بازدید 11091

چگونه ایرانی‌ها را به فرزندآوری تشویق کنیم؟

یک جامعه‌شناس گفت: دولت برای موفق اجرا کردن سیاست‌های افزایش جمعیت باید بیش از این تسهیل‌گری کند.
کد خبر: ۴۴۳۵۰۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴ 21 October 2014
یک جامعه‌شناس گفت: دولت برای موفق اجرا کردن سیاست‌های افزایش جمعیت باید بیش از این تسهیل‌گری کند.

به گزارش ایسنا، غلامرضا حسنی‌  اظهار کرد: سیاست‌های افزایش جمعیتی ایران در 14 اصل و با هدف افزایش میزان باروری زوجین و جلوگیری از توقف جمعیت، تدوین شده است که دولت باید برای اجرای موفق آن، با ارائه خدمات و امکانات، تسهیل‌گری بیشتری کند تا زوجین از شرایط مناسبی برای باروری و افزایش جمعیت بهره‌مند باشند و به آن ترغیب شوند.

وی ادامه داد: دولت تاکنون این سیاست‌ها را فقط در حد گفتمان‌سازی اجرا کرده است و هنوز اثر خاصی از آن در جامعه مشاهده نمی‌شود. البته اجرای این سیاست زمان‌بر است و باید کاملا مدیریت شده باشد اما در صورتی‌که نرخ فرزندآوری زوجین ایرانی 2.5 درصد باشد دولت به هدف خود رسیده است.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه جامعه و افکار عمومی در موضوع سیاست‌های افزایش جمعیت بیش از همه بر بعد اقتصادی تمرکز کرده‌اند، ادامه داد: اجرای صحیح و موفق این سیاست‌ها نیازمند توجه به سه بعد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. تسهیل‌گری برای جامعه به دو بخش تفکیک می‌شود زیرا برای اقشار با درآمد بالای جامعه باید فرصت تربیتی مناسب و برای اقشار کم‌درآمد جامعه نیز فرصت اقتصادی مناسب فراهم شود.

حسنی بیان کرد: افرادی که کمتر با مشکلات اقتصادی روبه‌رو هستند معمولا تحصیل کرده و شاغل نیز هستند و بانوان این قشر به علت مشغله‌های کاری وقت کمتری برای فرزند‌آوری و به ویژه تربیت و نگهداری فرزند دارند. این امر یکی از علل رغبت نداشتن بانوان به فرزند‌آوری است، از این‌رو دولت باید با تکیه بر بعد فرهنگی و اجتماعی برای این قشر از جامعه فرصت تربیتی فراهم آورد. مشاهده می‌شود که بعد اقتصادی تاثیری در اجرای این سیاست در این قشر ندارد.

وی در خصوص راهکار‌های تسهیل‌گری اضافه کرد: دولت می‌تواند با کاهش هزینه‌های سلامت و بهداشت از جمله کاهش هزینه‌های زایمان برای اقشار کم‌درآمد جامعه و راه‌اندازی مراکز خانه کودک جهت نگهداری فرزندان بانوان شاغل در همان محل کاری آنان کمک بزرگی کند و موجب تمایل آنان ‌به فرزنآوری شود.

این جامعه‌شناس با عنوان اینکه افزایش جمعیت و بالا بردن نرخ باروری به فاکتورهای دیگری همچون افزایش درصد ازدواج، کاهش میزان طلاق و پایین آوردن سن ازدواج وابسته است که هرکدام جای کار بسیاری دارد، ادامه داد: دولت باید علاوه بر تشویق جوانان به ازدواج سعی در کاهش سن ازدواج نیز داشته باشد زیرا زوجینی که در سنین بالا ازدواج می‌کنند معمولا فقط فرصت برای یک فرزندآوری خواهند داشت.

حسنی در خصوص تک‌فرزندی خاطرنشان کرد: گرچه تک‌فرزندان از رفاه بالا‌تری برخوردار هستند اما بر اساس آنچه در روانشناسی تعریف و در جامعه مشاهده می‌شود این کودکان اعتماد به نفس کمتری نسبت به سایرین دارند و تنهایی و خلاء بیشتری در زندگی خود حس می‌کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۲
انتشار یافته: ۲۲
یه مهد کودک در محل کار بهترین گزینه هست
يكي از راها ميتواند اصلاح حقوق و دست مزد باشد در حال حاظر براي حق تاهل و اولاد مبلغ ناچيزي در نظر مي گيرند.با تغيير كلي دست مزد براي مجرد بايد نصف حقوق متاهل در نظر گرفته شود .تا تشويقي براي ازدواج باشد.
یکی دیگر از رههای عملی ،تعدد زوجات حالا چه به صورت صیغه و یا دائمی.
من همسرم به هیچ عنوان اجازه فرزند دوم را نمیدهد ،ولی حاضرم با ازدواج مجدد ،تا 3 فرزند دیگه هم داشته باشم.
داداش من تا سطح درآمد ومشکل بیکاری و مسکن جوانان حل نشه خبری از جوجه کشی نیست. ضمنا این آقای جامعه شناس نظری ندارند که در آپارتمانهای 40 متری چطور باید 2 فرزند را نگهداری کرد؟؟؟؟؟
راه علاقمندی به فرزند آوری این است که تحریم ها برداشته شود تا کشوری صنعتی شوید و بیکاری از میان برود و ثروت ایجاد شود. راه دیگری ندارید.
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
آقا اینی که تو گفتی حداقل یه 50 سالی طول میکشه!!!!!
سلام بارها و بارها نظرم را در سایتهای مختلف گفتم . حق اولاد از 45000 تومان به دویست هزار تومان افزایش ییدا کند بیبین چه ها میشود.
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
برای ما قراردادی ها حق اولاد 6700 تومن هست. یعنی پول یک پمپرز هم نیست.
- ایجاد ثبات اقتصادی
- ایجاد فرصت های شغلی
- بالا بردن سطح خدمات و رفاه عمومی به نسبت جمعیت
- تمرکز و تراکم زدایی از شهرهای بزرگ و خصوصا تهران
- برطرف کردن مشکل مسکن
- متعادل کردن حداقل حقوق به نسبت تورم و نیازهای خانوارها
- و ...
خلاصه کار خاصی که خودشون ندونن وجود نداره؛ نکته اش توی اینه که آیا واقعا می خوان کاری بکنن یا نه.
برای افزایش فرزندآوری:

راه حل های کوتاه مدت چون تحول جدی در قانون نظام وظیفه طولانی مدت فعلی

راه حل های میان مدت چون بهبود وضعیت اقتصادی و تدوین مشوق های جدی فرزنداوری
به خدا قسم توی خرج یک بچه ماندایم مثل ...............
گویا عادت کردیم فقط حرف بزنیم و از عمل خبری نباشه!
کجاست اون مصوبه 9 ماه مرخصی زایمان ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
زهرا خانم مشکل مرخصی زایمان نیست. خرج خورد و خوراک و آینده مبهم است
منابع و امکانات ایران تکافوی همین جمعیت حاضر که روز به روز هم افزایش پیدا میکنه رو نمیده، حالا قراره سرعت شد جمعیت رو بیشتر هم بکنند؟! یک مشت آدم گرسنه و تشنه و بی سواد به چه درد این کشور میخوره؟!
ارزونی همه چیز تنها راه حل مسئله وقتی دو نفر کار می کنند که فقط زندگی شون بگذره چطور می تونن معیشت یک نفر دیگه رو به عهده بگیرند.
جمعیت کمتر محیط زیست سالمتر
اصلا همه چیز را برای مجرد ها ممنوع کنید. گواهینامه رانندگی . مدارک تحصیلی لیسانس و بالاتر. یارانه. خدمت سربازی مادام العمر .عبور از خیابان . حکم حبس و شلاق وووو ... انشائالله نتیجه بخش خواهد بود.
هر زنی فقط یک فرزند میخواهد پس بهتر است از حق شرعی خود استفاده کرده و با 4 ازدواج 4 فرزند بیاوریم. نمایندگان محترم یا الله!
تو خرج خودمون موندیم بچه میخوایم چه کار
من خانومم تازه رفته سر کار ، حقوق پایه اش 800 تومنه ولی برای نگهداری فرزند شیرخوار مون تو مهد کودک حداقل قیمتی که پیدا کردیم 450 تومن ماهیانه بود! (حداکثر قیمت هم 100 تومن از حقوق خانوم من بیشتر بود!!!)
وقتی رفتی مدرسه هیت امنایی واسه هر بچه پونصد تومن پیاده شدی میفهمی باید چندتا بچه بیاری
براي اين جمعيتي كه داريم تا چند سال آينده آب براي خوردن نيست بقيه نيازها بماند پيش كش
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار