بازدید 45043

نرخ جرایم جنسی در ایران چقدر است؟

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی نیروی انتظامی گفت: نرخ جرایم جنسی در کشور که جنبه جنایی داشته باشد، حدود یک به ازای هر یکصد هزار نفر است که در مقایسه با اغلب کشورها که نرخ‌های دو رقمی دارند، رقم پایینی محسوب می‌شود.
کد خبر: ۴۹۱۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰ 15 April 2015
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی نیروی انتظامی گفت: نرخ جرایم جنسی در کشور که جنبه جنایی داشته باشد، حدود یک به ازای هر یکصد هزار نفر است که در مقایسه با اغلب کشورها که نرخ‌های دو رقمی دارند، رقم پایینی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری آنا، سرهنگ هادی مصطفایی افزود: با توجه به تدابیر سردار فرماندهی ناجا مبنی بر کشف 100 درصدی، از همه امکانات و توان استفاده می‌شود که هیچ پرونده جرم جنسی کشف نشده باقی نماند و درصد کشفیات کنونی حدود 95 است.

وی درمورد رسیدگی پرونده‌های جرایم جنسی توسط پلیس آگاهی گفت: مصادیق جرایم جنسی متعدد است اما به صورت کلی مواردی که به عنف صورت گرفته و هویت مرتکب نامشخص باشد یا فرد شناسایی شده اما متواری باشد، ماموریت شناسایی و دستگیری به پلیس آگاهی ارجاع می‌شود.

مصطفایی در پاسخ به این سوال که چه قشرها یا گروه‌های سنی در این بحث آسیب‌پذیرتر از بقیه هستند، افزود: در اغلب جرم‌های جنسی، قبل از اینکه مجرم نیت شوم خود را عملی کند، متوسل به فریب و نیرنگ می‌شود تا قربانی را به محل خاص بکشاند یا با حیله و نیرنگ به حریم مورد نظر وارد شود، از این رو افرادی که قوه تمیز و تشخیص آنها کامل نشده یا کمتر از حد معمول است، آسیب‌پذیرتر هستند، در این صورت کودکان و نوجوانان در این رده قرار می‌گیرند.

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا اضافه کرد: معمولا خانواده‌ها در مورد فرزندان دختر مراقبت بیشتری دارند، در حالی که بهتر است دایره این مراقبت را به کودکان و نوجوانان پسر نیز تعمیم دهند و نکته دیگر اینکه احتمال سوءاستفاده جنسی از کودک فقط توسط افراد ناشناس و غریبه نیست و در مورد افرادی که به نوعی با آنها ارتباط دارند مانند راننده سرویس و مربی، بررسی صلاحیت و مراقبت لازم است.

مصطفایی اضافه کرد: در بعضی از پرونده‌ها، طبق اعترافات مجرمین، نقش موثر و اصلی را پوشش قربانی داشته است، دو موضوع در نوع پوشش قابل طرح است، یک مورد بحث جلب توجه و تحریک، دیگری میزان تطابق با عرف جامعه که ممکن است یک پوشش نامناسب در ذهن مخاطب و بیننده، شخصیت فرد را غیر واقعی جلوه دهد.

وی در توصیه به والدین تاکید کرد: رابطه صمیمی با والدین و پرهیز از رفتارهایی که از افشای آنها هراس دارند، بازگویی و مشورت با والدین در موضوع‌های مختلف، توجه به شرایط منطقه محل سکونت، کار، تحصیل و انتخاب زمان و شیوه مناسب برای تردد، دقت در انتخاب دوستان و پرهیز از شرکت در مجالسی که اصول اخلاقی در آنها رعایت نمی‌شود، رعایت اصول اخلاقی در ارتباط‌های کاری، تحصیلی و روزمره از مواردی است که افراد باید به آن توجه داشته باشند.

مصطفایی در پاسخ به این سئوال که اگر فردی اغفال و قربانی سوءاستفاده جنسی شده به چه شکل باید اقدام شود، گفت: رسیدگی به این جرایم در صلاحیت دادگاه‌های کیفری است اما چنانچه شخصی به دادسرا، مرجع انتظامی و پلیس آگاهی مراجعه و اعلام شکایت کند حتما، راهنمایی و هماهنگی لازم برای پیگیری قانونی موضوع صورت خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: البته این در حالی است که متاسفانه افرادی که مورد جرم جنسی قرار می‌گیرند از ترس متهم شدن، برای حفظ آبرو یا به علت ترس از تهدیدهای مجرم مانند انتشار عکس یا سایر تهدیدها، شکایت نمی‌کنند و همین مساله موجب جری شدن مجرم و تکرار جرم می‌شود. در مورد کودکان و نوجوانان نیز این مساله مصداق دارد و آنها ممکن است از ترس پیامدهای بعدی مساله را نگویند در این موارد بر والدین است که با دقت نظر چنانچه متوجه تغییر رفتار یا حالات خاص شدند علت را بررسی کنند.

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا افزود: متاسفانه اصول تربیتی در میان بعضی خانواده‌ها نادیده گرفته می‌شود و پیامدهای منفی آن به شکل‌هایی تلخ و گزنده و خسارت‌هایی جبران‌ناپذیر خود را نشان می‌دهد. برای حل مشکلات احتمالی خانوادگی و فرزندان، مراکز مشاوره و مشورت را با افراد دلسوز، کاردان، امین و با تجربه فراموش نکنید.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۶
انتشار یافته: ۲۶
آمار جنسی قسمت بانوان صددرصد غلطه من یک زن 50ساله بودم که مامور تخلیه به من تجاوز کرد اما نتوانستم کاری بکنم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
مامور تخلیه؟
ناشناس
| France |
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
مشکل اصلی اینجاست که ما انجمنهایی در حمایت از این افراد نداریم. البته وجود ان جی او نوعی احساس خطر نفوذ بیگانه و جریان سازی دارد ولی مصلحت حمایت بالاتر است. دختران و زنانی که مورد مزاحمت جنسی یا تعرض به عنف قرار می گیرند باید در محلی با مشاور روانشناس و با مشاور حقوق مساله خود را در میان گذارند حتی اگر شکایت نکنند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
منظور آمار کسانی هست که اعلام جرم میکنند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
چرا نتونستی کار بکنی؟ به پلیس نگفتی؟
احتمالا تعریف ایشان با تعریف بین الملل متفاوت است !!
چطور این آما رو در اوردن، من توی محله خودمون شاهد بودم که پسرهای بزرگتر با اغفال پسرهای کوچکتر به اونها تجاوز می کردن و اونها هم از ترس آبروشون چیزی نمی گفتن!
بارها این اتفاق رو توی مدرسه، محله و ...... دیدم یا شنیدم (قطع به یقین)!!!
و حتی بدتر از اون این بچه ها وقتی بزرگتر شدن (چون بعضی ها شون رو میشناسم) عقده ای شدن و کارها رو روی بچه های دیگه تکرار کردن...!
قیاس ایران با غرب ؟!!!!!!!!

اولا این رقم مربوط به مواردی است که به پلیس گزارش می شوند و لی بسیاری از افراد متاسفانه به لحاظ خجالت و آبرو به پلیس گزارش نمیکنند

دوما : قیاس ایران با غرب و یک دوم خواندن آن چه خرسندی دارد؟

سوما باید امکان تحصیلات ، اشتغال ، مسکن و سرگرمی ها و شادی های سالم و ارزان و در دسترس را به میزان جدی و فراگیر گسترده کرد تا این جرائم به شدت کاهش یابند.
همیشه نباید صرفا برخورد پلیسی را راه حل بداینم اگرچه خود این برخوردها تا آن زمان و همیشه لازم است...
من خودم در بچگي از طرف يکي از اقوام مورد تجاوز قرار گرفتم و به جرات ميتونم بگم حداقل 90 درصد دختران و کودکان ما به نوعي اين رو تجربه مي کنند ولي جرات ابراز اون رو ندارن مثل خود من که تا به حال به هيچ کس نتونستم بگم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
خوب کردی نگفتی و بهتره که بکلی فراموشش کنی.
چون اینا اینقدر هم مسایل مهمی نیستن که ما در فرهنگون بزرگشون کردیم!!!
ناشناس
| France |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
در برخی جرایم تا سی سال بعد از وقوع جرم البته پس از سن بزرگسالی هنوز امکان طرح شکایت است.
emad
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
90 %????
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
....همه را به کیش خود پندارد
در ايران نرخ به اين دليل پايين است كه بعضي از قربانيان به خاطر آبرو، اصلا شكايت نمي‌كنند كه جايي ثبت بشه.
یا خدا چه خبره؟!!!!!
با سلام و احترام
هیس دختران و پسران فریاد نمی زنند
ای خدااااااااااااا..
به این مامور محترم انتظامی بفرمایید لباسش رو در بیاره و مدتی رو با مردم زندگی کنه شاید نظرش راجع به جرائم جنسی متحول بشه
ممنون كه مشكل خود را گفتي ،مشكلات انباشته شده در ضمير ناخداگاه و نيافتن راه حل برأي ان ،منجر به بيماريهاي رواني ميشود
امار تعرض جنسی(توجه داشته باشید که با تجاوز فرق داره) به نوجوانان پسر ودختر،مخصوصا به پسرها،انقدر زیاده که حتی تصورش رو هم نمیتونید بکنید.و ما فقط در پی پنهانکاری وحرف نزدن واموزش ندادن وخجالتیم.و بار روانیشو تا اخر عمر بردوش میکشیم.
این آمار مربوط به جراین کشف شده است امار سیاه باید بیشتر از این حرفها باشه
نظرات این چند هموطن عزیزمون رو خوندم خیلی متاثر شدم و دلم گرفت
به نظر بنده بهترین گزینه اینه که بدون رودربایستی و خجالت بچه هامون (چه دختر خانم و پسر هارو ) از خطراتی که براشون هست آگاه کنیم و مکرر خطرات رو براشون بروز رسانی و یادآوری کنیم
من با پسرم که 14 سال داره خیلی راحت مسایل رو در میون میزارم براش نقاط خط قرمزی تعریف کردم که فقط من و مادرش مجاز هستیم در مورد اون مسایل حرف بزنیم و...
اوایل اصرار میکرد که چرا من نباید خونه دوستم برم درس بخونم ؟
هممون میدونیم که درس خوندن دو پسر نوجوون و تنها شدن اونها درست نیست
سعی کردم با چند خونواده منطقی و سالم دوست بشم و پسرم هم بدون ایجاد حساسیت با درب باز اتاق خودش با دوستش بازی رایانه ای کنند و درس بخونن
یا اصرار میکرد که تولد دوستاش بره خیلی محترمانه و قاطع بهش فهموندم که شاید از ناحیه دوست تو برات خطری نباشه ولی ازکجا معلوم دایی یا عموی دوستت معتاد نباشه و خدای نکرده خطری ایجاد بشه
در هرصورت خطر همیشه هست و باید همسر خواهر و پسران و دختران نوجوان رو از خطراتی که در جامعه در کمینشون هست رو با ظرافت آگاهشون کنیم قطعا مشکلات کمتر میشه
البته ازین طرف هم باید زمینه تفریح رفتن با پسران نوجوان و دختران نوجوان مثل گردش استخر و سینما و...با همراهی پدر یا مادر و خیلی دوستانه فراهم بشه تا کمبود محبت هم نکنند...
مساله خیلی پیچیدست ...
باز هم یه خبر و باز هم جماعت مخالف.
امارتو ازکجااستخراج کردی افرادبسیار زیادی هستند که ازترس ابرو دم نزدن
البته اگراین آماردرست باشد بازهم درکشور اسلامی ننگ است.
باید افراد آموزش ببینند که پلیس، اطلاعات آن ها را افشا نمیکنه.
در مورد بچه هایی با سنین پایین تر، جز خانواده من چیزی به ذهنم نمیرسه.
بهتره سن قانونی را از 18 به 15 برسانند، من فکر میکنم بچه های زیر 15، راحت تر بتونن با خانواده مسئله رو مطرح کنند؛ اینطور بچه های با سن بالاتر از 15 هم، شرایط شان بهتر می شود.
این برای پیامدهای اجتماعی- جمعیتی و فرهنگی جامعه ی ما مناسب تر است.
اين بهانه كه پوشش قرباني ها موثره خيلي درد آوره اخه يه دختر بچه يا پسر بچه كوچولو كجاشو بايد بپوشونه كه از دست يه هرزه مورد تجاوز قرار نگيره
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها