بازدید 26625
رقم‌های تازه‌ دستمزد بازیگران که علنی شد و اصرار بر عدم شفافیت مالی؛

300 میلیون برای لیلا حاتمی و 250 میلیون برای مهناز افشار، هدیه تهرانی و ترانه علیدوستی

اکنون در سینمای ایران، احتمالاً برای عدم پرداخت مالیات هیچ‌ گاه این رقم‌ها شفاف اعلام نمی‌شود و در عین حال نمی‌توان پی برد که آیا به خدمت گرفتنِ صرف یک بازیگر 200 میلیونی، منجر به فروشی معادل 600 میلیون خواهد شد و لااقل دستمزدِ خود بازیگر از محل فروش تماشاگران به واسطه انتخاب او تأمین می‌شود یا نه!
کد خبر: ۶۱۶۵۰۲
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۵ 21 August 2016
دستمزد 300 میلیون برای لیلاحاتمی و 250 میلیون برای مهناز افشار، هدیه تهرانی و ترانه علیدوستی
لیست منتشر شده از دستمزد شانزده تن از سرشناس‌‍ ترین بازیگر زن سینمای ایران و سکوت این چهره‌ها و عدم شفاف سازی در ازای دریافت‌هایشان، بار دیگر ابعاد وسیع عدم شفافیت مالی در ایران و در میان سلبریتی‌ها از جمله بازیگران و فوتبالیست را یادآور شد؛ رویکردی که منجر به عدم امکان تشخیص واقعیِ میزان سوددهی بازیگران سینمای ایران شده است.
 
به گزارش «تابناک»، دسترسی به رقم‌های دقیق دستمزد بازیگران تقریباً غیرممکن است و تهیه کنندگانی که این دستمزدها را پرداخت کرده‌اند نیز هیچ‌گاه جرأت بیان علنی رقم دستمزدها را ندارند و خود را وارد چنین چالشی با جامعه بازیگری نمی‌کنند؛ برای نمونه، چندی پیش، دو تهیه کننده سینما به «تابناک» گفته بودند، برای دو پروژه سینمایی جدا، قصد به خدمت گرفتن رضا عطاران را دارند و اگر این بازیگر درخواست قابل توجهی داشته باشد، تا سقف 500 میلیون تومان توان پرداخت دارند.

اندکی پس از این خبر، رضا عطاران پیشنهاد 500 میلیون تومانی از تهیه کنندگان را رد کرد؛ موضوعی که اساساً ماهیت وجودی نداشت و در واقع برآوردهای مالی تهیه کنندگان بود. عطاران در عین حال در هیچ یک از گفت و گوهای بعدی اش حاضر نشد حتی حدود رقم دریافتی را برای هر پروژه اعلام کند و ترجیح داد فضای غیرشفاف درباره درآمدِ به حقش، پابرجا بماند.

هفت صبح به تازگی در گزارشی به دستمزد شانزده بازیگر زن سینمای ایران اشاره کرده و در اتفاقی کم سابقه، دستمزد این ستاره های سینما را که بین 30 تا 44 سال دارند، اعلام کرده است؛ رقم‌هایی که از سوی این بازیگران تکذیب نشده اما بعید نیست تکذیب شود و در عین حال بعید نیست به جای شفاف سازی و بیان ارقام دقیق، رقم دستمزد امری «شخصی» خوانده و هرگونه شفاف سازی مالی از سوی برخی سینماگران تقبیح شود!

بر اساس این لیست، پگاه آهنگرانی، بازیگر 33 ساله و ساره بیات بازیگر 36 ساله، برای هر فیلم 120 میلیون تومان دستمزد می گیرند. الناز شاکردوست 32 ساله و هانیه توسلی، بازیگر مجرب 37 برای هر پروژه 140 میلیون دستمزد مطالبه می‌کنند و ویشکا آسایش بازیگر 43 ساله سینمای کمدی ایران بیشتر وقت ها در نقش های فرعی ظاهر می شود اما در صورت بازی در نقش اول کمتر از 150 میلیون تومان نمی گیرد.

بر اساس لیست این روزنامه، مریلا زارعی بازیگر 43 ساله دستمزدش میانگین 150 میلیون تومان است و باران کوثری دختر 30 ساله رخشان بنی اعتماد با سه سیمرغ بهترین بازیگری و پریناز ایزدیار 30 ساله که درخشش ناگهانی اش در ابد و یک روز نامش را بر سر زبان ها انداخت نیز به اندازه مریلا زارعی دستمزد می گیرند.

طناز طباطبایی بازیگر 33 ساله و مستعد سینمای ایران و مهتاب کرامتی 45 ساله نیز برای هر فیلم بین 150 تا 170 میلیون تومان دستمزد می گیرند. سحر دولتشاهی ستاره 35 ساله سینمای ایران نیز برای هر فیلم بین 150 تا 200 میلیون تومان دستمزد می گیرد. نیکی کریمی بازیگر 44 ساله ایرانی کم کار شده است و دستمزدش برای هر نقش آفرینی 200 میلیون تومان است که شاید نسبتی به مشکل پسندی نیکی کریمی در انتخاب فیلم ها داشته باشد.

ترانه علیدوستی بازیگر 32 ساله، مهناز افشار بازیگر 39 ساله و هدیه تهرانی بازیکر 43 ساله سینمای ایران نیز دستمزدهای 250 میلیونی را طلب می‌کنند و در عین حال، بالاترین رقم دستمزد میان بازیگران زن به لیلا حاتمی 44 ساله با میانگین 300 میلیون تومان نسبت داده شده که البته با توجه به نوع بازی های لیلا حاتمی، رقم‌های قابل تأملی است.

البته همان گونه که گفته شد ممکن است تک تک این بازیگران این رقم‌ها را رد کنند؛ اما بعید است حتی یکی از این بازیگران حاضر به اعلام ارقام دستمزدش در پروژه های اخیرش شود. در مقابل در هالیوود، دستمزد تمام بازیگران مشخص است و با یک محاسبه ساده می‌توان پی برد که به خدمت گرفتن بازیگر مذکور سوددهی دارد و سودده ترین بازیگر در هر سال و پردرآمدترین بازیگر چه کسانی بوده اند.

اکنون در سینمای ایران احتمالاً برای پرداخت نکردن مالیات هیچ‌ گاه این رقم‌ها شفاف اعلام نمی‌شود و در عین حال نمی‌توان پی برد که آیا به خدمت گرفتنِ صرف یک بازیگر 200 میلیونی، منجر به فروشی معادل 600 میلیون خواهد شد و لااقل دستمزدِ خود بازیگر از محل فروش تماشاگران به واسطه انتخاب او تأمین می‌شود یا نه. در واقع میزان بازدهی بازیگران سینمای ایران مشخص نیست و در چنین فضایی، می‌توان هر قیمتی ارائه کرد، بدون آنکه منطق اقتصادی پشت رقم‌های قراردادها باشد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۱۹
بيت الماله...
بخوره بره
فوتبالیست و مدیر و حالا بازیگر...
مگر از جيب شما ميره؟؟ نوش جان شان
بخيل هاي بدبخت هستيد يا مزورانه براي سوژه جديد تلاش ميكنيد
باران کوثری مفت گران است
خب انصافا اگرچه شاید نسبت به حقوق یک میلیونی من زیاد باشد اما اگر با بازیگران کشورهای دیگر مقایسه کنیم مجبوریم قبول کنیم که این حرفه در همه جای دنیا دستمزد بالا دارد. خدا به هممون روزی حلال برسونه انشاالله. البته روزی به قدر نیازمون باشه بهتره.
مالیات بوقههههههه
کسی به دستمزد هنر پیشه ها گیر نمیده چرا
متن خوبی بود. به جای تقبیح ارقام و چه می دونم اتهام زدن و ...، به بحث شفافیت و ارتباط حقوق با سوداوری پرداخته بود. واقعا مشکل اصلی در این مملکت همین عدم شفافیت هست که موجب می شه همه نسبت به صاحبان در امد بالا با دید بد نگاه کنن.
نه تحصیل علم ونه دود چراغ ونه نخبگی اونموقع پزشکای جامعه که عمرشونو با علم گذروندن وتفریحی نداشتن وبگید چرا ویزیتش چهل پنجاه هزار تومنه
در مقایسه با بازیگران خارجی همچین پول زیادی نمیگیرند بنده خداها، چرا بهشون گیرمیدید؟
این مبلغ ها که خیلی بزرگ هست برای یکسریشون چقدرشو دلال میگیره؟شایدم بازار گرمی داره میشه واسه این بازیگرا؟
فقط ماليات راه حله
جامعه ما با جامعه امریکا قابل مقایسه نیست. در خیلی از زمینه ها چه از نظر بلوغ فرهنگی چه اعمال صحیح قوانین و ظوابط کاملا تفاوت وجود داره.
در ساده ترین حالت جامعه ما ثروتمند ستیزه و شنیدن اینکه فلان بازیگر رسما این رقم رو میگیره اون رو تبدیل به یکی از چپاولگران حقوق قشر ضعیف میکنه و دیگه مهم نیست که بازیگر عمر مفید بازیگری داره و بیمه نداره و کلی اما و اگر دیگه
این پولها از بیت المال است و من به عنوان یک ایرانی راضی نیستم.
انتخابات که نزدیک بشه فضای شعار گشادتر میشه،که مثلا مردم (ما) خوبیم حواستون باشه دکترها و بازیگرها دزدن!!!
در امریکا و اروپا نیز هنرمندان و غیر هنرمندان شخصا راضی به افشای درآمد خود نیستند، این سیستم کنترل منشاء دارایی مردم برای مبارزه با پولشویی و نظام دقیق مالیاتی است که آنها را مجبور به اعلام دقیق منبع و مبلغ درآمد خود می کند. والا متهم به درآمد نامشروع و جریمه کمر شکن و مجازات زندان به جرم فرار مالیاتی می شوند. در ایران گل وبلبل است. قاچاقچی ها در شهرهای کوچک مرزی با گونی به بانک مراجعه می کنند و با آعوش باز پذیزفته می شوند و به جز ماموران دولتی بقیه مردم مالیات دادن را باج دادن می شمارند!
بابا اینها هم خوب پولی میگیرن ها به جا گیر دادن به فوتبالیست ها به این بازیگران گیر بدیم تا از چششون در بیاریم
شما فقط بلدید به پزشکان گیر بدید
حیف از بیت المال !!!
کل سیستم مالیاتی مسخره است و فقط زورشان به کارمندان بیچاره می رسد. نه پزشکان با درامدهای ملیاردی فهرست دریافتیشان از بیماران مطبهای خصوصی ثبت می شود نه فوتبالیستها و نه هنرپیشگان و نه خیلیهای دیگر مالیات به معنای درست نمی دهند و در حقیقت از امکانات کشور به صورت دزدانه بالا رقته و پولدار می شوند!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار