بازدید 9883

444 هزار مرد یکساله خانه‌نشین شدند

حدود یک میلیون نفر از جمعیت فعال کشور تنها در فاصله یکسال تصمیم گرفته اند خانه نشینی کنند و از گروه شاغلان و یا جویندگان شغل خارج شده‌اند. با وجود اینکه دولت می‌گوید تا سال 1400 کشور به 10.5 میلیون شغل جدید نیازمند است، اما به تازگی هشدارهای جدیدی درباره سونامی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی داده می‌شود.
کد خبر: ۴۴۶۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴ 01 November 2014
حدود یک میلیون نفر از جمعیت فعال کشور تنها در فاصله یکسال تصمیم گرفته اند خانه نشینی کنند و از گروه شاغلان و یا جویندگان شغل خارج شده‌اند. با وجود اینکه دولت می‌گوید تا سال 1400 کشور به 10.5 میلیون شغل جدید نیازمند است، اما به تازگی هشدارهای جدیدی درباره سونامی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز آمار ایران به دولت هشدار داده درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی فکری بکند و عنوان کرده تعداد افراد دارای تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد در کشور افزایش یافته است.

براساس آخرین آمارهای اعلام شده چیزی حدود 50 درصد از کل بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند که دستکم دو سال از عمر خود را در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور صرف کرده اند.

موضوع بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی طی چند سال اخیر به یکی از مهم ترین چالش های کشور در بخش بیکاری تبدیل شده و هم اکنون کشور در این خصوص دارای انباشت تقاضا برای کار است.

معضلی به نام بیکاری فارغ التحصیلان

متاسفانه آنچه که درباره مسائل مربوط به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی مطرح است، بحث عدم وجود مهارت لازم برای پذیرش تصدی ها در بازار کار است به این معنی که آموزش های دانشگاهی انطباق چندانی با نیازهای بازار کار ندارد؛ از اینرو فارغ التحصیلان دچار فقدان مهارت های لازم برای پذیرش تصدی های شغلی هستند.

غیر از برخی رشته های فنی و تخصصی، بسیاری از رشته های علوم انسانی با این معضل روبرو هستند. معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و بی میلی بازار کار نسبت به پذیرش آنها تا حدی پیش رفته است که امروز کشور نه در بخش نیروی کار ساده، بلکه در مورد اشتغال نیروهای تحصیل کرده دچار مشکل است، با وجود اینکه تصور می شود تحصیلات دانشگاهی باید شرایط بهتری برای اشتغال افراد به وجود بیاورد.

آمارهای دقیقی از تعداد فارغ التحصیلان بیکار کشور وجود ندارد اما طبق اعلام وزیر کار که جمعیت فارغ التحصیلان بیکار کشور را بیش از 40 درصد دانسته می توان احتمال داد تا یک میلیون و 200 هزارنفر از کل بیکاران کشور را در حال حاضر، فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل بدهند.

به تازگی طرحی برای جبران حلقه مفقوده بین تحصیلات دانشگاهی و نیاز واقعی بازار کار با عنوان مهارت آموزی مطرح شده و وزارت کار سعی دارد از طریق ارائه این بسته ویژه، شرایط را برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی هموار کند و از سویی افراد را از طریق مهارت آموزی برای پذیرش فرصت های شغلی، توانمند نماید.

تا سال 1400 کشور به 10.5 میلیون شغل جدید نیاز دارد

در عین حال، مسئله دیگر امروز بازار کار را باید کاهش جمعیت فعال کشور (مجموعه بیکاران و شاغلان) دانست چرا که از کل 63 میلیون و 862 هزارنفری که از جمعیت کشور در سن کار قرار دارند، تنها بیش از 23 میلیون و 700 هزارنفر در آمارهای جمعیت فعال اقتصادی قرار گرفته اند که از این تعداد نیز 2 میلیون و 257 هزارنفر بیکار مطلق هستند.

مقامات وزارت کار می گویند تعداد جمعیت فعال کشور در سال 1400 باید به 35 میلیون نفر برسد؛ از اینرو تا 7 سال آینده باید دستکم 10 میلیون و 500 هزار شغل جدید در کشور ایجاد شود، اما کارشناسان بازار کار می گویند در صورت ادامه روند 10 سال اخیر، دستیابی به چنین هدفی امکانپذیر نیست.

طی یکسال اخیر یعنی از تابستان 92 تا تابستان 93 به میزان 444 هزار و 728 نفر مرد از جمعیت فعال کشور حذف شدند که به معنی از دست رفتن تقریبا نیم میلیون نفر از توان بالقوه فعالیت اقتصادی در ایران تنها به مدت یکسال است.

این تعداد در مورد زنان بیشتر و به میزان 553 هزار و 173 نفر است که مجموعا جمعیتی حدود یک میلیون نفر را شامل می شود. بنابراین در طول تنها 12 ماه حدود یک میلیون نفر از جمعیت کشور به دلایلی که چندان روشن نیست، تصمیم گرفته اند دیگر کار نکنند؛ از اینرو از آمارهای جمعیت فعال کشور حذف شده اند.

کارشناسان عقیده دارند ممکن است بخشی از کاهش جمعیت فعال کشور به دلیل بازنشستگی، ازدواج زنان، تصمیم به ادامه تحصیل، تصمیم به استراحت در یک دوره مشخص و عدم جستجوی کار و دلسرد شدن گروهی از زنان و مردان برای یافتن شغل باشد که در مورد برخی دلایل پیام های خوبی از اقتصاد کشور ارائه نمی کند.

دلایل اصلی ریزش یک میلیونی جمعیت فعال کشور

همچنین ممکن است یکی دیگر از دلایل آن عدم تمایل افراد به ارائه اطلاعات درست به آمارگیران باشد. مانند اینکه فردی شاغل و دارای درآمد خوبی باشد، اما فکر می کند بهتر است چیزی در اینباره به آمارگیران نگوید و خود را بیکار و یا غیرفعال جلوه دهد.

با این وجود، گفته می شود به دلیل قرار داشتن ایران در پیک جمعیتی جوان و ادامه تقاضا برای شغل تا دستکم چند سال آینده؛ دلایل ذکر شده تنها بخشی از کاهش جمعیت فعال کشور را توجیه می کند و باید دلایل آن را در برخی دیگر از مسائل مانند رواج مشاغل غیررسمی و دلالی، افت قدرت فعالیت بنگاه ها، رکود شدید اقتصادی، طولانی شدن دوره جستجوی شغل توسط جوانان و در نتیجه سرگردانی نیروی کار کشور و مسائلی از این دست جستجو کرد.

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه کشور در حال حاضر توان بازنشستگی 200 هزارنفر را در هر سال دارا است گفت: در نقطه مقابل، هر سال تقریبا یک میلیون نفر نیز به سن کار می رسند و این مسئله باید در آمارها به صورت افزایشی مشاهده می شد و نه کاهشی؛ به عبارتی جمعیت فعال کشور (جویای شغل و شاغل) باید افزایش می یافت و نه یک میلیون نفر کاهش.

این کارشناس بازار کار ادامه داد: طی سال های اخیر جمعیت فعال کشور کاهنده نشان داده شده است، در حالی که رشد جمعیت کشور کاهش نیافته و نگرانی های مطرح فعلی برای آینده عنوان می شود.

حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: کشور در حال حاضر در پیک جمعیت جوان قرار دارد و نگرانی های عنوان شده درباره پیر شدن جمعیت ایران، برای یک دوره در آینده نزدیک است. اینکه فرض کنیم به دلیل ادامه تحصیل، ممکن است گروهی از آمارهای جمعیت فعال کم شوند خیلی درست نیست به دلیل اینکه در ایران معمولا ادامه تحصیل در حین اشتغال اتفاق می افتد.

وی افزود: ظرفیت های فعلی بازار کشور منطبق بر نیازها نیست و آمارها نیز از پشتوانه محکمی برخوردار نیست. در حال حاضر، جوانان، نیروی کار ماهر، فارغ التحصیلان دانشگاهی و زنان؛ گروه های عمده جویای شغل در ایران محسوب می شوند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۷
انتشار یافته: ۱۶
با 25 سال و 25 روز حقوق بازنشست کنید تا جا برای فارغ التحصیلان باز شه
اگر زحمت نیست بگین مالیات ها رو بیشتر کنن تا همین تعداد باقیمونده هم برن بشینن تو خونه ها
و تعداد زیادی هم که غیرخودی خوانده میشوند در این دولت پشت میز نشینی شده اند که بالاجبار باید خانه نشین بشوند!!!!!!!!!!! عجب پارتی بازی بیداد میکنه!!
بحث فقط مهارت و عدم انطباق نیاز بازار با مهارت فارغ التحصیل نیست . متاسفانه به دلیل رکود فوق العاده اصولا" جایگاه اشتغال جدید وجود ندارد و شاغلین نیز فقط وقت تلف می کنند. .برای حل معضلات جوانان باید عوامل صداقت . سلامت و کارشناسی علمی در مدیران مملکت وجود داشته باشد و مسائل واقعی را انطور که هست ببینند. برای اصلاح مملکت نیز باید شایسته سالاری حاکم و رانت و پارتی بازی مطرود شود. در غیر اینصورت جز یاء س و مهاجرت نیروهایی که در هر جای این دنیا قادر به یافتن جایگاه مناسب هستند اتفاق دیگری نخواهد افتاد .
ای کاش اندازه نیاز بازار کار دانشجو میگرفتن...
همه که حسابی سر کارند!!!!!!!!!!!!
33 ساله هستم و متاهل در یک شرکت پیمانکاری بزرگ در سمت کارشناس IT مشغول به کار بودم از 27 اسفند 92، تاکید می کنم از 27 اسفتد 92 یعنی 2 روز مانده به سال جدید به همراه عده ای دیگر از همکاران تعدیل (اخراج) شدیم.
کارفرمای بی انصاف حتی اینقدر شرافت نداشت که از یک ماه زودتر به ما اعلام کند.
در حال حاضر یک تا دو روز در هفته مشغول کار هستم و بقیه ایام مثل امروز نشستم توی خونه تابناک می خونم :)
444 هزار نفر یعنی به چالش کشیده شدن 444 هزار خانوار و تهدید شدن مستقیم چیزی حدود 1.2 میلیون نفر بوسیله عوامل اجتماعی و اقتصادی و روانی .من خودم جزو همین گروه هستم.پرداخت حداقلی دستمزد ان هم با شرایط سخت کاری با تاخیرهایی گاها تایکسال در پرداخت حقوق سبب خروج بنده از کار شد.
زنها را خانه نشين كنيد درست مي شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
یعنی به نظر شما راهکار اینه که 50 درصد توان کشور رو بزاریم کُنج خونه؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
مثبت ، مثبت و مثبت به توان تمام خانمهاي سرزمينم كه با عزت و قناعت زندگي ميكنند و حتي توان و موقعيت كار بيرون از منزل رو هم دارند ولي پا روي هواي نفسشون ميذارن تا آقا پسر هم وطنش بتونه نان آور و خرجي ده زندگي خود و همسر و مادر و پدرش باشه ا تشكر
بیکاری نگو بگو بدبختی همه ملت دارند حفظ حال میکنند یعنی شرایط عادی که هرجی هستند را دارند میگذرانند امیدواریم مسئولین یک چرت بزنند تا سال 1400 ان موقع همه یکنواخت تعطیل میشوند
سر سی سال همه بازنشسته شوند تاجوانان سر کار بیایند تا لازم نباشد پیران کار کنند وخرج جوانان را بدهند
حالا خدا پدر خارجی ها رو بیامرزه که سالی صدو پنجاه هزار نفر از تحصیلکرده ها رو جذب می کنن.
من که مهندس کامپیوتر هستم یه دلیل نداشتن سابقه مفید در رشته خودم مجیورم کار اداری انجام یدهم که ترجیح میدهم خانه بشینم.
چرا منفي ميديد به اينكه خانمها رو خانه نشين كنند نه اينكه همه رو !!!بعضي كه با وجود داشتن مسكن و ماشين فقط به دنبال خودنمايي هستند و اينكه ما مستقليم . اگه مستقليد بي زحمت ازدواج هم نكنين تا ديگري و ديگران رو هم به زحمت نندازيد.چرا به خودمون نمي آييم كه بابا والا قبلا كه اينگونه نبود شاهد اين همه دختران مجرد سن بالا و به تبع آن پسراني كه نتوانستند شغل مناسب پيدا كنند و بيكار ماندند!!!!! من خودم از گروه خانمها هستم چند سال قبل و بنا به پيشنهاد همسرم با اينكه يك شغل خوب دفتري داشتم ولي از آنجايي كه همسرم هم شاغل بود و وضع زندگي نسبتا خوبي داشتيم تصميم گرفتيم تا من با رضايت خاطر از كار بيرون جدا شوم تا اينكه آقايي جانشين من شود . مردجواني كه براي ازدواج اولين سوالي كه از او ميپرسند اين است : آقاي داماد چه كاره هستند؟؟؟ مردي كه خدا به او قدرتي و قوتي داده تا كار بيرون را به نحو درست و شايسته اي انجام دهد. مردي كه بايد نون آور خانواده باشد. و مردي كه ....در همين حال حاضر خدا را شاهد ميگيرم كه خانمهايي هستند كه با داشتن زندگي خوب و نسبتا مرفه فقط و فقط براي اينكه خونه و ماشين مستقل از خود داشته باشند به سر كار ميروند و البته خلاف ميل همسر و فرزندان !! آنهم براي اينكه جلوي ديگران پز بدهند . واقعا فكر كنيم كه ما از زندگي چه چيزي را ميخواهيم . خود من بعد از كار بيرون بچه دار شدم و به ديگر علايقم ميرسم . البته به هيچ وجه با كار خانمهايي كه مخصوصا سرپرست خانوار هستند يا همسرانشان از عهده مخارج زندگي برنميآيند نيستم . روي سخن من با آن دسته از خانمهايي است كه با توجه به اشتغال زايي كم دولت و مردم بايد نقشي داشته باشند براي اينكه اول از همه هيچ و هيچ پسر و مرد بيكاري در هيچ كجاي ايران عزيزم و دنيا وجود نداشته باشد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی