بازدید 16168
برگی دیگر از داستان دنباله‌دار مؤسسات مالی غیرمجاز؛

۵ سال است «پیک رحمت» خود را مجاز خوانده و حالا می‌گویند به ما چه؟!

گویی همه منتظرند تا اعتراضات مردم از حد و حدود اعتراضات مدنی بیرون بزند و به حاشیه های متعدد مبتلا شود تا بعد تصمیم بگیرند که چه باید کرد؟ تصمیماتی که البته همه موقتی و منحصر‌بفرد هستند و هرگز به قوانینی کلی ختم نمی‌شوند که در نتیجه آنها مؤسسات غیرمجاز در همان ابتدای کار شناسایی شده و پلمب شوند.
کد خبر: ۵۰۲۶۴۶
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰ 23 May 2015
«اگر شما جای ما باشید و ببینید که در تابلو‌ها و سربرگ‌های مؤسسه «با مجوز رسمی بانک مرکزی» نوشته شده، چه می‌کنید؟ مگر می‌شود بعد از ۵ سال بگویند این ادعا کذب است و به ما ربطی ندارد؟».

به گزارش «تابناک»، در میان گلایه‌هایی که مشتریان فراوان مؤسسه قرض‌ الحسنه «پیک رحمت» مطرح می‌کنند، جملات فوق شاید پر تکرارترینشان باشد؛ گلایه از اینکه بعد از ۵ سال مسئولان بانک مرکزی اعلام کرده‌اند، ادعاهایی که در تمامی فرم‌ها و سربرگ‌ها و تابلوهای نصب شده در شعبات این مؤسسه درج شده صحت ندارد و هرکس فریب آن‌ها را بخورد یا خورده باشد، به بانک مرکزی ارتباطی ندارد و خودش مقصر است!


مدتی است، بانک مرکزی فهرست بانک‌ها و مؤسسات اعتباري مجاز را اعلام کرده و هر انتقادی نسبت به تخلفات و اشکالات در مؤسسات مالی و اعتباری و قرض‌الحسنه را در راستای انتشار این فهرست وارد نمی‌داند، تا جایی که در اطلاعیه رسمی بانک مرکزی آمده:

«توجه به اين مهم ضروري است که بانک‌ها و مؤسسات اعتباري يا ساير نهادهايي که نام آنها در فهرست قرار ندارد، داراي مجوز از اين بانک نبوده و مسئوليت ناشي از عملکرد ناصحيح آنها مستقيماً متوجه کساني مي‌شود که به اين مؤسسات مراجعه داشته‌اند‌»!

از جمله این مؤسسات غیرمجاز، مؤسسه‌ای است که با پسوند «قرض الحسنه» نیم دهه است در آذربایجان غربی به فعالیت مشغول است و در این سال‌ها اینقدر از عبارت «تحت نظارت بانک مرکزی» در فرم‌ها، سربرگ‌ها و تابلوهای خود بهره برده که هیچ شک و شبهه به دل مراجعان راه نیافته و در نتیجه حالا تعداد زیادی از اهالی این خطه مبالغ زیادی از پس‌اندازهای خود را به شعبات این مؤسسه سپرده‌ اند.


بنابراین، جای تعجب ندارد که بشنویم با برملا شدن غیرمجاز بودن این مؤسسه، صف سپرده گذاران مقابل شعبات این مؤسسه غیرمجاز شکل گرفته و حتی کار به تحصن و تجمع‌های اعتراضی نیز رسیده و در چند نوبت وعده‌هایی نیز برای آرام کردن معترضان داده شده که البته هیچ کدام عملی نشده است؛ وعده‌هایی مانند ادغام این مؤسسه در فلان بانک یا ارائه تسهیلات و وام به سپرده گذاران پیک رحمت در به‌مان بانک که همگی در حد‌‌ همان وعده باقی مانده‌اند و بس.

همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که بر اساس‌‌ همان بند یاد شده در اطلاعیه بانک مرکزی، عالی رتبهترین ناظر این مؤسسات مالی همه مسئولیت ناشی از مراجعه به این دست مؤسسات غیر مجاز را بر عهده مراجعان و مشتریان آن‌ها می‌داند و هیچ توضیحی برای سکوت خود در ۵ سال گذشته ندارد.

جالب‌تر اینجاست که هر چه اخبار را زیر و رو کنیم، هیچ اعتراضی مبنی بر سوءاستفاده مدیران این مؤسسه از عنوان بانک مرکزی نخواهیم یافت تا این گونه به نظر برسد، درج عناوین جعلی مانند «دارای مجوز از بانک مرکزی» و «تحت نظارت بانک مرکزی» اصولا هیچ اشکالی ندارد که اگر داشت، دست کم مدیران بانک مرکزی از سوءاستفاده کنندگان شکایت می‌کردند و خواستار مجازات و تنبیه خاطیان می‌شدند!


از این موضوع عجیب‌تر اینجاست که می‌بینیم حتی وحدت رویه‌ای در مواجهه با مشکلات این مؤسسات غیر مجاز به چشم نمی‌خورد که اگر اینچنین بود، باید می‌دانستیم تصمیم مدیران بانک مرکزی و دیگر مسئولان برای حل مشکل سپرده‌گذاران پیک رحمت چیست؟ بی‌اطلاعی عذاب‌آوری که حتی بررسی تصمیمات مسئولان برای انحلال امثال مؤسسه میزان در خراسان نیز نمی‌تواند گوشه‌ای از سرنوشت سپرده‌گذاران پیک رحمت را مشخص کند.

گویی همه منتظرند تا اعتراضات مردم از حد و حدود اعتراضات مدنی بیرون بزند و به حاشیه‌های متعدد مبتلا شود تا بعد تصمیم بگیرند که چه باید کرد؟ تصمیماتی که البته همه موقتی و منحصربفرد هستند و هرگز به قوانینی کلی ختم نمی‌شوند که در نتیجه آن‌ها مؤسسات غیرمجاز در‌‌ همان ابتدای کار شناسایی شده و پلمب شوند، نه اینکه بعد از چند سال بگوییم «از نظر ما مجوز ندارند و اگر اشتباه کرده‌اید، به ما چه!
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳۵
انتشار یافته: ۱۶
چطور می شود برای یک جگرکی نبش کوچه از صد تا اداره مامور می آید با مغازه های به این بزرگی واین همه تابلو کسی کاری نداشته ؟؟!!!!!
بدون مجوز یک پفک هم نمیتوانی بفروشی
ولی میتوانی سرمایه مردم را بالا بکشی.
شمااگربخواهید دراین مملکت زبانم لال پهن فروشی هم دایرکنیدسوابقتان ازده ؛یازده اداره باتابلووبی تابلواستعلام می شود تامجوزی برایتان صادرشودامابرای اینکارمهم اقتصادی طرف سرش راپایین انداخته وبی دردسربرای خودش دفترودستکی راه اندازی کرده وبه بازی باسرمایه زندگی مردم پرداخته وحال کسیکه مسئول بوده خودراازتمامی مسئولیتها بری می داندومردم رامقصر!حال اینان می توانندبفرمایند چه نیازی بوجودشریفشان هست مردم که قراراست خودجورشان را بکشنداین آقایان چراحفوق می گیرند؟
این صندوق ها رقیب سرسختی برای بانک های دولتی شده ا ند این اصل موضوع است .بانک های دولتی دستوری اداره میشوند .در صورتی که اقتصادیک با دستور اداره نمیشود . دولت دارد رقیب را حذف میکند ولی به چه قیمتی .
چرا مسولان امور مالی اینقدر بی خیال شده اند . کمر وام گیرندگان با سود32 % از موسسات مالی واعتباری واقعا ظالمانه است
در كشور ما هر كه بفكر خيشه
با سلام. چگونه ممکن است که دایره اماکن نیروی انتظامی با واحدهای کوچک و مغازه هایی که برای امرار معاش و غلبه بر بیکاری شدید در جامعه باز می شوند شدیدا برخورد می کند و هزار نوع جواز و مدارک می خواهد بطوریکه هزینه های جواز کسب و پروانه و ... اغلب از سرمایه داخل مغازه نیز بیشتر است، ولی برای چنین موسسات و سیستم هایی که در همه شهرهای ایران به لطف دوستان مسول و دارای نفع به وفور یافت می شوند و به سادگی و راحتی پول و سرمایه ملت را بالا می کشند کسی از این آقایان و برادران دایره اماکن و پلیس پیشگیری پاسخگو نیست!!!! مگر نه اینکه موسسه پیک رحمت و دهها موسسه دیگر چون آن در این سالها جلوی چشم همه و بصورت کاملا علنی فعال بودند، هستند و خواهند بود!!!!
مسئولین مملکت ما برای پولمون جون کندیم، ما پول باد آورده نداشتیم مثل بابک زنجانی که از خیر پولمون بگذریم، شما بترسید از خدا وقتی حق الناس برای شما مهم نیست
فرقی نمی کرد اگر سال اول هم معرفی میشد همین مشکلات بود البته در آن موقع هنوز تاثیر منفی آن بر بانکداری و نوع عملکرد آنها تا این اندازه شبه بانک نبود.
همه این موسسات اگر با نام واقعی خود فعالیت کنند هیچ مشکلی پیش نمی آید یعنی چون موسسه قرض‌الحسنه هستند باید نه سود پرداخت کنند و نه وام سود دار بدهند آنوقت کسانی که در این موسسات پول میگذارند مشخص است که به انگیزه قرض‌الحسنه یعنی برای حسنات پول میگذارند و وام آنها هم در جهت رفع نیاز نیازمندان با کارمزد 4%محاسبه میشود کاری که در زمان ...................
ادعای بانک مرکزی مبنی بر نداشتن مجوز پیک رحمت کاملا کذب می باشد این موسسه دارای مجوز بوده وبعد از بوجود امدن مشکل در یکی از جلسات استانی در پی اعلام نماینده بانک مرکزی مبنی بر عدم وجود مجوز نماینده موسسه مذکور مجوز صادر شده را ارایه نموده است
باید منتظر سونامی ورشکستگی موسسات غیر مجاز باشیم.
یکی هست شفاف سازی کند که موسسات غیر مجاز ، اصلا چرا باید تشکیل بشوند که بعدا بر اساس قوانین کلی مورد نظر نویسنده محترم ، در همان ابتدای کار شناسایی شده و پلمب بشوند ؟ نمیشود یعنی سازو کارهایی داشته باشیم که موسسات غیر مجاز تشکیل نشوند ؟ به این حد از بلوغ نرسیده ایم هنوز ؟
بابا بچه اید؟ اینا با بانک مرکزی د.................
باید این را در گینس ثبت کنند واقعا در بعضی چیزها در دنیا تک هستیم .
اینها را بانک مرکزی مجوز نمیدهد
وازت گشور مجوز صادر می کند
وازت کشور باید پاسخگو باشد
شعبات اشتباهه بنویس شعب
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی