بازدید 72385
۵
گزارش لحظه به لحظه بررسی طرح برجام در مجلس

کلیات طرح اجرای برجام تصویب شد+ویدیو

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تصویب تغییر دستور مجلس به بررسی کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران پرداختند و در نهایت کلیات طرح برجام با 139 رای موافق و 100 رای مخالف و 12 رای ممتنع از253 نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.
کد خبر: ۵۳۸۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰ 11 October 2015
طرح دوفوریتی برای حمایت از تولید داخلی یک دیوانگی است/ اگر مردم دلشان نخواهد، نمی توان آنها را وادار به خرید خودرو کردجلسه علنی مجلس شورای اسلامی از ساعت 8:10 و با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. جلسه علنی امروز با حضور 199 تن از نمایندگان آغاز به کار کرد که با این حساب، در آغاز جلسه 88 نماینده در صحن حضور نداشتند.

به گزارش«تابناک»، در حالی که بررسی طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برجام به عنوان چهارمین دستور کار جلسه علنی مجلس از سوی هیئت رئیسه پارلمان قرائت شد، از ابتدای نشست علنی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در صحن حضور داشتند.

11:55 تصویب کلیات طرح برجام در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در برجام را به تصویب رساندند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تصویب تغییر دستور مجلس به بررسی کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران پرداختند و در نهایت کلیات طرح برجام با 139 رای موافق و 100 رای مخالف و 12 رای ممتنع از253 نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.



11:46 اظهارات نکو در موافقت با طرح برجام

ابراهیم نکو در موافقت با کلیات طرح برجام، گفت: در جلسه امروز برخی نمایندگان به شأن مجلس توهین کردند. در حالی که مجلس ایران عصاره ملت است و نباید با چنین رفتارهایی روبرور شویم. هیأت رئیسه باید برای نظم جلسه تدبیر بیشتری به خرج دهد.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس هشدار داد: رفتار برخی موافقان و مخالفان طرح برجام در مجلس موجب دوقطبی شدن مجلس شده است.


11:37 تشنج در مجلس در خلال سخنان صالحی

مجلس در خلال صحبت‌های صالحی عضو تیم مذاکره کننده برای دقایقی متشنج شد.

در جریان بررسی طرح کلیات طرح اجرای برجام علی اکبر صالحی به عنوان نماینده دولت پشت تریبون مجلس قرار گرفت تا صحبت‌هایی را مطرح کند اما نمایندگان مخالف، مانع از رسیدن صدای او به سایر نمایندگان شدند.

در این هنگام صالحی چندین بار با فریاد از نمایندگان تقاضا کرد که به صحبت‌های او گوش بدهند و اجازه بدهند او صحبت کند اما این اتفاق نیفتاد و لحظاتی بعد در میان فریادهای نمایندگان تعدادی از نمایندگان مخالف از جمله ابراهیم کارخانه‌ای، دخیل عباس زارع‌زاده و فرج‌الله عارفی به سمت تریبون مجلس هجوم بردند که این اقدام با همراهی تعداد دیگر از نمایندگان همراه شد و برخی نمایندگان از جمله کاظم جلالی، عابد فتاحی و کمال‌الدین پیرموذن سعی کردند فضای مجلس را آرام کرده و اجازه ندهند آسیبی به صالحی وارد شود.

در ادامه فضای مجلس برای دقایقی دیگر ادامه پیدا کرد و در نهایت با دخالت رئیس مجلس که از نمایندگان خواست روی صندلی‌های خود قرار بگیرند تشنج پایان یافت. با این حال برخی نمایندگان هنوز به فریادهای خود ادامه دادند.


11:30  صالحی: به من گفتند می‌‌خواهیم رویت سیمان بریزیم و دفنت کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما براساس یک اصول و چارچوب مذاکره کرده‌ایم که آن چارچوب را نظام جمهوری اسلامی ایران تعیین کرده است.

علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی که در جریان بررسی طرح اقدام متقابل ایران در اجرای برجام در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سخن می‌گفت، اظهار داشت: ما براساس یک اصول و چارچوب مذاکره کرده‌ایم که آن چارچوب را نظام جمهوری اسلامی ایران تعیین کرده و کف و سقفی برای ما تعیین کرده بودند، اما آرزوی مرگ کرده‌ام، چرا که برخی به برخی به من گفته‌اند می‌‌خواهیم رویت سیمان بریزم و همراه با راکتور اراک دفنت کنیم. می‌گویند بعد چند سال من خواهم مرد. این چگونه صحبت کردن است. شماها از کجا می‌دانید که من چند سال دیگر خواهم مرد.

وی افزود: می‌گویند سیمان روی شما می‌ریزیم و دفن‌‌تان می‌کنیم. خدای ناکرده بی‌حرمتی نکردیم. می‌گویند حرف‌‌ها درباره پولوتونیوم درست نیست.

صالحی در واکنش به اعتراض برخی نمایندگان مجلس که می‌گفت وی با طرح برخی مباحث به دنبال فرافکنی است، گفت: گوش کنید. شماها که قرار است روی ما سیمان بریزید، حرف‌مان را گوش کنید. به عنوان کسی که عمرم را در مسائل علمی گذاشته‌ام، حرف می‌زنم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بنده هیچ‌گاه به شخصی توهین نکرده‌ام، اما اگر نمایندگان بخواهند چنین برداشتی کنند، اشکال ندارد، گفت: جناب آقای نبویان شما که خیلی وقت بر روی برجام گذاشته‌اید و مطالعه کرده‌اید، 2 دقیقه هم حرف مرا گوش کنید. اگر راکتور فعلی اراک به کار گرفته شود 8 کیلو پولوتونیوم تولید می‌کند. می‌گویند پولوتونیوم مهم است و کنار نگذارید. 240 کیلو بعد از 30 سال تولید می‌شود، اما ما چگونه می‌خواهیم از تولید بعد از 30 سال استفاده کنیم.

صالحی گفت: من شهادت می‌دهم و زمان هم ثابت خواهد کرد. متاسفانه تواضع ما ضد مسئولیت ما شده است. من هیچ وقت نگفتم چه کسی هستم و چه کار کرده‌ام. اگر کاری کردم برای خدا کرده‌ام، اما شهادت می‌دهم، و‌الله والله والله نه با کندی روبرو خواهیم شد و نه با توقف. تحقیقات سرجایش خواهد بود. غنی‌سازی را دنبال خواهیم کرد. آمریکایی‌ها می‌خواستند غنی‌سازی نباشد، فردو نباشد، اما اکنون همه‌ اینها هست.

وی گفت: آنچه آمریکایی‌ها می‌خواستند، محقق نشد و آنچه را می‌خواستیم محق شد؛ رهبری تکلیف ما را مشخص کرده‌اند. ما طوری مذاکره کردیم که فناوری هسته‌ای ما سرجایش بماند که همین‌طور شد. شهادت می‌دهم مذاکرات در نهایت عزتمندی انجام شد و ما در مذاکرات دست بالاتر داشتیم. ما تنها محدودیت رفتن به سمت بمب اتم را پذیرفتیم که بنا به فتوای رهبر انقلاب هیچ‌گاه دنبال این هم نبودیم. ما غنی‌سازی را انجام خواهیم داد. ما آب سنگین را خواهیم داشت، ما فروشنده آب سنگین خواهیم بود و به لطف رهبری از لحظه اول تا امروز همراه ایشون بودیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی برجام را سند افتخار ملت ایران دانست و گفت که با اجرای برجام افتخار و عزت ملی را خواهیم داشت.
11:20 جلالی : برخی در پی درست کردن صف ابوسفیان و رسول‌الله هستند

نماینده مردم شاهرود گفت: برخی رسانه‌ها در پی درست کردن صف ابوسفیان و رسول‌الله و یزید و امام حسین (ع) هستند. باید در فضای غیراحساسی و بسیار معقول نظرات موافقان و مخالفان طرح برجام را گوش کرد.

کاظم جلالی با استناد به ماده 79 آیین‌نامه داخلی مجلس در ابتدای سخنانش گفت: آیا بنده می‌توانم بدون سروصدا و جار و جنجال (اقدامی که برخی از نمایندگان انجام دادند) تذکرم را بیان کنم؟

وی ادامه داد: آقایان نادران و زاکانی طرح برجام را برای ذلت ملت دانستند، این سخن غیرفاخر آنان توهین به کمیسیون امنیت ملی و طراحان طرح است.

وی ادامه داد: همه دوستان و طراحان از این سخنان معترض و ناراحتند. آنان می‌پرسند آیا ما دنبال ذلت ملت هستیم؟ این آقایان ادبیات فاخری نداشتند و به همکاران خود توهین کردند.

جلالی تأکید کرد: از نظر ما مخالفان طرح برجام نیز برادران ما هستند.

با توجه به در دستور کار قرار گرفتن طرح اقدام متقابل و متناظر جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس شورای اسلامی دقایقی اداره جلسه را بر عهده گرفت و پس از آن لاریجانی بار دیگر به جایگاه خود بازگشت.


11:11 طلا: با توافق مخالف نیستیم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما با توافق مخالف نیستیم، گفت: ما به دنبال گرفتن حق قانونی ملتیم و از این رو

حسین طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز یکشنبه پارلمان در مخالفت با کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام، به بیان تفاوت‌های نگاه مقاومت و سازش پرداخت.

وی با بیان اینکه آنچه برگ برنده آقای ظریف در پای میز مذاکرات جریان مقاومت بود، خاطرنشان کرد: ما در سال 82 به توافق نرسیدیم و در آن زمان تجهیزات خود را پلمپ کردیم اما امروز همین برگ برنده ما را در این مسیر یاری کرد.

وی این سوالات را پرسید که امروز برنامه جامع اقدام مشترک چگونه به مجلس آمده؟ شماره چاپ و تاریخ آن کجاست؟ پیوست آن کجاست؟

طلا با بیان اینکه ما چیزی را بررسی می‌کنیم که نمی‌دانیم کجاست و چه پیوست‌هایی دارد، خاطرنشان کرد:‌آقای روحانی پیشتر گفته‌اند ما چیزی را امضا نکرده‌ایم پس در چنین وضعیتی ما امروز چه چیزی را بررسی می‌کنیم؟

نماینده مردم تهران در مجلس با یادآوری اینکه در دوره قبل گفتند ترجمه توافق اشتباه دارد، خاطرنشان کرد: همین باعث شد ترجمه ها را جمع کرده و متن جدیدی را توزیع کنند، در چنین شرایطی ما چگونه به این متن اطمینان داشته باشیم؟

وی با تأکید بر اینکه ما مخالف توافق و رفاه مردم نیستیم، خاطرنشان کرد: ما مخالف این طرحیم زیرا این طرح اصول اصلی ما و دغدغه‌های نظام را محقق را نمی‌کند.

طلا اضافه کرد: ما مخالف این پرینتیم چون گفتمانی را حاکم می‌کند که با اصول انقلاب در تضاد است، مخالفیم چون به استقلال کشور لطمه می‌زند،

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد که با توافق انجام شده ما 15 سال وارد محدودیت می‌شویم و این برای کشور مفید نخواهد بود.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری درباره برجام دو نکته اصلی را بیان کرده‌اند، در بیان این دو نکته گفت: اول اینکه ایشان تأکید کردند توافق بررسی شود که از همین رو کمیسیون ویژه تشکیل و نهایتا گزارش آن قرائت شد. دوم اینکه تأکید کردند من در رد یا قبول توافق دخالتی نمی‌کنم.

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید مجدد اینکه با توافق و رفاه مردم مخالف نیست، خاطرنشان کرد: ما امروز به دنبال گرفتن حق قانونی مردمیم. ما مخالف اینیم که عزت و شرف ملت زیر سوال برود. البته باید بگویم منظورم این نیست که طرح همکاران باعث این موضوع شده اما باید همکاری بیشتری برای جمع‌بندی در این زمینه داشته باشیم.

این نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به فاجعه منا اظهار داشت: در آن حادثه چیزی که مؤثر بود دیپلماسی خنده نبود بلکه صلابت و مواضع حیدرگونه مقام معظم رهبری بود؛ در آن روزها که افراد نمی‌دانستند چه باید بکنند مقام معظم رهبری با صلابت حیدرگونه قصه را برگرداند و اگر امروز به عزیزان ما توهین نمی‌شود به خاطر این است نه به خاطر دیپلماسی خنده.

10:40 توضیحات لاریجانی درباره روند تدوین طرح برجام

زاکانی مدعی شد: از دیروز به ما گفتند دبیرخانه امنیت ملی مخالف این طرح است و گفتند این طرح را از دستور خارج کنید. اما باز هم با اصرار لاریجانی این طرح در مجلس مطرح شد.

در پاسخ به این ادعاها علی لاریجانی خاطر نشان کرد‌: این که گفته می‌شود طرح از دو ماه پیش تدوین شده و در اختیار رهبری قرار گرفته نادرست است. چرا که خود رهبری فرمودند من دخالتی در موضوع بررسی برجام در مجلس نمی‌کنم و فقط تاکید داشتم که مجلس در مورد برجام کنار گذاشته نشود و قطعا باید اظهار نظر کنم، اما آیا مقصود رهبری فقط گزارش کمیسیون برجام بود؟ ظاهرا این نیست.

وی افزود: ما بر اساس قانون و صلاحدید طرح را با دبیرخانه کمیسیون امنیت ملی بررسی کردیم. همین آقای زاکانی نیز از سوی مجلس به همراه آقای جلالی برای بررسی این طرح به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مامور شدند و این که ادعا می‌شود نظرات دبیرخانه در این طرح دیده نشده کذب است.

يا رئيس را نشناخته ايد و يا ساده لوحی می کنید/  مجلس برجام  را به صورت غیرعادی بررسی می‌کند/دولت در موضوع برجام یک زبان و یکپارچه است

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: شب گذشته این طرح خط به خط و با حضور آقای شمخانی بررسی شد و ایشان هیچ ابهامی نداشتند و من تعجب می‌کنم که برخی اظهارات در مجلس مطرح می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تشکیل کمیسیون مشترکی از هر دو فراکسیون برای بررسی طرح برجام گفت:‌ من دو قبل در یک جلسه‌ای با آقای حداد صحبت کردم و ایشان اظهار داشتند که به نظر شما باید در مورد برجام چه کرد که من پیشنهاد خود را دادم و اتفاقا آقای حداد نیز همین نظر را داشت و بر همین اساس برای بررسی طرح اقدام متناظر گروهی ویژه متشکل از هر دو فراکسیون اکثریت مجلس تشکیل شد و آقای زاکانی را در جریان این موضوع قرار دادیم و گفتیم باید طرحی باشد که بعد از کمیسیون برجام و مجلس بررسی شود تا اجرای برجام تعیین تکلیف شود. و آقایان توکلی، زارعی، بذرپاش، حقیقت‌پور و بروجردی از اعضای هر دو فراکسیون در جلساتی آن را بررسی نمودند و نظرات همه این دوستان نیز دیده شد.

لاریجانی تصریح کرد:‌ تنها یک موضوع در طرح برجام با مخالفت برخی از اعضای آن کارگروه همراه بود که تشخیص داده شده به مصلحت نظام نیست و در شرایط کنونی نمی‌شود این بند در طرح اصلی گنجانده شود و در دبیر خانه شورای امنیت ملی نیز همین نظر را داشتم و همه این تلاش‌ها برای همگرایی در مسیر مصلحت کشور انجام شد.

وی با بیان این که من مخالف رد برجام در مجلس هستم گفت: در مورد برجام نظرات مختلفی است و بعضی از آقایان نیز به صراحت اعلام کردند که برجام باید در مجلس رد شود که البته من مخالفم. برخی از دوستان معتقدند که باید برجام رد شود و برخی دیگر معتقدند باید به دولت بازگردانده شود و دولت مجددا ملاحظاتی را در مذاکره با 1+5 بگنجاند که به نظر من تیری است در تاریکی و شاید شرایط مجدد برای مذاکرات فشرده هسته‌ای وجود نیاید. نظر دیگر هم این است که ما به دولت اجازه دهیم در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی که به تایید و تایید صویب مقام معظم رهبری می‌رسد اجرا کند و ملاحظات مجلس را نیز در موردآن و در جریان اجرا بیند.

وی افزود:‌ یکی از مهمترین ملاحظات ما بحث‌ تحریم‌هاست که باید با یک برنامه درستی و به طور کامل برداشته شود. موضوع دیگر نیز مساله‌ی نظامی است که حساسیت ویژه‌ای دارد و ما در این طرح آوردیم که پدافند هسته‌ای مساله موشکی و توان نظامی ما قابل مقابله نیست و باید مقابله شود . البته در همین اسناد طرحی نیز از سوی آقای رسایی آورده شد.

رئیس قوه مقننه در پاسخ به این ادعا که کمیسیون امنیت ملی به طور یک جانبه و غیر تخصصی اطرح اقدام متناظر را بررسی کرد گفت: کمیسیون امنیت ملی همان کمیسیونی است که بارها مباحث و طرح‌هایی در موضوع هسته‌ای داشت و در مجلس افتخار کرده بود و کمیسیون تخصصی است و جلالی نیز در گذشته به این اعتراض داشتند که بررسی برجام از کمیسیون تخصصی امنیت ملی خارج شد و به کمیسیون دیگری ارجاع شد. و در مورد اصل برجام نیز معتقد بودند که باید در این کمیسیون بررسی شود. چگونه است که دوستان می‌گویند کمیسیون امنیت ملی نامربوط است؟ اما این که به کمیسیون دیگری طرحی ارجاع شود با تشخیص هیات رئیسه است و ما در این مورد تشخیص دادیم که کمیسیون برجام به دلیل مشغله و اختلافات آن این طرح را بررسی نکند، که این نیز مبتنی بر قانون بوده و بالاخره تاید می‌کنم هر آنچه گفته شد بر اساس صداقت و حق است و نگذاریم خودمان با دست خودمان اختلافاتی را ایجاد کنیم.


10:20 پاسخ لاریجانی به ادعاهای زاکانی،

شمخانی با طرح مجلس در مورد برجام موافق است

علی لاریجانی رئیس قوه مقننه در صحبت‌هایی و پس از ادعاهای زاکانی در جلسه علنی در مجلس تاکید کرد:‌ شورای عالی امنیت ملی و شخص امیر شمخانی با طرح اقدام تناظر در برابر اجرای برجام موافق است و این که آقای زاکانی می‌گویند ایشان موافق این موضوع هستند خلاف واقع است و این صحبت‌ها در مجلس صحیح نیست.

علیرضا زاکانی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام گفت: انعکاس این طرح به کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون برجام خلاف قانون است. در حالی که این کمیسیون 40 روز تلاش را صرف بررسی توافقنامه هسته‌ای و گزارشی را تدوین کرد و در بررسی طرح مربوط به برجام در مجلس کنار گذاشته شد. در حالی که آقای لاریجانی طرحی را که در دو ماه قبل آماده کردند به فراکسیون دادند. ما سکوت کردیم. اما امروز که آقای لاریجانی از دو فراکسیون هزینه کردند ما اعتراض خود را بیان می‌کنیم.

 
10:10 مجلس طی 3 ساعت لایحه غیرعادی برجام را بررسی می‌کند

در پی تذکر مهرداد لاهوتی مبنی بر الزام آیین‌نامه برای رسیدگی به طرح‌ها و لوایح مهم به مدت 3 ساعت در مجلس لاریجانی این تذکر را وارد دانست و از مجلس نظرخواهی کرد که از 245 نماینده حاضر 146 نماینده این تذکر را وارد دانستند. بنابراین مجلس طرح برجام را در سه ساعت مورد رسیدگی قرار می‌دهد.

بر اساس رأی‌گیری انجام شده 4 نماینده موافق و 4 نماینده مخالف برجام در جلسه علنی امروز مجلس در کنار سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده دولت در قالب 3 ساعت به ارائه نظرات خود خواهند پرداخت.

لاهوتی در تذکر خود با استناد به بند (د) ماده 112 آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: بر اساس این ماده مجلس باید 3 ساعت وقت بگذارد و برجام را رسیدگی کند و برای هر نماینده موافق و مخالف نیز 15 دقیقه وقت بگذارد و طرح برجام را بررسی کند.

نماینده لنگرود تأکید کرد: ما امروز باید به دولت بگوییم که کجای کارش اشتباه است نه اینکه طرح جدیدی برایش به تصویب برسانیم.

لاریجانی در پاسخ به تذکر لاهوتی گفت: مدت نطق برای طرح‌های و لوایح مهم از جمله موافقتنامه‌ها و عهدنامه‌های بین‌المللی 3 ساعت است اما از طرف دیگر ماده 176 نیز 2 موافق و 2 مخالف را برای اعلام نظر نمایندگان پیش‌بینی کرده است.

وی ادامه داد: طرح برجام از جنس مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی نیست اما از جمله طرح‌های مهم است. از اینرو باید برای این مسأله تصمیمی بگیریم.

وی افزود: یا باید تعداد موافقان و مخالفان دو برابر شود یا از این لحظه به بعد که 2 موافق و 2 مخالف صحبت کرده‌اند، 2 موافق و 2 مخالف دیگر نیز صحبت کنند تا پس از صحبت‌های نماینده دولت و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جمعاً 3 ساعت وقت برای طرح برجام اختصاص داده باشد.

سپس لاریجانی پیشنهاد دوم را به رأی گذاشت که از 245 نماینده حاضر در جلسه 146 رأی موافق، 33 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع به این درخواست داده شد. بدین ترتیب مجلس با اعلام نظر 4 نماینده موافق و 4 نماینده مخالف و به همراه اظهارنظر کمیسیون امنیت و نماینده دولت رأی مثبت داد.


9:45 نادران:چرادولت دست روی دست گذاشته و ماباید عجله کنیم

 الياس نادران سخنانش را با اين عبارت آغاز کرد که چرا هيات رئيسه هنوز سخنان مخالفان آغاز نشده، برايشان کنتور مي اندازد اما به موافقان بررسي طرح «اقدام متناسب متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» وقت مکفي مي دهد؟ لاريجاني هم به او گفت: چه کسي کنتور مي اندازد؟ شما حرفتان را بزنيد.

نادران هم در مخالفت با بررسي طرح «اقدام متناسب متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» ابتدا تذکري داد و با تاکيد بر اينکه کميسيون اصلي در بررسي هر طرح و لايحه اي بايد نظر کميسيون هاي فرعي را نيز اخذ کند، افزود: پس از آن بايد گزارش نهايي کميسيون اصلي ارائه شود. در حالي که در مورد بررسي اين طرح، اين روال طي نشده است.

اين نماينده تهران در ادامه تذکر خود ادامه داد: نماينده هاي پيشنهاد دهنده درباره هر طرح و لايحه اي مي توانند در جلسات بررسي کميسيون حضور يافته و از پيشنهادشان دفاع کنند. اما کميسيون امنيت ملي از هيچ يک از نمايندگان پيشنهاد دهنده دعوت مکتوب نکرده است.

علي لاريجاني رئيس مجلس در پاسخ به وي به تفاوت بررسي طرح هاي عادي و فوري اشاره کرد و گفت: اين طرح عادي نبوده که مطابق نظر شما بررسي شود.

سپس نادران در جايگاه مخالفت با بررسي اين طرح، نطقش را آغاز کرده و اظهارداشت: مرحوم مدرس زماني که مورگان شوستر آمريکايي، ايران را تهديد به جنگ کرد، گفت: ما چرا از ترس مرگ، بايد خودکشي کنيم؟! الان هم من اين را مي گويم. استدعا دارم به مخالفت ها و موافقت ها توجه شود و تصميمي بگيريم که ذخيره آخرتمان باشد نه خوشايند کسي.

وي افزود: اگر دولت ضرورتي براي تصويب اين طرح مي ديد، چرا زودتر لايحه اي ارائه نداد؟ قانون اساسي اختيار تصويب چنين طرحي را به مجلس داده و نه حتي شوراي عالي امنيت ملي. اين طرح يک موافقت نامه مهم بين المللي است که بايد دو شوري بررسي شود و نه يک فوريتي. گيريم که بازار منتظر بررسي اين طرح است، دولت چرا معطل کرده و دست روي دست گذاشته؟ چرا گذاشتند کار اقتصاد به اينجا برسد که حالا مجبور به بررسي اين طرح باشيم؟ چرا دولت فشار اقتصادي را به گردن مجلس مي خواهد بياندازد؟ مگر قرار نبود اقتصادي مقاومتي را اجرا کنند، کو اين اقتصاد مقاومتي که همه چيز را به برجام گره مي زنند؟

نادارن با اشاره به فتواي رهبري که در ماده يک اين طرح آمده است، گفت: استناد به اين فتوا چه دليلي داشته؟ اين وهن مجلس نيست که چنين سوء استفاده اي از سخنان رهبري مي شود؟ رهبر معظم انقلاب بارها از مجلس هفتم تقدير کردند چون مصوب کرده بود اگر غرب فشار بياورد ما همکاري مان با آنها را لغو مي کنيم. چطور در اين طرح داريد آن مصوبه را که مورد تاييد رهبري بود را رد مي کنيد؟ اين کرامتي است که از طرح شما بر مي آيد و مصوبه اي براي ذلت ملت ايران است!

نماينده تهران در پايان خطاب به موافقان بررسي اين طرح گفت: شما يا آقاي رئيس را نشناخته ايد و يا داريد ساده لوحي مي کنيد! استدعا مي کنم به اين مصوبه راي ندهيد تا يا دولت لايحه بدهد و يا اينکه با صرف وقت و دقت بيشتر موضوع برجام را بررسي کنيم.

9:37  مجلس باید کلیات برجام را تایید کند

سید بهلول حسینی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با برجام، گفت: من به عنوان عنصری وفادار و پایدار به اصول انقلاب از همکاران می‌خواهم با برجام موافقت کنند. خواهش می‌کنیم دوستان و همکاران نگاه تک بعدی را کنار بگذارند و فقط در پی آرمان و آرمان خواهی نباشند.

وی ادامه داد: مشکلات داخلی و خارجی با آرمان تنها حل نمی‌شود، بلکه باید واقعیت را هم در نظر گرفت. مجلس باید کلیات برجام را تایید کند، سپس بر اساس نگرانی‌ها یا در صورت سوء استفاده دشمن از برجام یک چارچوبی تعیین شود که قوه مجریه بر اساس آن عمل کند.

نماینده مردم میانه خاطرنشان کرد: این برجام حاصل 2 سال یا به عبارتی 12 سال مذاکره است که سال‌ها و ماه‌ها برادران در وزارت امور خارجه بر روی آن کار کرده‌اند، زحمت کشیده اند، به قول آقای ظریف ما در برجام به همه چیز‌هایی که خواستیم نرسیدیم، بلکه آنچه توانستیم به آن رسیدیم.

حسینی با بیان این که برجام از فرمول خاصی برخودار است، گفت: بهترین نتیجه در برجام این است که دو طرف به نتیجه برد - برد برسند و خوشحال باشند، ما باید طرف مقابل را نسبت به حرف خود متقاعد کنیم. به قول رئیس جمهور به طرف مقابل 3 گل زدیم و 2 گل خوردیم و دست به انعطاف زدیم یا در بیان بهتر به قول مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه انجام شد.

وی تصریح کرد: ما با مشکلات بسیاری رو به رو هستیم. اگر کسانی که مخالف برجام هستند راه حل بهتری دارند بیایند و ارائه دهند. ما نماینده مردم هستیم و باید نظرات آنان را ارائه دهیم، نسبت به شرایط داخلی و تعامل سودمندانه با خارج باید راه حل های سازنده را مد نظر داشته باشیم. اگر دشمن دست به سوء استفاده زد، مردم قطعا ایستادگی کرده و در برابر آن اتحاد بیشتری پیشه خواهند کرد.

9:30 اظهارات بذرپاش در مخالفت با طرح اجرای برجام

بذرپاش در سخنان خود به هیأت رئیسه مجلس انتقاد کرد که چرا باعث شده مجلس اینطور دوتکه شود.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در کمتر از دو ساعت این طرح را بررسی کرده و 200 پیشنهاد را هم بررسی و یکجا رد کرده است.

او ادامه داد: آیا این بررسی به نظر شما درست و کارشناسانه است؟ اینکه ما از دولت خواسته‌ایم لایحه بدهد آیا کار بدی است؟ آیا تندروی است و آیا کاسب تحریم هستیم؟ بعضی‌ها نمی‌دانم این اعداد را از کجا می‌آورند و می‌گویند 80 درصد، 90 درصد و بعضاً 120 درصد مردم موافق هستند. اگر ما به دنبال رأی و استفاده سیاسی بودیم آن طرف می‌ایستادیم.

بذرپاش مدعی شد: کسی منتظر ما نیست. خطی را شروع کردند که می‌گویند هر روز تأخیر اینقدر میلیارد ضرر است. این دروغ است. هر کس این حرف را می‌گوید به خاطر این است که شما را تحت فشار قرار دهد.

این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین گفت: یکی از کشورهایی که ما با آن مواجه هستیم آمریکاست و هر دو مجلس سنا و نمایندگان با برجام مخالف هستند. رئیس جمهور آنها نیز یک سال بیشتر روی کار نیست. مگر مجلس آمریکا برجام را تصویب کرده که آنها از شما تصویب می‌خواهند. این حرف اشتباهی است که منتظر مجوز مجلس هستند. اگر بودند لایحه ارائه می‌کردند.

بذرپاش در ادامه به سخنان وندی شرمن اشاره کرد و از اعضای تیم مذاکره کننده خواست به صحبت‌های او پاسخ بدهند.

بذرپاش صحبت‌های وندی شرمن را اینطور نقل کرد: هیچ یک از بخش‌های طرح یک فوریتی مجلس مانع اجرایی شدن برجام نیست که مغایر با نیاز امروز ما و تأکید کاخ سفید باشد. روحانی بسیار دوست دارد روز اجرای برجام پیش از اجرای انتخابات مجلس باشد تا مردم ایران شاهد برداشته شدن تحریم‌ها باشند. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود به غیر از تحریم‌های محدود از قبیل تحریم‌های هوایی، پسته و خاویار، فعالان اقتصادی آمریکا اجازه نخواهند داد برداشته شود.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: وندی شرمن که خود عضو تیم مذاکره کننده است این حرف‌ها را می‌زند و حرف‌هایش تکذیب نمی‌شود. آیا ما نباید حساس باشیم که بعد از اجرای برجام چه میزان آز تحریم‌ها باقی می‌ماند؟ اگر طرف مقابل تحریم‌ها را برگرداند به بهانه‌هایی مثل حمایت از تروریسم و حقوق بشر تکلیف ما چیست؟ چند سال دیگر نه دولت است و نه تیم مذاکره کننده و همه عوض شده‌اند.

بذرپاش خاطرنشان کرد: این یک سند است. این طرح را در کمتر از دو ساعت بررسی کردند. اینکه گفته می‌شود برجام حفره‌های امنیتی دارد آیا نباید برای ‌آن راه‌حلی ببینیم؟

9:22  انصاری: دولت در موضوع برجام یک زبان و یکپارچه است

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به نامه معاون پارلمانی دولت در پاسخ به تذکر رسایی که گفته بود برخی از وزرای دولت با برجام مخالفند، گفت: آقای انصاری نامه‌ای نوشتند که اینکه آقای رسایی گفته برخی وزرا با برجام مخالف هستند، تکذیب می‌شود. دولت در این موضوع یک زبان و یکپارچه است.

9:20  برخی وزرا حتی حاظر نشدند از برجام در کمیسیون ویژه و شورای عالی امنیت ملی دفاع کنند

حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری با استناد به اصل 77 و 125 قانون اساسی اظهار داشت: این دو اصل قانون اساسی صراحت دارد که تمامی موافقتنامه‌ها باید به صورت لایحه به مجلس بیاید. در واقع دولت باید این موافقتنامه ها را در هیئت دولت به تصویب برساند و سپس به شکل یک لایحه به مجلس تقدیم کند.

وی ادامه داد: برجام یک موافقتنامه است و نمی‌شود آن را توجیه کرد اما دولت حتی برجام را در هیئت دولت هم نبرده است و برخی از وزرا حتی حاضر نشدند در جلسه کمیسیون برجام و در شورای عالی امنیت ملی از برجام دفاع کنند.

رسایی با بیان اینکه این طرح به صورت ضمنی برجام را تایید می‌کند، گفت: دولت لایحه به مجلس بیاورد و ما آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

يا رئيس را نشناخته ايد و يا ساده لوحی می کنید/  مجلس برجام  را به صورت غیرعادی بررسی می‌کند/دولت در موضوع برجام یک زبان و یکپارچه است

9:17 ما روی انتخابات خط کشیده‌ایم و از عزت و استقلال ملت دفاع می‌کنیم

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما جماعتی هستیم که روی منافع خود و انتخابات خط کشیده‌ایم و به اینجا آمده‌ایم و از عزت و استقلال ملت ایران دفاع می‌کنیم.

روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در تذکری با استناد به ماده 79 آیین‌نامه داخلی مجلس نسبت به سخنان کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل واکنش نشان داد و اظهار داشت: آقای پیرموذن در سخنان خود عبارت کاسبان تحریم را به کار بردند و در عبارت دیگری فرمودند منافع‌شان در تحریم و در منافع ابرقدرت‌ها است.

وی تصریح کرد: بنده تاکنون نه منافعی در تحریم داشته‌ام و نه منافعی در شکست تحریم‌ها. لذا باید بگویم شما که مدعی هستید 85 درصد مردم موافق برجام هستند پس مشخص است که ما در مقابل جماعت هستیم و روی منافع خود و انتخابات خط کشیده‌ایم و به اینجا آمده‌ام از عزت و استقلال ملت ایران دفاع می‌کنیم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر بناست کسی در تحریم کاسب باشد، شماها هستید که به رنگ جماعت درآمده‌اید. ثانیا ما هیچ‌گاه نه شرکت صادراتی داشتیم و نه شرکت وارداتی داشته‌ایم که منافع‌مان در تحریم باشد؛ بنده حسینیانی هستم که اگر حقوق من قطع شود پانزدهم ماه آینده ادامه زندگی و حیات من بستگی به خدا دارد چرا که یک ریال پس‌انداز ندارم. لذا شما چطور می‌توانید ما را کاسب تحریم بنامید؟

حجت‌الاسلام حسینیان تصریح کرد: ما از خانواده‌ای هستیم که یا شهید داده است یا جانباز و رزمنده هستند و از خانواده ما هیچ کسی به دشمنان پناهنده نشده است.

9:00 بررسی طرح برجام در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت

 بیش از 50 نفر از وکلای ملت تقاضای تغییر دستور کار صحن علنی مجلس را درخواست کردند تا طرح اقدام متقابل و متناسب ایران در اجرای برجام با اولویت در صحن علنی بررسی شود.

پس از سخنان متقاضی، مخالف و موافق این تقاضای دستور کار، در نهایت این تقاضا با 133 رای موافق، 96 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.

توپ در زمین ایران و امروز در زمین مجلس است

عباس قائد رحمت نماینده مردم ازنا در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه 19مهر) به عنوان طراح طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام گفت: برجام باید برپایه احترام متقابل بوده و هر گونه اقدام منتهی به فشار و تهدید منجر به تجدیدنظر خواهد شد.

وی با تاکید بر رصد دقیق اقدامات طرف مقابل برای بازگرداندن و یا تمدید تحریم‌ها اظهار داشت: در این صورت اقدامات متقابل باید به عمل آید و اقدامات داوطلبانه متوقف شود.

نماینده مردم ازنا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصریح بر موضوع آب سنگین و مسائل دفاعی و موشکی به همراه بودن این طرح با تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اشاره کرد.

همچنین کمال‌الدین پیرمؤذن نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به عنوان موافق طرح مذکور آن را چکیده توافق دو فراکسیون عمده مجلس برشمرد و گفت: نمایندگان با بها دادن به اندرزهای رهبر معظم انقلاب با هم همدلند.

وی ادامه داد: به طور عام امروز توپ در زمین ایران و به طور خاص در زمین مجلس است و تعدادی اندک نگذارند که مجلس ایران نزد مردم و دنیا کوچک شود.

پیرمؤذن با اشاره به تاکید آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی بر تسریع بر اجرای برجام گفت: هر روز تاخیر در تصویب برجام 100 میلیون یورو به کشور ضرر می‌زند.

وی با پرهیز دادن نمایندگان از بها دادن به غوغاسالاری جریان خاص اظهار داشت: اگر قلب ما برای اسلام می‌تپد و اگر نمی‌خواهیم وهابیون و صهیونیست‌ها خوشحال شوند و نیز اگر می‌خواهید تولید ملی با تکیه بر اقتصاد مقاومتی شکل گیرد باید این طرح کارساز را که با لحاظ کردن حفظ کیان نظام تدوین شده است، تصویب کنیم.

طرح با هماهنگی رئیس مجلس تدوین شده است

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برجام با هماهنگی «رئیس گلم» و کارشناسان تدوین شده است و بیش از 80 درصد مردم خواهان اجرای برجام هستند.


خلاصه ای از حواشی امروز مجلس را در ویدیو «تابناک» می بینید:

تعداد بازدید : 120
دانلود

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴۷۱
انتشار یافته: ۵
همه چیز شده باند بازی حتی مصالح مملکت
چرا در هر کجای دنیا حتی کشورهای عقب مانده عربی وقتی پول ایرانی و هزار تومنی ایرانی را میبینند به سوی ادم پرتش میکنند پس کجا رفته کرامت انسانی؟
آقای بذرپاش نمی خواهی قبول کنی اکثریت مردم موافق طرح هستند بله حداقل ۹۰ درصد موافق اند
سلام

برادران گرامی درحال حاضر از هفته پیش تا به امروز 100 تومان ارزش پول ملی کاسته شده است و قمیت دلار به 3500 رسیده آن وقت می گوید
مشکلی نیست
جناب حسینیان اگر حقوق تان قطع نشود به امید خدا نیستید؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل