بازدید 164448
روایت فضای سیاسی کشور بیست‌و‌‌هفتم روز سال سی و پنجم انقلاب

از دعای رهبر انقلاب برای سید محمد خاتمی تا تقدیر از دولت خانه‌نشین

هرچند تا امروز سایه چاوز همچنان بر تحولات سیاسی ایران دامنه‌دار بوده، امید آن هست که آن مرحوم که خود به دیار باقی شتافته است، سایه‌اش را هم از سر فضای سیاسی این کشور کم کند، شاید آرامشی که این مردم می‌خواهند به تدریج حاصل شود.
کد خبر: ۳۰۷۷۱۵
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۷:۰۰ 10 March 2013
چند روز است که فضای سیاسی کشور تحت تأثیر دو نام است: هوگو چاوز و محمود احمدی‌نژاد؛ اولی که چند روز است به دیار باقی شتافته ‌و دیگری هم چند روزی است ‌در واکنش به دیار باقی شتافتن چاوز، تحرکاتی را فعلا در سه مرحله انجام داده است.

در مرحله نخست این تحرکات، رئیس‌جمهور ابتدا به محض شنیدن خبر مرگ چاوز پیامی منتشر کرد و در بندهای پایانی آن پیام اعلام یقین کرد که وی در رکاب حضرت عیسی و مهدی موعود برای کمک به برپایی عدالت باز‌خواهد گشت؛ ادعایی که با واکنش برخی روحانیون روبه‌رو شد. در مرحله دوم هیأت دولت به مناسبت درگذشت چاوز یک روز را عزای عمومی اعلام کرد؛ کاری که برخی معتقدند دولت برای علمای بزرگ ایران هم انجام نداده و در مرحله سوم دیدار رئیس جمهور با مادر چاوز هم حکایتی برای خود داشت؛ حکایتی که سرانجام محمد‌ رضا زائری از روحانیون کشور را به واکنش واداشت.

وی در یادداشتی خطاب به دغدغه‌داران دین و شریعت، آنان را به یک مطلب هشدار داد. وی ماجرای دیدار و مصافحه احمدی‌نژاد با مادر چاوز را با دست دادن سید محمد خاتمی با یک خبرنگاران زن ایتالیایی مقایسه کرد و این گونه نتیجه گرفت که اگر آن زمان دینمداران به خاطر غربت رهبری آن همه به خاتمی واکنش نشان دادند، امروز هم رفتار رئیس مشابه رئیس جمهور را از نظر دور نگه ندارند.

وی در این باره نوشت: دوستان اصولگرا و حافظ شریعت که یک فیلم غیرواضح از سفر یکی از رقبای سیاسی به ایتالیا را بار‌ها عقب و جلو می‌کردند تا ثابت کنند، سرانگشتان او به دست زنی برخورد کرده یا عکس لیوان آب او را در یک مهمانی دست به دست می‌گرداندند تا نشان دهند بر سفره حرام ایستاده امروز در برابر هتک حرمات و ارتکاب محارمی که برخی در همین کشور به خاطر ذره‌ای مشابه آن از گزینش‌ها رد شده‌اند و سرنوشت آن‌ها تغییر کرده کجایند؟

کسانی که با کمترین بهانه، حکم ارتداد و قتل صادر می‌کردند و منتظر بودند تا در سخنرانی‌ها و نوحه خوانی‌هایشان احساسات مردم را برای برهم زدن زندگی و کار این و آن تحریک کنند، آیا امروز برای به بازی گرفتن مفهوم رجعت و ارزش شهادت و قداست قرآن و حساسیت حدود شرعی و توهین‌های مکرر به جایگاه ولایت فقیه و حیف و میل بیت المال و تهدید بنیان‌های دینی نظام اسلامی اهمیتی قائل نیستند؟ آنان که برای تنهایی و غربت رهبری نعره حیدری داشتند چرا امروز برای تنهایی و غربت رهبری ناله‌ای هم برنمی آورند؟ راستی کفن پوش‌ها کجا هستند؟

هرچند تا امروز سایه چاوز همچنان بر تحولات سیاسی ایران دامنه دار بوده است،‌ امید آن هست که آن مرحوم که خود به دیار باقی شتافته است، سایه‌اش را هم از سر فضای سیاسی این کشور کم کند، شاید آرامشی که این مردم می‌خواهند به تدریج حاصل شود.

اما امروز، اگر نه روز بزرگ که روز مهمی برای بخشی از مردم ایران است. امروز شورای رقابت قیمت نهایی خودرو را در کشور تعیین خواهد کرد تا شاید بتواند بر ماه‌ها تشویش مردم پایان دهد. البته شاید اطلاعیه خودرو‌ساز‌ها مبنی بر عدم کاهش بهای خودرو و تقاضای آنان از مردم برای خرید خودرو، باعث شود که از شورای رقابت خبر خوشی برای مردم درنیاید. به هر حال اکنون خودرو‌ساز‌ها به نقدینگی نیاز دارند و مردم هم به خودرو. دولت نیز که خود مصوبه بالا رفتن قیمت‌ها را داده، خود ‌خواهان پایین آمدن آن شده؛ پیدا کنید پرتقال فروش را.

تا پیش از نشست امروز شورای ملی رقابت برخی ‌مسئولان از کاهش هفت تا ده درصدی و برخی از کاهش بیست درصدی خبر داده‌اند. به نظر می‌رسد که نهایتا شورای رقابت بتواند از گران‌تر شدن خودرو تا انتخابات ریاست جموری جلوگیری کند! قیمت خودرو با انحصار و ناکارآمدی کنونی پایین آمدنی نیست. هفت یا بیست درصد کاهش قیمت یعنی از دست دادن برخی از لوازم خودرو و تبدیل آن به آپشن!

اما در فضای انتخاباتی کشور، سخنان عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان قابل توجه است. وی اگر نه چه ‌صریح، اما به صورت ضمنی گفت که توانایی کاندیداهای ریاست جمهوری برای اداره کشور توسط شورای نگهبان بررسی می‌شود. در واقع اگر چنین باشد احتمالا اثبات توانایی برای اداره کشور هم برای احراز صلاحیت لازم است.

کدخدایی همچنین درباره راه‌های اثبات این توانایی گفت: معیار ما در درجه اول قانون و پس از آن سوابق افراد است. کسانی که خود را در معرض نامزدی قرار می‌دهند حتما سوابقی دارند و این سوابق باید بیانگر این توانایی‌ها باشد.

وی افزود: مقام معظم رهبری نیز این نکته را به درستی تأکید کردند که توانایی برای اداره کشور با سایر توانایی‌ها متفاوت است.

در حالی که ائتلاف ۱+۲، در ساعات گذشته با چراغ خاموش حرکت کرد و انتقادهای برخی از اصولگریان همچون باهنر و برخی از اعضای جامعه روحانیت را شنید، جبهه پایداری‌ها ضمن افزایش انتقاد خود به ائتلاف سه‌گانه، ابتدا از نهایی شدن لنکرانی به عنوان گزینه این جبهه خبر دادند؛ خبری که بلافاصله تکذیب شد و به جای باقری لنکرانی از یک فهرست پنج نفره بی‌نام و نشان سخن به میان آمد. تردیدی نیست که اعضای این جبهه دنبال افراد جدید و جویای نام هستند.

از دانشگاه شریف هم خبر رسیده که مراسم جبهه پایداری که ‌در این دانشگاه با نام بزرگداشت آیت‌الله خوشوقت صورت گرفته، اصولا میتینگ سیاسی بوده است و بیش از آنکه محلی برای بزرگداشت آن عالم ربانی باشد، به گفت‌وگوهای سیاسی سران این جبهه اختصاص یافته است. این روز‌ها همه به دنبال تقوا هستند؛ پس تقوا، تقوا و باز هم تقوا... .

اما این روز‌ها که حوادث کشور و دولت بحث‌هایی را به وجود آورده است، برخی رسانه‌ها با مرور منش رهبر انقلاب در حمایت از همه دولت‌ها تلاش کرده‌اند که نشان دهند حمایت رهبر انقلاب از همه دولت‌ها مداوم بوده و همچنین حمایت ایشان عمدتا از کار و جهت گیری بوده است نه حمایت افراد و اشخاص. مرور بخشی از حمایت‌های رهبر انقلاب از سه دولت اخیر نیز در فضای سیاسی کنونی کشور بسیار مفید است.

رهبر انقلاب بار‌ها در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی به راه‌های گوناگون به حمایت از وی و دولت وی پرداختند. نمونه:

دولت هاشمی رفسنجانی

در هشتم شهریور سال ۶۸، در شرایط حساس آن زمان، مقام معظم رهبری فرمودند: «رئیس جمهوری همانند آقای هاشمی رفسنجانی برای کشور، انقلاب و مردم ما حقیقتاً یک موهبت و نعمت الهی است و اطمینان دارم که مردم قدر این نعمت را می‌دانند و تاکنون وفاداری خود را به ایشان نشان داده‌اند».
 
یک سال بعد، در اول شهریور ۶۹، هاشمی رفسنجانی به پاس خدماتش در دوران جنگ تحمیلی از دستان رهبر انقلاب، نشان درجه یک فتح را دریافت می‌کند و دو سال بعد در مرداد ماه ۱۳۷۱، رهبر انقلاب، کابینه دولت هاشمی رفسنجانی را «مجموعه‌ای از عناصر مؤمن، صالح، بی‌توقع و خوش سابقه» خطاب می‌کنند.

ایشان همچنین در سال ۷۲ و در دیداری که با رئیس جمهور وقت، آقای هاشمی و وزرای دولت وی در هنگام شروع دوران دوم دولت سازندگی برگزار شد، در ابتدای سخن راجع به دولت وقت فرمودند: «لازم است به برادران عزیزمان، به خاطر شروع این مسؤولیت جدید و بسیار مهم، تبریک عرض کنم. اگر چه وقتى انسان این چهره‌هاى نورانىِ وزراىِ جمهورى اسلامى را مشاهده مى‌کند و نگاهى به طهارت و تقوا و خداترسى و دین باورى آن‌ها مى‌اندازد، احساس مى‌کند که این تبریک را باید به مردم گفت که بحمداللَّه مسؤولینى معتقد، متدیّن، علاقه‌مند به‌کار و عاشق به خدمت دارند‌».

دولت خاتمی:

سال ۷۶، سال بسیار جنجالی انتخابات برای ایران بود. در این سال، شمار آرای انتخاباتی شکست و خاتمی توانست با حذف رقبای خود به پاستور راه پیدا کند. پس از پیروزی سید محمد خاتمی، رهبر معظم انقلاب، پیروزی خاتمی را در انتخابات تبریک گفتند و تا آخر دوران ریاست جمهوری خاتمی، بار‌ها از وی تقدیر و تشکر کردند، به گونه‌ای که ایشان از افزایش صمیمیت بین خود و سید محمد خاتمی احساس رضایت می‌کردند.
 
در شهریور ۷۶ حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، در خصوص شعار «قانون گرایی» خاتمی فرمودند: «یکى از شعارهاى بسیار خوبِ جناب آقاى خاتمى که من از اوّلى که آن را از ایشان شنیدم واقعاً خدا را شکر کردم مسأله «قانونگرایى» بود. این حرف خیلى خوبى است و خوشبختانه این را شما بار‌ها تکرار کرده‏‌اید. تا لحظه آخر به این شعار تمسّک کنید و بدانید که قانونگرایى کار سختى هم هست اما با وجود سختی‌هایش در کوتاه مدّت و بلند مدّت فوایدش از بی‌قانونى بهتر است‌».
 
دو سال بعد، در شهریور ۷۸ رهبر معظم انقلاب، دولت خاتمی را «دولتى فعال و کوشنده» خطاب می‌کنند.

در سال ۸۱ مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور خاتمی و اعضای دولتش تأکید کردند: «اگر فرض کنیم کسی به خاطر اختلاف سلیقه یا اختلاف فکر یا برخی تحلیل‌ها و استنتاجهای سیاسی طبعاً غلط، آرزو کند دولت در کار خود موفّق نشود، یا در عمل برای عدم موفّقیت دولت کاری بکند و حرکتی انجام دهد، این به هیچ وجه پذیرفته نیست‌».

مقام معظم رهبری در سخنان خود در دیدار با دولت رئیس جمهور خاتمی در سال آخر مسند نشینی آن‌ها با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت خاتمی می‌فرمایند: «با تشکر صمیمانه از زحمات و تلاش‌های آقای خاتمی و همکاران ایشان در دولت در طول هشت سال گذشته بگویم که در این مدت کشور شاهد تلاش جدی، پرحجم و سخت دولتمردان بود که نتیجه آن پیشرفت‌های فراوان در عرصه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، علمی، فن آوری و خدمات است که این توفیقات از حافظه ملت ایران زدوده نخواهد شد و قطعا نزد خداوند متعال دارای پاداش و اجر خواهد بود‌».

رهبر معظم انقلاب اسلامى‏ در دهم مرداد ۱۳۸۴ در آخرین دیدار اعضاى هیأت دولت‏ سیدمحمد خاتمی در تقدیر از تلاش‌های سید محمد خاتمی، فرمودند: «لازم است از شخص جناب آقاى خاتمى هم صمیمانه تشکر کنم. این را به شما دوستان بگویم، به خود ایشان هم شاید بار‌ها گفته‌‏ام؛ در ‌هشت سالى که ما با ایشان به‏ طور مستمر و مداوم در ارتباط بودیم، رفاقت و صمیمیت ما با ایشان روزافزون بوده؛ خدا را شکر. الان پیوند عاطفى و محبت ‏آمیزى که بین بنده و آقاى خاتمى هست، از آنچه در هشت سال پیش بوده، بمراتب مستحکم‏‌تر است؛ و این ناشى از خصوصیاتى است که من در این مدت در ایشان حس کردم. تدین و پایبندى و نجابت و روحیه‏ نجیب ذاتىِ ایشان واقعاً جزو امتیازات و خصال برجسته در ایشان است. ایشان در این مدت تلاش متراکمى انجام دادند؛ ما شاهد بودیم و مى‏ دیدیم. در مقاطع زمانى مختلف، کشور و دولت و مسؤولان با حوادثى مواجه شدند، و ایشان در یکى از حساس‏‌ترین مراکز این مواجهه قرار داشتند و صبر و تحمل کردند؛ ان‏شاءاللَّه خداى متعال اجر این صبر و تحمل را خواهد داد».

 «در میان خصوصیات ایشان، اگر من بخواهم روى یکى از آن‌ها تکیه کنم، این است که ایشان در همه‏ این مدت، دشمنانى را که کمین کرده و خیز برداشته بودند، ناامید کردند. خیلى‏‌ها از سال ۷۶ ـ از اول تشکیل این دولت ـ می‌خواستند آقاى خاتمى را در موضع مقابله و مواجهه ‏ى با نظام قرار دهند؛ خیلى هم تلاش کردند؛ ما شاهد بودیم. البته ریشه و مبنا و سلسله‏ جنبان این تلاش‌ها در بیرون از این مرزهاست؛ منتها کسانى هم متأسفانه‌‌ همان انگیزه‏ هاى فاسد و پلید را در داخل انعکاس می‌دادند. خیلى تلاش کردند، اما آقاى خاتمى حقیقتاً مقاومت کردند. آن روزى که ایشان اعلام کردند وقتى می‌گویم «جامعه‏ ‌مدنى»، مراد من مدینةالنبى است ـ که اتفاقاً دیروز یا پریروز در یکى از صحبت‌های ایشان من این را خواندم ـ خیلى خلاف انتظار بعضی‌ها شد؛ لذا به ایشان حمله کردند و فشار آوردند.... من همیشه در این مدت شما‌ها را دعا کرده ‏ام. آقاى خاتمى را حداقل در هر شبانه‏ روز یک بار دعاکرده ‏ام؛ یعنى در تمام این مدت شاید هیچ شب و روزى نبوده که من شخص ایشان را دعا نکنم. بقیه‏ ى مسؤولان و دیگران را هم همیشه دعا کرده ‏ام و باز هم دعا خواهم کرد. دعا کنیم که خداى متعال این کشور و این ملت و این نظام را روزبه‏ روز به اهداف خودش نزدیک‌تر کند و اقتدارى را که شایسته‏ ى این کشور و این ملت است، به او ارزانى بدارد؛ و همین‏طور هم خواهد شد؛ این را من تردید ندارم‌».

‌دولت احمدی‌نژاد

مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات خود در دیدار با رئیس جمهور احمدی‌نژاد و مقامات ارشد دولت با تاکید بر اینکه «در جمع‌بندى نقاط قوّت و نقاط ضعف، وقتى ما نگاه می‌کنیم، ترجیح را به نقاط قوّت می‌دهیم»، درباره دولت فعلی فرمودند:» تلاش دولت در جهت ارتباط با مردم، تلاش فوق‌العاده‌ى کارى که خوشبختانه در دولت مشاهده می‌شود؛ این‌ها چیزهاى خوبى است».

ایشان دولت‌های نهم و دهم‌ها بار‌ها دولت پرکار، با پشتکار و خدوم معرفی کردند حتی در حالی که احمدی‌نژاد خانه نشین است، نه تنها از شخص احمدی‌نژاد حمایت می‌کنند، بلکه از خط او حمایت می‌کنند که همین باید ملاک باشد نه چیز دیگر:

«واقعاً در کشور دارد خدمت انجام می‌گیرد. هر جا خدمت باشد، هم مردم طرفدار هستند، هم رهبرى طرفدار است. ما که راجع به شخص قضاوت نمی‌کنیم؛ ما کار را، خط را، جهتگیرى را ملاک و معیار قرار می‌دهیم. آنجایى که کار و خدمت و تلاش هست، حمایت ما هست، حمایت مردم هست‌ و بحمداللَّه امروز کار دارد انجام می‌گیرد. مسئولین دولتى هم حقاً و انصافاً دارند تلاش می‌کنند؛ هم اعضاى دولت، هم بخصوص خود رئیس جمهور. این‌ها شب و روز ندارند؛ من مى‌بینم، من از نزدیک شاهدم».

 ایشان در شهریور ۸۷،‌ انطباق شعار‌ها و گفتمان دولت با شعار‌ها و گفتمان امام و انقلاب را «دومین خصوصیت» بسیار با ارزش ‌دولت عنوان کردند و فرمودند: عزت ملی و استقلال حقیقی از کارهای تحسین برانگیز دولت است.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر