بازدید 2855

کودکان تهرانی کمبود ویتامین D دارند

کد خبر: ۵۸۹۴۱۷
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸ 15 May 2016
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی اطفال، از کمبود ویتامین D در کودکان تهران خبر داد و گفت: شایع ترین بیماری استخوانی در اطفال، نرمی استخوان است.

به گزارش پارس نیوز، دکتر تقی بغدادی اظهار کرد: پوکی استخوان به کمبود مواد معدنی در استخوان‌ها گفته می‌شود و اساسا علائم و اثرات آن در کودکان در حال رشد که صفحه رشد استخوانی آن‌ها باز است؛ نسبت به افراد بالغ متفاوت است و معمولا کمبود مواد معدنی در سنین رشد موجب نرمی استخوان می‌شود که اثرات آن بیشتر در نزدیکی صفحات رشد دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه نرمی استخوان یا راشیتیسم در سنین بالا پوکی استخوان یا استئوپروز نامیده می‌شود، ادامه داد: در کودکان پوکی استخوان وجود ندارد؛ مگر در شرایط خیلی خاص که تغدیه بسیار نامناسب باشد و مواد معدنی، مواد عالی و ویتامین‌ها غیرمعدنی در بدن وجود نداشته باشد.

رئیس هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره به پوکی استخوان به عنوان بیماری پنهان شایع در ایران گفت: این بیماری در افراد بالغ و به خصوص در بانوان بیشتر است و ضرورت دارد؛ خانم‌ها برای بهتر شدن ساختار استخوان تغدیه مناسب و ورزش کافی داشته باشند.

وی افزود: با وجود برخی تصورات غلط در بانوان مبنی بر کافی بودن تغذیه مناسب و مصرف ویتامین D برای پیشگیری از پوکی استخوان باید گفت؛ در صورتی که فعالیت فیزیکی مناسب وجود نداشته باشد؛ ساختار استخوان اشکال پیدا می‌کند و معمولا به بانوان توصیه می‌شود که حتما ساعاتی را در روز برای ورزش اختصاص دهند.

بغدادی، شایع ترین بیماری استخوانی در اطفال را نرمی استخوان برشمرد و گفت: این نرمی استخوان به طور معمول به دلیل کمبود ویتامین D است که منابع مختلفی از جمله منبع خوراکی دارد و در بسیاری از غذا‌ها از جمله در گوشت، ‌ لبنیات و مواد پروتئینی یافت می‌شود، اما منبع مهم ویتامین D آفتاب است و به همین دلیل در مناطقی که هوای پاکیزه‌تری داریم؛ نرمی استخوان در اطفال کمتر مشاهده می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره نقش آلودگی هوا در افزایش نرمی استخوان اطفال گفت: در حال حاضر در شهر تهران تعداد زیادی از کودکان را داریم که با مشکلات استخوانی مراجعه می‌کنند و آزمایشاتی را انجام می‌دهند که در بیشتر موارد نتیجه این آزمایشات کمبود ویتامین D را در آنها مشخص می‌کند و به همین دلیل بسیاری از پزشکان اطفال برای بچه‌ها از ماه‌های چهارم و پنجم به بعد و در دوره‌های شیرخواری مصرف این ویتامین را تجویز می‌کنند.

وی ادامه داد: آلودگی هوا مانع رسیدن اشعه‌های مفید آفتاب و برخورد مستقیم آن با پوست می‌شود و به همین دلیل نیز تحقیقات نشان می‌دهد؛ در طول زمستان آثار کمبود ویتامین D بیشتر از تابستان و بهار است.

بغدادی با اشاره به اینکه آماری دقیق از نرمی استخوان در اطفال وجود ندارد، گفت: میزان نرمال ویتامین ۳۰ تا ۷۰ است، در حالی که ۵۰ درصد اطفالی که آزمایش ویتامین D می‌دهند؛ زیر وضعیت نرمال هستند.

وی با تاکید بر ضرورت اقدامات لازم در خصوص افزایش کمبود ویتامین D در اطفال گفت: از آنجایی که کمبود این ویتامین در بروز بیماری‌هایی نظیر‌ ام اس موثر است؛ باید این مساله مورد توجه جدی قرار بگیرد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان