بازدید 14004

عدم انصراف مردم از یارانه نشانه چیست؟

اگر پس از اتمام طرح فراخوانی انصراف از یارانه، آمار و ارقام نشان دهد که درصد قابل توجه‏ی از مردم حاضر به انصراف نشده‏‌اند این موضوع تلخ نشان دهنده آن است که نه دولت و نه رسانه‏ ها نتوانسته ‏اند به خوبی مردم را قانع کنند.
کد خبر: ۳۹۴۱۴۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۷ 19 April 2014
اگر پس از اتمام طرح فراخوانی انصراف از یارانه، آمار و ارقام نشان دهد که درصد قابل توجه‏ی از مردم حاضر به انصراف نشده‏‌اند این موضوع تلخ نشان دهنده آن است که نه دولت و نه رسانه‏ ها نتوانسته ‏اند به خوبی مردم را قانع کنند.

الف در ادامه نوشت: وقتی در ۲۷ آذر ۱۳۸۹ رئیس دولت دهم اعلام کرد طرح اصلاح اقتصادی کشور با عنوان هدفمندی یارانه ها از فردا اجرایی خواهد شد بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باور بودند این طرح که به آن جراحی اقتصادی نیز گفته می شد هر چند دارای شیرین کامی های کوتاه مدت برای مردم است (به دلیل تزریق پول نقدی به حساب مردم ) اما در دراز مدت منجر به بروز نوعی بیماری اقتصادی در کشور در قالب تورم بی قواره خواهد شد . لذا در همان مقطع طرح هدفمندی یارانه ها نظر موافقان و مخالفان زیادی را به خود جلب نمود و حتی پس از اجرایی شدن آن بسیاری از منتقدان دولت بر شجاعت دولت بر اجرایی کردن این طرح درود فرستاده و اظهار امیدواری کردند با عملیاتی شدن فاز اول طرح هدفمندی یارانه ها بسیاری از خلا های اقتصادی و اجتماعی کشور در بخش عدالت اجتماعی و تولید و رونق اقتصادی پر گردد.

از این رو طرح مذکور پس از تصویب نمایندگان محترم مجلس و واریز یارانه ها در بودجه سال ۹۰ علی رغم پیش بینی و آینده نگری کارشناسان با تجربه اقتصادی در شکست این جراحی اقتصادی ، طرح فوق با حمایت رسانه ملی و مطبوعات همسو با دولت دهم با عنوان فاز اول طرح هدفمندی عملیاتی شد.

با توجه به مشکلات اقتصادی کشور و گردش سیاسی در قوه مجریه و نقایصی که در اجرای فاز اول هدفمندی مشاهده شد دولت یازدهم با همراهی نمایندگان محترم مجلس تصمیم گرفتند با گردشی ۱۸۰ درجه‏ایی با ترتیباتی که در بودجه ۹۳ دیده‏ اند طرحی که عمرش کمتر از چهار سال می‏باشد را علی رغم قول‏های انتخاباتی خیلی با شکوه و محترمانه و البته با همکاری رسانه ملی و مطبوعات همسو تشیع کرده و کنار بگذارند. بنابراین از ۲۰ فروردین ۹۳ مردم با تکمیل فرم هایی با اعلام وضعیت اقتصادی خود در حقیقت به این سوال پاسخ دادند که آیا به یارانه نیاز دارند یا خیر؟

آنچه که به نظر می‏رسد در شرایط کنونی به اندازه کافی به آن توجه نشده و شاید در پس شتاب زدگی سیاسی توسط سیاستمداران مغفول مانده است عدم توجه به اعتماد مردم به سیاست گذاری‏هایی است که از سوی قوه مقننه تصویب و توسط قوه مجریه عملیاتی می‏گردد.

این موضوع وقتی جدی‏ تر می‏ شود که از اجرای سیاست‏ های اعلامی زمان کافی و لازم نگذشته باشد.

از سوی دیگر هر چند انعطاف و تغییر در سیاست‏های کلان اقتصادی و سیاسی کشور با نگاه مثبت نشان از بالندگی نظام سیاسی و استقلال و حاکمیت آن دارد اما در حالی که کشور دارای برنامه‏ های توسعه پنج ساله و چشم اندازهای بیست ساله بوده و قبلا مورد تصویب قرار گرفته و اجرایی شده است، نباید این واقعیت را نادیده گرفت که هرگونه تغییر در برنامه‏ های اقتصادی کلان کشور که با معیشت روزانه مردم ارتباط پیدا کرده و توانسته تاثیر مستقیم خود را نشان بدهد اگر بدون پشتیبانی لازم و بستر سازی قبلی در جامعه صورت گیرد می‏تواند آسیب‏های جبران ناپذیری در اعتماد مردم به دولت و کارایی آن وارد نماید.

اگر پس از اتمام طرح فراخوانی انصراف یا همان اهدای یارانه، آمار و ارقام نشان دهد درصد قابل توجه‏ی از مردم حاضر به انصراف نشده‏ اند این موضوع تلخ نشان دهنده آن خواهد بود که نه دولت و نه رسانه‏ ها نتوانسته ‏اند به خوبی نسبت به توجیه عمومی مردم اقدام نموده و برای سوالاتی که در ارتباط با این طرح ممکن است در اذعان عمومی ایجاد شده باشد پاسخ قانع کننده ارایه دهند.

یکی از این سوالات می‏ تواند اشاره به این مطلب داشته باشد که قبل از اجرایی شدن فاز اول هدفمندی، آیا شرایط کنونی کشور به لحاظ تورمی و اقتصادی قابل پیش بینی نبود؟ و اگر قابل پیش بینی بود و پیش بینی گردید؛ چرا بدان توجهی نشده است؟ و چه کسانی باید پاسخگوی این کوتاهی باشند؟

و اکنون نیز که اجرای طرح دوم هدفمندی در دستور کار قرار گرفته است مردم به خود حق می‏‌دهند بپرسند چه ضمانتی وجود دارد اگر آنچه که در سبد دریافتی ماهانه آنان قرار دارد را با دست خود برداشته و سخاوتمندانه در اختیار دولت قرار دهند شرایط تورمی و اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت؟

به نظر می ‏رسد قبل از اینکه معیشت روزانه مردم صحنه خطا و آزمایش سیاستمداران و اقتصادانان کشور قرار گیرد، بهتر است اینان به این دو سوال اصلی، پاسخ قانع کننده‏‌ای داشته باشند که « چرا یارانه را دادند؟ و چرا حالا آن را می‏ گیرند؟»
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳۰
انتشار یافته: ۱۵
اگر مردم انصراف ندهند ، باعث میشه که دولت مجبور بشه سیستمی قرار بده تا بتونه درامد افراد رو بدست بیاره ، که این میتونه در آینده هم جلو فسادها رو بگیره و هم فرار مالیاتی رو کمتر کنه،
اگر دولت راستی آزمایی کنه و خاطیان رو جریمه کنه هم میتونه مفید باشه.
عدم انصراف مردم از یارانه فقط و فقط نشانه شکست این طرح و نارضایتی مردم از گرانیهای چند سال اخیره ولا غیر ...
من به نوبه خودم حاضرم علیرغم انصراف ، اندازه همین یارانه رو هم به دولت بدم ولی قیمتها برگرده به 4 سال پیش...
و چرا اختلاس می کنند؟
موضوع قانع شدن مردم نیست . گذشته از این که اغلب مردم عادی معتقدند " مفت باشد کوفت باشد" ، باید توجه داشت که الان دیگر اثری از قشر متوسط نمانده است و جامعه در حقیقت به دو بخش پولدار ( 3 درصد ) و فقیر ( 97) درصد تقسیم شده است .
اصل حذف یارانه و حذف نقش قیمومت دولت بر مردم بسیار پسندیده است، متاسفانه فرهنگ مشارکت شهروندان در مدیریت اقتصادی کشور چندان ارتقاء نیافته است. ما همان مردمی هستیم که می گوییم گداپروری را دوست نداریم اما برای سبد کالایی که اهدایی دولت است سر و دست می شکنیم، همان مردمی هستیم که نگران عزت خود هستیم ولی برای نذری ها و مجانی بودنها سینه چاک می کنیم این همه تعارض و تضاد ... از فرهنگ گذشته ، پیش بینی اوضاع اقتصادی آنقدر سخت است که مردم می ترسند ریسک انصراف از یارانه را به جان بخرند...
نشان دهنده آن است که نه دولت و نه رسانه‏ ها نتوانسته ‏اند به خوبی مردم را قانع کنند!!!
نشانه ها رو بچسب یه موقع گم نشی.
سلام . وقت بخیر
این موضوع نشان دهنده این است که مردم از بعد اقتصادی به صحبت های مسئولان اعتماد ندارند .
وجود امثال آقای خاوری و بابک زنجانی و ... و عدم برخورد شفاف و قاطع با آنها چه پیامی به مردم می دهد ؟
برای چی باید قانع بشیم؟ من حاضرم کل یارانه ای که خانواده ای گرفتیم را یک جا پس بدم قیمت ها و هزینه زندگی به مقدار اولیه قبل از هدفمند برگرده. ولی میدونم که این پول هم قطع میشه و ما می مونیم و گرونی. یکی بیاد به ما حالی کنه این هدفمند چه خاصیتی داشت؟ از هرکی پرسیدم میگه که حاضره یارانه را پس بده، قیمتها برگرده به سال 89.
باسلام
به دولت باید راهکار بدیم تا بتونه کشور رو از این رکود اقتصادی نجات بده... می پرسید چه راهکاری ؟ ... راهکار من اینه که ماه آینده به مردم یارانه نده ... این کار به راحتی آب خوردنه... با این پول هنگفت و سیاست گذاری کامل و ساده ، طرح های بزرگ رو به سرانجام برسونه...
فقر و بي اعتمادي
بسياري از مردم آماده انصراف از يارانه شده بودند تااينكه از طرف دولتمردان اعلام گرديد انصراف از يارانه يعني محبوبيت رييس جمهور و تاييد دولت عده بسيار زيادي از مردم كه انتقاد هاي جدي به رييس جمهور و دولت ايشان دارند با ثبت نام دريافت يارانه نخواستند نامشان جزو مويدين دولت قرار گيرد و با كمال صداقت يعني درآمد بالاي٢/٥ مليون تومان و داشتن مسكن شخصي تقاضاي دريافت يارانه نمودند اينك دولت محترم ميتوانند نام بسياري را كه استحقاق دريافت ندارند حذف نمايند
اين نشان دهنده اينه كه اين جند سال باايي به سر مردم اورده كه شرايط زندكيشون اجازه كذشت از اين بول رو نميده.دولت هم اول بايد شرايط خوب رو مهيا كنه بعد از مردم توقع داشته باشه.براي اين كار اول بايد از خودشون شروع ميكردند.نماينده هاي مجلس.وزيران و معاونانشون.مديران دولتي مثل سازمانها و اركانها و بانكهاو...بعد اكه اوضاع بهتر ميشد از مردم ميخواستن.!
دلیل آن روشن است . دولت کشوری نفت خیز و ثروتمند از مردم میخواهد هر خانواده ماهیانه 190 هزار تومان به صورت داوطلبانه به دولت کمک کند. چون یارانه جزو حقوق همه شده است.خوب معلوم است که کمتر کسی این مقدار کمک را خواهد کرد.
دولت سایت یارانه را به ایرانیان خارج بست، این کار دولت می تواند عواقب ناخوشایندی برای کشورمان داشته باشد
آخر عاقبت بازی با اعتماد عمومی همینه!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی