بازدید 38801

شیطان فرانسوی بیش از همیشه به مرزهای ایران نزدیک شده است

با پایان جشنواره فیلم کن و در شرایطی که ایرانیان علاقه مند به سینما از موفقیت «فروشنده»، فیلم جدید اصغر فرهادی خوشحالی هستند، خبر بدی هم از کن به گوش می رسد؛ برنارد هنری لوی چهره پرنفوذ و بدسابقه فرانسوی که در دهه گذشته، به هر جایی که پا گذاشته، آن جا گرفتار بلا شده، این بار در نقش مستندساز و با فیلم پیشمرگه در بخش غیررقابتی جشنواره کن حاضر شده است.
کد خبر: ۵۹۱۶۴۶
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰ 24 May 2016

با پایان جشنواره فیلم کن و در شرایطی که ایرانیان علاقه مند به سینما از موفقیت «فروشنده»، فیلم جدید اصغر فرهادی خوشحالی هستند، خبر بدی هم از کن به گوش می رسد؛ برنارد هنری لوی چهره پرنفوذ و بدسابقه فرانسوی که در دهه گذشته، به هر جایی که پا گذاشته، آن جا گرفتار بلا شده، این بار در نقش مستندساز و با فیلم پیشمرگه در بخش غیررقابتی جشنواره کن حاضر شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از دویچه وله، دست‌اندرکاران جشنواره فیلم کن، چند روز پس از آغاز این جشنواره، از اضافه شدن یک فیلم جدید به بخش غیررقابتی خبر دادند. به گفته مسئولان کن، برنارد هانری لِوی کارگردان این مستند برای ساخت آن "هزاران کیلومتر در جبهه جنگ در عراق، از شمال تا جنوب، پیش رفته و از موقعیت‌های جنگی، مناظر و چهره‌های زنان و مردانی فیلم گرفته که کمتر دیده شده است." فیلم "پیشمرگه" به گفته تهیه‌کننده آن در خط مقدم جبهه کرکوک و سنجار فیلمبرداری شده و آنها برای تهیه تصاویری از درون شهر موصل ـ که به تصرف گروه "دولت اسلامی" درآمده ـ از هواپیمای بدون سرنشین استفاده کرده‌اند.

لوی، روزنامه‌نگار و فیلسوف ۶۷ ساله فرانسوی، به خبرگزاری فرانسه گفته که قصد داشته با این فیلم، به مناسبت صد سالگی توافق "سایکس پیکو" میان فرانسه و بریتانیا، به نوعی وجود یک سرزمین کُرد را از نظر "اخلاقی"به رسمیت بشناسد. موافقت‌نامه سایکس پیکو در سال ۱۹۱۶ منعقد و بر مبنای آن قیمومیت بخشی از سرزمین هایی که پیش از آن تحت کنترل حکومت عثمانی قرار داشتند، میان فرانسه و بریتانیا تقسیم شد.

چرا حضور برنارد لوی در کردستان مهم است؟

برنارد هنری لوی، خود را یک یهودی پرافتخار معرفی می کند و جدای از بیش از چهل سال کار فکری و عملی که در کتاب های فراوان و مقالات پرشمار مطبوعاتی با موضوعاتی متنوع و به روز نمود یافته است، کارنامه وی را می توان با سه شاخصه اصلی مرور کرد:

1- مخالفت همه جانبه با مظاهر سیاسی و فقهی اسلام

لوی که در سال 2010 از سوی نشریه اسرائیلی جروزالم پست، چهل و پنجمین چهره پرنفوذ یهودی دنیا معرفی شده و طرفدارانش مدعی هستند بزرگترین متفکر حال حاضر فرانسه است، در یکی از آخرین کتاب هایش یعنی «عصر تاریکی چپ: مقابله با بربریت جدید» نشان داده است که درباره اسلام گرایی چگونه می اندیشد.

منتقدان کتاب بر این باورند که وی در این کتاب تروریسم، اسلام گرایی و ذهنیت عربی را با یکدیگر برابر دانسته است تا ادامه خشونت استعمارگرایانه را در خاورمیانه توجیه کند. به عبارت دیگر، لوی تلاش کرده، مقاومت مردمی در کشورهای تحت استعمار و نفوذ غرب را در خشونت خلاصه کند، آن را غیرعقلانی جلوه دهد و سرکوب آن را ضروری بداند.

لوی که حجاب زنان مسلمان را وسیله ای برای انسانیت زدایی از آنان معرفی کرده، اسلام ایده آل خود را اسلام حاکم در اقلیم کردستان عراق معرفی می کند.

2- حمایت بی قید و شرط از رژیم اسرائیل

در سال 1967، برنارد هنری لوی نوزده ساله وقتی که از شروع جنگ میان اعراب و رژیم اسرائیل مطلع شد، به سرعت به سفارت این رژیم در پاریس رفت تا برای رفتن به جنگ اعلام آمادگی کند، ولی جنگ شش روزه کمتر از آن به طول انجامید که لوی فرصت رساندن خود به سرزمین های اشغالی را پیدا کند.

43 سال بعد، لوی با اظهار اینکه «هیچ ارتشی را دموکراتیک تر از ارتش اسرائیل نمی شناسد»، نشان داد که همچنان تعهدی ناگسستنی به این رژیم دارد؛ تعهدی که از تصاویر فراوان ملاقاتش با مقامات ارشد این رژیم نیز نمایان است.


3- حضور ثابت در آشوب های خونبار جهان اسلام

لوی نخستین کتاب مشهورش را در سال 1973 و دو سال پس از تجزیه پاکستان به دو بخش پاکستان و بنگلادش، درباره ملی گرایی در بنگلادش نوشت و از آن روز تاکنون، نه تنها درباره آشوب های جهان اسلام نظر داده و عمل کرده، که در بسیاری از آنها نیز حاضر بوده است.

در میانه دهه آخر قرن بیستم، لوی در بوسنی حاضر بود، سپس از افغانستان سر درآورد و با عبدالرشید دوستم و احمد شاه مسعود دیدار کرد. در دوره تجزیه طلبی در جنوب سودان حاضر بود؛ در سال 2008 و همزمان با درگیری روسیه و گرجستان به حمایت از مهره غرب در گرجستان پرداخت؛ در سال 2011 و با شروع تحولات کشورهای عربی همنشین شورشیان لیبیایی در بنغازی شد و دوست قدیمی خود، نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور وقت فرانسه را متقاعد کرد، از دخالت نظامی در لیبی حمایت کند؛ در همین سال، مدتها برای توجیه دخالت نظامی در سوریه و ساقط کردن حکومت این کشور تلاش کرد؛ در سال های 2014 و 2015 پیگیر اهداف مخالفان روسیه در اوکراین بود و در سال جاری میلادی، به فیلم سازی برای توجیه نقشه مورد علاقه خود یعنی تجزیه کشورهای منطقه پرداخته است.


تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۷
نویسنده محترم از خودت بپرس چرا یک نفر می تواند انقدر تاثیر گذار باشد و مناطقی را که دوست دارد به آشوب می کشد و چرا مردم اون مناطق انقدر ناتوان هستند که ما باید نگران ورود ایشان به این مناطق باشیم؟!!! البته اگه ممکن است حتما در این مورد هم فکر کن لطفا!
پاسخ ها
محمد
| United States |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
تاثیر ایشون به تنهایی نیست ویک نفری هم این کارها را نمیکند.پشتوانه ی راسانه ای قدرتمندغرب هم با اوست .عقبه ی چند صد ساله استعمارگری هم او را یاری میکند
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
آفرین
برایم سوال شده که مشکل خبرگزاری تابناک با قوم کرد چیست؟ مگر غیر ازین است که این قوم ایرانی تبار در سه کشور ترکیه، سوریه و عراق همواره تحت ستم رژیم های فاسد و جنایتکار بوده اند؟
البته انتظار ندارم نظرم رو منتشر کنید
اینجورکه از تصاویر پیداست برخلاف شما آدم خوبی بوده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
حتما یک ادم نباید زشت باشه که بهش بگند بد. یک ادم را با رفتارش عنوان خوب یا بد میدهند. واقعیت اینه ایرانی ها برعکس دنیای حقیقی هر کس که زیباتر، خوش پوشتر شیکتر و پولدارتر، خوش صحبتتر، و از این قبیل رافتار ها داشته باشه ادم خوبی حتی اگه به نحوی تعمدی باعث مرگش بشه. حالا اگه برعکس خصوصیات فوق را داشته باعث و تازه بهش جانی تازه بده. ادم بدی خواهد بود.
حالا بگو که جوایز کن سیاسی نیست.اصلا کن معدن ومرکز تصمیمات سیاسی است .
با این وضعیت این شخص لطفا در مورد ارتباط بسیار
دوستانه کشورهای دور و نزدیک مسلمان که با ما هم رابطه
دارند وبا رژیم غاصب اسراییل هم رابطه دارند تکلیف
چیست‌ایا نباید کشور ما با تمام کشورهایی که با اسراییل
رابطه دارند قطع ارتباط کنیم ؟ در اینجا تناقضات بسیاری
بوجود می اید که لازمست در یک فضای ازاد به تمام شبهات پاسخ قانع کننده داده شود
واقعا این غربیها دنبال به آتش کشیده منطقه اند ایران و ترکیه باید مواظب باشند
کجای این خبر بدی بوده
یک نابکار تمام عیار و منفور و هیچکاره همه کاره و نماد بارز صهیونیست
بازهم دلواپسان ...
خیلی چرت بود "نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور وقت فرانسه را متقاعد کرد، از دخالت نظامی در لیبی حمایت کند"
یه پا کیهان فضایی شدید برا خودتون
طبيعي است وقتي بروي داتان نويس وفيلم نامه نويسي ارزشي هزينه نميكنيم انها اثار مطابق ميلشان را طراحي ميكنيم وگرنه اقاي فرهادي اگه به پروژه بدهيم ميتواندبراي مقاومت فيلم بسازد وحال كه مشهور شده توجه ها را جلب كند ولي چه فايده فقط به فكر اين هستيم كه يكي بياد اين بوجه راخرج كند بعد نميدانيم كه به اين همه ادم در بخش فرهنگي براي چه پول ميدهيم چند وزارت خانه شورا وستاد و....
وشما هم با این گزارش اورا بیشتر معرفی والبته تبلیغ میکتی چون حس کنجکاوی امثال من که نامی از این جانور نشنیده ایم تحریک شده و در بارهاش تخقیق کرده و...بدین ترتیب کاملا در جهت خواسته اش گام برداشته ایم
در کشورهای آزاد هرکسی میتونه نظر بده و هر فیلم و مستندی بسازه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
به اسمت منفی دادم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
جرئت داری برو درباره واقعیت هولوکاست و دروغ بودن آن فیلم بساز
روحش شاد و يادش گرامي! ببخشيد من فكر كردم طرف مرده، تصحيح مي كنم:
خداوندا دشمنان دين اسلام و وحدانيت مسلمانان را نابود گردان...
.
.
.
مسلمانان در مبارزه هيچ ترسي ندارند، چون روز موعود نزديك است و در اين روز شيطان تسليم خواهد شد.

نام من هست داريوش
فرزند ايران زمين
سرباز خاك كهن
خاك پاكش دلنشين
ايمان استوار
حافظ آئين و دين
همرزمانم بيشمار
جملگي پاسدار دين
عشق من باشد وطن
از كجا يابم چنين
سرزمينم افتخار
افتخارم با حيدر همنشين
پاسخ ها
داريوش دوسراني
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۸
بنده يك سوال از كساني كه منفي داده اند دارم:
در كجاي متن حقير خلاف آرمان و حس ميهن پرستي بوده است كه اينچنين هم جهت با دشمنان به دين و ميهن سبقت را ربوده ايد؟
نكند شما هموطنان عزيز و گرامي از دلاور مرديهاي رزمندگان خودتان كه در 8 سال جنگ تحميلي دفاع جانانه و شرافتمندانه اي داشته اند مأيوس و نااميد شده ايد؟
بايد اين نكته را در نظر بگيريم كه دشمن، دشمن است حتي اگر در لباس تجارت بوده باشد و با وسوسه انداختن همه ما مي خواهد در باغ سبز نشان دهد...

بنده كوچك خدا و ارادتمند شما؛ داريوش دوسراني
فکر کردم چی شده! مگه حضور اسرائیلی ها در فرانسه چه مشکل قانونی داره!؟ ایران، اسرائیل رو به رسمیت نمیشناسه، فراتسه که به رسمیت شناخته!
گزارش مبسوط و خوبی بود ، دشمن شناسی انسان را از ابله بودن نجات می دهد و باعث می شود تا هر گرگی را در لباس میش دوست نپنداریم ، مرسی از گزارش خوبتون
بابا بیخیال یهودیا بشید،کلا فقط تو کار شعبده بازی هستن،همون هالیوود هم که یعنی عصای مقدس موسی.خبری نیست!
حالا که فیلمیبر ضد ادم خواران داعشی و در حمایت از پیشمرگه ها ساخته و جنایات ضد بشری داعش در شنگال و کشتار زنان و کودکان مظلوم کرد را نشان داده شد عامل صهیونیست یعنی قبلا نبود ؟؟؟
اقتصاد کشور رو نابود کردن
چرا شما از همه چیز میترسید.
پروژه تجزیه کشورهای مسلمان منطقه خاورمیانه مدتهاست که کلید خورده است. اما کو گوش شنوا. متاسفانه کمتر کسی در ایران متوجه این نقشه است. احزاب ناسیونالیست کرد به درستی معتقدند که تنها راه دستیابی به هدفشان که تشکیل کردستان بزرگ است اختلاف افکنی میان ایران و ترکیه (در سطح منطقه ای) و ایجاد اختلاف بین فارس و ترک (در داخل ایران) است. متاسفانه اوضاع به گونه ای پیش رفته است که کاملا به نفع احزاب کردی بوده است. متاسفانه رسانه های داخلی ما نیز ناآگاهانه در خدمت همین هدف بوده‌اند. حجم بالای مطالب ترکیه و ترک ستیزانه در سایت‌های فارسی زبان شاهدی بر این مدعاست.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها