بازدید 17326
یک سفر اقتصادی با حاشیه های پررنگ سیاسی؛

چرا ظریف و لاریجانی معاون مرکل را به حضور نپذیرفتند؟!؟

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان هم در ادامه واکنش ها به سخنان «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد و معاون صدر اعظم آلمان از پذیرفتن وی به حضور سر باز زدند و دیدارهای خود را که از پیش برنامه ریزی شده بود، با آقای «زیگمار» لغو کردند تا پاسخی باشد برای اظهارات مداخله جویانه او.
کد خبر: ۶۲۸۹۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۲ 04 October 2016
«زیگمار گابریل»، معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور، در حالی یکشنبه یازدهم مهرماه به کشورمان سفر کرد که هرچند اهداف سفرش اقتصادی خوانده شده بود، اظهارات وی پیش از سفر باعث شد، جو سیاسی سنگینی بر دومین سفر معاون مرکل به ایران حاکم شود، تا جایی که علاوه بر واکنش های تند به مواضع «زیگمار»، برخی مقامات کشورمان نظیر وزیر امور خارجه و رئیس مجلس شورای اسلامی در اعتراض به سخنان وی، دیدارشان با مقام آلمانی را لغو کردند.

به گزارش «تابناک»، با اینکه «زیگمار گابریل» دومین سفرش به ایران طی دو سال گذشته را تجربه می کرد، حواشی سیاسی سفر معاون مرکل به کشورمان بر جنبه اقتصادی آن چربید، چون آقای «زیگمار» روز گذشته «جمعه» در گفت و گو با "اشپیگل" مسائلی را مطرح کرده که از همان وقت به این سفر شکل سیاسی بخشید تا اقتصادی! او گفته بود، در جریان این سفر دو روزه، نقش ایران در سوریه و وضعیت حقوق بشر در این کشور مطرح خواهد شد؛ مسأله ای که با واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روبه رو شده است.

با توجه به آنچه وزیر اقتصاد آلمان مطرح کرده بود، در حقیقت بسیاری از تحلیلگران، کارشناسان و مقامات کشورمان، سخنان او را نوعی پیش شرط از سوی این کشور برای توسعه روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران گذاشته شده است، مسأله ای که «بهرام قاسمی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی واکنش جدی به آن نشان داده و گفته بود که «جمهوری اسلامی ایرام هیچ شرطی را برای گسترش روابط با آلمان نمی‌پذیرد».

البته وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان در گفت و گوی خود با نشریه اشپیگل، پای را فراتر گذاشته و عنوان کرده بود که «روابط ایران و آلمان زمانی عادی خواهد شد که ایران موجودیت اسرائیل (رژیم جعلی صهیونیستی) را به رسمیت بشناسد. این سخنان وی هم بی پاسخ نمانده و سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در جواب او گفته که « مناسبات دو کشور بر پایه منافع و احترام متقابل است و ایران دخالت هر گونه عامل ثالث را کاملا مردود و مخل روابط دو جانبه می‌داند».

هرچند طرح این مسأله که «روابط ایران و آلمان زمانی عادی خواهد شد که ایران موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسد» کل سفر «زیگمار گابریل» را تحت تأثیر قرار داد و باعث غلبه حواشی سیاسی بر موضوعات اقتصادی این سفر شد، این موضوع بیشتر شبیه یک ژست سیاسی و برای قانع کردن مقامات رژیم صیونیستی است تا یک موضع اصولی و قاطع، چون پیشتر هم وی قبل از سفر به کشورمان چنین مسأله ای را عنوان کرده که با پاسخ محکم مقامات دستگاه دیپلماسی روبه رو شده بود.

این اولین بار نیست که «زیگمار گابریل» چنین شرطی را مطرح می‌کند. او پیش از این هم در جریان سفرش به تهران در سال ۲۰۱۵ چنین چیزی را مطرح کرده و گفته بود: "زیر سؤال بردن حق موجودیت رژیم صهیونیستی، مسأله‌ای نیست که ما بتوانیم آن را قبول کنیم". او همچنین مدعی شده بود که "اگر این موضوع مورد بحث قرار نگیرد ایران نمی‌تواند در بلند مدت روابط اقتصادی خوبی با آلمان برقرار کند." هرچند سخنان معاون مرکل با واکنش قاطع مقامات کشورمان مواجه شده بود، دو سفر "زیگمار" طی 2 سال به ایران و تلاش برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور نشان می دهد که این حرف او بیشتر شبیه یک ژست سیاسی است تا یک موضع اصولی.

با وجود این، رئیس قوه قضائیه، پاسخ محکمی به اظهارات مداخله جویانه وزیر آلمانی داد و در واکنش به این سفر در جلسه مسئولان عالی قضایی، گفت: مقامات جمهوری اسلامی به امثال وزیر اقتصاد آلمان اجازه دخالت در امور داخلی خود را نخواهند داد و بنده به دولت و وزیر خارجه پیشنهاد می کنم که اجازه ندهند، چنین افرادی وارد کشور شوند؛ بنده بنا ندارم در کار دولت محترم و وزارت امور خارجه دخالت کنم؛ اما اگر به جای آنها بودم اجازه نمی دادم این وزیر وارد کشور شود. به هر حال دولت و وزیر محترم امور خارجه باید عزتمندی مردم را حفظ کنند و راه را بر این قبیل افراد ببندند تا بفهمند که باید در بیان خود ادب دیپلماتیک را رعایت کنند.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم پاسخگویی قاطع و جدی مسئولان به سخنان مزبور برای جلوگیری از تکرار چنین رفتارهایی اظهار کرد: ذلت و عزت، دو راهی است که انسان می تواند انتخاب کند. مردم ما بیش از سی سال به دلیل استقامت خود انحای مشکلات را تحمل کرده اند و نباید فراموش کنیم که اگر اتکایمان تنها به خدا باشد، خداوند راه های بسیاری را بر انسان می‌گشاید.

البته علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان هم در ادامه واکنش ها به سخنان «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد و معاون صدر اعظم آلمان از پذیرفتن وی به حضور سرباز زدند و دیدارهای خود را که از پیش برنامه ریزی شده بود، با آقای «زیگمار» لغو کردند تا پاسخی باشد برای اظهارات مداخله جویانه او.

با وجود این حاشیه های سیاسی که سفر معاون مرکل به ایران را به شدت تحت تأثیر قرار داد، ده یادداشت تفاهم و قرارداد همکاری فی ما بین دو کشور امضا شد. سفری به گفته « علی ماجدی » سفیر کشورمان در آلمان، هدف آن سرمایه گذاری فوری سه میلیارد یورویی شرکت های آلمانی در ایران ذکر شده بود.

حال باید منتظر ماند و دید که آلمانی ها در ارتباط با عدم پذیرش وزیر آلمانی از سوی وزیر امور خارجه و رئیس مجلس شورای اسلامی واکنشی نشان خواهند داد یا اینکه اعلام مواضع آنان و حمایت از رژیم صیهونیستی از سوی ژرمن ها در همان حد «ژست سیاسی" است که پیشتر هم به آن اشاره شد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار