بازدید 3045

زندگی‌تان را اصلاح کنید تا قلب‌تان نجات یابد

کد خبر: ۶۲۶۶۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۴ 27 September 2016
معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان عوامل خطر بیماری‌های قلبی را برشمرد و گفت: اصلاح شیوه زندگی نجات‌دهنده قلب شما است.

به گزارش ایسنا، محمد رضا صائینی با اشاره به روز جهانی قلب، اظهار کرد: بحث بیماری‌های قلبی - عروقی به جهت اینکه به‌ عنوان اولین علت مرگ و میر در سطح کشور هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین ۴۲ درصد از مرگ و میر در سطح استان زنجان نیز ناشی از بیماری‌های قلبی یا مرتبط با آن است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با اشاره به این موضوع که بیماری‌های عروق کرونری قلب جایگاه ویژه‌ای دارند، خاطرنشان‌ کرد: گرفتگی این عروق باعث سکته قلبی و سکته قلبی ناشی از نارسایی قلبی باعث مرگ ناگهانی می‌شود.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی می‌توان اقداماتی انجام داد. به عنوان مثال اصلاح شیوه زندگی افراد می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند و از جهتی دیگر برای برخی از این بیماری‌ها به جهت اینکه تحت اختیار فرد نیست، کاری نمی‌توان انجام داد.

صائینی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد مشکلات مربوط به قلب با اصلاح شیوه زندگی برطرف می‌شود، افزود: فعالیت بدنی مناسب، تغذیه مناسب و کاهش استرس و عدم مصرف دخانیات از معیارهای تغییر شیوه زندگی است که می‌تواند در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی نقش داشته باشد.

وی با بیان اینکه فعالیت بدنی مناسب می‌تواند عامل کاهش بیماری‌های قلبی باشد، گفت: اگر افراد روزانه نیم ساعت به فعالیت بپردازند، مطمئنا از بروز بیماری‌های قلبی تا میزان بالایی جلوگیری می‌شود. این فعالیت نیم‌ساعته می‌تواند در سه تایم ۱۰ دقیقه‌ای صورت گیرد و به‌گونه‌ای باشد که ۱۰ تا ۱۵ درصد ضربان قلب را افزایش دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به این موضوع که در افرادی که مسن هستند یا افرادی که زمینه بیماری دارند، این نیم ساعت باید توسط پزشک مشاوره داده شود تا مشکلی پیش نیاید، تصریح کرد: ورزش و فعالیت بدنی مناسب می‌تواند تا میزان بالایی از چاقی افراد جلوگیری کند و چربی خون را کاهش دهد. همین امر موجب کاهش بیماری‌های قلبی خواهد بود.

وی با اشاره به نقش تغذیه مناسب در کاهش بیماری‌های مربوط به قلب، گفت: زندگی مدرن زمینه مصرف غذاهای فست فودی و غذاهایی که چربی بالایی دارند را فراهم و مصرف سبزیجات و میوه‌ها را کاهش داده و زمینه بیماری‌های قلبی را فراهم کرده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با بیان اینکه میزان کالری دریافتی بدن باید با میزان مصرفی کالری برابری کند، گفت: اگر میزان دریافت بالاتر از میزان مصرف کالری باشد، افزایش وزن و به دنبال آن افزایش چربی خون را خواهیم داشت که همین مهم زمینه بروز بیماری‌های قلبی را فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: افراد باید از مصرف بیش از حد غذا پرهیز کنند، مصرف موادی که کالری خالص هستند مثل شیرینی‌جات و قند را به شدت کاهش دهد و از روغن‌هایی استفاده کنند که ترانس پایین و در حد صفر دارند و غیر اشباع هستند. ‌

وی با اشاره به اینکه گروه‌ سنی نیز در نوع و میزان دریافت کالری حائز اهمیت است، گفت: بنا به سن افراد باید میزان دریافت کالری تعیین شود، ولی به طور نرمال ۷۰ گرم کالری توصیه می‌شود.

صائینی با اشاره به اینکه میزان مصرف نمک در ایران ۳ تا ۵ درصد بالاتر از میانگین جهانی است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف مواد معدنی، نمک و سدیم در ایران بالاتر از میانگین جهانی است که این امر موجب بالا رفتن فشار خون و به دنبال آن تصلب شرایین و مشکلات کلیوی می‌شود.

وی همچنین با اشاره به نقش مصرف دخانیات در افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی، گفت: یک بار مصرف قلیان معادل ۱۰۰ نخ سیگار آسیب‌زا است که متاسفانه هم مصرف سیگار و هم مصرف قلیان در بین اقشار جامعه در حال افزایش است و این موجب بیماری‌های مختلف، گرفتگی رگ‌ها، تصلب شرایین و به سبب آسیب‌رسانی به ریه‌ها می‌تواند در نهایت موجب بیماری‌های قلبی شود.

صائینی، نقش استرس در بروز بیماری‌های قلبی را پر رنگ دانست و گفت: استرس مادر بیماری‌ها است و باعث می‌شود تا افراد به‌صورت ناخودآگاه به مشکلات قلبی مبتلا شوند. افزایش استرس باعث افزایش فشار خون و مسائل مربوط به آن می‌شود و در زندگی شرایطی را فراهم می‌کند تا مشکلات و بیماری‌های قلبی افزایش یابد. به منظور جلوگیری از ابتلای افراد به ایسکمی قلبی باید از این استرس‌ها و بحران‌ها جلوگیری شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار