بازدید 1935
ناگفته‌های تهرانفر:

گاهی ناچار بودیم بانک‌ها را به مسیر خطرناک مالی وارد کنیم

حمید تهرانفر که اخیرا از معاونت نظارت بانک مرکزی رفته است از دخالت‌ها بر این حوزه انتقاد کرد و گفت که گاهی درخواست و فشار نمایندگان مجلس موجب می‌شد که بانکها را به زور در مسیری که سلامت مالی آنها را به خطر می انداخت، قرار دهیم.
کد خبر: ۵۹۲۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷ 25 May 2016
حمید تهرانفر که اخیرا از معاونت نظارت بانک مرکزی رفته است از دخالت‌ها بر این حوزه انتقاد کرد و گفت که گاهی درخواست و فشار نمایندگان مجلس موجب می‌شد که بانکها را به زور در مسیری که سلامت مالی آنها را به خطر می انداخت، قرار دهیم.

به گزارش ایسنا، تهرانفر امروز در حاشیه همایش سالانه پولی و ارزی در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا زمانی که از بانک مرکزی خارج شدید، کاری بود که باید انجام می‌شد اما نتوانستید اجرایی کنید؟ اظهار کرد: حوزه نظارت بسیار گسترده است و همواره تاکید داشته‌ام که هدف از نظارت در بانک مرکزی در کشور ما تعریف شده نیست و مبهم است.

وی گفت: متاسفانه دخالت‌ها و فشارها به ویژه از بیرون در حدی است که هر کسی به اندازه‌ای که زور دارد، نظارت بانک مرکزی را به سمت خود می‌کشاند در حالی که این حوزه نباید تحت تاثیر چنین مسایلی قرار داشته باشد.

معاون سابق نظارت بانک مرکزی در این باره به درخواست‌های مجلس و نمایندگان اشاره کرد و گفت: گاهی مجلس از ما چیز‌هایی درخواست می‌کرد که هیچ ارتباطی با اصول بانکداری نداشت و آنچه که می‌خواستند بیشتر به بانک‌ها صدمه می‌زد، اما ما هم به عنوان مقام ناظر مجبور بودیم که از آن دفاع کنیم. در حالی که فلسفه نظارت بانک مرکزی داشتن بانک‌های سالم و تقویت آنهاست.

وی ادامه داد: چنین رفتاری به عنوان یک نقیصه بزرگ به شمار می‌رود، چرا که در مقابل درخواست‌های غیرمتعارف ما به عنوان مسوول نظارت برای اجرایی شدن آنها باید بانک‌ها را به ضرب و زور در مسیری که سلامتی مالی آنها را به خطر می‌انداخت وارد می‌کردیم که این یکی از اشکالات بزرگ در حوزه نظارت بوده و با اصل موضوع تناقض دارد.

تهران‌فر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این‌که بیمه مرکزی سامانه نظارتی را در چند سال گذشته تعریف کرده که هر اتفاقی در کوچک‌ترین نمایندگی بیمه را رصد می‌کند، اما چرا بانک مرکزی به چنین سیستمی مجهز نمی‌شود، توضیح داد: مگر می‌شود بانک مرکزی اطلاعات و ریز جزییات 21 هزار شعبه را رصد کند، پس نقش مدیران عامل بانک‌ها و شعب آنها چیست؟ پس اعضای هیات مدیره چه می‌کنند و برای چه حقوق می‌گیرند؟

معاون سابق نظارت بانک مرکزی ادامه داد: اشکال همین‌جاست که تعریف درستی از نظارت بانک مرکزی وجود ندارد، چرا که در این حوزه نباید نظارت شعبه انجام شود. این در حالی است که گاهی در جلساتی شرکت می‌کنیم که به ما گلایه می‌کنند که چرا در فلان روستا و در فلان شعبه یک کارمند تخلف کرده است در حالی که اصلا چنین توقعی از نظارت بانک مرکزی نباید وجود داشته باشد و این مسائل باید در سطح بانک‌ها و شعب رسیدگی شود.

وی یادآور شد: نظارت بر بانک‌ها نظارت عالیه و حمایت از سپرده‌گذاران است. این مدیران عامل هستند که باید مسوولیت مدیریت و جزییات شعب برعهده داشته باشند.


تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار