بازدید 114031

چرا نان را نباید در یخچال گذاشت؟

برخی تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد.
کد خبر: ۴۲۶۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۴ 18 August 2014
برخی تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد. به گزارش سیمرغ، نان تازه‌‌ای که از تنور یا فر بیرون می‌آید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بی‌توجهی به اصول نگهداری‌اش، مغزش را سفت می‌کند، به طوری که کمتر کسی حاضر می‌شود به آن لب بزند و به اصطلاح به آن نان «بیات» می‌گویند.

عده‌ای تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد اما این باور غلط است زیرا این كار روند بیات‌شدن را سریع‌تر می‌كند. تنها راه پیشگیری از بیات‌شدن نان، نگه‌داشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه سانتیگراد است.

شاید خود شما هم به‌طور تجربی متوجه تفاوت‌های بین این دو شرایط نگهداری شده‌ باشید؛ هنگامی که نان را در فریزر می‌گذاریم، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی‌ماند که میان مولکول‌های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب می‌توان نان را به مدت 3-2 ماه در فریزر نگه داشت. با بیرون آوردن نان از فریزر، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمی‌گردد و حالت تازه به خود می‌گیرد.

اما در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمی‌رسد بلكه میان مولكول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث كریستاله‌شدن این مولکول‌ها و بیات‌شدن نان می‌شود.

جالب است بدانید در روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند، برای افزایش ماندگاری نان آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند؛ با این كار آب از بافت نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نان رخ نمی‌دهد. سرانجام اینكه اگرچه توصیه ما به خرید روزانه نان است، اما اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه در دمای اتاق بگذارید.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۱
انتشار یافته: ۱۷
بسیار عالی بود.
چون بی حرمتی به برکت خداست.
هه هه ه
من از خوندن تیتر به اشتباه افتادم و به همین خندیدم
بله، سالها است نون رو در افریزر نگهداری میکنم و دور ریز تقریبا صفره
منهای بخش خمیر یا سوخته نون ...
مرسی
سلام؛
طرز تهیه نان داغ مانده در یجچال:
ابتدا قابلمه را روی شعله خیلی کم فراردهید؛ تکه های نان را کف قابلمه بچینید و درب آنرا بگذارید پس از چند دقیقه نان گرم را پشت و رو کنید و درب آنرا بگذارید و پس از مدتی کوتاه نان تازه را بردارید و میل کنید(نباید قابلمه داغ شود جون هم ظرف خراب میگردد و هم نان درون آن میسوزد همان گرمای کم قابلمه کافیست تاکید میکنم شعله کم و ملایم).بقول این جوون موونا برو حالشو ببر....
.یا حق.
اینهم عذاب و بدبختی و گازوئیل و نفت سیاه و... تنور راه بنداز... آتیش کن ..بپز که بعد بذاریمش تو یخچال !؟ ای بابا عجب کاربه ... چه بلایی سرمون اومده با این تکنولوژی ...
بنده نانی را از دهات خریدم که متاسفانه زیاد بود.آن را در یخچال گذاشتم و بنا بر تجربه منتظر بودم که به زودی بیات شود. در کمال تعجب تا قریب به یک هفته نان تازه بود!!!!!
یکی از بهترین روشهای نگهداری نان خشک کردن ان؛ و اب پاشیدن به مقداری که قابل خوردن باشد در زمان صرف ان میباشد.همان روش سنتی؛به امتحان کردنش می ارزد
با سلام
نان تازه یکی از مشکلات ایجاد ایست قلبی است همه اشتباه میکنند شما اشتباه ننویس همه نان تازه میخورند شما نکن قدیمی های ما نان تازه بعلت رودل کردن نمیخوردند کجا تلویزیون وشما تبلیغ درست کرده اید جوابگو طب سنتی و.... باتشکر
اموزش بسیار عالی باتشکر
تشکر از راهنمایی شما
کی حال داره بصورت روزانه نان بخره تابناک جان؟!
هر روز باید جایمان در صف نانوایی باشد!
خیلی ممنون خوب شد گفتی.
این تیکه " نان تازه‌‌ای که از تنور یا فر بیرون می‌آید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد " خوب آمدی واقعا" توی محل شما یک چنین نانی تولید و عرضه میشود ؟؟!! من که چندین سال است دیگر نه عطر و طعم نون را دیدیم نه پخت خوب ان را . آرد بدون کیفیت ، نانوای بدون تعهذ و مسئولیت ،و.. خدابیامرزد نان و نانوای خوب را.
اگه فريزر نداشتيم چي ؟
این کارراانجام دادیم مطلب کاملا"درست است.
مگربیات شودچه عیب دارد؟!!!!!
حالا این کریستاله شدن ضرر دارد تا نه؟
تابی جون خبر کامل نیست.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها
آخرین اخبار