بازدید 4817

سه دیپلمات ایرانی به دیدن «صلح و سلام» رفتند

سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی و سیدصادق خرازی، سه دیپلمات سرشناس و باسابقه کشور از نمایشگاه خوشنویسی «صلح و سلام» دیدن کردند
کد خبر: ۵۲۷۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۵ 29 August 2015
سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی و سیدصادق خرازی، سه دیپلمات سرشناس و باسابقه کشور از نمایشگاه خوشنویسی «صلح و سلام» دیدن کردند.

به گزارش ایسنا، در این بازدیدها هادی دربان حسینی - خالق این آثار - توضیح‌هایی را درباره‌ی این نمایشگاه ارائه کرد.

نمایشگاه خوشنویسی «صلح و سلام» مجموعه آثاری همراه با خوشنویسی لاتین از هادی دربان حسینی با موضوع صلح است که از 30 مردادماه با حضور شخصیت‌های صاحب نام فرهنگی و هنری در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت.

سیدعباس عراقچی - معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای - پس از بازدید از این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه بسیار زیبا و پرمعنی را شاهد بودیم. ابتکار بسیار خوبی شده که بحث صلح را در ادبیات جهانی نشان می‌دهد و گزیده‌هایی از ادبیات هر قوم و ملیت و کتابی را از شعرا و پیامبران مورد احترام جهانیان در این آثار می بینیم. جملاتی پیرامون مفهوم صلح که به این زیبایی با خط نستعلیق نوشته شده و با تذهیب و ترجمه انگلیسی نمایش داده شده است. این شکل از ارائه آثار، ابتکار جالبی است و حتما کمک خواهد کرد تا مفهوم صلح و برادری که از مفاهیم اسلامی ما است، در جهان گسترش پیدا کند. من فکر می‌کنم باید سازنده آثارهمت کند و با همکاری نهادهای فرهنگی نمایشگاه‌هایی را در داخل و خارج کشور برای ارائه مطلوب آثار برپا کند.

معاون وزارت امور خارجه ادامه داد: این نمایشگاه به‌عنوان ایده‌ای که مبلغ صلح است و به‌عنوان یک حرکت فرهنگی علیه خشونت، کشتار و جنگ بسیار ارزشمند است و می‌تواند کمک کند، به جلوگیری از افراطی‌گری و خشونت در سراسر جهان. از سویی دیگر، این آثار در بطن خودش معرفی هنر اصیل ایرانی را دارد و فرهنگ و خط و ذوق و سلیقه ایرانی در این کارها به‌خوبی دیده می‌شود و حتما یک گام مؤثر در پیشبرد اهداف دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. امیدوارم بخش دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه نیز با همکاری نهادهای فرهنگی کمک کنند تا این آثار در عرصه بین‌المللی به‌خوبی عرضه شود.

عراقچی گفت: می‌توان این نمایشگاه را در کشورهای مختلف جهان برگزار کرد و باید برای ارائه این آثار به جامعه جهانی تلاش کنیم. البته خود وزارت امور خارجه نیز می‌تواند این کار را انجام دهد و در کشورهای مختلف این آثار را به نمایش بگذارد. سال آینده سفر رییس جمهور به سازمان ملل را در پیش داریم و در حاشیه حضور ایشان نیز می‌توان از این دست آثار را به نمایش گذاشت. همچنین در آبان، سمینار سفرا را خواهیم داشت و می‌توانیم در آنجا نیز این کارها را نشان دهیم.

مجید تخت روانچی - معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه - نیز در پایان بازدید از این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه بسیار خوبی بود. پیام صلح و دوستی در آموزه‌های دینی ما به وضوح دیده می‌شود. اینجا هم از شاعران ایرانی استفاده شده و هم از سخنان گهربار پیشوایان دینی و بزرگان در زمینه صلح و دوستی. موضوعات بسیار خوبی انتخاب شده و خط زیبا و تذهیب بسیار قشنگ و ترجمه‌ای که شده است، برای کسانی که فارسی زبان نیستند می‌تواند مفید و قابل استفاده باشد.

او افزود: قطعا این نمایشگاه‌ها پیام ما را به دنیا بهتر می‌رساند. ارائه این کارها فرهنگ ایرانی اسلامی ما را ترویج می‌دهد و از این‌گونه کارها باید در خارج از کشور بیشتر عرضه شود. تا جایی که وزارت امور خارجه در توان دارد در جهت اعتلای فرهنگ اسلامی ایرانی سفارتخانه‌های خود در خارج از کشور را تشویق می‌کنیم تا چنین آثاری را به‌نمایش بگذارند.

صادق خرازی - از دیپلمات های با سابقه کشور - نیز پس از بازدید از نمایشگاه «صلح و سلام» گفت: ابتکار بسیار نو و جالبی بود. همیشه هنر فلسفه و اندیشه می‌تواند پیام‌آور باشد. آنچه مهم است، پیام این مجموعه بود. پیامی مفهومی که نشان می‌دهد هنرمند با شناخت مقتضیات زمان و شناخت از ضروریات انسان و جهان توانسته کار بسیار بزرگی را به انجام برساند و با مفاهیم مشترک جامعه جهانی ابلاغ پیام کرده است. صلح نیاز جهان امروز است. انسان بدون صلح نمی‌تواند امنیت و آرامش را تجربه کند.

او ادامه داد: فضیلت صلح در همه ادیان الهی و فرهنگ‌های گوناگون به‌عنوان یک فضیلت ماندگار است. هنرمندی که توانسته تشخیص دهد که ضرورت امروز جامعه بشری چیست و به ابتکار خودش به خلق آثاری پرداخته که این آثار می‌تواند تأثیرات جهانی روی ملل بگذارد قابل ستایش است. هنر برای هنر اندیشه برای اندیشه امروزه جوابگوی نیاز ملت‌ها نیست. انسان تجربه کرده است که زمانی می‌تواند هنر فرهنگ و اندیشه و ... تاثیرگذار باشد که دارای عقبه باشد، یعنی دارای مفهوم و ارزش باشد.

وی اضافه کرد: ابتکار اگر در درون هنرمند شکل بگیرد و هنرمند دغدغه مسائل روز جامعه را داشته باشد، می‌تواند هنر را با اندیشه و با فکر درآمیزد و نتیجه مطلوبی بگیرد. هم فرهنگسرای نیاوران بستر خوبی است برای فعالیت، هم شخصیت آقای سجادی، مدیریت این فرهنگسرا هنرمند و شاعری است که با فکر و فرهنگ توانسته از این مجموعه یک مجموعه موفق بسازد و این فرهنگسرا را به روزگار خوب و پرنشاطی برساند.

نمایشگاه خوشنویسی «صلح و سلام» 30 مردادماه در گالری شماره 2 فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت و روز جمعه ششم شهریور ماه به پایان رسید.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل