بازدید 13479
۶

بررسی امکان‎سنجی اتصال خزر به خلیج فارس

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس گفت: قرارگاه خاتم(ص) با تشکیل کارگروه‎هایی در حال مطالعه و امکان‎سنجی این پروژه است‌.
کد خبر: ۴۷۸۸۸۱
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴ 26 February 2015
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس گفت: قرارگاه خاتم(ص) با تشکیل کارگروه‎هایی در حال مطالعه و امکان‎سنجی این پروژه است‌.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، علاءالدین بروجردی صبح امروز در سومین اجلاس هم‌اندیشی دریای خزر که در هتل بوتانیک شهرستان گرگان در حال برگزاری است، اظهار کرد: هشت حوزه اکتشاف و دو چاه در دریای خزر احداث شده و ده‎ها چاه نیز قابل استحصال است که از لحاظ سیاسی و اقتصادی اهمیت ویژه‎ای دارد.

وی تصریح کرد: 10 درصد درآمدهای حاصل از استخراج نفت دریای خزر صرف سه استان حاشیه خزر می‎شود که اگر این ایده مورد تائید دولت قرار بگیرد در مجلس آن را مطرح خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر لزوم پیگیری جدی و برنامه‎ریزی شده اتصال دریای خزر به خلیج فارس تاکید کرد و افزود: این ایده از یک پشتوانه و تجربه جهانی برخوردار است که می‎تواند یک تحول زیست‎‎محیطی عظیم در مناطق کویری کشور ایجاد کند.

بروجردی بیان داشت: تجربه چین در کانال یک‎هزار و 300 کیلومتری از جنوب به شمال این کشور و تجارب جهانی نشان‌ دهنده این مهم است که این دیدگاه به واقعیت عملی نزدیک است.

به گفته وی؛ قرارگاه خاتم با تشکیل کارگروه‎هایی در حال مطالعه و امکان‎سنجی پروژه است، با توجه به توانمندی قرارگاه خاتم اگر این هدف در کشور کم‎آب ما محقق شود با توجه به آثار زیست‎محیطی در حمل و نقل دریایی نیز می‎تواند تحول‎ساز باشد.

این مقام مسئول بیان داشت: دریای خزر بزرگترین دریاچه جهان با وسعت 413 کیلومتر مربع که 162 هزار کیلومتر مربع از خلیج فارس کشور است عمق آن با بیش از 10 هزار متر مربع، 10 برابر عمیق‎تر از خلیج فارس است.

بروجردی با اشاره به اینکه حجم آب دریاچه خزر با 77 هزار کیلومتر مربع 9 برابر حجم خلیج فارس است، اظهار کرد: همه ویژگی‎ها به علاوه منابع سفره‎های فسیلی و خاویار و همسایگی با چهار کشور شمالی، این دریاچه را به منبع عظیم ثروت تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه دریای خزر پس از فروپاشی شوروی، مهم‌ترین دغدغه حقوقی و منافع ملی ما محسوب می‎شود، گفت: هیچ‎گاه در تمام سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود امکان تقسیم این دریاچه میان ایران و اتحادیه جماهیر شوروی اما شناورهای ایرانی اجازه عبور از حسینقلی آستارا را پیدا نکردند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امروز گرچه تا رسیدن به وضع مطلوب راه دشواری داریم ولی استقرار سکوی نفتی امیرکبیر در منطقه 17 درصد دریای خزر و رسیدن به نفت یک اقدام ارزشمند در راستای اهداف اقتصادی صورت گرفته است.

بروجردی با اشاره به سخنان رئیس‎جمهور در زمینه غیرقابل قبول بودن توافق دوجانبه بیان داشت: همه پنج کشور در دریاچه خزر ذی‎حق هستند و هرگونه اقدامی در راستای بهره‎برداری از این دریاچه باید مبتنی بر تفاهم جمعی باشد.

وی از دریاچه خزر به عنوان دریاچه صلح، دوستی، همکاری چندجانبه و محیط زیست سالم یاد کرد و گفت: جمهوری اسلامی معتقد است هیچ نیروی نظامی خارج از منطقه نباید در دریای خزر حضور یابد، آنچه که متاسفانه در خلیج فارس شاهد هستیم، با توجه به اینکه این سیاست هر بار اعلام شده که امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه حفظ شود و نیازی به حضور نیروهای بیگانه نداریم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: حضور قدرتمندانه ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرماندهی معظم کل قوا ضرورتی است که در آینده نیز باید تقویت شود.

بروجردی با ارائه پیشنهادی بر ضرورت برنامه‎ریزی دقیق علمی برای حفظ ثروت منحصر به‌فرد خاویار ایرانی دریای خزر تاکید کرد و گفت: تاسیس پژوهشکده ویژه خاویار در این منطقه ضروری است و اگر این مهم مورد توجه قرار نگیرد نسل ماهیان خاویاری متوقف می‎شود.

وی همچنین نسبت به برگزاری نخستین اجلاس کمیسیون‎های سیاست خارجی مجالس کشورهای حاشیه دریای خزر و اجلاس روسای مجالس این کشورها تاکید کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۱
انتشار یافته: ۶
انشاالله بعد از تکمیل آزادراه تهران شمال اگر وقت کردید یک کانال هم بزنید برای کشتیرانی از خلیج فارس تا خزر!
اولا دریای خزر رو باید به دریای عمان وصل کرد نه خلیج فارس دوما آب به دریای خزر بریزه یا از اون خارج بشه سوما نظر کشورهای همسایه دریای خزر چیه؟موافقت میکنن؟ بهتره اصلا چند تا کانال از دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس به داخل کشور بکشن اما هیچ دریای رو بهم وصل نکنن!
باید اینکار هر چه سریعتر انجام شود.
سطح آب دریاچه خزر 27 متر پایین تر از آب های آزاد دنیاست این یعنی این که با اتصال این دو به همدیگه آب این دریاچه 27 متر بالا خواهد اومد و کل شمال زیر آب خواهد رفت.
چین بدترین نوع رفتار رو با محیط زیست داره بعد شما از چین الگو برداری میکنید؟ اون از سد سازیهای بی‌حساب و کتاب این هم از این.
اين طرح اگر قابل اجرا باشد يك طرح بسيار عالي از نظر حمل و نقل و مهمتر از ان از نظر اكولوژيكي ميباشد و باحتمال قوي قابل اجراست و مطالعاتي نيز در اين زمينه در دهه پنجاه صورت گرفته است.البته چون سطح درياي خزر پايين تر از خليج فارس است نياز به Lake خواهد بود كه در روسيه نيز در اتصال درياي سياه به خزر Lake ايجاد كرده اند .اين طرح عظيم ميتواند حتي بر اب و هواي كوير نيز تاثير داشته باشد.يك طرح ديگر نيز مدتهاست مغز مرا مشغول كرده طرحي است براي رفع الودگي تهران البته ظاهرا شايد غير عملي باشد ولي مشابه ان قبلا در چين اجرا شده است .بدين صورت كه كوه البرز شكافته شود كه در اينصورت هواي تهران بطور طبيعي تهويه ميگردد يعني هواي الوده از ميان كوه ها بطرف شمال رفته و هواي تميز از طرف جنوب وارد تهران ميگردد.البته كارشناسان بايد مطالعه ونظر بدهند.بنظر من كوه البرز مانع تهويه طبيعي هواي تهران است.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی