بازدید 13883

چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟

کد خبر: ۳۵۱۰۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۷ 13 October 2013
نماینده مردم تهران در مجلس در گزارشی به چرایی قطع یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار پرداخت.

به گزارش تسنیم، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره چرایی قطع یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار گزارشی خطاب به مردم منتشر کرده است که متن کامل آن به شرح ذیل است:

پس از آن که دولت رسما لایحه اصلاحیه بودجه را در تاریخ 12 شهریور 1392 تقدیم مجلس کرد و کمبود منابع و کسری شدید رسمیت یافت، من طی مصاحبه‌ای لزوم حذف یارانه اقشار برخوردار و ثروتمند را مطرح کردم. علت این کار روشن است:

1. قرار بود یارانه انرژی«هدفمند» شود. در حالی که وقتی یارانه به شکل سرانه و مساوی بین مردم تقسیم می‌شود درست ضد هدفمندی عمل می‌کند. شما یارانه‌ای را که به قصد «یاری» به مردم برقرار کرده‌اید، اگر بدون توجه به اینکه گیرنده نیازمند یاری هست یا خود باید یاری‌کننده باشد، آن را توزیع کنید، مرتکب بی‌عدالتی آشکار شده‌اید. وقتی قرآن درباره برخورداران از توانایی مالی می‌فرماید:«و فی اموالهم حق معلوم للسائل والمحروم؛ در دارایی آنان سهم مشخصی برای درخواست‌کنندگان و محرومان قرار داده شده است»، چرا اقشاری که موظف به پرداخت یارانه‌اند، یارانه دریافت کنند؟ ادامه روش گذشته به زیان تهیدستان و مستضعفان است.

2. قانون هدفمندسازی یارانه‌ها مصوب 1388 نیز پرداخت یارانه را مساوی نخواسته است؛ بلکه در بند الف ماده 7 چنین آورده است:

«ماده 7 – دولت مجاز است حداکثر تا پنجاه درصد(50%) خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را در قالب بندهای زیر هزینه نماید:

الف- یارانه در قالب پرداخت نقدی و غیرنقدی با لحاظ میزان درآمد خانوار نسبت به کلیه خانوارهای کشور...»
بنابراین پرداخت مساوی برخلاف قانون است. در واقع اگر مجلس پیشنهاد حذف 30 درصد خانوارهای با درآمد بالا را بپذیرد، خود به خود این ماده اصلاح می‌شود.

3. موضوع مهمتر تاثیر مخرب پرداخت نقدی به سبک گذشته است که باز هم به زیان مستضعفان و اقشار نیازمند تمام می‌شود. طبق قانون باید حداکثر 50 درصد درآمد حاصل از افزایش قیمت سوخت و آب برای جبران تورم ناشی از این افزایش، صرف خانوارها بشود؛ آن هم نه فقط به شکل نقدی. در عمل دولت وقت در حالی که در سال حدود 22 هزار میلیارد تومان از این راه دریافت می‌کرد، در حدود 42 هزار میلیارد تومان پرداخت نقدی برقرار کرد. به طوری که از ابتدای اجرای طرح (آذر 1389) تا پایان شهریور 1391 جمعا 75 هزار و 650 میلیارد تومان پرداختی داشت که تنها توانست 45 هزار و 170 میلیارد تومان آن را از محل افزایش قیمت فروش سوخت و آب، تامین کند. یعنی بیش از 30 هزار میلیارد تومان کسر آورد.(1) این کسری از کجا تامین شد؟ با استقراض از بانک مرکزی که به منزله چاپ پول پرقدرت است، از محل سهم شرکت های دولتی ذیربط (شرکت ملی نفت، شرکت ملی پالایش و پخش، شرکت ملی گاز، شرکت توانیر، ...)، از علی الحساب دریافتی خزانه و ... . شرکت های دولتی مزبور هم برای اداره کردن امور جاری خود به ناچار به بانک مرکزی مراجعه می کردند و با استقراض از بانک مشکل خود را می پوشاندند؛ که این هم با چاپ اسکناس جدید مقدور بود.

تمامی عیوب ذکر شده و خصوصا این آخری موجب افزایش پول پرقدرت در جامعه می شود. این پول چندبار در سال می چرخد و نقدینگی را می سازد. ضریب گردش پول حدود 5 است. بنابراین به اندازه 5 برابر پول پرقدرت، نقدینگی در اقتصاد کشور افزایش می یابد. نمودار 1 نرخ رشد ماهانه بدهی دولت به بانک مرکزی را در سال 91 نشان می دهد و نمودار 2 مقدار این بدهی در در دو مقطع با فاصله 9 ماه نشان می‌دهد:
چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟

چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟
نمودار 3 نرخ رشد نقدینگی ماه های مختلف سال 91 را در کنار نرخ رشد ماهانه سال 90 نشان می دهد. چنان که ملاحظه می شود نرخ های رشد در سال 91  تقریبا دو برابر نرخ های رشد در سال 90 است.
چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟
به اتفاق نظر تمامی اقتصاددانان و تمامی پژوهش های تجربی متکی بر اقتصادسنجی، یک پایه مهم تورم در اقتصاد ایران همین رشد نقدینگی بسیار فراتر از رشد تولید ملی است. اگر اندازه حجم نقدینگی و اندازه تولید ملی به یک نسبت بزرگ شود، تورمی در کار نخواهد بود. ولی اگر رشد نقدینگی بیش از رشد تولید باشد، تورم حتمی است. در سال هایی این روش ناپسند در اقدامات جبرانی دولت صورت گرفته است، که در کنار رشد شدید و صعودی نقدینگی، رشد تولید نزولی و منتهی به نرخ منفی شده است. چنان چه نمودار 4 نشان می دهد:
چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟
حالا باید پرسید چرا تورم به طبقات ضعیف بیشتر فشار می‌آورد؟ علت آن است که تورم در خوراکی‌ها بیش از سایر بخش‌ها است. در مسکن هم زیاد است. چون فقرا بخش بیشتری از درآمد محدود و اندک خود را به خوراک و مسکن اختصاص می‌دهند، نرخ تورمی که آنها با آن رو به رو می شوند، بالاتر از متوسط است و برعکس، اغنیاء با نرخ تورمی روبرو می شوندکه کمتر از متوسط است. به نمودار زیر توجه بفرمایید:
چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟
ستون‌ها، نرخ تورم متوسط جامعه، خطوط شکسته بالایی که با مربع علامتگذاری شده، تورم تهیدستان و خط شکسته پایین که با مثلث علامتگذاری شده، تورمی است که ثروتمندان با آن رو به رو هستند.

بنابراین، روش فعلی در توزیع یارانه‌ از حیث تبعات تورمی نیز ضد مستضعفان عمل می‌کند. شرعاً و عقلاً چه دلیلی داریم که به شکل غیرهدفمند و ناعادلانه‌ای یارانه بدهیم و علاوه بر این بی‌عدالتی، با چاپ اسکناس، جیب کوچک مستعضفان را خالی‌تر کنیم.

چگونه تشخیص ثروتمندان و برخورداران ممکن نیست؟!


از آغاز طرح، مرتباً این ادعا تکرار می شد که چون اطلاعات وجود ندارد، نمی‌توانیم اقشار دارای استحقاق دریافت یارانه را از برخورداران جدا کنیم. الآن هم برخی چنین سخنانی می‌گویند. اما به سه دلیل این سخن مردود است.

اول: بیش از چهارده قرن است که مسلمانان زکات و خمس می‌دهند. همه می‌دانیم که تنها اقشار خاصی استحقاق دریافت وجوهات شرعی را دارند و کسانی که پرداخت وجوهات بر آنها واجب است، این هم واجب است که فرد مستحق دریافت را خود بیابند و یا رساندن آن به مستحق را به دیگری بسپارند. به هرحال این مالیات شرعی نزدیک به 15 قرن است که به خوبی به دست مستحقان می رسد. قطعاً چون انگیزه پرداخت وجوهات، اخروی است، می‌توان قبول کرد که مستحقان با اطمینان بسیار بالایی شناسایی می‌شوند. اگر شناسایی مستحق مقدور نبود، خداوند آن را واجب نمی‌ساخت: «لایکلف الله نفسا الّا وسعها؛ خداوند هیچ امری را بر کسی واجب نساخت مگر آن که حد توانایی وی را رعایت کرد.» (بقره/286)

دوم: کشور‌های اروپایی چند قرن است که در این زمینه برنامه‌هایی تصویب و اجرا کرده‌اند. اولین مورد در قرون جدید به تصویب برنامه «قانون فقر انگلیسی» در سال 1601 میلادی برمی‌گردد. در اروپا انواع اعانات دولتی به مستحقان داده می شود. در آمریکا نوعی از سیستم پرداخت، حتی پیش از استقلال آمریکا برقرار بود. هم اکنون دولت آمریکا به 47 میلیون 525 هزار نفر از اتباع خود (بیش از 15 درصد کل جمعیت آمریکا) تمبر غذا (Food Stamp) یا کوپن غذایی با کارت هوشمند می‌دهد. (آمار اکتبر 2012، پارسال همین موقع)
آغاز ارایه این کمک غذایی به تصویب قانون در سال 1964 میلادی، زمان ریاست جمهوری لیندون جانسون، بر می‌گردد. این قانون در سال های مختلف اصلاح شد و در تمام این سالها‌ با نوسان وضع اقتصادی پرداخت این یارانه‌، تنها به مستحقان ادامه داشته است و از آغاز دوره‌ رکورد در سال 2008 با شیب تندی پوشش زیادتری یافته است. مستحقان به همت و مشارکت نهادهای دولتی، متخصصان تغذیه، همسایگان و سازمان‌های مذهبی، شناسایی می‌شوند. نمودار زیر را ملاحظه فرمایید:
چرا یارانه ثروتمندان و افراد برخوردار باید قطع شود؟
پس در کشورهای پیشرفته صنعتی، شناسایی و تفکیک مستحقان برای دریافت یارانه غذایی رایج است.

سوم: اما در کشورهای در حال توسعه. بانک جهانی در کتابی که ژانویه 2003 (9 ماه پیش) منتشر کرده است(2)، تجربه 20 کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، از گروه‌ کشورهای کم درآمد، با درآمد متوسط و با درآمد بالا، در اصلاح قیمت انرژی و حذف یارانه ها‌ را گرد آورده است. از این 20 کشور، 19 کشور، کمک‌های جبرانی (نقدی و غیرنقدی) دارند. از بین این 19 کشور، 18 کشور کمک‌ها را تنها برای مستحقان ارایه می‌کنند. تنها ایران است که به طور سرانه به همه به طور مساوی می‌دهد! یعنی در کشورهای در حال توسعه نیز تنها ما مدعی هستیم که تشخیص مستحق و غیرمستحق نشدنی است!

پس بنا بر حکمت الهی و روش دینی و تجربه بشری چه در تاریخ 15 قرنی اسلام، چه در کشورهای پیشرفته و چه در کشورهای حال توسعه، تشخیص و تفکیک دارا از نادار انجام می‌شود؛ چگونه است که ما اظهار عجز می کنیم؟

دولت قبل اراده سیاسی نداشت. دولت جدید که رسماً همین مطلب را جزء برنامه‌های خویش اعلام کرده است، چون می‌خواهد؛ حتما به حول و قوه الهی می‌تواند.

راه عملی شناخت ثروتمندان و برخورداران چیست؟


تکلیف آمارگیری درآمد خانوار چه شد؟ آیا نمی‌توان از آن بهره برد؟ به نظر می‌رسد گروهی کارشناس با دقت خوبی می‌توانند ملاک‌هایی را برای شناسایی این اقشار تعریف کنند و بعد به کمک مساجد و نیروها و سازمان‌های مردمی به تعیین مصادیق دست بزنند. همانطور که هم اکنون کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی با تقریب قابل قبولی به شناسایی فقیران اقدام کرده و عمل می‌کنند. مثلاً این ملاک‌ها قابل بررسی است:

1- بانک مرکزی گردش مالی تمامی صاحبان حساب‌های بانکی را دارد. می‌توان با حکمی قانونی بانک را مکلف نمود که اسامی تمام دارندگان چرخش مالی از حد معینی به بالا را، بدون ورود در جزئیات، در اختیار دولت بگذارد.
2- سازمان مالیاتی کشور می‌تواند مؤدیانی را که از حد معینی به بالا مالیات می‌دهند، به دولت معرفی کند.
3- راهنمایی و رانندگی را می‌توان ملزم نمود که اسامی دارندگان خودرو از انواع خاصی و از مدلی به بالا را معرفی کند.
4- سازمان ثبت املاک و اسناد کشور می‌تواند اسامی مالکان خانه‌هایی از متراژ معینی به بالا را معرفی کند.
5- جهاد کشاورزی زمین‌داران از مساحت معینی به بالا را مشخص کند.
6- اتاق بازرگانی دارندگان کارت بازرگانی فعال با چرخش واردات و صادرات از حد معینی به بالا را معلوم سازد.
7- سازمان نظام پزشکی ... و مشابه آنها.

البته پیشنهادهای ارایه شده، اصلاح می‌خواهد و حتماً در این شکل ابتدایی بی ایراد و اشکال نیست.

بنابر آن چه تقدیم شد، ادامه پرداخت سرانه یارانه نقدی؛

1- توزیع درآمد را نابرابرتر می‌کند،
2- تورم افزا است،
3- با هدر دادن منابعی که می توانست به تولید کمک کند، به رکود فعلی می‌افزاید،
4- رشد تورم نیز از رشد و سرمایه‌گذاری می‌کاهد و به تداوم رکود مدد می‌رساند. پس باید حذف شود و حذف شدنی هم هست.

نکته پایانی مهم


در پایان به نکته مهمی در این ارتباط اشاره می کنم. عضو محترمی از دولت در مصاحبه خویش، روز چهارشنبه 17/7/92، دو نکته در این ارتباط گفته است (نقل به مضمون):
1- وی پرداخت یکسان یارانه را ناعادلانه خواند و گفت: عدالت ایجاب می‌کند، یارانه‌ها متناسب با درآمد باشد و از منابعی که فعلاً به خانواده‌های بی‌نیاز داده می شود، درجایی دیگر استفاده کرد. وی افزود: قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در 5 ماه پیش‌رو تا پایان سال به همان روال سابق اجرا خواهد شد.
2- درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز، موضوع را به سال آینده احاله کرده و گفته است: از دولت انتظار نمی‌رود، بدون مطالعه کافی وارد عمل شود.
آقای دکتر روحانی با افتخار اسامی مختلفی برای دولت خود عنوان کردند؛ از جمله دولت قانون. عضو دولت قانون درباره مسائل، این چنین سخن نمی گوید، زیرا درباره مطلب اول، بحث از حذف یارانه‌های افراد بی نیاز و برخوردار هم اکنون در مجلس مطرح است و ای بسا تصویب شود. پس چگونه دولت قانون آن را اجرا نمی‌کند؟ باید گفته می‌شد، ما سعی می‌کنیم با جلب توافق مجلس این پنج ماه را هم به روال پیشین، گرچه ناعادلانه است ادامه دهیم. درباره مطلب دوم هم اکنون حکم قانونی درباره اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در قانون بودجه سال 1392 وجود دارد که اجرا نشده است.

دولت قانون نباید مانند مستبدان گذشته سخن بگوید. درست است که دولت بدون مطالعه کافی نباید وارد عمل شود، ولی چرا اولاً نسبت به این امر مهم که بیش از 4 سال است از آن بحث و گفت‌وگو می‌شود، شناخت کافی ندارید و ثانیاً مگر برای اجرای قانون باید مطالعه داشت؟ می‌توانست این چنین بیان شود که چون دولت در خلاف مصلحت بودن اجرای حکم قانون بودجه پیرامون اصلاح قیمت ها در این وضعیت، دلایلی دارد، سعی می‌کند مجلس را در همین اصلاحیه بودجه قانع کند که موضوع افزایش قیمت حامل‌های انرژی به اول سال آینده موکول شود. دولت قانون باید حرمت نهاد قانونگزار را هیچگاه فراموش نکند، چرا که مشروعیت خود دولت هم از این نهاد نشئت گرفته است.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۷۱
انتشار یافته: ۶۰
فقط من یک سوال از آقای دکتر دارم و آن اینکه مگر این پولی که شما به عنوان یارانه پرداخت میکنید از مایملک تمام مردم ایران منجمله همین ثروتمندان نیست؟
اگر هست چگونه بدون اجازه آنها پولشان را به نفرات دیگر میدهید؟
پاسخ ها
ناشناس 2
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
اگر پولي كه سر سفره من تهيدست بيايد بدون رضايت صاحب سهم(حتي ثروتمند) باشذ براي من و خانواده ام حرام است
مگر دولت و مجلس رابين هود است كه از ثروتمندان بگيرد و به نيازمندان بدهد.
بهتر است به جاي وقت گذاردن روي اين مسايل ، سه قوه با ايجاد و تصويب قوانين كارآمد به بازار كار و اقتصاذ رونق دهند تا مردم خود را بي نياز از دريافت يارانه حس كنند و افرادي نتوانند با استفاده از رانت اقتصادي خون مردم را در شيشه كنند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
نکته خوبی بود.
از طرفی این ثروتمندان با خانه نشینی که به اینجا نرسیده اند. تلاش کردن بقیه هم تلاش کنند.
البته قبول دارم عده ای ویژه خواری می کنند ولی باید جلوی ویژه خواری گرفته شود نه از حق همه به یک میزان.
ناشناس
| United States |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
اگه اینجور باشه باید همه منابع مملکت مساوی بین همه تقسیم بشه؛ افراد برخوردار به دلیل تمکن مالی بیشتر و برخورداری بیشتر از منابع کشور به نسبت افراد فقیر حق یارانه ای کمتری دارند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
فکر کنم با این تصمیم ثروتمندان معتاد و شاغلین بیکار شوند.
چون از مزایای یارانه بر خوردار خواهند می شوند.
و ولخرجی کردن جهت فقیر شدن نیز افزایش می یابد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
امام علی علیه السلام می فرمایند : هيچ‌ فقيري‌ گرسنه‌ نمانده‌ مگر درسايه ‌آنکه‌ ثروتمندي‌ از حق ‌او بهره‌مند گشته‌ است. در مورد این جمله و درستیش میشه ساعت ها بحث کرد ولی چیزی که ما تازه داریم بهش میرسیم و کشورهای اروپایی و امریکا بهش قبلا رسیدن و از همه نظر مورد تاییده تا حدی باید قانع کننده باشه ولی باز هم میشه ساعت ها در موردش بحث کرد.
بحث اصلا پرداخت شدن و یا نشدن ماهی 40 تومان به خانواده های سطح بالا تر نیست ولی بحثی که مطرح بود این بود که مثلا چرا دولت به کسی که وضع مالی خوبتری دارد و ماهی 500 لیتر بنزین مصرف میکند باید سوبسید بنزین را بدهد و قرار شد ماهانه بطور مساوی یارانه پرداخت شود و با گران شدن حامل های انرژی آنکه مصرف بالاتری دارد بهای بیشتری پراخت خواهد کرد
یارانه ها از محل بیت المال پرداخت میگردد واین پول متعلق به تمام ایرانیان است !همه! آیا میشود بدون اجازه پول را به دیگری بدهید یا اصلا میشود پول من نوعی را خرج کنید آیا حضرت علی (ع) هم همینطور بیت المال را تقسیم میکردند؟ یا به دارا وندار به یک اندازه پرداخت میکردند؟رسم امیرالمومنین (ع) هم چنین نیست وبخاطر عدالتشان شهید شدند لذابا توجه به آموزه های دینی و رفتار مولاعلی(ع) اینکارفقط با انصراف افراد از دریافت یارانه میسر است.
مگر میشود در کشور برای هر شهروند که حقوق قانونی مساوی با دیگر شهروندان دارد و دارای حق مساوی از بیت المال هستند تبعیض قائل شد!؟ دهک های بالا اختیاری سهم خود را ببخشند. هم قانونی است و هم شرعی و در غیر اینصورت تضییع حق است .
آقای دکتر توکلی عزیز بفرمائید آیا تقسیم بیت المال توسط امیر المومنین علی (ع) که مظهر عدالت بوده است بین مسلمین از فقیر و غنی دولتی و غیر دولتی و ... آیا بصورت سهم برابر بوده است یا به فقیر ده برابر می داده اند و به غنی اصلا از بیت المال چیزی دریافت نمی کرده است. ضمنا اگر حق فردی تشخیص داده شد باید به او داده شود و دولت باید درجهت احقاق این حق قیام نماید چه فرد فقیر باشد و چه غنی. اما اینکه وظیفه فرد غنی چیست به خود و خدایش مربوط می شود نه به شخص ثالث مگر در موارد احکام ثانویه که موقت و با شرایط اضطرار خودش است که در آنصورت بحث عدالت شکل دیگری پیدا می کند. به امید تحقق اسلام ناب و خالص که توسط ائمه معصومین سلام الله علیها اجرا و توصیه می شده است. انشالله تعالی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
اون اقای که ماشین 200 میلیونی سوار میشه به پول یارانه نیاز نداره.پولش رو صرف خرید سی دی و لوازم ارایش رنش میکنه
تحلیل آقای توکلی درست و دقیق است. پرداخت مساوی یارانه به همه دهک های درآمدی جامعه اصلا کاری عادلانه محسوب نمی شود. قاعدتا باید یارانه متناسب با درآمد باشد و حتی برای دهک های پردرآمد کشور اصلا حذف شود. نکته مهم اینجاست که چگونه می توان جایگاه دقیق هر خانواده را از نظر میزان درآمد مشخص کرد؟ آیا در حال حاضر نظام ثبت و تشخیص دقیق درامدها و سرمایه ها در کشور ما ایجاد شده است ، که بتواند میزان دقیق ثروت افراد و خانواده ها را تشخیص دهد؟ چه بسیار افراد ثروتمندی که درآمد و سرمایه شان بسیار بالاست اما خلاف واقع را اظهار می کنند. آنها همانطور که از مالیات فرار می کنند، در اظهار درامد و ثروت خود نیز اغماض کرده و خود را بعنوان فرد یا خانواده ای فقیر و مستحق دریافت یارانه معرفی می کنند. لذا شایسته است که ابتدا راهکارهای لازم و موثر برای تشخیص میزان درآمد و ثروت های اشخاص و خانوارها تعریف و تعیین گردد، تا بتوان به نحوی عادلانه اقشار ثروتمند جامعه را از دریافت یارانه معاف نمود.
پاسخ ها
حقگو
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
برادر عزیز یارانه حق است وباید همه از بیت المال بهره یکسان ببرند ، اگر دولت توان بالائی دارد و آمار پر درامدها را دارند باید مالیات دریافت کنند این یارانه همانند انرژی هسته ای حق همه ایرانیان است دولت محترم همانگونه که به حقوق مردم درباره انرژی هسته ای پایبند است باید به پرداخت یارانه پایبند باشد
حاملهای انرژی خود باعث تورم شده است ودرصدی از افزایش قیمت حاملهای انرژی را میتوان با دریافت این یارانه ها پرداخت کرد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
به نظر شما ثروتمند حقي از بيت المال ندارد؟يا اينكه گناه بزرگ او كار كردن و ثروتمند شدن است؟آيا به نظر شما يك نفر مثلا معتاد كه تمام عمررا به بطالت گذرانده و مسلما فقير شده حق بيشتري از آن ثروتمند كه از صبح تا شب كار ميكند دارد؟خوب در اينكه بعضي از افراد واقعا مشكلاتي دارند كه منجر به فقر شده شكي نيست و بايد ياري شوند و راه آن نهادهايي مثل كميته امداد است كه بيشتر حمايت شود
من خودم از طبقه پایین اقتصادی هستم اما وجدانا عدالت ایجاب می کند که بیت المال میان همه مساوی و بدون تبعیض تقسیم شود چون کسی که فکر خوب اقتصادی دارد یا زحمت زیاد کشیده و یا با قناعت و تحمل سختی نسبت به کسی که به این چیزها پایبند نبوده و بالطبع طبقه ی مالی یکسانی ندارند
آیا انصاف است که سهم بیت المال آن را به دیگری بدهند؟
آیا با این کار انگیزه تلاش و فعالیت را از این شخص نمی گیرد؟
آیا این پول که به صورت مساوی مال مردم است بدون اجازه و بدون رضایت عده ای به عده ی دیگری بدهند این خلاف عقل و خلاف قانون وخلاف شرع ذنیسست؟؟!!!
پاسخ ها
هیچکس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
من تو یه خانوادهی بدنیا آمدم که اکثر صبح ها با بحث پدر و مادرم بیدار می شدم سر خرجی کمی که پدر به مادرم میداد که البته پدرم کارگر بود و بیشتر نداشت بده همان موقعه تصمیم گرفتم که خودم که هیچ بتوانم با تلاش و ایسار و هر جور بدبختی که شده بتوانم زندگی درست کنم که نه تنها من بلکه اگه بشه فرزندانم نیز چنین مشکلی نداشته باشن یعنی سعی کردم از طبقه فقیر به طبقه متوست یا کمی بالاتر رشد کنمبه خاطر همین پس از کلی بدبختی تخصوصی یاد گرفتم و پس از آن حجرت کردم یه شهری دیگر خدا شاهد است خیلی پیش آمده بود که شبها پول شام نداشتم که چیزی بخورم دور از خانواده و هزار جور بدبختی هم سنهای من خیلیشان دنبال عشق و حال بودن که الان هم چیزی ندارن انها زنگ میزدن بیا بریم این ور و آن ور ولی من جان می کنم و کار روزی به خدا 17 یا 18 ساعت کار حالا خدا را شکر خوبم شاید شده باشم طبقه متوسط یا اندکی بالاتر پولداری که فکر کنین نیستم می خواهم بدانم دولت باید از من تقدیر کند که حد اقل سر بارش نشدم و متعاد نشدم نیفتادم تو خیابانها دنبال ناموس مردم یا باید از بیت و مالی که حق تمام تک تک ایرانیان هست مثلا منو محروم کند البته نیازی ندارم به ماهی چهل هزار تومان ولی یه احساس بدی به من دست میدهد مثل فرزندی که پدر تفافت قایل شود بین فرزندانش
آقای توکلی باید بفرمایند چه افرادی با حد اقل درآمدی (میزان خط فقر و برخورداری ) چقدر نیاز به یارانه ندارند. این ابتدائی اطلاعیست که دولت باید از ایرانیان داشته باشد که نه این دولت و نه دولتهای قبلی هم این مهم را مد نظر نداشتند
اینکه دولت نمی تواند مدیریت درستی انجام دهد به هیچ عنوان حذف یارانه قشر برخوردار را توجیه نمی کند.همه ایرانیها بطور یکسان درباره منابع درامدی کشور حق دارند و باید دید پس دولت قرار است چه خدماتی به این قشر ارائه دهد.
امروز حذف یارانه سه دهک
و مدتی دیگر حذف یارانه دهکهای پایئن تر
و سال آینده حذف کلیه دهکها از پر داخت یارانه و نتیجه پائین آمدن قدرت خرید مردم
پاسخ ها
حقگو
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
اگر یارانه قطع شود و افزایش قیمت نداشته باشیم میشود بازهم صورت را با سیلی سرخ نگاه داشت ولی افزایش قیمتهای لحضه ای را چه کنیم؟
با عدم تثبیت قیمت چه کنیم؟
طرح حذف یارانه اقشار پر دارامد بر خلاف قانون اساسی می باشد.چون همه ایرانیان از حقوق برابر برخوردارند.
امسال اگر 30 درصد حذف شوند سال بعد می شود 50 درصد. و سال بعد آن به جهت رعایت عدالت همه را محرم می کنید . راه حلی که خودتان می دانید و حرفی از آن نمی زنید قیمتها جهانی دستمزدها جهانی
از ابتدا مشخص بود که اجرای این برنامه به ضرر مردم می شود به چند دلیل:
1- گفته شده در این 2 سال دولت 30 هزار میلیارد دلار کسری داشته در حالی که افزایش هزینه برق و گاز محاسبه نشده و همچنین این مبلغ با فرض دلار 1000 تومانی 30 میلیارد است که به نظر نمی رسد در مقابل فروش نفت در این 2 سال مبلغ بالایی باشد.
2- تنها کسانی که درآمد و مالیات مشخصی دارند فقط کارمندان و کارگران هستند و بقیه اقشار اضهارنامه پر می کنند که کاملا ساختگی است و در بسیاری موارد تخفیف هم می گیرند.
3- بسیاری از املاک در روستاها و شهر های دور افتاده سند ندارند و به صورت کاغذی خرید و فروش می شوند.
4- حساب های افراد ثروتمند اصلا چک نمی شود برای بانکها ورود پول به سیستم مهم است و حاضر نیستند اطلاعات حسابها را در اختیار قرار دهند وگر نه اگر سیستم جامع وجود داشت اختلاس غیر ممکن می شد.
در پایان مطمئنا فقط عده ای کارمند و کارگر با سابقه از دریافت یارانه محروم می شوند تا عده ای زمین دار مالیات نده بدون ماشین یارانه بیشتری بگیرند.
اگر یارانه مناطق شهری قطع شود و فقط به مناطق روستایی پرداخت گردد بخش عظیمی از مشگلات همه مردم حل می شود. این نظر یک روستایی نیست بلکه نظر یک پایتخت نشین است
پاسخ ها
homakp
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
شما روی چه حسابی این حرف را می زنید؟
اتفاقاً روستاییان نیازی به یارانه ندارند. در روستا تهیه ی نان در خانه صورت می گیرد. لوله کشی آب در خیلی از روستاها وجود ندارد و یا اگر وجود دارد، فقط برای نیمی از مصرف روستاییان لازم است چرا که روستاییان برای بخشی از مصرفشان از آب چاه های خانگی استفاده می کنند.
همچنین سیستم فاضلاب در روستاها وجود ندارد و روستاییان از سیستم های گرمایشی و سرمایشی که نیازمند گاز و آب است استفاده نمی کنند.
حقگو
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
این نظر یا پیشنهاد شما بر پایه منطق نیست و عین بی عدالتی است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
بابا پايتختي !!!!!!!!
مجید
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
این کار به صلاح نیست .اگر شما به روستاها سری بکشید خواهید دید یارانه نه تنها نفعی برای کارایی بیشتر انان دارد بلکه انها را تنبل تر کرده وتن بکار نمیدهند.در اکثر روستاها اعتیاد بیداد میکند بواسطه پرداخت همین پول های مفت استو برعکس اگر یارانه بدست ادم های خلاق و کارافرین برسد انها قشر ضعیف را هم سرکار میبرند و از پول پول میسازند.لطفاً احساسی برخورد نکنید واقعیت را در جوامع روستایی ببینید.پول را صرف زیر ساخت وتوسعه روستاها نمایید نه انرا بدهید بدست روستاییان وانه را تنیل تر بار اورید.
تا اونجایی که من میدونم طبق قانون اظهار نامه های مالیاتی و میزان آن محرمانه هست و دارایی فقط موردی و با اجازه دادگاه مجاز است
یا بایستی کل پروژه هم اکنون متوقف شود و یا با حذف یارانه سوخت و حامل های انرژی و توزیع مساوی یارانه ادامه پیدا کند
براي ان شخص كه روزانه به دليل تورم هاي كاذب ميليون ها تؤمان به سرمايه و يا قيمت أملاك اش أضافه ميشود ! ماهي ٤٠ هزار يا ٧٠ هزار تؤمان هيچ نقشي نداره
خواهشا" قیمتها را به سال 90 برگردانید مایارانه نخواستیم .تازه بهای آب و برق و بنزین وسوخت را هم با همین قیمت فعلی پرداخت می کنیم .فقط قیمت دیگر کالاها را به سال 90 برگردانید.
بعنوان مثال می خواهم یک زوج کارمند را مثال بزنم که هردو حقوق در یافت می کنند و علاوه بر خانه ای که نشستند یک باب آپارتمان هم دارند که اجاره داده اند هم چنین این زوج را تصور بفرمایید که هردو بازنشسته شده اند و علاوه براین درآمد هردو در دو شرکت مشغول بکار می باشند و علاوه بر درآمد های قبلی حقوق جدیدی هم در یافت میکنند و همین دو زوج را به این صورت تصور بفرمایید که دارای 2فرزند هم می باشند که مجرد بوده و هر دو ضمن زندگی نزد خانواده مشغول بکار می باشند و با این تفاسیر زمانی که دولت قصد حذف یارانه های افراد پر ذرامد را داشته باشد و اگر به هر صورتی از وضعیت این زوج با شرایطی که قید شد با خبر گردد و اقذام به قطع یارانه آنان بنماید بیبینید که چه قشغرقی همین شمای تابناکی براه خواهید انداخت که ظلم به بازنشستگان و .....با این وضعیت چگونه دولت خواهد توانست دست به این جراحی بزند
در جواب عزیزانی که میگویند بیت المال باید یکسان بین همه تقسیم بشه و دولت نمیتونه تعدادی را حذف کنه این سووال پیش می آید که دولت به چه حقی و با چه مجوزی بنزین برق آب گاز را که اموال دولتی و بیت المال است را اینطوری ارزون به مردم میفروشه؟ با فروش حامل های انرزی به قیمت بسیار پایین ثروتمندان پول بسیار کمتری با توجه به مصرفشان به دولت پرداخت میکنند نتیجه اش میشه سرانه کم بهداشت سرانه کم فضای اموزشی و .....
بجای این حرفها،اول واردات خدوروهای لوکس گرانقیمت را ممنوع کنید.حد خط فقر را با دقت تعریف کنید،خود بخ خود اقشار کم درآمد یافاقد شکل و کسب و کار شناخته میشوند. در آمریکا و کانادا مردم خودشان برگه مالیاتی را تنظیم و مالیاتشان را بدون وجود اداره دارایی پرداخت میکنند و هیچکدام هم قسم حضرت عباس نمی خورند. حقوق بگیرها که میزان درآمدشان معلوم است.
جناب آقای دکتر توکلی ضمن عرض سلام پیشنهاد می کنم به جای اینکه یارانه قشر مرفه را حذف نمایید بهتر است از قشر مرفه مالیات بیشتری را دریافت کنید نه اینکه آنها را از سهمیه بیت المال معاف کنید شناسایی آنها بسیار آسان است
پول نفت بیت المال است و تقسیم بالسویه آن بین مردم در صورت اجبار بر هدفمندی،وظیفه حاکمیت .چرا باید کسی که تلاش شبانه روزی کرده و ثروتمند شده، از پول نفتی که متعلق به اوست محروم گردد؟؟ثروتمندان این جامعه همه دزد نیستند.ثروتمندان نخبگان جامعه اند.حذف یارانه آنان نه تنها بی عدالتی بلکه عین ظلم است .تنها کاری که دولت میتواند بکند این است که کلا یارانه ها را حذف و هزینه های مصرف را افزایش دهد تا کسانی که بیشتر مصرف میکنند هزینه بیشتری بپردازند.میتواند بنزین را بکند لیتری 40000ریال.میتواند آب را 10 برابر کند.برق را 10 برابر کند.میتواند عوارض واردات ماشین را 10 برابر کند،میتواند سموم کشاورزی را با کمک کارشناسان رایگان به کشاورزان بدهد.میتواند برای هر کشاورز یک تحصیلکرده کشاورزی استخدام کند و حقوق او را خودش بدهد.میتواند با این پوا صدها صنعت مادر به این مملکت وارد کند و هزاران کار دیگر...ولی قطع یارانه یک عده ،خیر...این عین ظلم است.اگر قرار بر این باشد که یارانه عده ای حذف شود باید مال همه حذف شود.تا شهروندان درجه 1 و دو نداشته باشیم.
من معتقدم که یارانه فقط به خانمهای غیرشاغل ومعلولان داده شود ویارانه بقیه قطع شود
در بند الف ماده 7 که جناب دکتر به اون استناد میکنند اومده که پرداخت باید به تمام خانواده ها باشه، ایشون چطور از این بند، برداشت میکنند که 3 دهک یا بیشتر باید حذف بشه؟!
بهشون بدید اما مالیات رو هم درست ازشون بگیرید نه اینکه کارمند و کارگر حقوق نگرفته مالیات بدن و اونا مثلا خود اظهاری مالیات بدن؟!
اقشار پردرآمد هیچ احتیاجی به این چهل هزار تومان ندارند ودر واقع اینپول برایشان پول خرد هم نیست شما حساب کن با یک تلفن چندین میلیون پول جابه جا کنی دیگه حواست به این پول نیست دیگه،،
یارانه یا استارت موج گرانی بهتر بود اصلا پرداخت نمیشد وقیمتها مثل قدیم بود وسطح زندگی مثل سالهای گذشته برای اکثریت مردم راحتر می شد
سلام
من نمي دانم جرم يك دهك بالايي چيست؟ آيا كسي كه مثلاً زحمت كشيده و پزشك يا مهندس شده در مقايسه با آن شاگرد تنبلي كه اتلاف عمر كرده مجرم است كه با قطع يارانه اش أو را تنبيه مي كنيم. به گفته دوستان يارانه به گونه برابر متعلق به همه ايرانيان است، هر كس به صلاحديد خود آن را مصرف خواهد كرد، خانواده ما به طور كلي ثبت نام نكرده و يارانه اي نيز دريافت نمي كنيم ولي اين موضوع مالكيت كسي را تغيير نمي دهد
اگرقرارباشدیارانه تعدادی حذف شودبراساس عدالت بایدقیمتهای قبل ازهدفمندی برای این افراد اعمال شود
تقسیم پول یکسان بین مردم کاری عبث و باعث ایجاد تورم است و اصلا با اهداف هدفمندی همخوانی ندارد. قرار بود برای آزاد سازی حاملهای انرژی و جلوگیری از قاچاق آن برای اینکه به طبقات ضعیف فشار وارد نشود پولی به صورت نقدی پرداخت شود. البته من اصولا با این روش از اول مخالف بودم اما توزیع برابر اصلا برخلاف علم و عدالت و هرچیز دیگه ایه که می پندارید. تورم ایجاد شده تمام این پول را از جیب شما درآورده و اونوقت دلتون رو به نفری 40000 تومان خوش کرده اید؟
من در یک شرکت خصوصی و به صورت قراردادهای یک ساله با فشار زیاد کاری و استرس کار میکنن ت قراردادی کار میکنم و به طبع دستمزد بالا. ولی نمیدانم که آیا سال آینده سر این کار با در آمد بالا باشم یا نه. الان درآمدم خوب هست. یک سال دیگه چی؟ برای انتخاب دهک ها این موضوع رو دیده اند. والله بعید میدونم.
لابد اين سروتمندان كه بايد از ليست يارانه بگير ها حذف شوند همين كارمندان بد بخت فلك زده هستند كه هميشه دولت هيچ ديواري كوتاه تر از ديوار انها پيدا نميكند!!!!!!!
به نظر من کاملا شدنی است اما بجای پرداخت یارانه مستقیم به مردم باید به کارمندان و حقوق بگیران با درامد پایئن این مبلغ به کارفرما پرداخت بشه تا به کارمند یا کارگر خودش بده سایر اقشار یا بیکار هستند یا کسب آزاد دارند برای بیکاران باید بیمه بیکاری ایجاد بشه و پرداخت بشه در قالب بیمه بیکاری و برای کسبه هم میشه کسبه برخوردار از غیر برخوردار را با ایجاد یک سیستم جامع تشخیص داد که هم مالیات درست بدهند و هم قابل تشخیص باشند مابقی افراد مثل کشاورزان و... در قالب یارانه تولید به آنها یارانه پرداخت بشه تا کسب و کارشان رونق بگیره و خودشان برای خودشان درامد زا باشند .لطفا به گوش مسئولین برسانید تابناک
اولا" به نظرمن یارانه اقشار پردرآمد نباید قطع شود .چون ایشان اکثر سرمایه وفعالیتهای اقتصادی کشور را در دست دارندوبه راحتی میتوانند چندین برابر یارانه قطع شده را از محل فعالیتهای اقتصادی خود (واز جیب همان اقشار کم درآمد که سنگ آنها را به سینه میزنیم!!!!)به دست آورند.
ثانیا"مبلغ ناچیز یارانه در مقایسه با مبالغ کلان سوئ مدیریت ؟؟!!!در کشور اصلا قابل مقایسه نیست.
ثالثا" این پول یارانه پول زوری نیست که دولت این همه آه وافغان به راه انداخته است.همه می دانند که با دادن یارانه دولت اجازه آزاد سازی قیمتها را به صورت لجام گسیخته گرفت وسئوال اینجاست که حالا که می خواهید یارانه ها را قطع کنید قیمت ها را هم به سابق بر این بر می گردانید یا نه؟؟مسئله این است که هیچ کس یه آن فکر نمی کند وبیخودی مردم را به دودسته گی سوق دادن کاری اخلاقی نیست.
اگر دولت بطور دقيق ماليات افراد پردرآمد را بگيرد و صرف توسعه و بهبود معيشت جامعه كند آنوقت اين افراد پولدار كه اكنون تهديدي براي قانون هدفمندي تلقي ميشوند به فرصتي بي نظير براي تحقق همان عدالتي كه دولت و مجلس به دنبال آن است تبديل ميشوند و ديگر نه تنها از نظر دولت و مجلس سربار نبوده بلكه بسيار مفيد نيز هستند. فكر ميكنيد يك خانواده مثلاً آهن فروش و يا پزشك كه ماهيانه حدود 200 هزار تومان يارانه ميگيرد اگر ماليات واقعي آن مشخص و دريافت شود ماهيانه چندين برابر رقم يارانه آن نيست؟ وقتی ته كيسه درآمدي پاره است نباید به دنبال دوختن سوراخهاي ريز آن بود.
افرادي كه كار آزاد دارند و حق بيمه اي هم رد نميكنند يا حداقل حقوق رد ميكنند را چگونه شناسايي ميكنيد .سيتيزن اروپا دارد يارانه ميگيرد اينها را چطور شناسايي ميكنيد.
جناب آقای دکتر مشکل پرداخت یا عدم پرداخت مقدار کم یارانه نیست مشکل ما نبود عدالت محوری در جامعه است. مشکل ما به طور زیربنایی در توسعه عدالت است.اگر همین قانون گذاران عزیز و مجریان قوانین به وظایف خود آشنا باشند و بتواند حداقل، مالیات را روی اصول گرفته و توزیع کنند اکثر مشکلات بخودی خود حل می گردد. مگر کشورهایی که نفت ندارند چه می کنند.کشورهای دیگر اضافه درآمد ملی خود را صرف رفاه بیشتر ملت خود می کنند ولی ما ما چه!!! به جز آنکه با پولشویی و دیگر مسایل بعضی جیب های خود روز به روز پرتر و بسیاری از مردم روزبه روز به زیر خط فقر سقوط می کنند.آیا این همان عدالتی است که شعارمان بود.آیا این همان جامعه ایی است که می خواهیم اسلام ناب محمدی را در آن پیاده کنیم. آقای دکتر آیا این جامعه ایی است علی وارانه.چرا می خواهید یارانه عده ایی را قطع کنید، بیایید شناسایی کنید از آنها مالیات را روی حساب بگیرید.موفق باشید
با سلام خدمت همه عزيزان، نميدانم چرا وقتي اين مطالب را خواندم بي‌اختيار ياد داستان عقيل و حضرت امير المومنين افتادم؟!، به هر ترتيب به نظر مي‌رسد "عدالت فله اي" راه به جايي نميبرد يا حق فردي غني يا حق فرد ضعيف پايمال مي شود. اين روش ها نامناسب است.
واقعيت اين است كه عدالت در عمل سخت ترين است و در اين راستا نبايد مواردي نظير تلاش افراد براي دستيابي به جايگاه اجتماعي و اقتصادي و نگاه غير يكسان به افراد با درآمدهاي حلال و حرام فراموش گردد. البته بسياري از اين موارد به عملكرد نا مناسب در قواي ديگر دولت (حكومت) بر مي گردد كه بدون نگاه مناسب به آن و با الگوهاي (كپي شده) غربي و شرقي و غيرداخلي حل نخواهد شد.
اميد است با دست به دست هم دادن مردم، دولت و كليه قوا عدالت فراهم گردد.
اعياد مبارك و شاد باشيد.
در کدام کشورها یارانه نقدی پرداخت می شود. یارانه نقدی + دریافتی از کمیته امداد برای یک عده منبع درآمد شده و دیگر به فکر کار وتولید وتلاش نیستند. یارانه باید در قالب بیمه و تولید باشد . ما باید به شهروندان ماهی گیری را یاد بدهیم نه خود ماهی.
مردم ما اینو باید بفهمند که یه مشت کاسب و بازاری و میلیونر و حتی حقوق بگیر میلیونی نباید این یارانه رو بگیرند .
این یارانه برای تعدیل سطوح مختلف جامعه درست شده نه برای تساوی بین همه .
تازه باید از ثروت و سرمایه ثابت این مولتی بیلیونر ها مالیات تصاعدی گرفته بشه تا اینقدر تفاوت طبقاتی نداشته باشیم .
این را نیز بایست توجه کرد که افراد متمول مالیات بیشتری نیز میپردازند....
پس این همه کارشناسای اقتصادی گفتن که تبعات اجراشدنش بیشترازمنافع اون هست چرا گوش شنوا نبود(البته اگرصحیح اجرا می شدخوب بود)
قطع شدن یارانه دهکها یعنی اینکه هرکسی کاروفعالیت نکند او مستحق دریافت یارانه است وتن پروری در کشور گسترش پیدا میکند مثل اول انقلاب که میگفتند اولویت تقسیم امکانات با خانواد ه های با جمعیت بالاست وبعد مجبور شدند طرح کنترل جمعیت را اجرا کنند
با سلام
ضمن تاييد نظر دوستان كه بحث بيت المال و تقسيم مساوي و دلايل مطرح شدن هدفمندي يارانه ها را دران زمان داشته اند ؛ به استحضار ميرساند كه اين يارانه ها از محل درامدهاي نفتي و بيت المال بوده و براي تمام اعضاي مملكت اعم از غني و فقير ميباشد اين درامدها يا همانند كشورهاي توسعه يافته ميبايست صرف رفاه عمومي جامعه ( تامين اجتماعي ؛ پزشك خانواده ؛ اموزش و شهرسازي و . . . گردد يا اگر در اين مدت كسي اين هزينه ها را انجام نداده به طور مساوي بين جمعيت كشور تقسيم گردد تا بلكه از رقم هاي هنگفت انرژي و بيمه ها و . .. بتوان بخشي را جبران نمود. خانواده كارگري كه به جهت درامد مشخص و واضح خود كه قبل از دريافت حقوقش ماليات و بيمه كلاني را به مملكت پرداخت مينمايد بايد خوشه 3 باشد و افراد ثروتمند با كار ازاد و درامدهاي فوق ميليوني به دلايل ناتواني سرشماري درامدي ما در خوشه يك قراربگيرند.
ديگر نان خالي هم نتوانيم خورد
خدايا به دادمان برس
يكي از علل وجودي يارانه، تأكيد بر سهم يكسان برخورداري همه از ثروت هاي ملي است. اين امر در صورت تحقق همراه با شناسايي دقيق دهكهاي جامعه مي تواند عدالت نسبي را در ميان مردم برقرار سازد.
با سلام
مطالبی خواستم یاد آوری کنم که دوستان بیشتر در نظرات آورده اند.
مثلا :آیه ای که آورده شده بحث کاملا شخصی را مطرح می کند نه جبر حکومتی را:
«و فی اموالهم حق معلوم للسائل والمحروم؛ در دارایی آنان سهم مشخصی برای درخواست‌کنندگان و محرومان قرار داده شده است»،

2-امام علی به مقدار مساوی بیت المال را تقسیم میکردند.
3-بحث خمس و زکات هم باز هم بحث شخصی است.

مشکل اصلی نبود مدیریت قوی در کشور است که پیش بینی های مقام معظم رهبری را در نظر نگرفتند که سال های مختلف را نام گذاری فرمودند و توصیه ایشان را به گوش جان نگرفتند.

نکته : این تحلیل ها تولید می شد چون مشکل تامین یارانه برای تمام مردم داریم فردا مشکل بیشتر باز تولید تحلیل های دیگر .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل