بازدید 13086
یک نماینده مجلس در گفت و گو با «تابناک»؛

چرا جرأت گران کردن ۴۰۰ درصدی رادارند اما جرأت اجرای عدالت را ندارند؟

برنامه‌هایی که نوشته اند برای اجرا شدن نیست. تجربه نشان داده که هیچ‌ یک از اهداف برنامه‌های توسعه تاکنون کامل اجرا نشده و تنها قوانینی است که بر روی کاغذ زیبا به نظر می‌رسند.
کد خبر: ۵۸۶۳۵۱
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۵ 04 May 2016
بسته سوم خروج از رکود دولت هم شکست می خورد؟اواخر ماه همیشه برای کسانی که چشمشان به حقوق دریافتی است، روزهای سختی بوده و حقوق‌بگیران منتظرند تا آخر ماه برسد و حقوق یک ماه تلاش خود را دریافت کنند، اما در این روزگار دیگر حتی پولی برای آخر ماه هم نمی‌ماند و هرچه بوده تا اواسط ماه خرج می‌شود.

به گزارش «تابناک»، برخی مدیران و مسئولان به ‌صورت کلان حقوق دریافت می‌کنند و برخی حقوق‌بگیران هم مبلغ بسیار کمتر از حداقلی که برای معاش خود و خانواده‌شان نیاز دارند، می گیرند.

سالیان سال است که موضوع بی‌عدالتی در پرداختی‌ها دغدغه حقوق‌بگیران است. فیش حقوقی افراد مختلف را که نگاه می‌کنی، مبنای حقوق دریافتی همه با هم یکی است؛ اما وقتی میزان دریافتی‌ها را نگاه کنید، خواهید فهمید که میزان دریافتی تفاوت‌های بسیاری دارند. زمانی که دلیل آن را جویا می‌شوید، می‌فهمید که طرف بانکی است یا کارمند شرکت نفت و یا مدیر فلان وزارت خانه.

تحقیقات حاکی از آن است که در میزان دریافتی کارمندان و مدیران تفاوت دریافتی معناداری وجود دارد؛ مثلا در یکی از پژوهش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، گفته ‌شده است که فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی معمولاً سطح درآمدی مناسبی ندارند و یا دوره‌های بیکاری زیادی را تجربه کرده‌اند؛ این در حالی است که مدیران عامل در شرکت‌های مختلف، میانگین بیش از ۷ میلیون تومان در ماه دریافتی دارند.

مسعود پزشکیان نیز در نطق اخیر خود در مجلس از فاصله‌های شدیدتری در میزان دریافتی‌ها خبر داده و در نطق خود گفته است: مکانیسم پرداخت در ایران ظالمانه است. نمی‌شود یک کارمند، یک معلم و یا یک بازنشسته یک‌ میلیون تومان درآمد داشته باشد، ولی افرادی ۲۰۰ میلیون تومان حقوق دریافت کنند. این کار ظالمانه است و مجلس باید هر چه زود‌تر  این مشکل را حل کند، در غیر این صورت، نمایندگان نیز در حق مردم ظلم کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، رتبه‌بندی کارکنان، یکی از راهکارهایی است که برای جلوگیری از این کار از سالیان قبل مطرح ‌شده است؛ اما این کار هرگز به نقطه مطلوب خود نرسیده است؛ بنابراین، باید تخصص، سختی کار میزان حساسیت و چندین معیار دیگر، ملاک میزان دریافتی افراد قرار گیرد؛ کاری که هرگز کسی تن به آن نداده است.

از حقوق زیر یک ‌میلیون تا حقوق چند ده‌میلیونی، نشان از فاصله زیاد کف و سقف حقوق افراد دارد. در این میان پاداش‌ها و فوق‌العاده‌ها نیز آبی است که به آسیاب این فاصله ریخته می‌شود.

طرح رتبه‌بندی کارکنان و نظام پرداخت حقوق از جمله طرح‌هایی هستند که هیچ‌ گاه کامل و کارآمد اجرا نشده‌اند، در این میان مشخص نیست، برنامه دولت برای گشودن این گره چه خواهد بود. دولت ادعا می‌کند که این کار را در آینده انجام خواهد داد و مکانیسم‌های آن نیز در دولت طراحی و پیش‌بینی ‌شده است.

حال گفته می‌شود که قرار است برنامه ششم این کار را انجام دهد، ولی با این ‌حال، کار‌شناسان و نمایندگان مجلس زیاد به آینده این برنامه‌ها امیدوار نیستند.

مؤید حسینی صدر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشته است: برنامه‌هایی که دولت نوشته است برای اجرا نیست. تجربه نشان داده که هیچ ‌یک از اهداف برنامه‌های توسعه تاکنون کامل اجرا نشده و تنها قوانینی است که روی کاغذ زیبا به نظر می‌رسند.

این نماینده مجلس گفت: کسانی را داریم که در دستگاه دولتی حقوق بالای ۳۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند و در‌‌ همان اداره شخصی را داریم که زیر یک ‌میلیون دریافت می‌کند. این عدالت نیست اما برای اینکه عدالت اجرا شود نمی‌شود حقوق افراد کم درآمد را زیاد کرد و به کسانی هم که حقوق ۳۵ میلیونی می‌گیرند، کاری نداشت.

این نماینده گفت: باید حقوق افراد بالادستی کم شود تا دریافتی سایر افراد زیاد شود. البته این در سیستم موجود شدنی نیست، زیرا این افراد عادت به بضاعت ندارند و قطعاً با لابی‌های پشت‌صحنه، مانع انجام چنین کاری خواهند شد.

این نماینده در پایان گفت: با شعار نمی‌شود مملکت اداره کرد، بلکه باید کسی پیدا شود و این کار را انجام دهد؛ مثل‌‌ همان کاری که با بنزین کردند و یک ‌شبه ۴۰۰ درصد همه چیز را گران کردند. چرا وقتی می‌خواهند از مردم پول بگیرند، می‌توان کارکرد و اسمش شجاعت است، ولی وقتی می‌خواهند عدالت ایجاد کنند، می‌گویند شدنی نیست؟
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها