بازدید 3481

مجلس در حذف پردرآمدها سیاسی‌‌کاری می‎کند

رییس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی سیاسی کاری مجلس را درحذف دهک های پردرآمد جامعه از فهرست یارانه بگیران بیشتراز دولت دانست
کد خبر: ۴۷۹۵۵۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۵ 01 March 2015
رییس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی سیاسی کاری مجلس را درحذف دهک های پردرآمد جامعه از فهرست یارانه بگیران بیشتراز دولت دانست وگفت: سهم سیاسی کاری در حذف دهک ها در نزد مجلس و دولت وجود دارد اما سهم مجلس به واسطه ارتباط با مردم بیشتر است چراکه نمایندگان از رشد قیمت ها هراس دارند.

به گزارش ایرنا، غلامرضا تاجگردون که به همراه جمشید پژویان در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با موضوع حذف یارانه پردرآمدها، تصمیم درست بدون مجری شرکت کرده بود، افزود: دراین زمینه قیود و زمینه های بررسی روند و حذف تنظیم شد اما دولت احساس کرد که نمی تواند در این موضوع مشترک با مجلس همکاری کند.

وی درمورد دلیل اینکه دولت و مجلس حاضر به برعهده گرفتن مسوولیت حذف دهک های پردرآمد از هدفمندی یارانه ها نیستند، گفت: بر اساس تصمیم مجلس مقرر شد افراد دارای درآمد بالای 25 میلیون ریال از دریافت یارانه ها حذف شوند و درآمد حاصله نیز در استانها هزینه شده و مردم بتوانند اوراق مشارکت خریده و منافع و مصارف به هم نزدیک شوند.

تاجگردن گفت: دولت در جلسه مشترک اعلام کرد که امکان لازم برای کسب اطلاعات در مورد میزان درآمد 25 میلیون ریالی را ندارد.

وی با بیان اینکه بیشتر درآمدهای قابل شناسایی مربوط به افراد حقوق بگیر است، گفت: بر اساس خوداظهاریهای صورت گرفته 10 درصد جمعیت کشور (هفت میلیون نفر) مشمول درآمد بالای 25 میلیون ریال و حذف از لیست یارانه بگیران می شوند.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه یارانه هیچ دهکی امسال قطع نمی شود و قطع یارانه افراد به مرور زمان در برنامه دولت قرا ر دارد، گفت: دولت اعلام کرده که در طول سال 94 یک تا دو میلیون نفر را ازاین لیست حذف خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دولت در سال 94 مجبور به افزایش قیمت ها است،گفت : 30 هزار میلیارد تومان درآمد داریم 6 هزار میلیارد تومان در بودجه داریم و 42 هزار میلیارد تومان بدون تولید و سایر بخش ها باید بپردازیم که با احتساب این در آمدها لازم است 20 درصد افزایش قیمت را داشته باشیم.

تاجگردون گفت : در مورد حذف افراد پردرآمد در مجموعه دولت چند صدایی وجود دارد اما در این بین سازمان مدیریت برنامه و بودجه و وزارت نفت تمایل بیشتری برای حذف دارند.

سیستمی برای شناسایی پردرآمد ها وجود ندارد

جمشید پژویان نیز گفت: ما سیستمی برای شناسایی افراد فقیر و پردرآمد نداریم اما این به آن معنا نیست که ما از وضعیت همسایگان خود اطلاع نداشته باشیم.

پژویان افزود: درآمد 25 میلیون ریالی ادعا شده از سوی دولت بیشتر مربوط به افرادی است که کارمند، مهندس و مشاغل این چنینی دارند و درآمد آنها مشخص است در حالیکه بسیاری از افرادی که درآمدهای بالایی دارند و در مشاغلی همچون بساز بفروش فعالیت دارند قابل شناسایی نیستند.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس اطلاعات موجود در بیش از 20 سال گذشته بین دو دهک بالای درآمدی شکاف وجود دارد که این بدان معناست که شناسایی دقیق ممکن نیست.

این استاد دانشگاه گفت: بر اساس نظریه های اقتصاد دو خطا وجود دارد که بر اساس این خطاها یا یارانه به افراد پردرآمد تعلق می گیرد و یا فقرا از این منبع پولی محروم می شوند که شناسایی افراد به منظور جلوگیری از این دوخطا در اقتصاد ایران ممکن نیست.

وی با بیان اینکه شیب حذف به شرط شناسایی باید تند باشد، گفت: با کار تبلیغاتی می توان افراد را به صورت وجدانی تشویق به کناره گیری از دریافت یارانه کرد.

پژویان بالا بردن قیمت سوخت را در درآمد افراد فقیر موثر نداست و گفت: افرادی که به منظور جلوگیری از افزایش قیمت ها فریاد می زنند افرادی هستند که تریبون در اختیار دارند.

وی با بیان اینکه حذف دهک ها با هداف سیاسی است و نه اقتصادی گفت: عدم افزایش حامل های انرژی به ضرر 85 درصد از جامعه و به ضرر 15 درصد از ثروتمندترین ها است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها
آخرین اخبار