی را پخش یا اکران نکنید آیا مطیع او خواهید بود یا صدای قلب احمدرضا درویش، کارگردان نام‌آشنای سینمای ایران را خواهید شنید.

وی بیان داشت: لطفاً بگویید ما با کدام جنبه چهره شما روبرو هستیم؟ شما در جمع اصلاح‌طلبان خودتان را مبدع مکتب نیاوران و «سمح و فهله» خوانده‌اید. آیا در نیاوران شما جایی برای مستضعفان و پابرهنگان نیز هست یا فکر می‌کنید حرف زدن از این آدم‌ها قدیمی شده است.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: شما جایی از نیاوران صحبت می‌کنید و در جایی دیگر در کمیسیون فرهنگی می‌گویید می‌خواهم دفتر حوزه علمیه را در وزارت ارشاد فعال کنم؟ کدامیک را باور کنیم قسم حضرت عباس را یا آن یکی دیگر را؟

وی اضافه کرد: در کمیسیون فرهنگی مجلس کنسرت موسیقی را با مشروبات الکلی مقایسه کردید و گفته‌اید ما باید کنسرت موسیقی همانطور که عده‌ای مشروب الکلی می‌خوهند باید جلوی خواسته‌شان را بگیریم، عده‌ای هم کنسرت می‌خواهند و ما باید جلوی آن را بگیریم.

نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی خطاب به صالحی امیری گفت: شما باید از آنهایی که برای اعتلای موسیقی پاک ایران تلاش می‌کنند باید عذرخواهی کنید که با چنین نگاهی داوطلب چنین سمتی شده‌اید.

 احمدی لاشکی در موافقت با صالحی امیری
 
اعتبارات فرهنگی قطره چکانی است
 
قاسم احمدی لاشکی در نشست علنی امروز (سه شنبه 11 آبان ماه) در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کلامی از امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) در سخنانی تاکید کرد که بر ملت شریف ایران فرض است که در هر ملکی که هستند از اختلاف و کارشکنی دست بردارند و دشمن را با وحدت کلمه در هم کوبند و هر اقدامی را که با اختلاف کشور را به تباهی می کشاند کنار بگذارند و تاکید نمودند که از دشمن نهراسید تا زمانی که با هم هستید.

نماینده مردم نوشهر، چالوس وکلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنانی از مقام معظم رهبری افزود: مقام معظم رهبری در تاریخ 15/6/93 در دیداری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کردند که موضوع فرهنگی مسئله مهمی برای کشور است و این مسئله در بلند مدت از مسائل اقتصادی مهم تر می شود من در مسئله فرهنگی احساس ولنگاری می کنم.

احمدی لاشکی با بیان اینکه ترمیم کابینه در حوزه فرهنگی و آموزشی نشان دهنده ولایت پذیری رئیس جمهور است ادامه داد: رأی اعتماد به وزرا نهایتا برای 8 ماه آینده است اما اگر همین افراد در دولت بعدی که ممکن است هر دولتی باشد رأی بیاورند تجربه خوبی برای محاسبه به مجلس می دهد.

وی یادآور شد: اگر صالحی امیری در دستگاه امنیتی کشور خدمت کرده در جهت آرامش نظام و فرزندان جامعه اسلامی بوده است مگر برای سازمان سیا کار کرده که وی را متهم کنیم. صالحی امیری جوانی و عمرش را برای امنیت نظام صرف کرده و امنیت کشور مدیون وی و همکاران او در دستگاه های امنیتی کشور است.

احمدی لاشکی با تاکید بر اینکه اداره وزارت فرهنگ و ارشاد باید به صاحب اصلی این وزارتخانه که تحصیلات و تجربه فرهنگی دارد سپرده شود افزود: کتاب نظریه فرهنگی صالحی امیری به چاپ هشتم رسیده است و از 37 مقاله 26 مقاله با عنوان توسعه فرهنگی، برنامه فرهنگی، مؤلفه های فرهنگی، امنیت فرهنگی، مدیریت فرهنگی و ... به مسائل فرهنگی پرداخته است.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: تز پایان نامه صالحی امیری در حوزه فرهنگ نوشته شده است آیا این موضوع اشکالی دارد.

وی با بیان اینکه وضعیت معیشت نیروی انسانی و حقوق کارکنان وزارت ارشاد و تبدیل وضعیت نیروها در این وزارتخانه مشخص نیست اظهار کرد: انجمن های هنری نیاز به ساماندهی دارد و متأسفانه اعتبارات فرهنگی قطره چکانی است و متأسفانه بیشتر بخش های هنری همانند تئاتر و سینما برنامه ندارند.

احمدی لاشکی با اشاره به اینکه تقویت مهارت آموزی فرصتی مناسب برای جامعه است افزود: خبرنگاران و بیمه هنرمندان نیاز به ساماندهی دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد با یک بام و دو هوا نمی تواند اداره شود.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه صالحی امیری هارمونی خوبی برای بدنه دولت است و نفوذ قابل اتکایی دارد تصریح کرد: صالحی امیری در مجلس نهم 18 رأی کم آورد و خداوند به مصلحت ندید که این مسئولیت در آن زمان بر عهده وی گذاشته شود و پس از عذرخواهی صالحی امیری بعد از جلسه رأی اعتماد احساس کردم که به وی ظلم شده است. 
 
13:50 ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی
 
جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست دکتر علی لاریجانی و با حضور نمایندگان رأس ساعت 13 و 10دقیقه آغاز به کار کرد.

گفتنی است در نوبت صبح بررسی صلاحیت دانش آشتیانی، سلطانی فر و صالحی امیری 3 وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار گرفت که حسن روحانی رئیس جمهور نیز در این جلسه حضور داشت و به ایراد سخنرانی جهت دفاع از وزرای پیشنهادی خود پرداخت.

همچنین در نوبت صبح مخالفان و موافقان فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به بیان نظرات خود پرداختند و هنگام سخنرانی دانش آشتیانی بود که با نزدیک شدن به وقت اذان، دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد ادامه جلسه به نوبت عصر موکول شود که با رأی نمایندگان ادامه جلسه به نوبت عصر رسید.
 
 11:55 پایان نوبت صبح نشست علنی امروز مجلس

رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی نوبت صبح امروز نهاد قانونگذاری را به صدا در آورد.
 
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نوبت صبح نشست علنی امروز (سه شنبه 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 11 و 47 دقیقه به صدا درآورد.

رئیس مجلس،اعلام کرد که نوبت دوم نشست علنی امروز مجلس ساعت یک بعد از ظهر با هدف بررسی صلاحیت های وزرای پیشنهادی برگزار می شود 
 
دفاع فخرالدین احمدی دانش آشتیانی از برنامه های خود
 
 11:43 وضعیت معیشتی و اقتصادی معلمان نابسامان است
 
فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیتش برای تصدی وزارت آموزش و پرورش در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود با بیان اینکه امیدوارم بتوانم بعد از رأی اعتماد نمایندگان دین خود را نسبت به فرهنگیان و معلمان ادا کنم، گفت: در آستانه روز 13 آبان، روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی هستیم، روزی که خون پاک دانش آموزان در برابر دانشگاه تهران به زمین ریخته شد و پیوند میان مدرسه و دانشگاه و دانش آموختن و تعهد داشتن را نمادین کرد.

برنامه پیشنهادی بر اساس چارچوب سند تحول نظام آموزش و پرورش و طبق خواست مقام معظم رهبری است

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه هایم در 4 بخش تدوین شده، اظهار داشت: مهم ترین دغدغه چندین ساله من این است است که آموزش و پرورش را باید بخش سرمایه ای کشور دانست و نه بخش مصرفی و مدرسه را باید مهم ترین واحد تأثیرگذار در توسعه به شمار آورد لذا محور کلی برنامه اینجانب در چارچوب سند تحول نظام آموزش و پرورش بوده و بر اساس خواست مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه برنامه ای واقع گرایانه و تحول خواه است، افزود: اگر نمایندگان مخالف عنوان کردند این برنامه قابلیت اجرا ندارد، بله مسلم است در مدت کوتاه امکان تحقق برنامه کامل بنده وجود ندارد چرا که برنامه ای درازمدت است اما برنامه کوتاه مدتی هم دارم که مرتبط به برنامه بلندمدت است.

نظام آموزش و پرورش بیماری ساختاری دارد

دانش آشتیانی ادامه داد: در رابطه با توسعه آموزش و پرورش باید توجه داشته باشیم نظام آموزش و پرورش ما گرفتار بیماری ساختاری است و مسأله آن، مسأله ای ملی بوده که حل آن نیاز به اجماع ملی دارد و یک فرد به تنهایی نمی تواند آموزش و پرورش را به جایگاه خود برساند لذا همه دولت و نمایندگان باید کمک کنند تا جایگاه آموزش و پرورش در جایگاه اصلی خود قرار گیرد و به عنوان مسأله ملی تلقی شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم ادامه داد: نگرانی امروز نسبت به آینده سرمایه های انسانی کم اهمیت تر از نگرانی نسبت به سرمایه های طبیعی و فیزیکی نیست و باید تلاش کنیم تا مدرسه را محور توسعه قرار دهیم تا از طریق کیفیت بخشی به فرایندهای مدرسه، انسان هایی کارآمد تربیت شود که نظام توسعه ای کشور به این انسان های کارآمد نیاز دارد.

وی با بیان اینکه توسعه کشور نیازمند رشد متوازن است، اضافه کرد: آموزش و پرورش 13.5 میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم و مربی دارد که در بیش از 107 هزار مدرسه و آموزشگاه مشغول فعالیت هستند و در همین حال نظام آموزش عالی ما با بیش از 2 هزار و 500 واحد دانشگاهی و 5 میلیون دانشجو در سطح کشور فعالیت دارد اما ببینید در شهرستان هایی هستیم که دانشگاه دارد اما با صندلی های خالی روبروست ولی در همان شهرستان مدرسه کم داریم و به صورت شیفتی است و حتی در برخی مناطق هنوز مدارس کپری وجود دارد که این عدم توازن یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش است.

وضعیت نابسامان معیشتی و اقتصادی معلمان

دانش آشتیانی در ادامه با بیان اینکه نتیجه تحقیقات ملی نشان می دهد در جامعه معلمان به عنوان سرمایه های اجتماعی بالاترین گروه از نظر منزلت اجتماعی را دارا هستند، گفت: از نظر شهروندان معلمان دارای بیشترین حرمت هستند و به رغم این احترام از نظر معیشتی و اقتصادی در وضع نابسامان قرار دارند که این عدم تعادل ساختاری یک مانع مهم توسعه ای و چالش اساسی است که باید به آن پرداخته شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به برخی چالش های آموزش و پرورش اذعان کرد: برخی مسائلی که همه به آن اذعان داریم به عنوان آموزش مخزنی و محوریت محفوظات و نمره، حاد بودن تنگناهای معیشتی معلمان، اقتصاد آموزش و پرورش، کمبود امکانات و فضاهای آموزشی و پرورشی، ضعف مشارکت مؤثر خانواده ها، وجود شکاف میان دستگاه های ستادی با معلمان، گسست میان خانه و مدرسه، در کنار اینها سیاست زدگی آموزش را تحت سیطره خود قرار داده است.

پرورش و خلاقیت قربانی آموزش شده است

وی با تأکید بر اینکه پرورش و خلاقیت قربانی آموزش شده است، ادامه داد: اکنون آموزش به مسابقه ای برای کسب صندلی های دانشگاه تبدیل شده و اصالت دادن به کمیت آموزش و کم توجهی به مسائل جدید ملی و جهانی نظیر مهارت های زندگی، محیط زیست، تفاوت های اقلیمی و جغرافیایی در مناطق کشور مسائلی را به دنبال داشته که برنامه آموزشی را با مشکلات و تنگناهای مختلف روبرو کرده است.

دانش آشتیانی ادامه داد: برون داد این وضعیت ساختاری، تصویری از آموزش و پرورش به وجود آورده که بد نیست بدانیم رتبه کنونی آموزش و پرورش ما در نظام بین المللی بر پایه 101 شاخص جهانی متأسفانه 141 از 187 است؛ نظام آموزش و پرورش ما گرفتار نوعی سکون و فرسودگی است لذا کاری که می خواهم انجام دهم در جهت تحقق دیدگاه های مقام معظم رهبری است که قصد دارم آموزش و پرورش را از سکون و جمود دربیاورم.
 
دفاع جعفر زاده از دانش آشتیانی
 
11:26 داستان برچسب نادرست فتنه گر زدن باید تمام شود
 
جعفرزاده ایمن آبادی در دفاع از دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش،گفت: من امروز داوطلب شدم، اسم من میان صحبت کنندگان نبود، خواهش کردم اجازه دهند بنده از آقای دانش آشتیانی دفاع کنم بنابراین  قبل از آغاز سخنانم  باید به این موضوع  اشاره کنم که 30 روز از ماه محرم گذشت و  مرتب  حسین حسین گفتیم و از مظلوم صحبت کردیم زیرا دین ما دین دفاع از مظلوم است.

وی تصریح کرد: دین ما علاوه بر اینکه دین دفاع از مظلوم است، دین اخلاقمداری نیز هست، کجای مطالبی که گفته می شود، اخلاقی است بنابراین  داستان فتنه کی می خواهد در این مملکت تمام شود؟ چرا عده ای اصرار دارند بگویند یک فردی باید فتنه گر باشد یا ساکت فتنه باشد یا کاسب فتنه باشد، بنابراین اگر فتنه گر است، در یک محکمه ای باید محاکمه شود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: ساکتین فتنه کسانی بودند که نفعی در این مملکت نداشتند چرا که تصدی مسئولیت که نمی توانستند کنند، و اگر کاسب فتنه بود هم اکنون اینجا حضور نداشتند که کاندیدای پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش شوند پس چرا ما از تریبون مجلس دروغ می گوییم و تهمت می زنیم؟

جعفرزاده ایمن آبادی گفت: ما تحقیق کردیم آقای  دانش آشتیانی هرگز بازداشت نشده است، عضو فراکسیون نبوده زیرا در مجلس ششم نماینده نبوده است و اگر در پشتیبانی جنگ و 8 سال حضور در جبهه و پسر یک روحانی بودن، سابقه و کارنامه نباشد، پس چه چیزی دیگری قرار است کارنامه فرد دین دار و ولایت مدار باشد؟ آیا این پاک کردن تمام سوابق و بالا آوردن بی ریشه ها نیست؟

وی گفت: از فتنه می گوییم، سران اصلی فتنه، کسی که استارت اصلی 8 سال فتنه را زد، هر بلایی که خواست سر این مملکت آورد، اما الان در خیابان ها است و من متاسفم برای برخی از دوستان که 8 سال ساکت ایستادند که هر کاری دلش خواست در این مملکت انجام داد و امروز کسانی دیگر را فقط به خاطر اینکه با این افراد نیستند، برچسب فتنه می زنند.  فتنه تا کی؟

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: مگر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این تیم ها را تایید نکرده اند؟ پس مبنای ما، ملاک ما چیست؟ اگر قرار است نظرات شخصی ما باشد، مملکت را نمی شود اداره کرد.

وی تصریح کرد: آقای دانش آشتیانی مدیر مدرسه مفید بوده است که از 300 دانش آموزش، 70 نفر شهید شدند و بنابر این اختلاس را دادگاه اثبات می کند نه ادعای پشت تریبون. پس اگر پرونده دارید چرا به مراجع قضایی ارائه ندادید؟ می گویند دانش آشتیانی از بدنه آموزش و پرورش نیست! مگر آقای نجفی که بعد از انقلاب بنا به اذعان دوست و دشمن موفق ترین وزیر آموزش و پرورش بود، از کجا آمده بود؟ مگر از وزارت علوم نیامده بود؟

جعفرزاده ایمن آبادی بیان کرد: فرهنگیان گرفتار هستند و مشکل دارند بنابراین فرهنگیان نمی خواهند یک نفر با آنها درباره مشکلاتشان گریه کند، بلکه فرهنگیان به دنبال فردی هستند که مشکلاتشان را حل کند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس هیات دولت که از طرف مقام معظم رهبری حکم تنفیذ دارد، اعلام کرده که آشتیانی می تواند با دولت کار کند ودر این راستا نیز با اعضای هیات دولت  منطبق است زیرا اخلاق و رفتار ما با یکدیگر تطابق دارد؛ بنابراین ایشان می تواند در این مدت کوتاه وزارتخانه را به نحو مناسب اداره کند.

وی افزود: همکاران توجه داشته باشید که اگر وی انتخاب نشود، وزارتخانه باید 3 ماه با سرپرست اداره شود و در این راستا بدیهی است که از بودجه سال 96 کسی نیست که دفاع کند. یادتان رفته که به دلیل نبود وزیر علوم در مجلس نهم کسی نبود از بودجه وزارت علوم دفاع کند، و این باعث شد کمترین بودجه را سال گذشته وزارت علوم بگیرد.

جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: اگر به هر 3 وزیر پیشنهادی رأی ندهیم ، برنامه ششم و ده ها کار دیگر با مشکل روبرو می شوند و این در حالی است که احساس بنده این است که در حق آشتیانی ظلم شده است واز همین رو  عصاره ملت در مجلس شورای اسلامی در کنار یکدیگر جمع شده اند و در این راستا با تهمت و افترا نباید به کسی رأی داد، زیرا با تهمت و افترا از هیچکسی نمی برند.

این نماینده مردم در خانه ملت افزود: ما همه نگران آخرت خود هستیم و نگران انقلاب مان هستیم که همه کسانی که در این مجلس هستند، 38 سال از هر چه داشتند، از بالاترین مایع انسانی و از بالاترین سرمایه شان که جانشان بود، گذشتند، بنده به عنوان کوچکترین عضو اعلام می کنم چه کسی بیشتر از ما نگران انقلاب است؟ و چه کسی بیشتر از ما نگران نظام است؟ چه کسی بیشتر از ما نگران حمایت از ولایت فقیه است؟

وی تصریح کرد: این مجلس، مجلسی ولایتمدار است، مردمی که این جلسه علنی مجلس را گوش می دهید، این مجلس مجلس ولایتمدار است، اما با تهمت و افترا و با برچسب های دروغین آخرتش را به هیچ چیز نمی فروشد. بنابراین ما اعتقاد داریم باید به این دولت کمک کرد.

 وی ادامه داد:دولت دچار مشکلات عدیده ای است زیرا  دولت  تقریباً  در اکثر درآمدهایش چه مالیاتی و چه گمرکی و چه درآمد حاصل از نفت با کسری شدید  بودجه مواجهه است.

جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: آموزش و پرورش مشکل دارد، بنابراین ما باید آستین بالا بزنیم و  در این راستا نیز  مجلس باید  کمک کند.

 وی ادامه داد:  این امر اولین امتحان مجلس دهم است، پس در این راستا کمک کنید و رأی بدهید و اتفاقا این مجلس ثابت می کند هم مجلس ولایتمدار است  و هم حامی و کمک کننده دولت و ملت است.

وی خطاب به دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهادهایی که دولت محترم ارائه داده است، آقای دکتر لاریجانی شما ملاحظه کردید  به عنوان معلم اخلاق من، از محضر جنابعالی عذرخواهی می کنم، چون احساس کردم قدری فاصله گرفتیم از آموزه های دینی و اخلاقی مان و در این راستا کمک کرده و سختگیری نکنیم. 
 
دفاع مهدی شیخ از دانش آشتیانی
 
11:20 با پشت پا زدن به اخلاق نیروهای انقلابی را هدر می دهیم
 
حجت‌الاسلام مهدی شیخ نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 11 آبان) پارلمان در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش که خود این سخنان را احساسی خواند، اظهار کرد: ما تا کی می‌خواهیم به این روند بی‌اخلاقی در سیاست کشور ادامه دهیم؟

وی افزود: فردی وارد سیاست ما شد و سالها نیروها را به جان هم انداخت. با پشت پا زدن به اخلاق، تخصص و نظارت مجلس بر دولت نیروها را هدر داد، به کجا می‌رویم؟ این فرد مجددا خواست وارد عرصه سیاست شود، مقام معظم رهبری هوشیارانه تذکر دادند که دوباره نباید جامعه به فضای دوقطبی برگردد. چرا می‌خواهیم فضا را دو قطبی کنیم؟

شیخ ادامه داد: افرادی که پشت تریبون قرار گرفتند، چه موافق و چه مخالف آیا کافر و ضد ولایت فقیه هستند؟ آیا ما کافر و ضد ولایت هستیم؟ این چه ادبیاتی است و چه ضد اخلاقی‌گری است؟ تا کی می‌خواهیم به این روش ادامه دهیم؟ آیا این نفاق نیست؟

نماینده تهران در مجلس با طرح این سؤال که آیا این انشقاق میان نیروهای انقلاب نیست، اظهار کرد:  با تهمت زدن‌، انگ زدن به نیروهای وفادار انقلاب و کسانی که عمر و هستی‌شان را در راه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گذاشته‌اند چرا باید تهمت نفاق و جاسوسی بزنیم؟ آیا این روش پسندیده‌ای است و با اسلام سازگار است؟

وی با بیان اینکه قرار بود به اخلاق رای دهیم، انقلاب ما انقلاب ارزشها و انسانیت بود گفت: آیا این اخلاق، ارزش و انسانیت است؟

شیخ اضافه کرد: آیا این روشها با قرآن سازگار است که به اختلافات در میان خودمان دامن بزنیم؟ روزی که دشمن در ما رخنه کرد و تفرقه انداخت آیا باید در آتش تفرقه بدمیم؟

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در پیشگاه خداوند شهادت می‌دهم که اگر لحظه‌ای احساس کنم هر وزیر و یا شهروندی می‌خواهد مقابل جریان انقلاب بایستد اولین نفر با آن برخورد می‌کنم، من عمرم را در این راه گذاشته‌ام.

وی خاطر نشان کرد: تا کی می‌خواهیم هر کس که تزویر و ادعایش بیشتر است خودش را انقلابی نشان دهد و هر کس که خضوع دارد، ضد انقلاب باشد؟

شیخ تصریح کرد: ما باید سیاستی اخلاقمدارانه و انسانمدارانه در اداره جامعه در پیش بگیریم، این به نفع کشور است.
 
 حسین نقوی‌حسینی در مخالفت با وزرات دانش آشتیانی
 
11:09 بازداشت «دانش‌آشتیانی» در فتنه ۸۸
 
سید حسین نقوی‌حسینی در جلسه علنی امروز مجلس (11 آبان ماه 95) و در مخالفت با وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، گفت: در شرایطی که فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی وزیر پیشنهادی «برای تصدی وزارت آموزش و پرورش» عضو شورای سازمان برنامه‌ریزی کتب درسی شد درس شهید حسین فهمیده از کتاب‌ها حذف شد.

وی افزود: بعضی‌ها منصوب به شهید رجایی شدند، بعضی‌ها ایشان را به خانواده علما منصوب کردند، من اینجا مطرح می‌کنم که نخست‌وزیر دوران جنگ عامل سر فتنه بود و عامل آمریکایی‌ها در فتنه شد و حال بعضی‌ها فکر می‌کنند که فلانی در پشتیبانی جنگ بوده معیار است. آقای منتظری فقیه بود و فاسد شد.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور شما که هیچ وقت مطالب نمایندگان را گوش نمی‌دهید. هر بار در معرفی وزرا صحبت می‌کنید و می‌روید. چون شما گفتید از نقد استقبال می‌کنید من مطالبی را می‌خواهم بگویم و امیدوارم که به جهنم حواله داده نشوم و امیدوارم که فردا بیسواد خطاب نشوم. امیدوارم که پشت همین تریبون به انقلابی‌های نفهم محکوم نشوم.

نقوی خاطرنشان کرد: انقلابی‌ها می‌فهمند. آقای رئیس‌جمهور انقلابی‌ها را پشت تریبون مجلس شورای اسلامی به نفهمی متهم نکنید. این کار درست نیست. حرف منتقدین را گوش دهید.

وی ادامه داد: ما حرف مردم‌مان را می‌زنیم. مگر مردم به ما رأی ندادند؟ به رأی مردم احترام بگذارید. آیا ما انقلابی نفهمیم؟ حرف‌مان را گوش دهید.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور اقدام شما در تغییر وزرا ترمیم نیست و در جهت مطالبات مردم هم نیست. مردم امروز با مشکل بیکاری مواجهند و رونق اقتصادی می‌خواهند. مردم امروز رفاه می‌خواهند. مردم امروز جوانان‌شان با مدرک کارشناسی ارشد و دکترا در خانه‌هایشان بیکارند و ترمیم باید در این بخش انجام می‌شد.

نقوی اضافه کرد: تمام کارخانجات ما در حال نیمه‌تعطیلی است. دولت در این مسیرها چه قدمی برداشته؟

وی افزود: آقای فانی را مجلس استیضاح می‌کرد و دولت با اقدام خود در مورد این وزیر فرار به جلو کرد و در مورد آقای گودرزی و آقای جنتی نیز بحث کارآمدی مطرح نبود. بحث دعوای دیگری بود. بحث کنسرت و مسائل دیگر بود. پس این اقدام دولت در تغییر وزرا ترمیم و در جهت پاسخگویی به مطالبات مردم نیست چرا که مطالبات مردم چیزهای دیگری است.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت با آموزش و پرورش این کارها را نکند. آموزش و پرورش حزب سیاسی نیست. آموزش و پرورش مرکز تعلیم و تربیت و متعلق به همه ملت ایران است. چرا با این وزارتخانه سیاسی برخورد می‌کنید؟ وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش با توجه به سوابقش کاملا یک بازیگر سیاسی است.

نقوی خاطرنشان کرد: ما باید جوابگوی رأیی که می‌دهیم باشیم. نباید نگران باشیم که دولت چه کار می‌کند. دولت هیچ کاری نمی‌کند و اگر کاری هم بکند ما به مردم وعده دادیم که از استقلال، آزادی، عزت و ولایت فقیه دفاع کنیم. در مقابل فتنه بایستیم.

وی افزود: آقای دانش‌آشتیانی بازیگر نقش اول فتنه است. اسناد وی در فتنه در همین مجلس ارائه شده است. وی اولین مدیر مدرسه‌ای است که بین سه هزار نفر مدیر مدرسه در تهران به جرم فعالیت در فتنه بازداشت می‌شود.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور چرا کارت زرد مجلس را دوباره به مجلس معرفی می‌کنید؟ چرا با آموزش و پرورش تا به این حد بازی می‌کنید؟ آیا در میان یک میلیون و صد هزار معلم یک نفر شایسته نیست که این وزارتخانه را اداره کند؟ آیا این توهین نیست که شما فردی را که پیش از این برای تصدی وزارت علوم معرفی کرده‌اید و رأی نیاورده دوباره معرفی می‌کنید؟ این حاشیه‌سازی نیست؟

نقوی خاطرنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور شما که شعار عقل‌گرایی می‌دهید آیا این عقل‌گرایی است که فردی که تا به این اندازه دارای حاشیه است و در همین مجلس رأی منفی گرفته است اسناد فعالیت وی در فتنه مطرح شده دوباره برای تصدی وزارت آموزش و پرورش معرفی می‌شود؟ آموزش و پرورش باید اینگونه ضربه بخورد؟

وی افزود: امروز آموزش و پرورش گرفتار است. معلم‌ها فراموش شدند. معلم‌ها انگیزه خود را از دست داده‌اند. حق آموزش و پرورش نیست که با آن اینگونه بازی شود.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مسکن فرهنگیان رها شده. ببینید وضعیت صندوق ذخیره‌ آنها چگونه است.

نقوی خاطرنشان کرد: امروز آقای رئیس‌جمهور تعریف جدیدی را از فساد ارائه کرد که این اختلاس نیست که هشت هزار میلیارد تومان از دارایی‌های معلم‌ها را به 30 نفر بدهیم، اختلاس نیست بلکه وام است.  شما هشت هزار میلیارد تومان را به 30 نفر می‌دهید و بعد می‌گویید وام است و می‌گویید نفهم‌ها می‌گویند اختلاس، این وام است.

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور مطابق تعریف جنابعالی در دولت شما هشت هزار میلیارد تومان به 30 نفر وام داده شده و اختلاس نیست.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای دانش‌آشتیانی وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش موسسه حزب منحله مشارکت و عضو شورای مرکزی این حزب غیرقانونی و عضو فراکسیون مشارکت مجلس ششم، عضو شورای سیاست‌گذاری ستاد انتخابات معین، امضا‌کننده بیانیه‌های مختلف در دوران فتنه 88 و  در حمایت از تحصن‌های غیرقانونی در مکان‌های مختلف است.

نقوی خاطرنشان کرد: آقای دانش آشتیانی با بورس دولتی دولت آقای هاشمی‌رفسنجانی در انگلستان درس می‌خوانده و در آنجا ان‌شاءالله بر اساس صلاحیت به عنوان دبیر محلی در مدرسه ایرانیان تدریس می‌کردند و این در حالی است که معلمان برای اعزام به خارج مراحل متعددی را طی می‌کنند و آقای دانش آشتیانی بدون هیچ گونه آزمون و گزینشی در مدارس ایرانیان تدریس می‌کرده است.

وی افزود: کسی که در قلبش راضی باشد دولت جمهوری اسلامی شکست بخورد صهیونیست است. آیا می‌خواهیم دولت شکست بخورد؟ ما می‌خواهیم دولت پیروز شود. دولت مقتدر باشد.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: الحمدالله امروز نظام جمهوری اسلامی ایران مقتدر در دنیا حرکت می‌کند. بینی‌ قدرت‌های سلطه‌گر را به خاک مالیدیم و آنها را به زانو درآورده‌ایم. ایران برای شرکت در لبنان برای قدرت‌های سلطه‌گر شرط گذاشت و آنها شرط ایران را پذیرفتند و در مقابل ملت ایران زانو زدند.

نقوی خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم شخصی به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شود که خود وی و خانواده و سابقه‌اش تدین، شرافت، تربیت را به همراه داشته باشند. آقای رئیس‌جمهور آیا چنین فردی در مجموعه شما نیست؟ آیا فردی با این حاشیه‌ها باید برای وزارت آموزش و پرورش معرفی شود؟

وی افزود: رهبری فرمودند فتنه خط قرمز نظام است. مگر دولت جزء مجموعه نظام نیست؟ آیا فقط مجلس و قوه قضائیه جزء نظام هستند؟

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: امروز مجلس در معرض آزمون بزرگی قرار دارد. به فتنه‌گرانی که عامل آمریکا بودند و به چهره پاک نظام چنگ کشیدند و آن را خونین کردند و هرگز بخشیده نخواهند شد رأی ندهید.
 
 داوود محمدی در موافقت با وزیر پیشنهادی
 
11:04 احمدی دانش آشتیانی در حوزه علم و اندیشه بر اساس استانداردها عمل کرده است
 
داوود محمدی در جریان بررسی صلاحیت 3 وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای اخذ رأی اعتماد جهت تصدی از وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان در موافقت با فخرالدین احمدی دانش آشتیانی برای تصدی در وزارتخانه آموزش و پرورش به معرفی ویژگی های شخصیتی و اعتقادی، تخصصی و توانمندی‌های کاری و برنامه‌های وی در آموزش و پرورش پرداخت و گفت: منتقدان آقای آشتیانی نیز دغدغه آموزش و پرورش دارند و امیدوارم با توضیحاتی که می‌دهم آنها نیز قانع شوند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در زمینه اعتقادی آقای احمدی دانش آشتیانی باید بگویم؛ پدر ایشان از روحانیون بوده و خود نیز از افراد موثر و اعضای فعال انجمن‌های اسلامی در قبل و بعد از انقلاب بوده است و حتی انجمن‌های اسلامی متعددی را پایه گذاری کرده است.

وی ادامه داد: احمدی آشتیانی در ابتدای انقلاب نیز لباس سپاه را بر تن کرد و علاوه بر این او از دست پروردگان شهید رجایی است، شهید رجایی در دوران نخست وزیری خود، گروهی در جهت بررسی مسائل و مشکلات مختلف کشور تشکیل داد که یکی از اعضای فعال این گروه دانش آشتیانی است.

محمدی با بیان اینکه افراد در تماس با دانش آشتیانی به پاکدستی و اعتقاد به مبانی اسلام ایمان داشته و این ویژگی‌ها را در وی مثال زدنی می دانند، گفت: این وزیر پیشنهادی در زمینه تعلیم و تربیت از تخصص کافی برخوردار است و کار خود را نیز با تدریس در مدرسه آغاز کرده است. برخی از دوستان به عدم مرتبط بودن تحصیل وی با تخصص آموزش و پرورش انتقاد داشتند لذا باید بگویم که آقای آشتیانی نیز مانند شهید رجایی، معلم ریاضی بود و بعد وارد دولت شد. دکتر آشتیانی در مسائل آموزشی و مدیریتی از تخصص و توانایی‌های لازم برخوردار است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامات وی در مسائل آموزشی نشان می دهد که می‌تواند سکان وزارتخانه آموزش و پرورش را بر عهده بگیرد، گفت: دکتر آشتیانی از دبیران متعهد و متدین مدرسه مفید بودند که نزدیک به 80 نفر از دانش آموختگان این مدرسه به درجه والای شهادت نائل شدند که بر اساس شواهد و قرائن این افراد تحت تأثیر تعلیمات آشتیانی چنین مسیری را برای خود انتخاب کردند.

وی با بیان اینکه احمدی دانش آشتیانی حضور موثر در مدیریت کلان و خرد کشور داشته است، گفت: زمانی که آقای احمدی آشتیانی از آموزش و پرورش به وزارت علوم رفتند، همچنان فعالیت و مدیریت خود را بر این حیطه اعمال کرده در حالی که 3 دوره متوالی معاون وزارت علوم بودند لذا باید بگویم اگر او توانمندی لازم را نداشت به یقین برای دوره‌های بعدی انتخاب نمی‌شد.

محمدی ادامه داد: سال 68 رهبر معظم انقلاب به ایلام سفر کردند و دستور تبدیل دانشکده ایران را دادند که آقای آشتیانی خودشان مسئولیت این دانشگاه را بر عهده گرفته و کارهای قابل توجه و بزرگی را انجام دادند چرا که در این استان محروم، دبیرستان‌های وابسته به دانشگاه تأسیس و برای بسیاری از دانش‌آموزان محروم در این دبیرستان‌ها شرایط ادامه تحصیل را فراهم کرد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه عملکرد احمدی دانش آشتیانی در حوزه علم و اندیشه بر اساس استانداردها بوده و کارایی لازم را نیز داشته است، افزود: نمایندگان در کمیسیون آموزش  و تحقیقات مسائل مختلفی همچون ساماندهی امور انسانی و مدیریت منابع آموزش و پرورش را در قالب سوال با این وزیر پیشنهادی دولت مطرح کردند که برای هر کدام از آنها جواب مشخصی داشت؛ در هر حال برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.

 
 
10:48 آقای روحانی! ۸ هزار میلیارد صندوق فرهنگیان چه شد
 
اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر و املش در جلسه امروز (سه‌شنبه، 11 آبان) خانه ملت که به رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت اختصاص داشت در مخالفت با احمد دانش‌آشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در سخنانی  خطاب به رئیس جمهور گفت: چرا باز هم طبق معمول آقای روحانی همواره مشکلات کشور را به گردن دولت قبل می‌اندازید؟

وی افزود: آقای رئیس جمهور درباره مسائل مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان توضیح شما کافی نبود. ما هم نمی‌گوییم در این صندوق اختلاس صورت گرفته، 8 هزار میلیارد تومان از پول بیت‌المال و فرهنگیان کجا رفته است و عدم وصول از سوی چه کسانی است؟

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با تاکید بر اینکه کمیته تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان مجلس در زمینه رسیدگی به حسابهای این صندوق شفاف‌سازی خواهد کرد، گفت: ما نمایندگان هم شعار و ما ادراک مالصندوق را سر نخواهیم داد.

عباسی همچنین از رئیس جمهور به دلیل اینکه حقوقهای نجومی صحبتی نکرد انتقاد و اظهار کرد: در جریان استیضاح آقای فانی وزیر سابق آموزش و پرورش انتظار این بود که تیم دولت به کمک وی بیاید و در جهت رفع مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان اقدام کند و مانند مجلس هفتم که آقای حاجی استیضاح نشد، آقای فانی نیز استیضاح نشود.

وی اضافه کرد: در آموزش و پرورش و بین معلمان افراد تحصیلکرده داریم که می‌توانیم اداره امور این وزارتخانه را برعهده بگیرند، اینکه فردی از میان آنها برای تصدی وزارت آموزش و پرورش انتخاب نمی‌شود، بی‌احترامی به نظام آموزش و پرورش است.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تخصصی برای اداره این وزارتخانه ندارد، افزود: دانش آشتیانی فقط می‌تواند در امر نوسازی مدارس مثمر ثمر باشد که این کافی نیست.

عباسی گفت: مدرسه مفید اصلا ارزشی برای دولت و بازرسی دولتی قائل نمی‌شود که ما نسبت به این موضوع نیز انتقاد داریم.

وی اضافه کرد: برنامه‌های آقای دانش آشتیانی معطوف به مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان نیست. برنامه‌هایی که وی ارائه داده در 9 ماه تا پایان دولت یازدهم قابلیت اجرا ندارد.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تاکید کرد: تحول بنیادین در آموزش و پرورش در این 9 ماه در برنامه‌های شما دیده نشده، با توجه به برنامه‌هایی که شما ارائه کرده‌اید برای این کار چه اقدامی باید انجام داد؟

عباسی یکی دیگر از ضعفهای برنامه پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش را بی‌توجهی به سند محتوایی آموزش و پرورش دانست و تصریح کرد: ما انتظار داشتیم در رابطه با مطالبات بازنشستگان فرهنگی در برنامه آقای دانش آشتیانی مطالبی عنوان می‌شد که متاسفانه اینطور نبود.

وی تاکید کرد: ساماندهی مربیان پیش‌دبستانی و توجه به دانشگاه فرهنگیان جزو موضوعاتی است که در برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش موضوعی گنجانده نشده است. امروز صدها کلاس درس بدون معلم و یا با استفاده از افراد کم تجربه آموزشی اداره می‌شود.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با بیان اینکه توازن جنسیتی آموزشی در ایران به هم خورده است، افزود: دبیران متوسطه امروز در مقطع ابتدایی تدرسی می‌کنند که این ضعف نظام آموزشی است.

عباسی خطاب به رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آقای روحانی همه مشکلات موجود امروز کشور را نباید به گردن دولت قبل انداخت، این مشکلات وجود دارد و باید حل شده و شما نیز باید پاسخ دهید.
 
 
 10:35 پیشنهاد دانش آشتیانی برای «لائیک شدن» نظام آموزشی ایران
 
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه 11 آبان) در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت در مخالفت با برنامه‌ها و دیدگاههای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، اظهار کرد: برنامه‌هایی که آقای دانش‌‌آشتیانی ارائه کرده است فقط در مقام شعار است و قابلیت اجرا ندارد.
وی ادامه داد: مشکل امروز ما همین است که عده‌ای که در گذشته هم مسئولیت را داشتند در راستای اجرای اصل 30 قانون اساسی برای گسترش آموزش دولتی اقدامی نکرده‌اند.

فلاحت پیشه با اشاره به برنامه‌های ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: شما در برنامه‌های پیشنهادیتان تاکید کرده‌اید که نظام آموزش و پرورش را بر اساس تعهدات بین‌المللی در قالب یونسکو و یونیسف که در نظامهای لائیک غربی شکل گرفته‌اند سامان می‌دهید. اگر دانش‌آموزان بخواهند هر مسئله‌ای را در فضای آموزش و پرورش یاد بگیرند این مسئله با آموزه‌های دینی ما در تضاد است و ما نگرانیم که این تفکرات غلط بر متون درسی ما اثر بگذارد.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس افزود: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در بخش دیگری از برنامه‌های خود به تمرکز بر‌ اجرای مضامین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بررسی محتوای این سند اشاره کرده است که این مسئله یعنی بازگشت به عقب و مشکل ما هم اجرا نشدن این سند است که تازه وزیر پیشنهادی می‌خواهد به بررسی آن بپردازد.

وی با اشاره به سوابق تحصیلی و مدیریتی دانش آشتیانی گفت: تحصیلات شما در حوزه مهندسی راه و ساختمان و مهندسی زلزله است که با فضای فکری و مدیریتی آموزش و پرورش همخوانی ندارد. علاوه بر آن سوابق اجرایی شما هم با حوزه آموزش و پرورش مرتبط نیست و شما در مدیریت مجموعه مدارس مفید که از اشرافی‌ترین مدارس غیردولتی است و تجمعات صورت گرفته در این مجتمع در ایام فتنه باید پاسخگو باشید.

فلاحت پیشه با انتقاد از تغییرات صورت گرفته در کابینه خطاب به روحانی گفت: ضعفهای مدیریتی و مفاسد اقتصادی بیش از تحریم به ما آسیب زده است و انتظار این بود که کابینه دولت در این حوزه‌ها ترمیم می‌شد. 
 
10:10 روحانی صحن علنی مجلس را ترک کرد
 
حسن روحانی رئیس‌جمهور که صبح امروز برای دفاع از 3 وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ارشاد و ورزش و جوانان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، دقایقی قبل صحن پارلمان را ترک کرد.

رئیس‌جمهور در این نشست، در سخنان یک‌ساعته خود به دفاع از برنامه‌ها و صلاحیت سه وزیر پیشنهادی خود پرداخت.

پس از پایان سخنرانی موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی، رأی‌گیری به صورت دستی در صحن علنی پارلمان انجام خواهد شد. 
 
9:05 روحانی حوزه سیاست خارجی و اقتصاد وضعیت بحرانی داشت

حسن روحانی در جریان بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی دولت برای اخذ رأی اعتماد جهت تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان با بیان اینکه این نخستین دیدار در خانه ملت در حضور نمایندگان مجلس دهم است، گفت: تا کنون شاهد همکاری خوبی در مجلس دهم بین دولت و مجلس در طرح و لوایح و نسبت به حضور وزرای محترم در مجلس شورای اسلامی بودیم.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه تردیدی ندارم هماهنگی و همفکری بیشتر به نفع مردم و خواست ملت بزرگوار ایران است، تصریح کرد: دولت یازدهم در آغاز کار خود با مشکلات بزرگی روبرو بود که شاید بتوان نام آن را بحران گذاشت؛ هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز دولت کشور با تورم بیش از 23  درصد روبرو باشد در حالی که در آغاز این دولت، کشور با تورم 40 درصد روبرو شد همچنین هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز کار کشور با رشد منفی روبرو باشد در حالی که دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که با 8 فصل رشد منفی روبرو بود.

در حوزه اقتصاد کلان و سیاست خارجی با معضلات شبه بحرانی مواجه بودیم

وی افزود: هیچ دولتی نبوده شروع کارش با عدم اشتغال خالص چند سال مداوم روبرو باشد، اشتغال خالصی که تقریبا در طول چند سال نزدیک صفر بوده و هیچ دولتی نبوده که در آغاز کار بعد از انقلاب اسلامی با تحریم های شدید سازمان ملل متحد و قطعنامه های شورای امنیت تحت ذیل 7 مواجه باشد و دولت یازدهم با این مشکلات مواجه بود.

روحانی در ادامه با بیان اینکه اگر بگویم در آغاز کار دولت در بخش سیاست خارجی و اقتصاد به خصوص اقتصاد کلان با معضلاتی شبه بحران مواجه بودیم، سخنی به اغراق و مبالغه نگفته ایم، یادآور شد: به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدم های فعالیت های خود به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخش های دیگر توجه کند ضمن اینکه دولت معتقد بود که زیربنایی ترین مسأله، مسأله فرهنگ است اما به دلیل شرایط خاص آغاز این دولت توجه ها و اهتمام ها برای آن بود که از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی بتوانیم عبور کنیم.

رئیس قوه مجریه کشورمان ادامه داد: ملت بزرگ ایران با حضور در انتخابات سال 92 که با صدای بلند مسیر و راه اعتدال را برگزید و این فریاد را یک بار دیگر در اسفند سال 94 تکرار کرد، مسیر و راه را به همه ما نشان داد که چگونه باید مسائل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است با چه شیوه ای به حل و فصل برسانیم
 
 بالاترین دستاورد برجام گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است

رئیس‌جمهور همچنین گفت:‌در اشتغال گرچه بسیار عقب هستیم ورود نسشل جوان ما به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال کم سابقه بوده است.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه دولت معتقد است زیربنایی‌ترین مسئله،‌مسئله فرهنگ است، گفت: اما به دلیل شرایط خاص آغاز این دولت، توجهات بر این بود که ما از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی بتوانیم عبور کنیم.

وی افزود: ملت ایران با حضور خود در انتخابات سال 92 با صدای بلند مسیر و راه اعتدال را برگزید و این فریاد را یک بار دیگر در اسفند 94 تکرار کرد و مسیر را به همه نشان داد که چگونه باید مسائل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است با چه شیوه‌ای به حل و فصل برسد.

روحانی با بیان اینکه دولت در اقتصاد کلان قدم‌های روشنی برداشته است، گفت: آمار و شاخص‌ها در این خصوص به خوبی گواه است. ما از تورم بالای 40 درصد به تورم یک رقمی و زیر 8 درصد رسیدیم. ما از رشد منفی اقتصادی 6.8 به رشد مثبت 4.4 رسیدیم. (سه ماه اول سال 95). تا پایان سال نیز هدف گذاری دولت رشد 5 درصد است.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع اشتغال و اینکه ما در این مسئله بسیار عقب هستیم، یادآور شد: ورود نسل جوان به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال بسیار کم سابقه بوده است. بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر به عنوان نیروی فعال وارد بازار کار شدند.

وی ادامه داد: گرچه دولت در شرایط فعلی اقتصادی توان ایجاد اشتغال بالای یک میلیون شغل و ایجاد شغل و کار خالص در سال را ندارد اما طبق مرکز آمار اشتغال خالص دولت در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیش از 700 هزار نفر بوده است.

روحانی تصریح کرد: گرچه این رقم قابل ملاحظه‌ای است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب که همان یک میلیون و 200 هزار نفر است، حداقل 500 هزار نفر منفی است و این شرایط به این معنی است که ما در زمینه اشتغال به عنوان موضوع اول کشور باید اهتمام بیشتری به خرج دهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه تلاش دولت در 6 ماهه دوم امسال ایجاد اشتغال بیشتر از طریق تحرک لازم در بنگاه های کوچک و متوسط است، گفت: بانک‌ها و ستاد اقتصاد مقاومتی همین مسیر را دنبال می‌کنند و خواهند کرد.

وی با اذعان به این موضوع که هنوز به شکوفایی اقتصادی نرسیدیم، تصریح‌کرد: گرچه تا رشد اقتصادی 7 درصدی فاصله داریم اما آمار به ما می‌گوید مسیری که انتخاب کرده‌ایم مسیر صحیح و درستی است، هدف ما در اقتصاد ایجاد آرامش، اعتماد و امید به آینده بود.

روحانی در همین خصوص افزود: آمارهای بانک مرکزی پیرامون امید به آینده در اقتصاد به ما می‌گوید در یکسال اخیر امید مردم به آینده اقتصاد کشور بیشتر شده و این موضوع به این معنی است که مسیر درستی انتخاب شده است.

رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی سه ماهه به ما می‌گوید مسیر اقتصاد کلان و شاخص‌های اقتصاد کلان ما درست است و شرایط روابط خارجی ما در دنیا می‌گوید مسیر انتخابی تعامل سازنده با جهان که جزو سیاست‌های کلی نظام است، مسیر صحیح و درستی است که برگزیده شده است.

وی اظهار داشت: ما افتخار می‌کنیم به اقدام ملی مردم ایران به رهنمودهای رهبری و دستیابی ایران به حقوق حقه خود در برابر قدرت‌های مستکبر جهانی که بالاترین دستاورد آن گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است. امروز ما در اینکه چقدر نفت بفروشیم انتخاب آزاد داریم. آنان که دور ما دیوار کشیده بودند تحت آنکه ایران بیش از یک میلیون بشکه نفت نمی‌تواند بفروشد اما امروز ملت ایران دارای انتخاب آزاد است که یک میلیون یا دو میلیون یا بیشتر بفروشد.

روحانی با بیان اینکه صادرات نفت خام ما در ماه‌های اخیر از 2 میلیون بشکه فراتر رفته گفت: اینکه ملت ایران به چه کسی نفت بفروشد و به چه کشوری در هر کجای جهان نفت بفروشد در اختیار ملت ایران است. دیگر نمی‌توانند به ما بگویند فقط به این چند کشور نفت بفروشید.

رئیس جمهور در همین خصوص گفت: اینکه نفت ما را با چه ارزشی بفروشیم، این انتخاب آزاد ملت ایران است نه اینکه به یک کشور بفروشیم 45 درصد آن با پول ملی آن کشور و 55 درصد آن با پول ملی فلان کشور و در فلان حساب محصور بماند و مردم ایران نسبت به پول ذخیره خود در کشورهای مختلف حق انتخاب نداشته باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: آنان که می‌پرسند برجام چه کار کرده؛ برجام راه انتخابی ملت ایران را برای تعامل با جهان برای صادرات و واردات و برای انتخاب نام مشتری و برای انتخاب نوع کالا باز کرده است و ملت ایران دارای انتخاب آزاد شده است. ما  با اقتدار و استقلال کالایی را انتخاب می‌کنیم آنهم از هر کشوری که بخواهیم. ما در گذشته در خرید کالای پزشکی و دارو هم آزاد نبودیم. باید از کشور خاص و قیمت خاص دارو تهیه می‌کردیم اما امروز بهترین دارو و بهترین کیفیت با انتخاب خودمان می‌خریم.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز دیگر رقابت در جهان برای تحریم بیشتر ملت ایران وجود ندارد گفت: جهان به این نکته رسیده که باید با زمان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید.
8:21 رئیس جمهور وارد مجلس شد 
 
حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی کشور دقایقی پیش به منظور شرکت در جلسه رای اعتماد سیدرضا صالحی امیری، مسعود سلطانی فر و فخرالدین احمدی دانش آشتیانی ، وزرای پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش، وارد صحن علنی مجلس شد. 
 
تعداد بازدید : 52
دانلود 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۲۰
آقای روحانی رکود بی سابقه در 100 سال اخیر ناشی از بی کفایتی اقتصادی تیم دو لت است
روحانی مچکریم!!!!
اللهم عجل لولیک الفرج
الان این لجظه به لحظه اس؟؟!!!
درود بر شیخ و نماینده رشت که حرفشان به دور از تعصبات جناحی بود
بابا خسته شدیم از این فتنه قتنه زدن ، هر وقت میخواهند یه رقیب بیرون کنند هم.ن نوار شروع می کنند ، بزارید ملت به حال خودش ، ملت ایران بعد از 38 سال از انقلاب دیگر بچه نیست برگزدیم به وحدت
نماينده ها بايد به اين نتيجه برسند كه وزيران آينده اهل زير ميزي هستند يا خير .
تمامی حرفهای نقوی رو نوشتین ولی جواب افترا هاش رو نذاشتین صحبتهای نماینده ای که بعد آقای شیخ پاسخ تهمتها رو داد رو چرا نذاشتین؟؟
لطفا جانبدارانه اخبار را بنفع اقتدارگران منتشر نکنید و امانت دار باشید
صحبتهای اقای جعفرزاده در دفاع از وزیر را گزارش نکردید و صحبتهای اقای نقوی حسینی را ویرایش کردید و مفصل نوشتید
دیگر به شما اعتماد ندارم
اقای
خیلی هم خوب ... اینم از سه وزیر بسیار تاثیر گدار و خواستار جناب روحانی ...
حالا ببینم منه مهندس نفت هم سر کار میرم یا باز ..
اقای زنگنه خیال شما هم راحت هیچ کس به شماها کاری نداره ...
تا کور شود هر آنکه نتواند دید.
خوب شد دیگه برای دولت تیلیغ نمی شود!!
خدا رو شکر
به این می گن رای گیری منصفانه بدون جهت گیری های سیاسی متعصبانه و بی دلیل! مبارک دولت باشد
ان شاء الله موفق باشند و از گزند قلمهای مسموم دلواپسها در امان باشند...
خیر و برکت الهی نصیب همه باشد.
آب را بریزند جایی .......
یک تسلیت به کیهان وبقیه دوستان که میگفتند مجلس مال ماست تهران مال شماست بگیم
جناب اقای نقوی حسینی که خودتو مسلمون و انقلابی میدونی و بقیه رو ضد انقلاب.اولا جناب منتظری فاسد نبود.فاسد اونیه که هزار هزار میلیارد داره میدزده.فاسد اونیه که میبینه و چیزی نمیگه.اگر جناب منتظری اشتباهی هم کردن فقط نظرشون رو گفتن.به هیچکس فاسد نگفتن.پوله کسی رو نخوردن.من به عنوانه یه جوون فقط از این ناراحتم که به یک شخصیته دینی که با شما در برخی مسایل مخالف بود فاسد میگید ولی خودتون رو پاک میدونید
دوستانی که میگفتن مجلس اصولگراست الان تحلیلی ندارن ؟
ازاین به بعد خدا به داد ملت برسد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل