بازدید 9854

رسوایی آنکارا در هم‌‌آغوشی باتروریست‌ها

چنین به نظر می‌رسد که دولتمردان ترکیه برای گریز از این شکست حیثیتی، هر اقدام، از جمله ننگ همدستی با جلادان خونخوار و ضد بشری را به جان خریده‌اند.
کد خبر: ۴۷۹۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۸ 01 March 2015
جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز نوشت:

جیمز کلاپر، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در اظهاراتی انتقادآمیز از آنکارا، از همکاری ترکیه با تروریست‌های داعش ابراز ناخشنودی کرد. رئیس سیا گفت مبارزه با گروه تروریستی داعش برای ترکیه اولویت ندارد و آنکارا با این سیاست، عبور جنگجویان از خاک ترکیه به سوریه را تسهیل کرده است.

جیمز کلاپر تاکید کرد 60 درصد تروریست‌های داعش از مرز ترکیه وارد سوریه می‌شوند.
این نخستین بار نیست که یک مقام ارشد آمریکایی به همدستی آنکارا با تروریست‌ها اعتراف می‌کند. جوبایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز در مهر ماه گذشته ترکیه را به دست داشتن در حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه‌های تروریستی متهم کرد، هر چند بایدن در آن هنگام، به دلایل مصلحتی بلافاصله از اظهارات خود عقب‌نشینی و حتی از دولت ترکیه عذرخواهی کرد. ترکیه عضو ناتو و از متحدین منطقه‌ای آمریکا محسوب می‌شود.

روز گذشته نیز نخست‌وزیر لیبی، ترکیه را به تسلیح گروه‌های تروریستی در لیبی متهم و ضمن اعتراض به این سیاست، قطع رابطه با آمریکا را اعلام کرد. عبدالله الثنی، گفت: ترکیه در تعامل با لیبی صداقت ندارد و بر ضد منافع ملت لیبی گام بر می‌دارد. در این اثنا، نماینده سوریه در سازمان ملل نیز ضمن ابراز ناخشنودی از اقدامات آنکارا اعلام کرد عربستان و ترکیه حامی تروریست‌ها هستند. مصری‌ها نیز در روزهای گذشته سیاست‌های ترکیه در قبال تروریسم در منطقه را به باد انتقاد گرفتند.

اکنون کاملاً محرز شده است که آنکارا پشت تحرکات تروریستی در منطقه قرار دارد و اگر اصلی‌ترین حامی گروه‌های تروریستی محسوب نشود قطعاً از مهم‌ترین پشتیبانان این گروه‌ها به حساب می‌آید. تابستان گذشته و پس از آنکه گروه تروریستی داعش به پیشروی‌های گسترده‌ای در عراق دست پیدا کرد، «بولنت ارینچ» معاون نخست‌وزیر ترکیه در پاسخ به خبرنگاران گفت داعش برای ترکیه تهدید نیست چرا که آنها دشمن ترکیه نیستند. در آن زمان برخی رسانه‌های ترکیه نوشتند که دستگاه اطلاعاتی ترکیه در جریان حمله داعش به موصل بوده است.

درحال حاضر دیگر این سوال مطرح نیست که آیا آنکارا از تروریست‌ها در عراق و سوریه حمایت می‌کند، چرا که این حمایت به اثبات رسیده است، بلکه سوال این است که اهداف ترکیه از این سیاست فتنه جویانه و خطرناک چیست؟ بارزترین علتی که می‌توان برای این سیاست غیراصولی و ماجراجویانه آنکارا متصور شد شکست سیاست‌های منطقه‌ای آنکارا از عراق تا مصر و سوریه و کل منطقه است که به شدت سردمداران ترکیه را عصبانی و سرخورده کرده است.

این شکست و ناکامی، به جای آنکه سبب شود سران دولت آنکارا در سیاست‌های منطقه‌ای خود تجدیدنظر کنند و رفتارهای غلط خود را اصلاح نمایند، برای جبران این شکست، درصدد تشدید تحرکات خود بر ضد صلح و ثبات منطقه برآمده‌اند.

چنین به نظر می‌رسد که دولتمردان ترکیه برای گریز از این شکست حیثیتی، هر اقدام، از جمله ننگ همدستی با جلادان خونخوار و ضد بشری را به جان خریده‌اند.

دولت‌های خیرخواه منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران بارها تلاش کرده‌اند تا ترکیه را از این سیاست، که بر خلاف مصالح مسلمانان و علیه اسلام است و منفعت آنرا صهیونیست‌ها می‌برند، برحذر دارند ولی این اقدامات تاثیری در رفتار سردمداران آنکارا نداشته است.
دومین علتی که می‌توان برای سیاست ترکیه در حمایت از تروریست‌ها برشمرد، جاه‌طلبی دولتمردان ترکیه و در سر پروراندن رویای احیای امپراطوری عثمانی است.

تردیدی نیست که ایده تسلط بر کل جهان اسلام در میان برخی سیاستمداران ترکیه وجود دارد و این تفکر را محافل مطبوعاتی و سیاسی ترکیه نیز کراراً مورد اشاره قرار داده‌اند.

سومین عامل در رویکرد مسئله‌آفرین ترکیه در منطقه می‌تواند چشم داشت آنکارا به ثروت‌های منطقه و دستیابی به مناطق نفت‌خیز و بهره‌برداری فرصت‌طلبانه از اوضاع آشفته به منظور برخورداری از منافع مالی کشورهای منطقه به صورت غیررسمی و به اصطلاح بادآورده باشد. گزارش‌هایی دال بر خرید نفت در اختیار گروه‌های تروریستی توسط دولت آنکارا به قیمت نازل منتشر شده هر چند دولت ترکیه این اخبار را منکر شده است.

هر توجیهی که سردمداران ترکیه برای سیاست‌های خود در حمایت از گروه‌های تروریستی داشته باشند تردیدی نیست که این سیاست‌ها برای کل منطقه خطرناک و عامل بی‌ثبات کردن اوضاع می‌باشد. سران ترکیه باید بدانند اقدامات آنها کاملاً در جهت تهدید منافع کشورهای منطقه و در کل، جهان اسلام است و این رفتارها در نهایت به سود رژیم صهیونیستی تمام می‌شود.
بعید است دولتمردان ترکیه آنچنان ناآگاه و غافل باشند که متوجه خشنودی و رضایت رژیم صهیونیستی از روند اوضاع و جولان دادن تروریست‌ها در کشورهای منطقه نباشند.

با توجه به عملکرد گروه‌های تروریستی، کاملاً محرز شده است که این گروه‌ها با هدف تحریف چهره اسلام، خشن و بدوی نشان دادن مسلمانان و خدمت به منافع صهیونیسم بین‌الملل وارد صحنه شده‌اند.

اقدامات ضدانسانی این گروه‌ها را به جز معدودی از افراطی‌های مذهبی، قاطبه مسلمانان محکوم می‌کنند و این گروه‌ها را خارج از اسلام می‌دانند.

دولت ترکیه باید متوجه باشد سرمایه‌گذاری بر روی این گروه‌های ضدبشری و وحشی نه تنها حیثیت و اعتبار ملت ترکیه را برباد می‌دهد بلکه خود دولتمردان ترکیه نیز از این سیاست فتنه‌انگیزانه در امان نخواهند ماند. هیچ تضمینی وجود ندارد که آتش تروریسم، که دولتمردان آنکارا سعی در شعله‌ور کردن آن برای دستیابی به اهداف خود دارند، دامن خود آنها را نگیرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی