بازدید 14041
۶
نتایج نظرسنجی «تابناک» از پاشنه آشیل مدیریت علی جنتی؛

این معاونت بزرگ‌ترین ضربه را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم زد

جنتی یا نخواست و یا نتوانست مرادخانی را تغییر دهد تا هر روز بحرانی تازه از معاونت هنری و زیرمجموعه‌هایش شکل بگیرد؛ لغو کنسرت‌ها، استعفای رهبران ارکسترهای ملی، تلاش برای واگذاری موزه هنرهای معاصر، پروژه انتقال گنجینه میلیارد دلاری موزه هنرهای معاصر ایران به خارج از کشور ـ که باید در این شرایط بلاتکلیفی وزارت ارشاد مانع از انجامش شد ـ استفاده نامشروع و تجاری از تالار وحدت و... .
کد خبر: ۶۳۴۱۰۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۶ 22 October 2016
معاونتی که بزرگ ترین ضربه را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زدرأی‌دهندگان در نظرسنجی «تابناک»، ضعیف‌ترین حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره صدارت علی جنتی را معاونت هنری ارزیابی کردند؛ معاونتی که حواشی برآمده از موسیقی و هنرهای تجسمی به آن بازمی‌گشت و اگر تغییر می‌کرد، احتمالاً جنتی همچنان وزیر بود، ولی ظاهراً پشتوانه سیاسی این معاونت از وزیر نیز قوی‌تر بود!
 
به گزارش «تابناک»؛ پس از آنکه علی جنتی از مسئولیتش استعفا کرد و رئیس جمهور برای این وزارتخانه سرپرست منصوب کرد، «تابناک» در نظرسنجی‌ از عموم کاربران فضای مجازی پرسید: «کدام حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم ضعیف‌تر عمل کرد؟» و پنج گزینه بر اساس پنج معاونت اصلی این وزارتخانه در نظر گرفته شدند.معاونتی که بزرگ ترین ضربه را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زد
 
بر اساس 17140 رأی اخذ شده به صورت آنلاین، سیدعباس صالحی ـ که موقتاً سرپستی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده دارد و در سه سال اخیر معاونت فرهنگی را داشته و مسئولیت حوزه «کتاب» را برعهده او بوده ـ با رویکرد فعالیت‌هایش در حوزه کتاب، 8.24 درصد آرا را به دست آورد و کمترین نظرات منفی را متوجه خود ساخت. حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی که حوزه تحت مدیریتش با گزینه «سینما» در این نظرسنجی حاضر بود، با 9.21 درصد آرا، نظرات منفی چندانی نداشت.
 
حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که حوزه تحت مدیریتش با عنوان «مطبوعات» در این نظرسنجی قرار داشت، تنها 10.43 درصد آرای منفی را از آن خود کرد و در رضایتمندی عمومی نسبت به سایر حوزه‌ها، جایگاه سوم را داشت. «فعالیت‌های قرآنی و دینی» که عمدتاً در حوزه تحت مدیریت حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف می‌شود نیز 14.38 درصد آرای منفی را داشت و از سایر معاونت‌ها با نقدهای بیشتری همراه بود.
 
اما در صدر این نظرسنجی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که با گزینه «موسیقی و تئاتر» در این نظرسنجی به رأی گذاشته شده بود و 57.75 درصد رأی دهندگان ضعیف‌ترین حوزه دوران وزارت علی جنتی تلقی‌اش کردند. علی مرادخانی که جزو چهره‌های خاص دولت محسوب می‌شود و از ارتباطات ویژه‌ای برخوردار است، به عنوان معاونت هنری این وزارتخانه بیشترین هزینه را به واسطه بی‌تدبیری و عدم توان کنترل فضا برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود آورد.
 
«تابناک» و برخی دلسوزان پیش از اوج‌گیری حواشی در نوشتارهایی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم پیشنهاد کردند تا تغییر معاونت هنری این وزارتخانه را در دستور کار داشته باشد و به جای مرادخانی، فردی معتدل منصوب کند که به دور از نگاه باندی، اقدام به مدیریت این عرصه نماید و در عین حال با منتقدان این وزارتخانه در عرصه موسیقی گفت‌وگو و تعامل کند؛ شیوه‌ای که در دو معاونت فرهنگی و سینمایی پیگیری شد و اگر رخ نمی‌داد، برخی فیلم‌ها اکران نمی‌شد، برخی کتاب مجوز نمی‌گرفت و بحران‌های دیگر در این مدت رقم خورده بود.
 
معاونتی که بزرگ ترین ضربه را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زد 
با این حال، جنتی یا نخواست و یا نتوانست مرادخانی را تغییر دهد تا هر روز بحرانی تازه از معاونت هنری و زیرمجموعه‌هایش شکل بگیرد؛ یک روز لغو کنسرت‌ها، روز دیگر استعفای رهبران ارکسترهای ملی، روز دیگر تلاش برای واگذاری موزه هنرهای معاصر و عدم صداقت با افکارعمومی درباره واگذاری، روز دیگر پروژه انتقال گنجینه میلیارد دلاری موزه هنرهای معاصر ایران به خارج از کشور ـ که باید در این شرایط بلاتکلیفی وزارت ارشاد مانع از انجامش شد ـ روز دیگر استفاده نامشروع و تجاری از تالار وحدت و... .  
 
بر خلاف اکثر معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، که مکرراً در حال گفت‌وگو با منتقدین و به ویژه علما و فضلا هستند، لااقل خبرنگار «تابناک» نتوانست از تلاش مشابهی توسط معاونت هنری برای چنین نشست‌هایی میان علما و اهالی موسیقی مصداقی بیابد و در واقع اساساً کوچک‌ترین کوششی برای کاهش این حساسیت‌ها کند که طبیعتاً دودش در چشم موسیقی این مملکت رفت.
 
انتظار می رود برای ترمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تغییر مرادخانی یک اولویت باشد و معاونی برای این عرصه منصوب شود که به جای خلق بحران، برخی بحران‌های تحمیلی را نیز مدیریت کند. البته بعید نیست مرادخانی با کارنامه درخشانش همچنان در این معاونت جا خوش کند و تغییر وزیر نیز نتواند تأثیری در جابجایی‌اش داشته باشد، چون در ماه‌های پیش رو برای برخی امور به او نیاز مبرمی خواهند داشت!
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۶
اونیکه نمیتونه معاونشو تغییر بده ..... کرده اون بالا نشسته آدمی که ......... بهتره بشینه سر جاش و مسئولیت نگیره بعد 3 سال بگن نمیتونست عوضش کنه!!!!
...
هم این نظر سنجی و هم نظر سنجی های گزشته همگی یک مشکل بزرگ دارند. مشکل نظر سنجی شما این بود که گزینه هیچ کدام نداشت،
این آمار و نظر سنجی ، این تحلیل را نیاز دارد امیدواریم سیاسی نظر سنجی و تحلیل نکرده باشیم
تابناک جان تفسیر رای میکنی ایا
فکر نمیکنم ایشان به دلیل احترام به افکار عمومی کناره گیری کرده باشند.
افکار عمومی هیچگاه پشیزی ارزش نداشته است
1. در تصویر نظر سنجی فوق بخش تجسمی دیده نشده، طبیعتا با توجه به موضوعاتی چون واگذاری موزه هنرهای معاصر و بویژه خروج غیر قانونی تابلوهایی که اخیرا بحثش داغ شده و به صورت واقعا عجیبی اتفاق افتاده قطعا رای منفی معاونت هنری بیش از اینها خواهد بود.
2. ضمنا بد نبود که به این نکته هم اشاره میکردید که برخی از فعالان حوزه موسیقی هم سال گذشته نسبت به سوء عملکرد این معاونت در جانبداری از خانه موسیقی بواسطه قدرت و نفوذش در یک اختلاف صنفی طی نامه‌ای به وزیر هشدار دادند که در ابتدا قول همکاری و رسیدگی گرفتند ولی نهایتا با ورود مرادخانی به روند رسیدگی کلا مساله به فراموشی سپرده شد و بنا بر گفته هیات نمایندگان منتقدین به این معاونت که در رسانه‌ها منتشر شد از جایی به بعد هیچیک از مسوولینی که از طرف وزیر مامور به پیگیری شدند پاسخگو نبودند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل