بازدید 22526
۸
مروری بر روزنامه های شنبه پنجم تیر؛

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به نفع یا ضرر ایران؟/ واکنش رئیس جمهور به وضعیت فقر در کشور

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و واکنش‌ها به آن در کانون توجه روزنامه‌های امروز قرار دارد. این در حالی است که موضوع واژگونی اتوبوس سربازان و همچنین نیم نگاه برخی روزنامه‌ها به انتخابات ۹۶ و موضوع بابک زنجانی، از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
کد خبر: ۶۰۰۴۷۹
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰ 25 June 2016

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و واکنش‌ها به آن در کانون توجه روزنامه‌های امروز قرار دارد. این در حالی است که موضوع واژگونی اتوبوس سربازان و همچنین نیم نگاه برخی روزنامه‌ها به انتخابات ۹۶ و موضوع بابک زنجانی، از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

به گزارش «تابناک»، همه روزنامه های امروز از طیف های مختلف سیاسی، موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را در کانون توجه قرار داده اند.


در همین زمینه، روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با تیتر «شوک انگلیسی به اقتصاد جهانی» نوشت: «شوکی شبیه بحران سال 2008 به اقتصاد جهان وارد شده است. اکنون «بریگزیت» واقعیتی تلخ برای اقتصاد جهان است. رشد ارزش سرمایه‌های امن و سقوط شاخص‌های بورس در روز جمعه نماد نگرانی‌هایی است که احتمالا مدتی پایدار خواهد ماند و بیشترین سقوط یک روزه پوند در تاریخ، نشانه نااطمینانی درباره آینده جزیره آنگلوساکسون. تغییر نظم اروپایی، بی‌نظمی گسترده بازارهای جهانی را در پی داشته است. تا دو هفته پیش بازارها خود را آماده احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا کرده بودند، اما نظرسنجی‌های هفته گذشته،‌ امید به «ماندن» را در دل هواداران اتحادیه زنده کرده بود. با این همه مردم بریتانیا در همه‌پرسی تاریخی پنج‌شنبه 23 ژوئن به «خروج» رای دادند تا بازارهای جهانی واکنشی قابل‌توجه داشته باشند. فعالان کارزار «خروج» شاید تنها کسانی بودند که پیامدهای جهانی پایان عضویت 43 ساله بریتانیا در اتحادیه اروپا را نادیده می‌گرفتند تا حالا تقریبا همه به غیر از راست‌های افراطی اروپا نگران باشند. تأثیر «بریگزیت» بر مناسبات تجاری ایران با دو سناریوی خوش‌بینانه و بدبینانه مواجه است. برخی مذاکرات مستقل این کشور بدون قوانین دست‌وپاگیر اتحادیه اروپا را به نفع ایران می‌دانند؛ اما برخی از منظر سیاسی و اقتصادی (تضعیف یورو و احتمال نزدیکی بیشتر بریتانیا و آمریکا)‌ این واقعه را به ضرر ایران می‌دانند».


روزنامه جوان در گزارش امروز خود به موضوع واژگونی اتوبوس های سربازان پرداخته و در گزارشی با تیتر «احساسات و مطالبات مردمی با آخرین لبخند 13 سرباز وطن» نوشت: «انتشار آخرين عكس سلفي سربازان جانباخته در حادثه سقوط اتوبوس به دره‌اي در ني‌ريز اين روزها بيشتر از هر تصوير ديگري در شبكه‌هاي اجتماعي دست به دست مي‌شود. در حالي كه هر لحظه پيام‌هاي تسليت از هر سو مخابره مي‌شود، مردم به شدت با بازماندگان اين واقعه تلخ ابراز همدردي می‌کنند و تصاوير آن را در شبكه‌هاي اجتماعي بازنشر مي‌دهند.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به نفع یا ضرر ایران؟/ واکنش رئیس جمهور به وضعیت فقر در کشور

بر اساس آخرين آمار شمار قربانيان به 20 نفر رسيده كه 13 نفر از آنها سرباز، دو نفر راننده و كمك آن، چهار نفر مسافر قاچاق و يك نفر ناشناس بوده است. به جز 10 مجروح حادثه بقیه از بیمارستان مرخص شده‌اند. هنرمندان، نويسندگان، روزنامه‌نگاران، اساتيد دانشگاه و ورزشكاران هر يك در صفحه‌هاي اجتماعي خود با ابراز نگراني از وقوع اين حادثه به آن واكنش نشان دادند. انتقاد همه متوجه عملكرد دولت در چرايي بروز حادثه است. برخي به خريد هواپيماهاي تشريفاتي اعتراض كرده‌اند و گفته‌اند وقتي 90 درصد جابه‌جايي‌ها از طريق جاده انجام مي‌شود، چه ضرورتي دارد كه دولت ناوگان فرسوده جاده‌اي را فراموش كند و به فكر سفر مسافران اروپايي و امريكايي باشد. از واكنش‌هاي جالب ديگر، مقايسه حقوق نجومي بعضي مديران دولتي با حقوق سربازان يك پادگان است كه گفته شده شما مدير عزيز اندازه چند پادگان سرباز حقوق مي‌گيري !

شهروندان زيادي هم در شبكه‌هاي اجتماعي با گذاشتن پيام‌هاي زيادي ابراز همدردي كرده و از مردم خواسته‌اند براي سه روز عكس پروفايل خود را به عكس سرباز‌هاي حادثه ديده تغيير دهند تا شايد تلنگري جدي به دولت باشد و فكري به حال و روز جاده‌هاي مرگ و ناوگان فرسوده شود. بعضي از افراد و تشكل‌هاي دانشجويي هم پس از حادثه مقابل سازمان نظام وظيفه حاضر شدند و با نثار گل با خانواده‌هاي داغدار ابراز همدردي كردند. آنچه در واكنش‌هاي اجتماعي از همه بيشتر قابل تأمل است، درخواست مردم از قوه قضائيه براي برخورد جدي با مسببان حادثه است.

مرثيه‌اي براي جاده‌هاي مرگ

سال‌هاست كه جاده‌هاي كشور قرباني مي‌گيرد و هر بار با حادثه‌اي عظيم، انبوهي از انتقاد‌ها متوجه متوليان مي‌شود، اما همواره با فاصله گرفتن از ماجرا، غبار فراموشي همه چيز را مي‌پوشاند، اما پرسش‌ها به قوت خودش باقي است. چه كسي بايد جوابگو باشد كه چرا بايد مردي 70 ساله پشت فرمان اتوبوس مسافربري بنشيند؟ آيا چشم بيناي پليس متوجه فرتوتي اين مرد نبوده است؟

چه كسي بايد بر حمل و نقل عمومي نظارت كند؟ آيا چشم بيناي پليس كه همواره بر نظارت اتوبوس‌ها تأكيد داشته، متوجه قاچاق انسان و كالا در اين مسيرها نمي‌شود؟ اين پرسش‌ها و پرسش‌هاي بسياري اين روزها ذهن بسياري را درگير خود كرده است. اميد كه پاسخ‌ها با اقدام و عمل همراه باشد. اتوبوس حامل سربازان ساعت يك و ۲۰ دقيقه بامداد چهارشنبه از كرمان به سمت شيراز در حركت بود كه حوالي شهرستان ني‌ريز به دره سقوط كرد».


روزنامه شهروند نیز در کاریکاتور زیر به حوادث این هفته کشور واکنش نشان داده است.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به نفع یا ضرر ایران؟/ واکنش رئیس جمهور به وضعیت فقر در کشور

روزنامه شرق در گفت و گو با رسول کوهپایه‌زاده، وکیل بابک زنجانی در مطلبی با عنوان «زنجاني در خارج پول یا ملك دارد» به نقل از وی می نویسد: «اینکه گفته شده ١٠ هزار میلیارد تومان وثیقه تعیین ‌شده، صرفا اظهارنظر سخنگوی دستگاه قضاست. اما راهکار قانونی موضوع این نیست. تبدیل قرار بازداشت موقت آقای زنجانی باید حدود شش‌ماه پیش یعنی نهم دی ١٣٩٤ تبدیل به قرار وثیقه می‌شد. ماده ٢٤٢ آیین دادرسی کیفری به این موضوع تأکید دارد. اکنون باید دادگاه قرار بازداشت موقت را فک کند. پس از فک‌کردن قرار بازداشت موقت، باید قرار مناسب دیگر که در اینجا وثیقه است صادر شود. پس از آن به متهم و وکیل او اعلام می‌شود که قرار بازداشت شما تبدیل به قرار وثیقه به میزان مشخصی شده است. اما هنوز هیچ‌کدام از این موارد قانونی رخ نداده است. هرچه هم که تاکنون اعلام شده، صرفا مسائل رسانه‌ای است و قرار بازداشت موقت فک نشده و وثیقه‌ای تعیین نشده است. یا لااقل به متهم و بنده به عنوان وکیل پرونده چیزی ابلاغ نشده است که ما به سمت عملیاتی‌شدن آن برویم».


روزنامه اعتماد در گفت و گو با پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد به وضعیت فقر در کشور پرداخته است. این روزنامه در این گفت و گو به نقل از وی نوشت: «آنچه واقعيت بوده. من سعي مي‌كنم حقيقت مطلب به مسوولان نظام حتما منعكس شود ولو تلخ باشد. وقتي ما با مردم اين طور همه‌چيز را مي‌گوييم، حتما در خفا براي مسوولان خيلي راحت‌تر و شفاف‌تر بايد گفت نه اينكه فكر كنيم حالا اين گزارش را چطوري بدهيم و چطور اصلاحش كنيم، اصلا امكان ندارد. گزارشاتي كه من مي‌دهم، گاه بعضي دوستان مي‌گويند كمي تلخ است. مي‌گويم نه، واقعيت است. واقعيت ممكن است تلخ باشد. هم خدمت مقام معظم رهبري، هم خدمت آقاي رييس‌جمهور دكتر روحاني. اخيرا محضرشان بودم و گزارشي دادم و اتفاقا ديدم آقاي دكتر روحاني نه‌ تنها مكدر نشد بلكه واقعا تشكر كرد و گفت خيلي خوب بود اين مطالبي كه شما به من گفتي. نه اينكه ايشان نمي‌دانستند. من سعي كردم ماهيت و وضعيت را به نحوي بگويم كه رييس‌جمهور مملكت در جريان واقعيت امر باشد. مي‌دانم كه اينها دلشان يك جوري هست كه درست متوجه شوند و ما مطلع كنيم، كمك مي‌كند كه همين اتفاق هم فكر كنم، دارد مي‌افتد. الان امداد در موقعيتي قرار گرفته كه همه مي‌خواهند به امداد كمك كنند. حقيقتا مي‌گويم. از مقام معظم رهبري كه لطف‌شان شامل حال ماست. از دولت محترم، از مجلس قبل و اين مجلس هم ان‌شاءالله همين طور خواهد بود، بانك‌ها، استانداران... من الان گلايه‌اي نمي‌توانم از كسي داشته باشم. اين خيلي فضاي خوبي است. يعني يك فضاي همدلي است كه حول امداد و ماموريت‌هاي آن شكل گرفته. آقاي رييس‌جمهوري نخستين روز افطاري‌شان را با ايتام ما بودند. اين خيلي خوب است. خيلي براي ما خوب است. اين يك پيام دارد براي بقيه، براي كشور ما. سومين روز ماه مبارك رمضان رفتيم محضر رييس مجلس. بچه‌ها را به مجلس برديم و آنجا را ديدند، اوضاع را، شرايط را. اين تاثير دارد در روحيه اين جوان‌ها و اين بچه‌ها. دوشنبه وزير محترم كشور دعوت كرد. اين خيلي خوب است كه ما توانستيم حول مأموريت امداد، يك وحدت رويه، بدون اختلاف، بدون كوچك‌ترين زاويه اختلافي ايجاد كنيم. من اين را يك موفقيت مي‌دانم».


تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۸
در رابطه با سقوط اتوبوس سربازان انتقادات شدیدی به دولت شده است که البته باید هم چنین باشد ودولت یکی از مسئولین این حادثه تلخ است
اما نباید تقصیر سایر نهادها وسازمانها را نادیده گرفت
تقصیر سیاست گذاران کل نظام در این موارد بسیار بیشتر از دولت است
در کشور ما نهادهایی هستند که توان وقدرتشان از دولت بالاتر است ودولت زیر نظر انان کار میکند
پس مسئولیت اول این نمابسامانی ها وسایر گرفتاریهای اجتماعی مانند اعتیاد ، بیکاری وفساد اخلاقی واقتصادی قبل از دولت متوجه تصمیم سازان کلان نظام است
وقتی سیاست کلی نظام در جایی تعیین وبه دولت ابلاغ میشود پس مسئولیت اول خرابی ها بعهده انان است
نباید سایه امنی و مصون از انتقاد به هیچ نهاد وسازمانی داده شود
هر که قدرت قلم وزبان وامر ودستورش بیشتر ، خوب وبد کشور هم بیشتر شامل او است
اینطور نیست که هر جاخوب بود کف وسوتش مال انها واگر ویرانی بود متوجه دولت
چرا ما ارانی ها اینقدر گرفتار خود سانسوری شده ایم
خیلی به ضرر ایران است. ما باید مداخله کنیم.
درسته که انگلیس در طول تاریخ ضربه های زیادی به کشور ما زده اما فکرنکنم دلیلی داشته باشیم که به این خاطر خوشحال باشیم با این اتفاقی که افتاد اقتصاد جهانی هم ازش متاثر میشه وممکنه یه رکود اقتصادیه دیگه ای اتفاق بیفته به شخصه اگه قرار باشه از فروپاشی وتکه تکه شدن کشوری خوشحال باشم اون کشور روسیه است که بیشتر از انگلیس به ما ضرر زده وکل اسیا شمالی رو دراختیار داره ولی بازم اشتهای سیری ناپذیری واسه گسترش وسعتش داره وتو روز روشن میره قسمت هایی از کشورهمسایش اوکراین رو اشغال میکنه کشوری مثل انگلیس یک کشور پیشرفته ومفید واسه دنیا هستش که روی گسترش علم وتکنولوزی تو دنیا موثره ولی روسیه جز ساخت سلاح وایجاد جنگ وبی ثباتی تو دنیا کار دیگه ای بلد نیست نه اقتصاد درست وحسابی داره نه دانش وتکنولوزی نمیگم انگلیس فرشته است اتفاقا خیلی هم سیاست های کثیفی داره ولی کشورمفیدیه.
به قول مقام معظم رهبری کشور و ملتی که تکیه بر داشته های خود،استقامت و کار مردمش، اقتصاد و علم و دانش و فرهنگ و اعتقادات خودش تکیه داشته باشد برایش فرقی نمی کند که دیگران چه می کنند.
تنها کسانی از عوض شدن سیاست، سیاستمدار کشوری دیگر هراسناک می گردند که وابسته باشند
رانت خواران و آقا زاده ها سالم باشند کافی است
خروج انگلیس خبیث و نابودی امپراطوری انگلیسی زبان ها از بزرگترین الطاف خفیه الهی است و انشائ الله ول و سعود و آل خلیفه هم نابود خواهند شد این امپراطوری ضد خدایی ترین رژیم حاکم بر جهان است به امید نابودی این مستکبرین شاخص و بقیه یه یا علی دیگر
فرهنگ فرماندهان پلیس راه و پلیس راهنمایی و رانندگی را باید عوض کرد.
آنها فقط کمربند ایمنی و دوربین کنترل سرعت را میشناسند.
در شهرها از دوبله و سوبله پارک کردن و ورود ممنوع رفتن و اتوبوس در خط سبقت و راهنما نزدن و . . .اینها را باید از شهرها شروع کرد و رانندگان را در چارچوب قانون نگه داشت
يه سؤال مگه ميشه فردي كه ب اعدام محكوم شده با وثيقه ازاد شود وكيل اقاي زنجاني عجب....... است
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل