بازدید 2551
۹

واردات چای خارجی کمر چایکاران را شکست

درد و دل های چایکاران از واردات بی رویه و قاچاق چای بی کیفیت بیانگر این است که کم کم باید فاتحه چای خوش عطر و طعم ایرانی را خواند.
کد خبر: ۶۰۲۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰ 01 July 2016
درد و دل های چایکاران از واردات بی رویه و قاچاق چای بی کیفیت بیانگر این است که کم کم باید فاتحه چای خوش عطر و طعم ایرانی را خواند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  گرچه روزهای خوبی برای برداشت و تولید چای در سال جاری پیش بینی می شود اما درد و دل های چایکاران از واردات بی رویه و قاچاق چای بی کیفیت بیانگر این است که کم کم باید فاتحه چای خوش عطر و طعم ایرانی را خواند چرا که این امر در کنار کم توجهی به چایکاران،  این صنعت را به آستانه ورشکستگی کشانده است.

این درحالی است که چای بی نظیر ایرانی همچون چای سفید که همان برگ های بازنشده برگ سبز چای است به برخی کشورهای آسیایی صادر می شود.

اما ناگفته نماند که کم توجهی به چایکاران و افزایش مصرف در سال های اخیر، زمینه را برای واردات بی رویه فراهم کرده است چرا که سالانه حدود 110 هزار تن چای در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که تنها بخش جزیی آن از طریق تولید داخل تامین می شود و چای های خارجی آغشته به عطر و اسانس وارداتی مابقی نیاز ما را تامین می کند.

حال با این وجود چه بر سر چایکاران خواهد آمد؟ در این راستا محمد ولی روزبهان رئیس سازمان چای در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به صادرات چای اظهار داشت: صادرات چای بسیار محدود است به طوریکه سالانه تنها 2 الی 3 هزار تن چای با کیفیت به کشورهای اروپایی ، حاشیه خلیج فارس و روسیه صادر می شود.

وی با اشاره به عطر و طعم طبیعی چای ایرانی افزود: با توجه به تغییر ذائقه ایرانی از چای خارجی به چای داخلی می توان گفت که بسیاری از کارخانجات چای خود را پیش فروش می کنندچراکه ایران تنها کشوری است که به سبب شرایط اقلیمی خاص در تولید چای از سم استفاده نمی کند.

روزبهان با اشاره به واردات چای بیان کرد: با توجه به مصرف سالانه 110 هزار تن چای و تولید 20 هزار تنی چای پیش بینی می شود که حدود 88 هزار تن چای به کشور وارد شود که امیدواریم با استمرار حمایت های دولت به خود کفایی محصول دست یابیم.

رئیس سازمان چای با اشاره به تولید چای سفید عنوان کرد: چای سفید همان گل برگ های باز نشده برگ سبز هستند که تنها یک الی دو کارخانه آن را تولید و سپس با قیمت یک میلیون تومان در بازارهای هدف به فروش می رسانند.

صنعت چای کشور در معرض نابودی


همچنین ایرج هوسمی رئیس اتحادیه چایکاران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سالانه حدود 120 الی 130 هزار تن چای در داخل کشور مصرف می شود؛ در دهه 70 حدود 70 هزار تن چای مصرفی در داخل تولید می شد که متاسفانه نرخ پایین خرید تضمینی و بی توجهی به چایکاران منجر به رها شدن باغات و افزایش واردات چای خارجی به کشور شد.

وی افزود: در حال حاضر 105 الی 110 هزار تن نیاز داخل از طریق چای های خارجی تامین می شود که واردات قانونی آن از هندوستان و بخشی دیگر از طریق قاچاق به کشور صورت می گیرد که میزان قاچاق  و کشور مبدا به طور دقیق در دست نیست.

هوسمی با اشاره به صادرات چای بیان کرد: صادرات چای داخلی به دو دسته اعم از چای سنواتی و چای تولید فصل تقسیم می شود که میزان آن بسیار محدود است اما گفتنی است که متاسفانه چای سنواتی در فصل بهره برداری از انبارها خارج شده و مجدد بعد از فرآوری به بازار داخلی باز می گردد چرا که عده ای سود جو تنها به دنبال نابودی صنعت چای کشور هستند .

رئیس اتحادیه چایکاران با اشاره به تولید چای سفید عنوان کرد: تولید چای سفید به حدی نیست که بتوان آن را صادر نمود و تنها در سالیان گذشته تا حدودی تولید و صادرات آن صورت می گرفت اما در حال حاضر چایکاران به سبب هزینه های بالا کمتر حاضر به تولید آن هستند.

خطر در کمین چایکاران است

صادق حسنی نائب رئیس صندوق حمایت از چایکاران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: بخش از صادرات چای کشور مربوط به چای های سنواتی است که این  با باز شدن در انبارهای چای سنواتی در فصل برداشت تهدیدی برای تولید چای کشور محسوب می شود که اگر تمهیداتی برای جلوگیری از صادرات آن به کار گرفته نشود در نهایت به تعطیلی کارخانجات منجر خواهد شد.

وی با اشاره به صادرات چای گفت: سالانه حدود 5 هزار تن چای به کشورهای  روسیه، خلیج فارس و چین صادر می شود.

حسنی با اشاره به صادرات چای سفید بیان کرد: صادرات چای سفید به بازارهای هدف نداریم چرا که این نوع چای غنچه برگ سبز چای است که  سال ها است تولید آن به سبب به زراعی نشدن باغات امکان پذیر نیست و تنها چند کارخانه بسیار جزئی و سمبولیک به تولید چای سفید می پردازند.

طی سال های اخیر چایکاران مورد بی مهری قرار گرفتند که همین امر منجر به کاهش تولید و افزایش واردات چای های خارجی آغشته به عطر و اسانس شد اما نباید فراموش کرد که با ادامه این روند باید فاتحه صنعت چای کشور را خواند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
هيچ دولتي اجازه نميدهد با كشاورزانش اينكار را بكنند
چایکاران چندتا کمر دارن؟ والا ما از زمانی که یادمونه یه 20 سالی هست هر سال به بهانه های مختلف کمرشون داره میشکنه
برای خرید نهال چای و احیای باغ به مرکز چای لاهیجان رفتم. حاجی یا به قولی مدیر مرکز میگفت که شما دومین نفر اید که طی چند سال گذشته مراجعه کردید و همه رها کردند و رفتند تهران
واردات ... خارجی کمر .... را شکست.
حالا به جای نقطه چین صنف های مختلف رو بزار
دستمزد کارگر باغ چای و غیره در گیلان شامل شخم زن و باغبان الان 50 الی 60 تومن در روز هست در حالی که نمیتواند معادل دستمزدش چای از باغ بچیند.
تا خرداد ماه 95 قیمت چای در لاهیجان معلوم نبود و چایکار بدون اطلاع از قیمت چای را به کارخانه دار میداد. این معامله شرعا باطل است
خودم که چای تابستان باغمان را نچیدم و نخواهم چید تا باعث ورشکستی تان شود و برین به سمت قاچاق فضولات چای و انرا ببرین کارگاه زیر زمینی اسانس و رنگ بزنین و بسته بندی کنید و در تلویزیون تبلیغ کنید و بفروشید و بخورید و سرطان روده بگیرید و به عنوان چای هند و محمود و گیلاس و غیره و سمی بخورید تا بمیرید و برین بهشت و زنده مانده های شما هم بگن بنده خدا ترور زیستی توسط دشمن خارجی شد و خودتان و افکار مردم را مشغول کنید. چون بیسواد اید و اعتقاد به فراگیری هم ندارید بهتره که بیشتر تکرار نکنم.
الان فقط کار خدماتی و بالارفتن از دیوار و امثال ان نان دارد و کشاورزی در کل فنا شده به نظرم
در شهر خرم آباد. یک هفته است دنبال چای ایرانی می گردیم. وجود ندارد. ایرانی چای ایرانی بنوش!!!!!!!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار