بازدید 15232

فروش کارتی آب در خراسان رضوی

به‌تازگی در شهرستان بجستان استان خراسان رضوی که در فاصله ٢٧٨کیلومتری جنوب شهر مشهد قرار دارد، پروژه جداسازی شبکه آب شرب و آب بهداشتی آغاز شده است.
کد خبر: ۴۷۱۲۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۳ 31 January 2015
بحران آبی ایران دیگر بحث تازه‌ای نیست؛ هر روز یک خبر تازه از این حوزه می‌رسد. در این شرایط نامناسب ذخایر آب و خشکسالی‌های پیاپی، ١٥طرح فوری برای نجات ذخایر آبی کشور طراحی شده اما پرسش این است که این طرح‌ها تا چه میزان می‌تواند این بحران را رفع کند؟
چرا که اگر وضع کنونی آب در کشور با همین روند ادامه یابد قطعا در آینده نزدیک با بحران شدیدی مواجه خواهیم شد؛ زیرا  میزان بارش‌ها همچنان وضع خوبی ندارد و در مقایسه با‌ سال گذشته و دوره بلندمدت به ترتیب با کاهش ٢٤ و ٢٠‌درصدی مواجه است.

به گزارش شهروند، براساس گزارش‌ها، وضع حوضه‌های آبریز ٦گانه کشور هم متفاوت است اما تمرکز خشکسالی و کاهش شدید نزولات جوی در بخش‌های مرکزی ایران که جمعیت بالاتری دارد، بیشتر است.  با این وضعیت، تا ٢٠‌سال آینده، کشور با پدیده مهاجرت‌های گسترده و سنگین مواجه خواهد شد و آبخوان‌های زیرزمینی که درحال کاهش روزافزون و شدید است از میان خواهد رفت و این مسأله خسارت و زیانی است که دیگر قابل جبران نخواهد بود.  

حال در این شرایط خبر‌هایی از گوشه و کنار ایران می‌رسد که بارش‌های کم و وضع بد ٧‌سال گذشته، کم‌کم خود را نشان می‌دهد. از این رو بحث‌های تازه‌ای برای مدیریت آب آشامیدنی و بهداشتی کشور مدنظر است که اولین اقدام‌ها در این حوزه، ایجاد ایستگاه‌های توزیع آب آشامیدنی در شهر بجستان خراسان رضوی و آغاز فروش کارتی آب است.  

در این طرح پروژه جداسازی آب بهداشتی و آشامیدنی در کشور عملیاتی شد و به نظر می‌رسد گام اول در این بخش باشد.  پیشتر گفته شده بود، اولین نقطه کشور که برای اجرای پایلوت جداسازی شبکه آب بهداشتی و آشامیدنی مورد توجه قرار گرفت، بخشی از شهر مشهد به نام منطقه ثامن بود که قرار بود با جداسازی شبکه آب بهداشتی و تأمین آب بسته‌بندی برای شرب در این منطقه، این پروژه آغاز شود اما تا امروز با وجود بسترسازی‌های سخت‌افزاری این طرح، خبری از اجرای آن نیست. اما به‌تازگی در شهرستان بجستان استان خراسان رضوی که در فاصله ٢٧٨کیلومتری جنوب شهر مشهد قرار دارد، پروژه جداسازی شبکه آب شرب و آب بهداشتی آغاز شده است.

این پروژه که به منظور پایلوت استانی طرح جداسازی آب شرب از آب بهداشتی کلید خورده، در واقع نخستین نمونه اجرایی شده در کشور است. در این طرح با احداث ١٤ کیلومتر شبکه انتقال و توزیع آب، ایجاد ٢٠ ایستگاه برداشت آب در سطح بجستان و احداث تصفیه خانه‌ای به ظرفیت ٣٥٠ مترمکعب در شبانه روز (تصفیه آب به روش R. O) آب تصفیه‌شده برای شرب در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد و آب لوله‌کشی منازل آنها تنها در حد استانداردهای آشامیدنی تصفیه می‌شود. نکته قابل توجه در اجرای این پروژه، فروش کارتی آب به مصرف‌کنندگان است. به‌طوری که هر ایستگاه توزیع آب شرب در سطح شهر، مجهز به یک دستگاه شارژ و فروش کارتی آب است که شهروندان با خرید کارت قابل شارژ مشابه کارت اعتباری مترو و اتوبوس و قراردادن این کارت اعتباری در دستگاه خرید آب همانند سوختگیری با کارت سوخت، اقدام به پُر کردن ظروف خود از آب تصفیه‌شده با استانداردهای شرب می‌کنند.

گفته می‌شود، اکنون قیمت خرید هر لیتر آب شرب برای مصرف‌کنندگان ١٠ تومان است درحالی‌که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، کیفیت این آب از کیفیت بطری‌های آب معدنی نیز بیشتر است. این درحالی است که حسین اسماعیلیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی گفته است:  پیش‌بینی ما این است که برای تابستان ۹۴ حدود ۲۸ شهر استان که ۶۵‌درصد جمعیت شهرهای استان را شامل می‌شوند متاثر از وضع کم‌آبی باشند.  وی افزود: ١٠٠‌درصد جمعیت شهری استان خراسان رضوی از خدمات آب شرب و بهداشتی برخوردارند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۱
طرح فروش کارتی آب حدود سال 85 به ابتکار آبفای شهر قم در این شهر آغاز شد. به عنوان یک مسافر آنروزها دستگاه های آبسار ( دستگاههای فروش آب شیرین کارتی ) بیشتر برایم شبیه جاذبه توریستی بود. تا جایی که گزارش ان را تهیه کردم. این گزارش از شبکه یک سیما پخش شد. تاسف بار است که مدیریت و مصرف غلط آب، ما را به این نقطه رساند.
مگه کم آبی فقط مال آب شرب هست؟!
چرا همه چیز رو گردن خدا میندازین

بارش‌های کم و وضع بد ٧‌سال گذشته و خواب مسوولین، کم‌کم خود را نشان می‌دهد
بابا تابناک جون کجایی؟؟؟؟
ما تو قم زندگی میکنیم و 10 سالی میشه که اینجا آب آشامیدنی رو با کارت و از دستگاه هایی که در هر کوچه و محله هست تهیه میکنیم تازه قیمت هر لیترش هم 1 تومنه
یه خورده به روز باشید
براي همين بايد جمعيت را افزايش دهيم؟!
مشکل از جایی آغاز شد که مسئله خودکفایی کشاورزی از یک مسئله فنی به مسئله سیاسی تبدیل شد و با حمایت سیاسیون سطح زیر کشت آبی را با 8.5 میلیون هکتار افزایش دادن که این منجر به اضافه برداشت 20% از منابع سطحی و زیر زمینی شد. خالی شدن آبخوانها نتیجه اضافه برداشت از منابع زیر زمینی است بحرانی که زندگی و کشاورزی در بسیاری از دشتهای کشور تعطیل خواهد کرد.
مدیریت بد تمام شالوده رفاهی و اقتصادی کشور را به هم خواهد ریخت حتی اگر ما شبانه روز برف و باران داشته باشیم .
تا ديروز كه قمي ها مينوشيدن 1 تومن بوده حالا كه نوبت خلق الله شد ميگن 10 تومن عجب تبعيضي
پاسخ ها
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
یک تومن قیمت ده سال پیش بود چند سالی هست که کارت هزار لیتری پنج هزار تومن شده .میشه لیتری 5 تومن
اگر ما در گذشته مدیران مدبر و دلسوز داشتیم به این بحران آب نمی رسیدیم و ذخایر فراوان آب داشتیم ولی افسوس!!!!!
پس از قم و ساوه آب شرب خراسان رضوی هم کارتی شد خدا به خیر بگذراند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار