بازدید 13565

بهمن سرکاراتی درگذشت

کد خبر: ۳۲۷۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۷ 19 June 2013
ایسنا نوشت:

بهمن سرکاراتی، عضو پیوسته‌ی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، صبح امروز (چهارشنبه، 29 خرداد) درگذشت.بهمن سرکاراتی درگذشت

 بهمن سرکاراتی دکتری زبان‌شناسی و فرهنگ و زبان‌های باستانی داشت و در سن 67 سالگی از دنیا رفت.

دکتر بهمن سرکاراتی متولد سال 1316 و دارای مدرک دکتری در رشته‌ی زبان‌شناسی و فرهنگ و زبان‌های باستانی بود. او در سال 1370 به عضویت پیوسته‌ی فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد و از آن زمان، علاوه بر عضویت پیوسته، در مقطعی مدیریت گروه زبان‌های ایرانی و همچنین معاونت علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی را نیز عهده‌دار بود. از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به عضویت در هیأت امنای بنیاد ایران‌شناسی، عضویت در شورای علمی این بنیاد، معاونت پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، مدیریت گروه زبان‌شناسی دانشگاه تبریز و تدریس در این دانشگاه، عضویت در کارگروه پژوهشی دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز، ریاست انتشارات و روابط دانشگاهی دانشگاه تبریز، عضویت در کارگروه مرکزی کنگره‌ی سالانه‌ی تحقیقات ایرانی، ریاست مرکز آموزش زبان دانشگاه تبریز، و مشاورت عالی کتابخانه‌ی ملی ایران اشاره کرد.

سرکاراتی تألیفات و ترجمه‌های متعددی در حوزه‌های زبان‌شناسی و زبان‌های باستانی دارد که از میان آن‌ها می‎توان به «اوستا و هنر نو؛ کارنامه‌ی شاهان در روایات سنّتی ایران» (ترجمه‌)، «دین ایرانی بر پایه‌ی متن‌های معتبر یونانی» (ترجمه‌)؛ «اسطوره‌ی بازگشت جاودانی» (ترجمه‌)؛ «سایه‌های شکارشده» (شامل 20 مقاله‌)؛ «مقدمه‌ای بر فلسفه‌ای از تاریخ» (ترجمه)، «بررسی جامع زبان فارسی باستان و آثار بازمانده‌ی آن»، «بررسی سه فرگرد وندیداد»؛ «اصطلاحات خویشاوندی در زبان‌های ایرانی» اشاره کرد.

سرکاراتی همچنین صاحب بیش از 35 مقاله در موضوعات مختلف ادبی و زبانی و تاریخی بود.

غلامعلی حدّاد عادل - رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی - در پیامی درگذشت این استاد فقید را تسلیت گفته است:

«بسمه‌تعالی

فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تأسف بسیار درگذشت شادروان دکتر بهمن سرکاراتی، عضو پیوسته‌ی خود و استاد زبان‌های باستانی دانشگاه تبریز، را به اطلاع می‌رساند. بی‌گمان با فقدان وی که عشق به ایران و فرهنگ ایرانی در دلش می‌جوشید و موج می‌زد، ایران یکی از چهره‌های خدمتگزار و دانشمند خود را از دست داد.

درگذشت این استاد گران‌قدر را به عموم اهل علم و فرهنگ و به استادان زبان و ادبیات فارسی و زبان‌های باستانی ایران و به دانشجویان و پژوهشگران این رشته و به خانواده‌ی محترم ایشان، بویژه همسر ارجمندشان، سرکار خانم دکتر مهری باقری، عضو وابسته‌ی فرهنگستان و رییس بنیاد پژوهشی آموزشی شهریار تبریز، تسلیت می‌گوییم و برای آن بزرگوار طلب آمرزش و آرامش روان می‌کنیم.»
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل