مجید دستجردی: مدتی است که در رسانه های مختلف موضوع سبز زدایی رنگ پوست گوجه فرنگی با ماده تجاری اتفن مورد بحث قرار گرفته و روز گذشته نیز رییس سازمان حفظ نباتات کشور و وزارت بهداشت نیز در این باره در تلویزیون صحبت کردند. اینجانب فارغ التحصیل دکتری فیزیولوژی پس از برداشت محصولات میوه و سبزی از دانشگاه تهران می باشم و مطالبی را جهت روشن شدن موضوع بصورت خلاصه بیان می کنم اتفن نام تجاری یک محلول شیمیایی است که نزدیک ده ها سال است که بر روی درختان میوه در دنیا مصرف می شود و محلول پاشی آن بر روی درخت یا بوته سبب آزاد شده گاز اتیلن در محصول می شود.
این گاز موجب تسریع در رسیدن محصول می شود. استفاده از گاز اتیلن نزدیک به ده سال است که در ایران برای رساندن مصنوعی موز در ایران استفاده می شود. و تقریبا تمامی موزهای وارداتی به ایرات با گاز اتیلن رسانده می شود. رساندن محصولات با گاز اتیلن هیچ خطری برای سلامتی ما ندارد چراکه این یک ماده کاملا طبیعی است و بطور طبیعی در خود میوه نیز تولید می شود. من در این یکی دو هفته از این همه هیاهوی رسانه ها کاملا متحیر شدم و از نا آگاهی رسانه ها و حتی برخی از مسئولان کشور نیز بیشتر متحیر شدم. لازم به یاداوری است در کشور ما آنقدر سم بی رویه مصرف می شود و یا کود نیترات بصورت بی رویه در محصولات استفاده می شود که خطرات سرطانزایی آن اثبات شده است و در دنیا هم مصرف بیش از حد آنها ممنوع گردیده است و وزارت بهداشت و سازمان حفظ نباتات چشم های خود را بر روی آنها بسته است .
اما چیزی که در همه جا مجاز است و هیچ خطری برای ما ندارد بعنوان ماده سرطانزا گزارش می شود. بعبارتی حرام ها، حلال و حلال ها، حرام شده است. لا اقل به آنها توصیه می کنم کمی در مورد مطالبی که عنوان می کنید تحقیق و مطالعه کنید.