بازدید 16311

دو دستگی نمایندگان آمریکایی بر سر نحوه تعامل با دولت روحانی

از زمان اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران و انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید، بحث های فراوانی در نقاط مختلف جهان درباره ابعاد تغییر در سیاست خارجی ایران در دوره جدید آغاز شده است. در این میان، از سیر وقایع چنین بر می آید که نمایندگان کنگره آمریکا، بر سر نحوه تعامل با دولت جدید دچار دو دستگی آشکاری شده اند.
کد خبر: ۳۳۱۳۸۱
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۵ 12 July 2013
دو دستگی نمایندگان آمریکایی بر سر نحوه تعامل با دولت روحانیاز زمان اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران و انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید، بحث های فراوانی در نقاط مختلف جهان درباره ابعاد تغییر در سیاست خارجی ایران در دوره جدید آغاز شده است. در این میان، از سیر وقایع چنین بر می آید که نمایندگان کنگره آمریکا، بر سر نحوه تعامل با دولت جدید دچار دو دستگی آشکاری شده اند.

به گزارش «تابناک»، بحثی که این روزها به شدت در میان نمایندگان کنگره آمریکا جریان دارد، پرسش از این موضوع است که آیا انتخاب حسن روحانی، فرصتی برای آمریکاست تا تلاش های دیپلماتیک خود را برای حل موضوع هسته ای ایران افزایش دهد و یا زمینه ای است تا فشارها بر حکومت ایران افزایش پیدا کند؟

سایت «رادیو اروپای آزاد» در گزارشی که در این زمینه تهیه کرده، اشاره می کند که در حال حاضر، هر دو دیدگاه در میان نمایندگان آمریکایی طرفدارانی دارد. 

هفته گذشته، تقریباً همه اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از کاخ سفید درخواست کردند تا به منظور متوقف کردن برنامه هسته ای ایران، فشارها را بر این کشور افزایش دهند. این افراد در نامه ای به باراک اوباما، اظهار داشتند که نتیجه انتخابات ایران، تأثیری بر برنامه ایران برای «دستیابی به سلاح هسته ای» نخواهد داشت. 

در این نامه آمده بود: «روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران که وقتی برنامه هسته ای این کشور به طور مخفی در جریان بود، به عنوان مذاکره کننده هسته ای ایفای نقش می کردند، در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از انتخابات، بر حمایتش از تمایلات هسته ای ایران تأکید کرد.... به نظر می رسد هیچ چیز معتدلی درباره سیاست های هسته ای وی وجود ندارد». 

علاوه بر این، «ایلینا راس لتینن»، سناتور جمهوری خواه ایالت فلوریدا که ریاست کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا را در مجلس نمایندگان آمریکا بر عهده دارد، روز 18 ژوئن هشدار داد که حکومت ایران قصد دارد از انتخاب روحانی به منظور کاهش تحریم ها و در عین حال، ادامه حرکت به سمت اهداف هسته ای خود استفاده کند. 

اما این دیدگاه، در میان همه اعضای کنگره مشترک نیست. شماری از اعضای کنگره، انتخاب روحانی را که با برنامه اعتدال به پیروزی رسید، به عنوان فرصتی بالقوه برای بازساری روابط ایران و آمریکا و تضمین حصول یک راه حل هسته ای مبتنی بر مذاکره می بینند. 

امسال، پنجمین سالی است که دولت اوباما، سیاست به اصطلاح دو جهتی خود را که بر پیگیری همزمان دیپلماسی و تحریم ها مبتنی است، پیگیری می کند. اما با وجود اعمال تحریم های اقتصادی شدید بر این کشور، آمریکا در متقاعد کردن تهران برای تغییر در سیاست های هسته ای خود موفق نبوده است. 

بر همین اساس، در نامه دیگری که اخیراً برای اوباما ارسال شد، دو تن از نمایندگان کنگره آمریکا (چارلز دنت جمهوری خواه از ایالت پنسیلوانیا و دیوید پرایس دموکرات از کارولینای شمالی) اظهار داشتند اینکه آمریکا شانس خود را برای تعامل با ریاست جمهوری جدید ایران امتحان نکند، اقدامی اشتباه است. 

این دو نماینده از اوباما خواستند از همه ابزارهای دیپلماتیک موجوود برای قوت دادن مجدد به مذاکرات هسته ای استفاده کرده و در عین حال، نسبت به انجام هرگونه اقدامی که در راستای غیرمشروع جلوه دادن روحانی باشد، خودداری کند. 

علاوه بر این دو، «کیت الیسون»، نماینده دموکرات مینه سوتا اظهار داشت انتخاب روحانی، می تواند فرصتی را برای ازسرگیری روابط با تهران در اختیار ایالات متحده قرار دهد. 

وی گفته: «هیچ تضمینی وجود ندارد. تضمین و فرصت دو موضوع متفاوتند. اما من فکر می کنم اگر حتی شانس کوچکی وجود داشته باشند که ایالات متحده و ایران بتوانند وارد وضعیت ایجاد روابطی جدید شوند، نباید چنین شانسی را از دست داد. هر دو طرف، کشورهایی بزرگ و قدرتمند هستند و ادبیات خصمانه ای میان آن ها وجود داشته است. چرا با انتخاب روحانی تلاش نکنیم که روابط را احیا نموده و یا دستکم گفت و گویی را با ایران آغاز کنیم؟».

دنت و پرایس هم اکنون در حال جمع آوری امضا برای نامه خود هستند و گفته می شود تاکنون حدود 40 نماینده آن را امضا کرده اند. 

به هر حال، مجموعه این تحولات حاکی از آن است که بر خلاف اغلب موارد پیشین، آن اجماع معمول برای تشدید فشارها علیه ایران در میان نمایندگان آمریکایی وجود نداشته و هر گروه، از رویکردهای متفاوتی در مقابل ایران طرفداری می کنند. با این حال، نباید از تلاش ها و فشارهای لابی رژیم اسرائیل و دیگر گروه های فشار که به طور معمول، دیدگاه های مثبت آمریکایی ها را به موضع گیری های خصمانه تبدیل می کنند، غافل شد.  

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۱۷
آمریکا به فکر ضربه بیشتر به نظام است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
شکی در این موضوع نیست اما ما که نباید فرصت بیشتر و راحتی در اختیارش بذاریم
بسم الله
ایجاد این فضای مبهم هم در راستای همون سیاست قدیمی چماق و هویج
در دولت گذشته که یکدست موافق رابطه بودند خودشون رو نشون دادن!
ای بابا...
این افراد خواهان صلح نیستن بلکه میخوان خودشون رییس جمهور ایران رو تایین کنن!!!!!
دیگه دارن بهونه الکی میارن برای ادامه تحریم ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
داداش من تعیین ن تایین
آنانكه خواب دوستي آمريكا را ميبينندخداازخواب غفلت بيدارشان كند
در مورد برنامەی هستەای ایران این اسراییل است کە تعین تکلیف میکند آمریکا برای جلوگیری از حملەی اسراییل و وارد شدن خودش در جنگ علیە ایران (کە اکنون بصورت قانون درآمدە است) مجبور بە ادامە و تشدید تحریمها علیە ایران است از سویی دیگر آنها متوجە تاثیر گذاری تحریمها شدەاند و هیچ نیازی هم بە حملەی نظامی ندارند . خودتان خواهید دید تحریمها با شدت بیشتری اعمال خواهد شد.
کاش مردم هم کمی اهمیت داشتند
خدا کنه واقعا دودستگی باشه و به خودشون مشغول باشن.
ولی به نظر میاد که دودستگیشون یه بازیه فقط
اي كاش در سايه نرمش، اعتدال و منطق، بازار دشمني رو به نفع دوستي و آرامش از رونق بياندازيم! اي كاش در سايه تدبير و دوستي با جهان بازار فروش سلاح و جنگ رو ورشكسته كنيم! اي كاش در دل انسان هاي صلح جوي جهان جايي باز كنيم و جهان رو ما يك گام به وحدت نزديك كنيم! به اميد خدايي كه مهربان و آرام است، حتي نسبت به گناه كاران!
تحريمها شديدتر ميشه يقين دارم
همه یه جوری با این کشور کنار اوومدن ما هم باید با امریکا کنار بیاییم ما که از روسیه یا چین یا ژاپن یا کره جنوبی یا .........بیشتر نیستیم
خیال خام که آمریکا حاضره از این تحریم ها عقب بشینه تازه فهمیده چیکار کنه .. .
کثیف تر از این سیاستمدران آمریکایی کسی هست ؟ ؟؟؟ بله انگلیسی ها
با دیدگاه تابناک موافقم، به نظرم ایران نیز باید از این فرصت استفاده کند و به کمک لابی های ایرانی در امریکا در جهت کاهش تنش با امریکا باشد. یادمان باشد آن چیزی را که اولویت کشور ما را تعیین می کند منافع کشور و اسایش مردم است، مگر مشکلاتی که امریکا بر سر ما آورده بیشتر از انداختن بمب اتم در ژاپن، یا قتل عام مردم ویتنام است!
هيچ اعتدالي با امريكا پذيرفته نيست بايد به حقوق هسته اي خود برسيم (امريكا هيچ غلطي نميتواند بكند)
آمریکا هم روزی خواهد رفت، زمانش دیر نخواهد بود!only wait!
به نظر من راهکار امریکا در خاورمیانه کمی پس و پیش شده و احتمال میدهم برخلاف سیاه بازی انها دارند ما را خام میکنند تا اسرائیل نیابتی به ما حمله کند برای این کار تصورات لازم را دارند در همه جهات مهندسی میکنند باز به شما توصیه میکنم امریکا از خط قرمز گذشته و در ویرانی کنترل شده ایران شکی ندارد ارام خفه میکند و شما وظیفه داریدتلاش 250 ساله انگلوساکسونها را در ایران و خاورمیانه کف روی اب کنید تصور میکنید امریکا همسایه شمالی ما بود مثل مکزیک مانند برده با ما رفتار نمی کرد تکزاس را جدا نمبکرد مثل امریکای جنوبی مارا فلک زده نمیکرد اگر تمایلی به ما داشته از سر ناچاری بوده میدانم روسیه بیشرف است دارد با برگ ایران امریکا را بازی میدهدتا هم اورا فرسوده کند و هم ما را نابود این اقتضای سیاست است ولی میتوانید با قرار های محرمانه و تضمین های عینی کاری کنید که کاملا عینی امریکا ببیند اگر ایران را نابود کند روسیه در خلیج فارس است و شیعه و مسلمانان انتقام 100 سال کشتار را در افقانستان و عراق و سوریه و مصر و غیره را از امریکا میگیرند تا میتوانید تصورش را ایجاد کنید همانطور که انها برای ما به نا حق ایجاد کرده اند والله با توجه به وجود اسیای جنوب شرقی و چین و هند و تا حدی اروپا این موضوع اخر کار انگلوساکسونها و پایان 400 ساله استیلای انها برجهان خواهد بود
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار