بازدید 25655

درباره پسر ایرانی با کفش پاشنه‌بلند

انقطاع فرهنگی و شكاف بین‌نسلی در جامعه ما غوغا می‌كند و نسل ما نتوانسته است ارزش‌های مورد قبول خود را به نسل بعدی منتقل كند. ارزش‌های دینی و فرهنگ ملی صرفاً در نسل با «هویت» بروز و ظهور بیرونی پیدا می‌كند و در عمل و رفتار آنان تجلی می‌یابد. از نسلی كه هویت فرهنگی خود را از دست داده و قهرمانان و الگوها و ارزش‌ها و ایده‌آل‌های آن تغییر كرده و دگرگونه شده، انتظار دیگری باید داشت.
کد خبر: ۶۰۹۲۸۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸ 26 July 2016
انقطاع فرهنگی و شكاف بین‌نسلی در جامعه ما غوغا می‌كند و نسل ما نتوانسته است ارزش‌های مورد قبول خود را به نسل بعدی منتقل كند. ارزش‌های دینی و فرهنگ ملی صرفاً در نسل با «هویت» بروز و ظهور بیرونی پیدا می‌كند و در عمل و رفتار آنان تجلی می‌یابد. از نسلی كه هویت فرهنگی خود را از دست داده و قهرمانان و الگوها و ارزش‌ها و ایده‌آل‌های آن تغییر كرده و دگرگونه شده، انتظار دیگری باید داشت.

علی شكوهی در روزنامه «اعتماد» نوشته است: «چند روزی است در فضای مجازی عكسی دست به دست می‌شود و نشان می‌دهد که پوشیدن کفش پاشنه بلند برای مردان، سوغات جدید شبکه‌های ماهواره‌ای و بنگاه‌های مد و فشن برای جوانان ایران است. در این عکس دو مرد جوان در یک فروشگاه زنجیره‌ای داخلی مشغول خرید هستند و کفش پاشنه‌بلند یکی از آنان سوژه جدید شبکه‌های اجتماعی شده است؛ سوغاتی که وقتی کنار پدیده‌های دیگری چون تتوی خط ریش، کاشت ته‌ریش و برداشتن زیر ابرو قرار می‌گیرد، مجموعه‌ای مضحک اما قابل تأمل از خواب جدیدی که برای جوانان ایرانی دیده‌اند، می‌سازد».

درباره پسر ایرانی با کفش پاشنه‌بلند

احتمالاً بسیاری از عزیزان این خبر را خوانده‌اند و آن عكس را هم دیده‌اند ولی یك سؤال مهم در این‌باره مطرح می‌شود كه آیا این مسأله را به همین شكل باید تحلیل كرد و فقط «شبكه‌های ماهواره‌ای و بنگاه‌های مد و فشن» را باید مقصر دانست؟ آیا این پدیده و موارد مشابه آن به‌تازگی در كشورمان ایجاد شده یا سال‌های طولانی است كه رفتارهای ناسازگار با فرهنگ ملی و مذهبی خودمان را آن هم به صورت وسیع شاهدیم؟ در این‌كه رسانه‌های خاص درصدد الگوسازی از سبك زندگی غیرایرانی و غیراسلامی هستند تردیدی نیست اما چرا میزان مقاومت داخلی جامعه ما این همه كاهش و اثرگذاری از بیرون افزایش یافته است؟ خلاصه آنكه آیا با فحش دادن به دیگران می‌توانیم وضعیت موجود خودمان را تبیین و راهكارهای مناسب و سازگار با سبك زندگی ایرانی - اسلامی را استخراج كنیم كه مقبول افتد و رواج یابد؟

واقعیت این است كه به دلایل مختلف بخشی از جامعه كه جمعیت بزرگی را هم تشكیل می‌دهد، با آنچه ما می‌پسندیم میانه‌ای ندارد و به سوی اموری میل پیدا كرده است كه ما نمی‌پسندیم. در این باره تأمل در چند نكته زیر را ضروری می‌دانم:

اول- در سال‌های قبل از انقلاب نسل جوان با وجود تبلیغات رسانه‌ای و فرهنگ غیراسلامی ترویج شده در جامعه، به سوی ارزش‌های دینی سوق پیدا كرد و تحول در درون و در جامعه را رقم زد. اصلی‌ترین دلیلش این بود كه در آن زمان پیام دین جذاب بود و متفكران مسلمان با معرفی اسلام مبارز و انقلابی و آزادیخواه و عدالت‌طلب و انسانی، نسل جوان را با دین و ارزش‌های متعالی آن آشنا كرده بودند.

دوم- انقطاع فرهنگی و شكاف بین‌نسلی در جامعه ما غوغا می‌كند و نسل ما نتوانسته است ارزش‌های مورد قبول خود را به نسل بعدی منتقل كند. ارزش‌های دینی و فرهنگ ملی صرفاً در نسل با «هویت» بروز و ظهور بیرونی پیدا می‌كند و در عمل و رفتار آنان تجلی می‌یابد. از نسلی كه هویت فرهنگی خود را از دست داده و قهرمانان و الگوها و ارزش‌ها و ایده‌آل‌های آن تغییر كرده و دگرگونه شده، انتظار دیگری باید داشت. بخش بزرگی از نسل جوان جامعه ما از گذشته فرهنگی خودش بریده و از ما مایوس است. نسل ما با انقلاب و جنگ و ارزش‌های عجین شده در آن زندگی كرده است ولی آنچه برای ما «زندگی» بود برای این نسل تازه، «تاریخ» است و هیچ پیوندی با زندگی ما احساس نمی‌كند. از این نسل انتظار داریم كه تحت تاثیر الگوی رفتاری دیگران قرار نگیرد؟

سوم- عملكرد یك حكومت بیشترین تاثیر را در جذب یا دفع نسل جوان دارد و طبعا كاركرد یك حكومت به نام دین، می‌تواند گرایش به دین را در این نسل تقویت یا تضعیف كند. اگر قادر به تامین معیشت مردمش باشد و نسل جوان را از نظر حل مسائل عادی مورد نیازش اقناع كند، حتما گرایش به ارزش‌های مورد قبول خود را تسهیل خواهد كرد اما وقتی نسل جوان در عمل شاهد تامین نیازهای اولیه خودش نیست و همزمان در معرض معرفی و تبلیغ الگوهای فرهنگی و سبك زندگی دیگران قرار دارد، طبیعی است كه از ما فاصله بگیرد. همیشه گفتیم كه اگر «مساله»های نسل جوان حل نشود، حتما به حجم «سوال»های این نسل افزوده می‌شود و كار جذب آنان به الگوهای فرهنگی خودی سخت و سخت‌تر خواهد شد.

چهارم- جوانی را فاصله میان شروع بلوغ جنسی تا پایان حل مشكلات مربوط به كار و مسكن و ازدواج تعریف كرده‌اند و این در كشور ما یعنی بخش بسیار بزرگی از جمعیت. متاسفانه از یك طرف به دلایل مختلف شاهد بلوغ زودرس در فرزندانمان هستیم و از آن طرف، تا بعد از ٣٠ سالگی هم مشكلات اصلی جوانان ما حل نمی‌شود. طبعا این جمعیتی كه در سن ١٢ تا ٣٢ سالگی قرار دارد، آنقدر در وضعیت كشور تاثیرگذار است كه نمی‌توان از آن غافل بود ولی متاسفانه نوع برخورد ما با این نسل به گونه‌ای است كه نه «دست پر» داریم و نه «روی گشاده» و به همین دلیل، بخشی از جامعه جوان ما به لجبازی و حركت‌های اعتراضی ضدفرهنگی روی آورده است و عمدا به‌گونه‌ای عمل می‌كند كه با هنجارهای مورد قبول جامعه و به‌خصوص حكومت در تعارض باشد. در این وضعیت بی‌تدبیری در مواجهه با این نسل هم بر مشكلات می‌افزاید كه یك نمونه آن برخوردهای فیزیكی بی‌پشتوانه نظری و تجربی با معضلات این نسل است.

مختصر اینكه نسل جوان امروز ما خیلی بدشانس است. ما وقتی می‌خواستیم با جامعه و حكومت و مدرسه و خانواده درگیر شویم سر از كتابخانه و مسجد و محافل مبارزاتی درمی‌آوردیم ولی این نسل در اعتراض به وضع موجود، به سوی مسائلی می‌رود كه پیش و بیش از دیگران، به خودش ضرر می‌زند و از هویت اسلامی و ایرانی‌‌اش فاصله می‌گیرد. با این حال، ما مقصریم یا این نسل دین‌گریزی كه هر روز از ما دورتر می‌شود؟
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹۲
انتشار یافته: ۴۴
عاقبت تماشای برنامه ها و سریالهای مبتذل ماهواره ای که مروج اصلی فساد در جامعه هستند همین است
پاسخ ها
کوشا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
ناشناس عزیز ، ریخت و قیافه بسیاری از هموطنان روی حضرات بازیگر سریالهای مبتذل ماهواره ای را سفید کرده کاش از نوک بینی کمی آن طرفتر را هم می دیدیم.
007
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
منفی میدیییییییینننننننننننننن ؟؟؟؟؟؟ اخه برای چییییییی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
چه ربطي به سريالهاي ماهواره اي داره
مشكل در بنيه ضعيف جامعه ما است والا نميشه افراد رو تو زندان گذاشت و گفت خيلي پاك هستند كه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
ریشه مشکلات ما در درون همین جامعه است ولی راحتترین کار انداختن توپ به گردن شبکه های ماهواره ایست
لطفا یکبار چشمان خود را باز کنید . امار طلاق .
آمار بیکاری، آمار اعتیاد ، امار فساد اداری، آمار دزدی، امار قتل و جنایت،،امار تصادفات رانندگی، آمار پرخاشگری، امار افسردگی جامعه در ایران بیشتر است و یا در جامعه غربی که از ماهواره بدتر دارند و همه چیز آزاد است
در تمامی این امار ها جزئ بالاترین ها در جهان هستیم.
عزیزم نیاز نیست زیاد تحقیق کنی حداقل همین مقاله را چند بار بخوان و روش فکر کن همین.
خیلی چیزها دستگیرت میشود.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
موردی که اشاره کردید، بی تأثیر نیست اما به این نکته هم توجه داشته باشید نسلی که حماسه 8 سال دفاع مقدس را رقم زد در متن اجتماع و زمانه ای تربیت شده بود که بی اخلاقی و فساد را نه در ماهواره که در کوچه و خیابان مشاهده می کرد اما خودباخته نشد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
کمی دقت کنید به نظر فتوشاپ می آید
سر عوض شده
پسر؟
بجای شکوائیه دقت کنید که ساخت زندگی بگونه ای شده است که پسر ها را شبیه دختر ها تربیت می کنند کسی برای کسی خواب ندیده به ساختار معماری های خانه توجه کنید
جامعه خود بخود اینها را پس میزند
نیاز به برخوردهای قهری نیست چرا که اگر برخورد قهری صورت گیرد این پدیده فراگیر می شود
تمام مشکلات همین کفش باشنه بلند هست اگه حل شه همه مشکلات حله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
دوست عزيز اين يك مشكل فرهنگي هستش اين فرهنگ هستش كه داره عوض ميشه مثل خيلي فرهنگ هايي كه عوض شده
ناشناس
| - |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
البته تمام مشکلات همین کفش پاشنه بلند نیست بلکه یک از مشکلات اون هم از نوع فرهنگیش همین پوشیدن کفش پاشنه بلنده که اگه حل بشه تازه باید تک تک مشکلات دیگه هم حل بشه تا جامعه مطلوب وسالمی داشته باشیم
ولی اگر با این توجیه که مشکل کشور ما کفش پاشنه بلند نیست بخواهیم چشم به روی آن مشکل ببندیم این مشکل با دیگر مشکلات فرهنگی به اضافه مشکلات اقتصادی و مشکلات اجتماعی بنیان یک جامعه سالم را به نابودی می کشاند ..
شما تنها مقصرین هستید .... هنوز هم در رویا های خود خبر از نسل دست پرورده خود ندارید و دارید آن را به این و آن نسبت میدهید غافل از اینکه همین الان فرزندان خود را بدون هویت مشخص تحویل جامعه میدهید .....
اگر سگ دنبالش کنه چه جوری در میره؟
پاسخ ها
جوان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
اين چه سواليه خردمند. اين سوال رو در مورد همه بانوان هم مي توان پرسيد.
دهه شصتی ها که خیلی خیلی بدبخت و بدشانس بودند و هستند نه جوانان امروز در پاراگراف آخر
شبها برو اطراف پارک دانشجو، کسانی رو میبینی که این پسر! پیششون سبیل کلفت حساب میشه
من پاشنه کفشم 2 سانتیمتره
خوبه یا باید صاف زمین باشه؟
خسته نباشيد
:))))))))))))))))))))))))))
خاک بر سر ایشان.
متشکرم تحلیل نسبتا کامل و درستی بود. به طور کلی در این سی و اندی سال پس از پیروزی انقلاب ما دائما به جوانان با بدترین شکل گفتیم چه کاری نکن در صورتیکه یا چیزی نداشتیم که عرضه کنیم و یا بلد نبودیم که درست آن را عرضه کنیم.
هنوز هم نمی فهمید چه خبره توی جامعه. با این تحلیل !!
چقدر زشت و زیباست این مدل
کسی که هیچ هنر و علمی ندارد، مجبور است با این جلف بازی ها خودش را نمایش دهد.
چرا ؟! چه ایرادی داره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
بعله
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چه ایرادی داره
موش بخورتش
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چرا اینقدر به مسایل و سلایق شخصی دیگران گیر می دید ؟ اونم مواردی که در کشور انگشت شماره. فکر نمی کنید این گونه خبرپردازی و حواشی آن خودش تبلیغی برای اینگونه حرکت هاست؟
چرا عادت کردیم تو کار همه فضولی می کنیم. اصلا دوست داره پاشنه بلند بپوشه. باعث آزار و اذیت کسی شده؟ حق کسی رو خورده؟ به کسی توهین کرده؟ اگه همین شخص تو کشورهای اروپایی راه بره کسی براش اهمیتی نداره. همه سرشون توی کار خودشونه. این چه فرهنگیه که درست کردیم
باور کنید من ۳۵سال در خارج. از ایران زندگی میکنم ،وهیجیک از این رفتارها در فرهنگ غربی ها به این شکل هم مرسوم نیست.من فکر میکنم جوانان ایرانی در این بخش میتوانید فرهنگ سازی کرده وبا برگزاری برخی از همایش ها اطلاع رسانی عمومی کنند،که واقعا اینگونه رفتارها در هیج فرهنگی پذیرفته شده نیست و باید اصلاح ساختاری صورت گرفته و به اعتقاد من مبارزه منفی با این پدیده نتایج منفی به دنبال خواهد داشت.تشکر از سایت تابناک برای انعکاس نظر بنده.
متاسفانه چیزی که بعنوان فرهنگ اسلامی در حال ارائه است با فرهنگ اسلامی واقعی خیلی متفاوت است بطوریکه تنقض های در این فرهنگ فعلی چهره ای کاریکاتورگونه برای جوانان ساخته است. تا این تناقضها و بیعدالتیها برطرف نشود چهره جذاب فرهنگ اسلامی نمایان نمیشود.
کفش مردانه نیست بلکه زنانه است فقط طرح نیم چکمه داره این جوان بخت برگشته آکاهی نداره اگه تفهیم بشه شایدخودش هم پشیمان بشه/
یعنی خاک توسرت با این کفش پوشیدنت
سلام
مگر به كسى آزارى رسانده؟ چرا بش گير دادين؟ بهتر از يك فيگور كثيف و بد بو نيست؟
تحلیل شما درسته. کو گوش شنوا؟
شما هم شدید مبلغ بی جیره و مواجب این مد . شاید از خودش می پرسیدی رضایت میداد عکسش را بدون سانسور منتشر کنی.
این اتفاقات به خاطر به هم خوردن تعادل جامعه هست وقتی که دختر و پسر را که تمایل ذاتی در به هم نزدیک شدن دارند از هم دور کنیم تعادل روحی و جنسی اشان بهم میخورد و اتفاقات بدی می افتد ما که در مدیریت همین قضیه که اتفاقا خرجی ندارد و نیازی به تکنولوژی نیست در مانده ایم بقیه امور را چگونه می توانیم حل کنیم .؟این جوانان اگر کار داشتند و امید و ازدواج کرده بودند الان این حال و روزگارشان نبود .بهتر است یک کمی دیدمان را باز تر کنیم.
شاید دختره! مدل موش رو پسرونه زده...
این یک مورد را اینقدر بزرگ نکنید . عمومیت نداره
من فکر کنم برای تمرین می پوشند که با ارتفاع عادت کنند و بتوانند ترس از ارتفاع را کنار بگذارند.
مگر چند بار شما این صحنه ها را در 365 روز (یک سال)دیده اید.جعمعیت یک نفر است که اینقدر شلوغ میکنید. دیگر بس است. جوانان ما حرف ندارند. این موضوع در مقابل اعتیاد و فحشا و بیکاری و فقر هیچ است .
شاید از قدش راضی نبوده...
با اینک هشخصا اصلا نمیپسندم این کفش رو برای مرد ایرانی اما باید یاد بگیریم که به پوشش و عقاید دیگران احترام بگذاریم...پس بپوشه به ما چه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار