بازدید 39155

روسیه نیز به همراه عربستان وارد جنگ نفتی شده است؟

اجلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حالی قرار است فردا برگزار شود که جنگ نفتی عربستان علیه دیگر کشورهای صادرکننده نفت، به ویژه ایران، به مهم‌ترین جنبه مسائل مربوط به این سازمان تبدیل شده است. در این میان، روسیه نیز در اقدامی غیرمنتظره نشانه‌هایی از تمایل خود برای ورود به این جنگ نفتی را بروز داده است.
کد خبر: ۴۵۲۹۴۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸ 26 November 2014
روسیه نیز به همراه عربستان وارد جنگ نفتی شده است؟اجلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حالی قرار است فردا برگزار شود که جنگ نفتی عربستان علیه دیگر کشورهای صادرکننده نفت، به ویژه ایران، به مهم‌ترین جنبه مسائل مربوط به این سازمان تبدیل شده است. در این میان، روسیه نیز در اقدامی غیرمنتظره نشانه‌هایی از تمایل خود برای ورود به این جنگ نفتی را بروز داده است.

به گزارش «تابناک»، عربستان سعودی امروز اعلام کرده قصد ندارد در اجلاس پیش روی اوپک با ایجاد تغییر قابل توجهی در میزان تولید نفت خود موافقت کند. در همین حال، روسیه نیز اعلام کرده با تلاش‌های در دست انجام برای کاهش قیمت‌های جهانی نفت همراهی نخواهد کرد.

خبرگزاری «رویترز» با انتشار گزارشی در این زمینه اشاره می‌کند، علی النعیمی، وزیر نفت عربستان اظهار داشته، ‌بازار نفت در ‌‌نهایت خودش به ثبات خواهد رسید. با این حال، وی اشاره‌ای به گفت‌و‌گوهای اخیر صورت گرفته با روسیه ـ به عنوان یک تولیدکننده غیر عضو اوپک ـ درباره موضوع قیمت‌ها نکرده است.

این در حالی است که بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض به رویکردهای عربستان در زمینه تولید و قیمت‌گذاری نفت‌ گفت: برخی از اعضای اوپک دست به نبردی برای افزایش سهم خود از بازار نفت زده‌اند و در این شرایط، اعضای غیر عضو اوپک نیز برای محقق شدن کاهش تولید، در اقدامات مربوطه مشارکت کنند.

زنگنه در این زمینه اظهار داشت: «برخی از اعضای اوپک معتقدند اکنون زمان دفاع از سهمشان در بازار است... همه کار‌شناسان بازار عقیده دارند که اکنون در بازار، عرضه بیش از حد وجود دارد و سال آینده این عرضه بیش از حد افزایش هم خواهد یافت».

اجلاس روز پنجشنبه اوپک یکی از مهم‌ترین اجلاس‌های این سازمان در سال‌های اخیر است، زیرا از ماه ژوئن تاکنون، قیمت نفت با حدود ۳۰ درصد کاهش به کمتر از ۷۹ دلار در هر بشکه رسیده است. افزایش تولید نفت از سوی آمریکا و کاهش رشد اقتصادی جهانی، از جمله دلایلی است که برای این روند بر‌شمرده می‌شود.

از میان ۱۲ کشور عضو اوپک، تاکنون به جز ایران، ونزوئلا و عراق نیز خواستار کاهش میزان تولید شده‌اند. عربستان تاکنون درباره اینکه اوپک دقیقاً چه سیاستی باید در این زمینه پیش گیرد‌، اظهار نظر علنی نکرده است. در این میان، پایان نیافتن مذاکرات هسته‌ای ایران، برای برخی از اعضای سازمان، این دیدگاه را به وجود آورده که با توجه به پابرجا بودن تحریم‌های غرب علیه ایران و از میان رفتن چشم انداز افزایش صادرات این کشور در کوتاه مدت، می‌توانند به سیاست‌های کنونی خود ادامه دهند.

در این میان، روسیه که با تولید حدود ۱۰.‌۵ میلیون بشکه نفت در روز، سهمی ۱۱ درصدی از این بازار را‌ دارد، ابتدا اعلام کرده بود ‌با توجه به کاهش قیمت‌های نفت و ضربه خوردن اقتصاد این کشور بر اثر تحریم‌های غرب در موضوع اوکراین، با مشارکت در کاهش تولید جهانی موافقت کرده است.

اما پس از دیدار روز سه‌شنبه مقامات نفتی عربستان سعودی، ونزوئلا، مکزیک و روسیه، ایگور سچین، رئیس شرکت دولتی «روس نفت» در اقدامی غیرمنتظره اعلام کرد که حتی اگر قیمت نفت به ۶۰ دلار در هر بشکه هم برسد، روسیه تولید خود را کاهش نخواهد داد. سچین در توضیح این تصمیم اعلام کرد کاهش قیمت‌های نفت بیشتری آسیب را به تولیدکنندگانی می‌زند که هزینه‌های بالاتری دارند. اشاره وی به آمریکا بود که اخیراً سهم بیشتری را از بازار نفت به خود اختصاص داده است.

با ‌وجود این، با توجه به شرایط ویژه روسیه در حال حاضر، اظهارات سچین سبب تعجب بسیاری از کار‌شناسان شد. یک منبع نزدیک به اوپک می‌گوید، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، نسبت به دیگر کشور‌ها آسیب کمتری از کاهش قیمت نفت خواهند دید. وی می‌افزاید در صورتی که کشورهای غیر عضو اوپک انتظار دارند این سازمان از قیمت‌ها دفاع کند، در ‌‌نهایت ناچار خواهند بود نسبت به کاهش تولید خود اقدام کنند.

اوپک در حال حاضر با تولید روزانه ۳۰ میلیون بشکه نفت، یک سوم از سهم بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. اطلاعات منتشره از سوی خود این سازمان نشان می‌دهد ‌در نیمه نخست سال آینده میلادی، عرضه جهانی نفت روزانه یک میلیون بشکه از تقاضا پیشی خواهد گرفت. با این حال، هرچند آمار‌ها از ضرورت کاهش تولید سخن می‌گویند، هنوز چشم‌انداز اتخاذ سیاست مشترک روشنی از سوی این سازمان وجود ندارد.

در همین چهارچوب، هرچند کشورهایی چون ونزوئلا نیز بر ضرورت کاهش سریع تولید تأکید دارند، برخی مقامات سعودی طی ماه‌های اخیر در جلسات خصوصی گفته‌اند این کشور آمادگی دارد برای مدتی طولانی با قیمت‌های پایین (حتی در حد ۷۰ دلار در هر بشکه) کنار بیاید.

به هر حال، بسیاری از تحلیلگران به این موضوع اشاره می‌کنند که عربستان سعودی قصد دارد ضمن بالا نگه داشتن تولید و عدم موافقت با کاهش تولید نفت اوپک، تا حد امکان از نظر اقتصادی به برخی از دیگر کشور‌ها، به ویژه ایران ضربه بزند. اما اینکه اکنون روسیه نیز ـ با دلایلی دیگر ـ با این روند همراه شده، موضوعی است که می‌تواند بیش از پیش سبب پیچدگی اوضاع بازار جهانی نفت شده و پیامدهای اقتصادی مهمی برای کشورهای صادرکننده به همراه داشته باشد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳۹
انتشار یافته: ۲۷
ایران همیشه از روسیه ضربه خورده ولی هیچ وقت درس نگرفته
روسیه همیشه خائن هستش !!ایران تا حالا از دوستی با روسها هیچ نفعی نبرده
روسیه کشوری که هرگزدرراستای منافع ایران نه اینکه قدمی برداشته بلکه دربعضی مواقع مانع پیشرفت ایران اسلامی شده است ظاهراقدرت دیپلماسی ونفوذ منظقه ای ایران حاردرچشم روسیه است .البته دل به دل راه داردمردم ایران هم همین اجساس رانسبت به روسهادارند
روسها همیشه به طرف لبخند می زنند و بعد از پشت خنجر!! متاسفانه در طول تاریخ کم از روسیه لطمه نخورده ایم....
همچنین این درسی خیلی خیلی جدی برای ایران است که بحث صندوق ذخیره ارزی یا هر چه نامش بگذاریم بسیار مهم است و بایستی حتما صندوقی داشته باشیم که در همین روزهای مبادا به آن تکیه کنیم.
قیمت نفت بالا بره پایین بیاد واسه ما مردم عادی فرقی نداره تورم و گرونی رو داریم
باید اقتصاد وابسته به درآمدهای نفتی اصلاح گردیده و با تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را پایه ریزی نماییم
هدف عربستان ضربه زدن نفت و گاز شیل است. البته طبیعتا نیم نگاهی هم به ایران دارد.
به ما که ضربه نمیخوره چون راه اقتصاد مقومتی رو در پیش گرفتیم ولی عربستان باید به فکر باشه که هیچی نداره
آقا به نظر من آدم به گرگ بیابان اعتماد کنه بهتره تا به روسیه اعتماد کنه .
ایران هم تا دو سال هیچ زایری برای حج عمره و تمتع نبره.
روسها از همه سهم خواهی میکنند . مطمئن باشید از عربستان امتیازات متعددی دریافت نموده است تا کاهش قیمت نفتش جبران گردد.با ما هم که قرار داد احداث دو نیروگاه اتمی را امضاء کرده است
بزودی چاه کن به چاه خواهد افتاد.عربسان کانون درگیری خواهد شد ...از همین الان مئاظب شیعیان عربستان باشیم....
سگ زرد برادر شغاله . روسیه فقط به دنبال منافع خودشه .ایرانه که متحمل ظرر وزیان خواهد شد .
دلیل آن کاملا مشخص است ، سعودی ها پول ضرر روسیه را نقدا می پردازند!
آنها هر کاری میکنند تا به ایران ضربه بزنند، ما باید بجنبیم والا پول عربستان برای ما مشکلات زیادی درست خواهد کرد.
یعنی من ندیدم روسیه تا حالا خیرش به هیچ کس برسه یعنی عربستان هزار بار مردتر از روسهان
حتما عربستان زیرمیزی لقمه گیری به روسیه داده است پس روسیه نیز در سربزنگاه ایران را تنها میگذارد
راه حل مقابله با سیاست های وحشیانه عربستان در برابر ایران که نمونه آن را عراق و سوریه و مذاکرات هسته ای مشاهده می کنیم، تنها و تنها مقابله به مثل می باشد.
فقط کافیه یه موشک به سمت ریاض شلیک بشه،اون وقت دیگه هیچ بمبی تو عراق منفجر نخواهد شد!!!
یا فقط کافیه یک سکوی نفتی عربستان رو در خلیج زد.
اون وقت قیمت نفت میره بالای 150 دلار!!!
عامل اصلی این است که می خواهند مانع ورود امریکا به بازار فروش نفت شوند چرا که اگر قیمت نفت بالا باشد استخراج نفت(از لایه های شنی) در امریکا از نظر اقتصادی منطقی شده و امریکا نبض بازار را در دست خواهد گرفت
کاهش قیمت نفت به شدت به کشورهایی که هزینه تولید بالایی دارند مانند کانادا و ... اسیب میرساند
ايران بايد در تحریم های امریکا علیه روسیه پشت روسیه را خالی کند این کشور بدترین خیانت ها را در طول تاریخ علیه ایران انجام داده است در جریان هسته ای فرصت طلب ترین کشوری است که دهان خود را به سمت ایران تیز کرده تا چیزی عایدش بشود
سیاستمداران ایران باید در فرصت های مختلف از این کشور زهر چشم بگیرند وگاهی لازم است این کشور نیز در برابر تحریم های امریکا تنها بماند
اون از حمایت روسیه در توافق هسته ای که هیچ کاری نکرد و این هم از بازار نفت که دستش و تو دست عربستان که بزرگترین دشمن ما بعد از اسرائیل تو منطقه هست گذاشته حیف اون همه پول که از ایران به جیب روسها رفته
زوسیه همینه دیگه بوقلمون صفت!
بهترین زمان برای کشورما ایران است که از شر دلاذهای نفتی برای توسعه اقتصادی کشورمان نجات یابیم با اندک تعمق در معیشت واشتغال خانوارهای ایرانی و اقدامات لازم برای بهره برداری از سایر منابع زیرزمینی و همچنین استفاده از گاز و توجه به سایر تولیدات کشورمان خصوصا تولیدات غیرنفتی و توجه ویژه به کیفیت آنها مثل خودروسازی میتوان از این تهدید بوچود آمده بعنوان یک فرصت استفاده کرده واز شر نفت خلاصی یابیم و از طرفی که صنعت نفت ما تحریم شده است و بخش مهم آن تحریم میباشد بنظرم همین وضعیت را اداره کرده و حتی کاری کنیم که قیمت نفت پایین تر بیاید و برای چند سال این موضوع را تداوم دهیم تا ببینیم این شاهزدگان عربستانی هستند که درنهایت ضرر مینمایند یا ما ایرانیان کشورعربستان هیچ چیزی غیر از نفت و درآمد حاصل از حجاج بیت الله الحرام ندارند خدارا شکر ما هم گاز فراوان داریم و هم آب شیرین زیاد و هم طبیعت بسیار خوب و سایر تولیدات مطمئن هستم چنانچه مقامات جلوی برخی ریخت وپاشها و رانت ها را بگیرند و به کیفیت تولیدات داخلی و همچنین صدور گاز و مشتقات وفراوردهای گازی روی اورند در این ماراتنی که شروع کننده آن عربستان وشیوخ منطقه و همراهی کننننده آن روسیه است پیروز خواهیم شد وانگهی این اقدام روسیه نیز از ذهن مقامات ما دور نماند برای آینده وصادرات گاز به اروپا
اگر دراز مدت مدنطر باشد عربستان و روسیه کار درستی انجام داده اند هرچه قدرت آمریکا برای تولید نفت بیشتر شود نقش اوپک و دیگر تولیدکنندگان کمتر خواهد شد و در این فرایند طولانی مدت ایران و عربستان و روسیه هر سه منافع خود را از دست خواهند داد.
خیلی عجیبه!! عربستان در طول تاریخ همیشه به همه کس یه خصوص به ایران خیانت کرده و از پشت خنجر زده است.
دوستی ک میگی روسیه خیانت کاره ولی الان دو کشور منافع مشترک دارن و این لازمه ک همکری کنن مثل قضییه سوریه ک روسیه مانع حمله شد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار