بازدید 12075

هر پزشک چقدر وقت صرف معاينه بيمار مي‌کند؟

براساس استاندارد جهاني حداقل زماني که پزشک عمومي بايد صرف معاينه بيمار کند 20 دقيقه است و ما در کشور خودمان نيز تعيين کرديم که يک پزشک عمومي نبايد در طول يک ساعت بيشتر از 4 بيمار را ويزيت کند، در حالي که متاسفانه اين استانداردهاي زماني در بسياري از مراکز درماني رعايت نمي‌شود.
کد خبر: ۴۴۱۹۳۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۸ 14 October 2014
زمان مشخصي که براي ويزيت هر بيمار تعيين مي‌شود به اين منظور است که بيمار به خوبي مورد معاينه قرار گيرد و آموزش درستي را در خصوص بيماري خود دريافت کند.آموزش اولين مرحله در سيستم ارائه خدمت محسوب مي‌شود به اين معني که بدون آموزش هيچ ارتقايي در بحث سلامت جامعه صورت نخواهد گرفت.يک پزشک عمومي نبايد در طول يک ساعت بيشتر از 4 بيمار را ويزيت کند، در حالي که متاسفانه اين استانداردهاي زماني در بسياري از مراکز درماني رعايت نمي‌شود.اگر آموزش‌هاي لازم براي درمان بيماري‌ها به مردم داده نشود مجبور خواهيم شد، بخش عمده‌اي از هزينه‌ها را صرف توانبخشي افراد کنيم.

فاطمه رخشاني، معاون سابق وزارت بهداشت، در گفت‌و‌گو با ايلنا در رابطه با آموزش بيماران در مراکز درماني، تاکيد کرد: آموزش اولين مرحله در سيستم ارائه خدمت محسوب مي‌شود به اين معني که بدون آموزش هيچ ارتقايي در بحث سلامت جامعه صورت نخواهد گرفت.وي با اشاره به اينکه آموزش در مراکز خدمات درماني ناديده گرفته مي‌شود و تنها چيزي که مورد توجه قرار مي‌گيرد نسخه‌اي است که براي بيمار در نظر گرفته مي‌شود، افزود: حتي بيمه نيز صرفا بابت نسخه پزشک پول پرداخت مي‌کند اما به اين موضوع که آيا به بيمار آموزشي ارائه شده يا خير هيچ توجهي نمي‌شود بنابراين يکي از نکات مهم در رابطه با اين موضوع به نظارتي برمي‌گردد، چنانچه نظارتي هم صورت بگيرد تنها محيط فيزيکي کار را در نظر مي‌گيرد اما به هيچ وجه نظارتي در خصوص ارتباط بيمار و پزشک وجود ندارد.

اين استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: نکته بعدي اين است که اساسا ما امر آموزش دهي درست به بيماران و مراجعين را به پرسنل خود آموزش نمي‌دهيم، در صورتي که اگر سيستم ارائه خدمت در صدد ارتقاي سلامت جامعه است بايد به اين نکته اساسي توجه داشته باشد.

وي با تاکيدبر بحث توانمندسازي بيماران و مردم خاطر نشان کرد: اگر فرد سالم ياد بگيرد که چطور بايد سلامت خود را حفظ کند و همچنين فرد بيمار آموزش‌هاي لازم را در خصوص اينکه چگونه مي‌تواند درمان سريعتري دريافت کند و يا اينکه چگونه مي‌تواند زندگي سالمي داشته باشد، به طور حتم هزينه‌هاي جامعه براي درمان بيماري‌ها نيز کمتر خواهد شد.

رخشاني يادآور شد: به عنوان مثال در ساير کشور‌ها اگر فردي دچار بيماري ديابت شود، بيمه بخشي از پولي که براي درمان اين فرد در نظر مي‌گيرد را به آموزش بيمار اختصاص مي‌دهد زيرا اگر بيمار ديابتي ياد بگيرد که چگونه بايد از خود مراقبت کند، در آينده دچار مشکلات ناشي از عوارض ديابت مانند از دست دادن بينايي و يا قطع پا نخواهد شد.وي با بيان اينکه اکنون با آموزشي که بايد در خدمات درماني خصوصي و دولتي به بيماران ارائه شود فاصله زيادي داريم، ‌اظهار داشت: به مرور زمان اين وظيفه به دست فراموشي سپرده شده چرا که جامعه به آن توجه نمي‌کند؛ به اين معني که هم مردم فراموش کرده‌اند که وظيفه مراکز درماني اين است که به بيماران آموزش دهد ازهمين رو از مراکز درماني چنين چيزي را درخواست نمي‌کنند و هم متخصصين توجهي به اين موضوع ندارند.

رخشاني با اشاره به استانداردهاي زماني که براي ويزيت بيماران وجود دارد، خاطرنشان کرد: براساس استاندارد جهاني حداقل زماني که پزشک عمومي بايد صرف معاينه بيمار کند 20 دقيقه است و ما در کشور خودمان نيز تعيين کرديم که يک پزشک عمومي نبايد در طول يک ساعت بيشتر از 4 بيمار را ويزيت کند، در حالي که متاسفانه اين استانداردهاي زماني در بسياري از مراکز درماني رعايت نمي‌شود.

به گفته وي زمان مشخصي که براي ويزيت هر بيمار تعيين مي‌شود به اين منظور است که بيمار به خوبي مورد معاينه قرار گيرد و آموزش درستي را در خصوص بيماري خود دريافت کند.وي تصريح کرد: تا زماني که بر روي اين مسائل نظارت خاصي صورت نمي‌گيرد، با استانداردي که بايد در خصوص آموزش بيماران در کشور وجود داشته باشد فاصله زيادي خواهيم داشت.اين استاد دانشگاه همچنين با تاکيد بر نقش مهم دستگاه‌هاي نظارتي بر اين موضوع، ‌گفت: اگر در بحث نظارتي به اين قضيه توجه شود، درصد قابل توجهي از مشکلات حل خواهد شد.

رخشاني افزود: در خصوص پوشش بيمه‌اي نيز آموزش بايد به عنوان بخشي از ارائه خدمت توسط بيمه مورد توجه قرار گيرد که البته منظور ما اين نيست که براي آموزش بايد پول اختصاصي داده شود.وي با بيان اينکه هزينه زيادي براي طرح تحول نظام سلامت در نظر گرفته شده است، گفت: اگر از کل اعتبار در نظر گرفته شده براي طرح تحول نظام سلامت تنها يک درصد را به آموزش بيماران اختصاص دهيم آينده سلامت مردم بسيار بهتر از زماني خواهد بود که اين اعتبار را صرف پرداخت هزينه‌هاي درماني کنيم.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۶
انتشار یافته: ۲۴
هنوز دردتو به دکتر نگفتی فوری یه آزمایش با یه سونوگرافی برات می نویسه دوبرگه از دفترچه ات رو هم برمی داره (به ازای هر برگ یک معاینه براشون حساب میشه) حق ویزیت هم جای خود داره...
مردم بیچاره آنقدر سونوگرافی و آزمایش انجام دادن که نیازی به مراجعه دوباره به مطب نیست و از همه چیز سونوگرافی و آزمایش سر درمیارن....
برخی از پزشکان متخصص همزمان 2 بیمار را وارد اتاق خود می کنند که به کمک شخصی که شاید در رشته های مرتبط با پزشکی مدرک دارد معاینه را انجام می دهند. و وقتی که برای هر دو مریض صرف میز شود کمتر از 10 دقیقه است. البته اگر خیلی خوش بین باشیم
اين ها خيلي راحتتر از روي نسخه هاي پزشكي كه وزيت مي شوند فهميد كه در يك ساعت چندين نفر را ويزيت كرده است بااول تذكر وسپس جريمه و براي بار سوم انفعال از خدمت ويا به مدت طولاني باطل نمودن مجوز كارت پزشكي ويا مدرك پزشك . اين ها كه خودتان بهتر از هر كسي مي دانيد .
تازه آن 5 دقیقه ای هم که صرف بیمار میکند 3 دقیقه اش را دارد با موبایل به بیزینسش رسیدگی میکند. مخصوصا" ساخت و ساز.
دندان پزشک من را حین پر کردن دندانم به جرم چک برگشتی و کلاهبرداری بازداشت کردند!
تازه آن 5 دقیقه ای هم که صرف بیمار میکند 3 دقیقه اش را دارد با موبایل به بیزینسش رسیدگی میکند. مخصوصا" ساخت و ساز.
دندان پزشک من را حین پر کردن دندانم به جرم چک برگشتی و کلاهبرداری بازداشت کردند!
آيا حق ويزيت پزشكان وشرايط كاري انها منطبق بااستاندردهاي دنيا مي باشد؟حق ويزيت يك پزشك متخصص در امريكا ٣٠٠ دلار مي باشد .
کاش یک مامور را ب صورت پنهانی به مراکز درمانی اعزام میکردید و با آنها برخورد میشد.بنده بارها و بارها با این معضل برخورد داشته ام.آخرین بار سه هفته پیش بود خانمم را به درمانگاه کرج بردم ،شاید باور نکنید (چون مسبوق به سابقه بود تایم گرفتم) کل معاینه و تجویز دارو 26 ثانیه طول کشید!!
معایبی که پزشکی در ایران وجود دارد:

1_ برخی پزشکان حداکثر فرصتی که برای پزشک اختصاص می دهند کمتر از دو تا سه دقیقه است !

2_ بسیاری از پزشکان از بیمار و همراه وی اصلا شرح حال و سوابق بیماری و بیماری های دیگر را نمی پرسند و جویا نمی شوند

3_ بسیاری از پزشکان از بیمار و همراه وی نمی پرسند که بیمار چه داروهایی مصرف می کرده و می کند

4_ در حالی که پزشکان متخصص و فوق تخصص ویزیت های 400 هزار ریالی دریافت می کنند اما بندهای بالا را رعایت نمی نمایند و می خواهند تند تند بیماران را ویزیت کنند مبادا آنها را از دست بدهند لذا شرح حال نمی پرسند درست معاینه نمی کنند پرسش و پاسخ نمی کنند و در خصوص داروها و بیماریهای دیگر بیمار پرسش نمی کنند در نتیجه بسیار اتفاق افتاده که تشخیص نا صیحیح و داروهای غلط تجویز می کنند.

بعنوان مثال :

چنانچه بیماری داروی وارفارین مصرف می کند پزشک باید از وی بپرسد چه داروهایی مصرف میکند چون مصرف تومام بسیاری از داروها با همدیگر خطرناک هستند.


5_ حتما بیمار باید به آزمایشگاه و مرکز تصویر برداری که پزشک می گوید برود !

6_ حتما بیمار باید چندین مرتبه به پزشک مراجعه کند بلکه نتیجه بگیرد حساب کنید تعداد ویزیتها و هزینه های متفرقه منجمله آزمایشها وام آر آی ها و سی تی اسکن ها و داروها و .... !!!!!


در صورت عملیاتی شدن طرح کارت هوشمند سلامت بسیاری از این معضلات کاهش می یابند.



کوروش درخشان
سلام.واقعا نکته خوبی گفتید.کی جرات داره جلوی دکترهای مهترم بیشتر از دو دقیقه از بیمارش توضیح بده فقط فکر رد کردن این مریض دیدن بعدی هستندبعدش هم اگر تشخیص اشتباه بود جوابگو نیستند.
در محل درمانگاه که بدو بدو انگار که دنبالشون کردند به اندازه ویزیت درمانگاه معاینه می کنند
به شرطي كه هم مردم به پزشك به اندازه كافي دسترسي داشته باشند و پزشم معالج مجبور نباشد به تعداد زيادي بيمار پاسخگو باشد و هم تعرفه ويزيت به اندازه اي افزايش يابد كه صرف اين وقت براي پزشكان معقول باشد
تا زمانیکه پزشک ها از مادی پرستی دست برداشته وتقوارا پیشه نگیرند مریض برایشان معنی ندارد وسلام
شما صحبت از 3 دقیقه انهم با ان حق ویزیتهای نجومی بکنبد
بخدای احد و واحد 10 نفر 10 نفر می رویم باطاق معاینه و همگی هم با هم بیرون می آیم در عرض 10 دقیقه این هم از معجزات پزشکی در ایران ضمنا می گویند پزشک محرم هست و پرونده پزشکی را فقط پزشک باید ببیند اما پرونده پزشکی ما را همه آن 10 نفر می دانند اکثر اوقات بدلیل کثرت حضور بیماران خجالت می کشیم بیماری خود را بگوییم
اکثر پزشکان در مطب خصوصی با خلق خوش و و زمان زیاد با مراجعه کننده برخورد می کنند ولی همان دکتر در بیمارستان دولتی و درمانگاه های دولتی نه وقت کافی می گذارند و نه اخلاق خوبی دارند
ماکزیمم 2 دقیقه.25000 تومان حق ویزیت معادل 2 ساعت کارکرد من.
محاسبه مدت ويزيت جهاني است ولي مبلغ ويزيت نبايد بر مبناي ويزيت هاي جهاني باشد بك بام ودو هوا كه نميشود
مشاهدات بنده میگه نزدیک به 30 ثانیه اگر هم برا سرماخوردگی بری دکتر دیگه چوب هم نمیزارن تو دهن بیمار برای معاینه حلق
من منشی دکتر هستم دکتر از ساعت 13:30 تا ساعت 7:30 عصر 100 تا مریض را ویزیت می کند یعنی ساعتی چند نفر؟
در شهر ما شهرکرد گاها زیر 5 دقیقه
من اصفهان هستم. طبیبان معروف در اصفهان اولا چند بیمار را با هم ویزیت می کنند! یعنی privacy هیچ!
پزشک های معروف از ساعت 4 تا 11 شب بیش از 80 بیمار را ویزیت می کنند.
آیا استاندارد دریافت 35 هزار تومان برای 5 دقیقه ویزیت است؟ چرا نظام پزشکی نظارت نمی کند؟
پزشکانی دیدم که آنقدر مشتریشان زیاد است که 3 مریض باهم ویزیت میشوند.
پزشكي را در محله قديمي مي شناسم كه همزمان در مطبش يك مريض در حال معاينه است يكي داره داروش را كه از داروخانه گرفته با دكتر چك ميكنه يكي جلو در داخل اتاقش وايستاده سوالي بپرسه و بعضا وسط مريضا يك نفر رو اورژانسي!!! تو يك اتاق ديگه مي بينه. خلاصه از هر انگشتش يك هنر مي ريزه!! ضمنا اين مطب اگه دردي داشته باشي كه نخواي كسي به جز دكتر بشنوه ترجيح ميدي به زبون نياري چون توي اتاق جمع افراد جمعه.
البته ناگفته نماند ويزيتش 20 هزار تومنه كه خوب خيلي ها ترجيح ميدن به جاي 40 هزار تومن متخصص برن پيش اين دكتر. ولي انصافا تشخيص و درمان بيماريش هم بد نيست.
هفته پیش به دکتر مراجعه کردم 2 دقیقه ویزیت کرد و یک نسخه نوشت بعد از خرید دارو دیدم دارویی که روش 1880 تومان نوشته شده بود با دفترچه بیمه از من 3480 تومان گرفته بودند!!
از دوستان اهل فن دلیلشو پرسیدم گفتند فروش آزادش همون 1880 تومانه ولی وقتی روی نسخه میگیری یک مبلغی هم به عنوان حق نسخه پیچی ازت میگیرند. فکر میکنم اگر بدون بیمه میگرفتم 10 هزار تومانی باید میدادم.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل