بازدید 18919

نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور

وزرای اقتصاد،صنعت،کار و دفاع در نامه‌ای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاست‌های ناهماهنگ دستگاه‌ها، هشدار دادند اگر تصمیم ضرب‌الاجل اقتصادی گرفته نشود، رکود تبدیل به بحران خواهد شد.
کد خبر: ۵۳۶۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵ 04 October 2015
وزرای اقتصاد،صنعت،کار و دفاع در نامه‌ای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاست‌های ناهماهنگ دستگاه‌ها، هشدار دادند اگر تصمیم ضرب‌الاجل اقتصادی گرفته نشود، رکود تبدیل به بحران خواهد شد.

به گزارش مهر، در نامه مشترک علی طیب نیا، محمدرضا نعمت زاده، علی ربیعی و حسین دهقان وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع  به حسن روحانی رئیس جمهور آمده است: «همانطور که مستحضرید از دی ماه ۱۳۹۲ تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغیرهای کلان بین المللی و داخلی از جمله کاهش بهای نفت و کالای اساسی از جمله فلزات و همچنین تحریم‌ها و برخی تصمیمات و سیاست‌های ناهماهنگ دستگاه‌ها در داخل کشور شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال ۱۳۹۲ تاکنون ظرف مدت ۱۹ ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ۴۲ درصد کاهش یافته و به لحاظ افت ارزش، بازار کاهشی معادل ۱۸۰ هزار میلیارد تومان را شاهد است. (ارزش بازار از ۵۱۱ هزار میلیارد تومان در دی ماه ۱۳۹۲ امروز به عدد ۳۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است) و امروز در پی دستاورد بسیار ارزشمند و بزرگ هسته ای ملت ایران و در عین وجود پی آمدهای مثبت اقتصادی فراوان آن ابهاماتی نیز در بازار ایجاد شده که باید سریعا واکنش نشان داد.»

در این نامه می‌خوانیم: «براساس پیش بینی های بودجه ای شرکت‌ها که در بازار سرمایه موجود است و واقعیت‌های موجود در عملیات صنایع مختلف بورسی در برهه کنونی اگر به صورت ضرب الاجل و براساس قواعد حاکم در شرایط بحران اتخاذ تصمیم نگردد، بیم آن می رود که این رکود تبدیل به بحران و آنگاه بی اعتمادی شود که برای زدودن آثار آن شاید مدت‌ها وقت لازم باشد.»

در ادامه نامه مشترک چهار وزیر کابینه یازدهم به رئیس جمهور، عوامل اصلی افت بازار سرمایه کشور مورد اشاره قرار گرفته و به شرح ذیل آمده است: « ۱) جدول زیر سهم هر یک از صنایع مهم و اثر گذار را در کاهش حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی نشان می دهد.

از دی ماه ۱۳۹۲ لغایت پایان مردادماه ۱۳۹۴

صنایع

کاهش ارزش بازار – میلیارد تومان

محصولات شیمیایی (شامل صنایع پتروشیمی)

۴۲.۵۳۰

فلزات اساسی (شامل صنعت فولاد، سرب، روی، مس و الومینیوم)

۳۴.۷۶۰

فراورده های نفتی (شامل صنایع پالایشگاهی و روانکارها)

۳۰.۱۲۰

استخراج کانه های فلزی (شامل سنگ آهن، سرب و روی)

۲۲.۳۹۰

بانکها و موسسات اعتباری

۱۵.۱۷۴

شرکتهای چند رشته ای صنعتی (غدیر، امید، صندوق بازنشستگی و گروه توسعه ملی)

۱۳.۴۰۷

مخابرات (شامل مخابرات و همراه)

۵.۹۵۰

سیمان، اهک و گچ

۵.۵۵۱

خدمات فنی و مهندسی (شامل مپنا و ...)

۴.۷۵۶

سایر صنایع

۴.۷۹۲

جمع کاهش ارزش بازار سرمایه

۱۷۹.۴۲۹

توجه به این نکته ضروری است که ۳۵ درصد ارزش بازار مربوط به محصولات شیمیایی و فرآورده های نفتی و ۱۴ درصد ارزش بازار مربوط به فلزات اساسی و استخراج کانه های فلزی و ۱۳ درصد ارزش بازار نیز مربوط به بانک‌ها و موسسات اعتباری می باشد. لذا پنج ردیف اول جدول فوق ۶۲ درصد ارزش بازار سرمایه کشور را شامل می شود.

۲ ـ جهت تحلیل علل این کاهش باید به دو دسته عوامل بین المللی و عوامل داخلی اشاره نمود، در حوزه عوامل بین المللی باید به روند کاهشی قیمت‌های جهانی کالاهای پایه ای و نفت اشاره نمود که اعداد جدول زیر بیانگر کاهش شدید در دوره مورد بررسی می باشد.
 

شرح کالا

واحد

دی ماه ۹۲

پایان سال ۹۳

مردادماه ۹۴

میزان کاهش قیمت در مرداد ۹۴ نسبت به دی ماه ۹۲- درصد

نفت

دلار- هر بشکه

۱۰۶

۵۰

۴۲

۶۰%

فولاد

دلار- هر تن

۳۰۰

۲۹۰

۱۴۰

۵۳%

مس

دلار- هر تن

۷۴۰۰

۵۹۰۰

۵۱۰۰

۳۱%

آلومینیوم

دلار- هر تن

۱۷۵۰

۱۷۵۰

۱۵۰۰

۱۴%

۳) افزایش قیمت دلار مبادله ای از ۲۷۹۹ تومان در پایان سال ۱۳۹۳ به ۲۹۹۶ تومان، هم اکنون افزایشی معادل ۲۰۰ تومان به ازای هر دلار موجب افزایش بهای تمام شده محصولات در داخل کشور شده است که در پیش بینی شرکت‌ها ملحوظ نیست و در آینده آثار آن در تعدیل سودآوری شرکت‌ها خواهد آمد.

۴) باتوجه به نقش بانک‌ها و موسسات اعتباری در هدایت جریان‌های نقدی و ایجاد تحرک در صنایع توجه به ارقام و اطلاعات مالی این گروه اهمیت ویژه ای دارد. مزید استحضار حضرتعالی سود تقسیمی این گروه از ۶۷۰۰ میلیارد تومان سال قبل به ۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۳ رسیده است و با توجه به روند عملیات بانک‌ها و الزامات بانک مرکزی جهت جبران کسری ذخایر تا ۵ سال آتی بازار بهبود مناسبی در این حوزه را پیش بینی نمی نماید.

۵) در بعد عوامل داخلی کاهش ارزش بازار شرکت‌های فعال در بازار سرمایه، می توان به نبود تقاضای کافی برای محصولات، مشکل حاکم بر فعالیت‌های اقتصادی و افزایش انباشت موجودی و حساب‌ای دریافتنی صنایع مختلف اشاره نمود. به عنوان نمونه در صنعت خودرو صورت‌های مالی زیان انباشته ای معادل ۴.۲۰۰ میلیارد تومان را نشان می دهد و این در حالی است که به دلیل بحران نقدینگی، صنعت مزبور در معرض توقف است و موجودی انبار محصول خودروسازان به متجاوز از ۱۰۰.۰۰۰ خودرو کف کارخانه رسیده است.

وضعیت مشابهی در صنعت فولاد، صنعت مس، مسکن، سیمان، کاشی و سرامیک و معدنی ها به عینه مشهود است. در صنعت پتروشیمی که بیش از ۳۵ درصد از ارزش بازار سرمایه را تشکیل می دهد، سیاست‌های نامعلوم تعیین نرخ خوراک گاز و همچنین افزایش قیمت دلار مبادله‌ای که موجب افزایش بهای تمام شده آنها شده است، به رکود این بخش دامن می زند، همچنین کنترل قیمت محصولات تولیدی بعضی از شرکت‌های بورسی مانع از تعدیل متناسب درآمدها و هزینه ها گردیده است.

۶) دستاوردهای بزرگ هسته ای اگر چه موقعیت بسیار ممتازی برای کشور شده است و پیامدهای اقتصادی مثبت فراوانی در آتی به همراه خواهد داشت لیکن کاهش تقاضا در بازار به دلیل انتظار در کاهش قیمت کالاها مشهود است. ضمن اینکه توقع در بازار سرمایه ورود رقبای جدید خارجی برای شرکت های بورسی است و این نکته خود صنایع داخلی را با چالش مواجه نموده و می بایست برای آن سیاست شفافی اتخاذ و اعلام گردد.

۷) برخی از نمادهای معاملاتی شرکت ها هم اکنون در بازار سرمایه  بسته است. از جمله این نهادها، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، پالایشگاه بندرعباس، پالایشگاه لاوان، پالایشگاه شیراز، سنگ آهن چادرملو، سنگ آهن گل گهر، بانک پارسارگاد، بانک پارسیان، بانک سرمایه و بانک ایران زمین است که پیش بینی می شود بازگشایی نمادهای مزبور ظرف یک هفته آتی بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ واحد شاخصهای بورس را کاهش دهد.

۸) نگاهی به اعداد و ارقام محقق شده طبق صورت‌های مالی ۹۳ نسبت به ۹۲ و پیش بینی شرکت‌ها برای سال ۹۴ نشان می دهد: مالیات ابزاری شرکت‌ها در سال ۹۳ نسبت به ۹۲ از ۴۲۵۲ میلیارد تومان با ۳۷ درصد کاهش به ۲۶۸۲ میلیارد تومان رسیده است.

تسهیلات مالی در سه ماهه اول ۹۴ نسبت به سال ۹۲ از مبلغ ۴۰۶۳۳ میلیارد تومان با افزایش ۱۷ درصد به مبلغ ۴۷۳۶۲ میلیارد تومان رسیده ولی هزینه مالی شرکت‌ها در سال ۱۳۹۲ مبلغ ۶.۶۰۰ میلیارد تومان بوده است در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۳ به ۸.۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این افزایش نشان دهنده افزایش نرخ سود تسهیلات اعطایی در سال ۱۳۹۳ می باشد. قابل توجه اینکه بخشی از افزایش رقم تسهیلات به میزان هزینه مالی پرداخت شده شرکت می باشد این در حالی است که مانده تسهیلات نظام بانکی متجاوز از ۷۰۰.۰۰۰ میلیارد تومان و سهم شرکت های معظم بورسی از این رقم کمتر از ۷ درصد می باشد.»

به گزارش مهر، نامه مشترک علی طیب نیا، محمدرضا نعمت زاده، علی ربیعی و حسین دهقان وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع  به حسن روحانی رئیس جمهور در نیمه دوم شهریورماه نوشته شده و هنوز از پاسخ حسن روحانی به این نامه خبری در دست نیست.

نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور

نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور

نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور

نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۳
متاسفانه رییس جمهور تمام نیرویش را صرف مساله هسته ای کرده واقتصاد مملکت را به حال خود رها کرده است
دروغ دروغ دروغ.........................
ایشان دنبال این هست که قبل از انتخابات مجلس تورم را تک رقمی کند تا مانند از رکود خارج کردن کشور که مدتها پیش اعلام کردند در یک سخنرانی قبل از انتخابات مجلس اعلام کنند
اگر نامه وزیر صنعت نبود میشد باور کنی که برای مردم و کشور دلسوزی میکنند ولی.......
ایران قدرت منطقه ای است .
نامه مال 400 سال پیشه! الان بازار سرمایه ترکیده ارزشش شده 261 هزار! دمتون جیز از این سرعت بالای پخش خبرتون!!!
نکته مهم اینه که تاریخ نامه 18/6/94 یعنی تقریبا یک ماه پیش بوده که در طول این یک ماه دستور خاصی صادر نشده و بازار روند بدتری را دارد
پاسخ ها
داود سجادی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۲
تا کنون تصورمیشد تصمیمات اقتصادی با نظر وزیر اقتصاد گرفته میشود ولی اکنون لازمست رییس جمهور مسول این زیان 180هزارمیلیاردتومانی رامعرفی نماید.
جواد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۲
یادمه که رهبر معظم هم چند ماه پیش چنین هشداری را اعلام کرده بودند
نکته مهم اینه که تاریخ نامه 18/6/94 یعنی تقریبا یک ماه پیش بوده که در طول این یک ماه دستور خاصی صادر نشده و بازار روند بدتری را دارد
انگار دارد گندش در می آید.
نامه مال 400 سال پیشه! الان بازار سرمایه ترکیده ارزشش شده 261 هزار! دمتون جیز از این سرعت بالای پخش خبرتون!!!
مردان اقتصادی بورس که خودش کله نمیشه ، بورس متاثر از اقتصاد است و افرادی که سکان اقتصاد را دارند و رکود را دامن زده اند قاعدتا شما هستید، حال از که گلایه میکنید ؟
وقتی رییس جمهور در سفر استانی اعلام میکنه از رکود خارج شدیم و مردم بی سواد هورا میکشن ما یک هویی از رکود خارج شدیم. پس دیگر نگران نباشید. دوستدار دولت «تدبیر» و «امید».
درخواستشون از رییس جمهور معلوم نیست چیه؟
باز دوباره چند وزیر مثل دوران آقا محمود ، هوس کردند خودنمایی کنند !!
صبح است ساقیا قدحی پر شراب کن
دور فلک درنگ ندارد شتاب کن
...
روزی که چرخ از گل ما کوزه ها کند
زنهار کاسه سر ما پر شراب کن

در ارتباط با نامه وزرای محترم توجه شما را به مصاحبه اخیر اقای زنونی جلب می کنم که هشدار داده اند چنانچه دولت با هماهنگی تمام ارکان حکومت کاری نکند بحرانهای جدی پیش رو خواهیم داشت.
اقای تابناک لطفا منتشر کنید
الان که دیگه کارد به استخوان سهام داران بورسی رسیده است چرا؟؟
بهترین کار تعویض وزیر صنعت هست.
دولت برای خروج از بحران فعلی باید یه تصمیم مناسب تری اتخاذ کنه. لازمه ی این امر هم شفافیت و برخورد ویژه با مفسدین اقتصادی و رانت خوران بزرگ است. در صورتیکه عملکرد دولت شفاف و منطقی باشد، سرمایه گذاران به سیاست های دولت اعتماد می کنند و سرمایه خود را وارد صنعت، بورس و ... می کنند.
خوب آخرش بالاخره چکار باید کرد؟
نامه مال 400 سال پیشه! الان بازار سرمایه ترکیده ارزشش شده 261 هزار! دمتون جیز از این سرعت بالای پخش خبرتون!!!
این یعنی باید اقلام و کالاها نیز برای مردم باید معادل همین کاهش قیمت بازار ارزان تر شود.
در ضمن ارزش دلار نیز باید حدود 1700 پائین اورده شود.
ظاهرا کاری هم از دولت تدبیر و امید برنمیاد.
بسیار جالب بود.اما عجیب !!
یک نامه خنثی!! یک گزارش که طوری تنظیم شده بود که طرفین ناهماهنگ بحران حاضر به امضای آن شوند!! مثلا الان روحانی باید راه حل پیدا کند؟؟؟!!!!
جای این بهتر بود هر کدام راهکار خودشان را می دادند تا موضع دقیق و اختلافات میانشان برای مردم و رییس جمهور شفاف شود.
لعنت خدا بر آنهایی که به خاطر منافع شخصی ، باعث و بانی این وضعیت شدند . امیدوارم هر چه زودتر همگی به درک واصل شوند .
این مطالب مهم وزرا رو مطلعه کردم مطلب جدیدی نبود (اگر صد نفر رو دور هم جمع کنیم ، یک نفر ایده نمی دهد ولی اگر یکی ایده بده ، نود ونه نفر مخالف هستند ) آقایون وزرا ما دلمون به شما خوشه که طرح های کوتاه مدت و بلند مدت بدین ، نه اینکه کاسه چکنم ، چکنم دستتون گرفتین . اصلا شما راه حل دارید ، اصلا راه حلهایتان کاربردی است ؟راه حلهای شما مشخصه « بگذارید دلالی خودرو ، مسکن ، زمین ، ٔ........ آزاد بشه ، تا به رونق اقتصادی برسیم ! لب مطب کارهای بزرگ رو باید دست ادمهای ،نه بزرگ ومسن ، بلکه به آدمهای دانا ، خلاق ، نترس داد .اگر من نتوانم کاری بکنم ، باید برم کنار .
این نامه در چه سال و ماهی نوشته شده؟ الان اکثر نمادهای که گفته می شود بسته اند،مدتهاست که دارند معامله می شوند .
بسیار جالب بود.اما عجیب !!
یک نامه خنثی!! یک گزارش که طوری تنظیم شده بود که طرفین ناهماهنگ بحران حاضر به امضای آن شوند!! مثلا الان روحانی باید راه حل پیدا کند؟؟؟!!!!
جای این بهتر بود هر کدام راهکار خودشان را می دادند تا موضع دقیق و اختلافات میانشان برای مردم و رییس جمهور شفاف شود.
وزیران مرتبط (نفت و جهاد کشاورزی و مسکن )با آنها هم رای نبوده اند که وزیر دفاع هشدار اقتصادی داده است..احتمالا آنها هم هشدار نظامی خواهند داد....
لطفا بفرمایید که بخش عمده ای از این کاهش به دلیل افزایش قیمت بدون دلیل سهام در سال گذشته بوده که اگر آن افزایش بی ربط را از این کاهش کم کنیم چندان فاجعه ای اتفاق نیفتاده است . ضمنا پیشنهاد این بزرگواران برای خروج از این وضعیت چه بوده ؟ یعنی فقط مشکل را طرح فرموده اند بدون راهکار!!!!!
روحانی فقط کلیدی دارد که تاکنون هیچ دری باز نکرده و بسیاری از درها را بسته است. دری که مدعی است باز کرده هیچ تاثیری نداشته است.
با توجه به کاهش قیمت کالاهای اساسی در دنیا ، متاسفانه هیچ تاثیری در قیمت کالاها موجود در بازار نیست و حتی بالاتر هم میرود ، البته نتیجه بنگاه داری دولتی همین خواهد شد
خیلی عجیب است که اقایان وزرا به تصمیمات خودشان درامور اقتصادی اعتراض دارند.یعنی تصمیمات اقتصادی اقای رییس جمهور بدون اطلاع اقایان گرفته میشود؟پس اگر اقایان تصمیم گیر نیستند کی تصمیم گیر است؟موضوع اگر صحیح باشد خیلی عجیب است.
باید اشکال را در بودجه شرکتهای دولتی به میزان ششصدهزار میلیارد تومان با راندمان یک درصد جستجو کرد.
الان بزرگترین بحران این است که تعداد کافی عمو و دایی و خاله و عمه برای نسل اینده تولید نشده
باعرض پوزش اگرجهانگیری و نوبخت از این دولت کنار بکشند وضع کشور خوب میشود دولت تدبیرر وامید را خراب کردند و اصلاحش کر دند بزعم خودشانروحانی جو گرفتش واز اینها استفاده کرد
با سلام خدمت دوستان
نیازی به آسمان و ریسمان بافتن نیست راهکارش فقط واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی و نظارت کردن دولت است نه اینکه به اسم خصوصی سازی از بخش دولتی گرفته به شبه دولتی واگذار شود و نتیجه اش همانی می شود که دچار آن شدیم.
نکته مربوط به صنعت خودروسازی خیلی جالبه بالاخره عکس العمل مردم در تحریم خودرو بی کیفیت خودشو نشان داد.
خيلي وقته ركود تبديل به بحران شده كجاي كاريد؟!؟!؟
امیدوارم برای فشار به مجلس برای تصویب زودتر برجام نباشه.
البته از محتوای نامه این به نظر نمیرسه
امید که دولت خسب فرمایش مقام رهبری و یادآوری این عزیزان راه درست را که همه میدانند چیست ولی ورود به آن از هفت خان رستم هم سخت تر است انتخاب و بفضل خداوند منان کشور را در آن مسیر قرار دهند.
پس چرا مفسدان چادرملورابعدازسه سال هنوزکاری نکردیدإ؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان