بازدید 15112

فوت و فن‌های یک زرشک‌پلوی خوش طعم!

بسیاری از افراد تصور می‌كنند كه روش طبخ زرشک پلوا بسیار ساده است در حالی كه رعایت نكته‌های ظریفی در آن لازم و نشانه حرفه‌ای بودن آشپز است.
کد خبر: ۴۵۱۰۹۲
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰ 21 November 2014
بسیاری از افراد تصور می‌كنند كه روش طبخ زرشک پلو بسیار ساده است در حالی كه رعایت نكته‌های ظریفی در آن لازم و نشانه حرفه‌ای بودن آشپز است و به شما یک زرشک پلوی خوش طعم و خوش رنگ می دهد.

به گزارش جام نیوز، زرشك از میوه‌هایی است كه در دو نقطه ایران بیش از هر جای دیگری پرورش می‌یابد؛ زرشك قرمز در جنوب خراسان فراوان است و زرشك سیاه در كرمانشاه. به همین دلیل زرشك‌ پلو در مناطقی مانند خراسان طبخ و به سایر نقاط كشور معرفی شده است.

1 - برای اینكه زرشک پلویتان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تكه‌های مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آنها پیاز و ادویه و آب اضافه كنید.

2 - پیازی كه به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین دلیل پیازهای كوچك را انتخاب كنید و 2 تا 3 عدد از آنها را در ظرف‌ حاوی مرغ بیندازید.

3 - ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و كمی نمك است. مرغی كه برای زرشک پلو استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌كنم.

4 - مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ‌ شده. آب مرغ را باید در كاسه‌ای جدا از مرغ سرو كرد.

5 - روغنی كه برای سرخ كردن زرشك استفاده می‌كنید باید تازه باشد و البته كره برای این كار بهتر است.
 
6 - شكر را باید به زرشك در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشك‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا كند.

7 - زرشك را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشك شدنش می‌شود و هنگام خوردن زرشک پلو به دندان‌ها می‌چسبد.

8 - برای آنكه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در ‌هاون سنگی یا چوبی آسیاب كنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این كار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

9 - برای آنكه زعفران كاملا رنگ بدهد، كره را قبل از اینكه كاملا آب شود با زرشك، زعفران و شكر در تابه‌ای بریزید و وقتی كمی حرارت دید، نصف استكان آب به آن اضافه كنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این كار عطر این ادویه را كم خواهد كرد.

10 - برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب‌كرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌كنند. این كار كاملا اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

11 - بهترین نوشیدنی همراه زرشک پلو یك لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است كه به شما پیشنهاد می‌كنم.

12 - برای زیباتر شدن زرشک پلو، پس از سرو آن روی زرشك‌ها یك قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در كنار قرمزی زرشك، ظاهر زیبایی به زرشك‌پلو خواهد داد.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۱
با همه نکات موافقم غیر از حذف رب گوجه و زعفران از مرغ .
خیلی جالب بود. ممنون از نویسنده.
ای کاش عکس یک بشقاب زرشک پلو با مرغ رو هم میزاشتین.
خوب بود .اما برعکس شما معتقدم زعفران باید حتما به مرغ اضافه شود حتی میتواند به جای زردچوبه استفاده شود.چون هم بوی مرغ را می گیرد هم مرغتان بسیار خوشرنگ میشود .
تو رو خدا گوش نکنید این توصیه را که عامل چاقی کلسترول بد ودیابت و....
به به ! نوش جان .
رسالت يك رسانه ترويج سلامتي در جامعه و اجتناب از مخاطرات سلامت است. نبايد رفتار تغذيه اي كه ناسالم است مانند سرخ كردن و يا استفاده از كره را ترويج كنيد. ذايقه مردم با رفتار و غذايي كه به ان عادت مي كنند، تغيير ميكند، به مسوليت اجتماعي خود در قبل سلامت جامعه بيانديشيد.
وسط یک مشت خبر در مورد داعش ، لیبر من ، شیخ الوالنمر ، فن آوری نظامی لیزری و ....... چشممنان به زرشک پلو
یک کم فلفل سبز و یکم هویج هم بریزید
بلاغره ما نفهمیدیم به زرشک پلو زعفران می زنند یا نه؟!!!
تابناک دیگه زده جاده خاکی :)))
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل