بازدید 17900

جنگ در سوریه چند سال طول می‌کشد؟

با اعلام آمریکا مبنی بر قصد این کشور برای کمک‌های خاص به مخالفین دولت، این پرسش پیش آمده که آیا این کار، باعث سرعت گرفتن پایان جنگ در سوریه می‌شود یا آن که بر زمان آن می‌افزاید؟ پاسخ به این پرسش، احتمالا در یک اظهارنظر کیسینجر وزیر خارجه سابق آمریکا در مورد جنگ ایران و عراق نهفته است. «این خیلی بد است که هر دوی این کشور‌ها نمی‌توانند بازنده باشند».
کد خبر: ۳۰۵۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۳۲ 01 March 2013

دولت آمریکا قول داده ‌که راه را برای کمک بیشتر به شورشیان سوری باز کند، ولی نمی‌خواهد به آنها کمکی بکند که بر سرنوشت درگیری‌ها تأثیر قطعی بگذارد!

به گزارش «تابناک»،‌ دان مورفی نویسنده کریستین ساینس مونیتور تحلیل خود از رفتار آمریکا را با نقل جمله‌ای از هنری کیسینجر، وزیر خارجه سابق آمریکا آغاز می‌کند. ادعا می‌شود وی در مورد جنگ خونین ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ گفته است: «این خیلی بد است که هر دوی این کشور‌ها نمی‌توانند بازنده باشند».

هر چند موضع اعلامی آمریکا در مورد سوریه با این فکر فاصله بسیاری دارد، ‌نوع رفتار آمریکا در روزهای گذشته، بار دیگر سخنان کیسینجر را به ذهن متبادر می‌سازد.

پس از دو سال جنگ داخلی که شمار قربانیان آن نزدیک هفتاد هزار نفر ذکر می‌شود، شکاف عمیقی در جامعه سوریه بروز کرده است. نوع حمایت‌ها و مخالفت‌های داخلی در سوریه و نیز رفتار بازیگران خارجی تا اندازه بسیاری نشان‌دهنده یک تقابل مذهبی در صحنه سوریه است. اصلی‌ترین حامیان اسد در داخل این کشور، اقلیت علوی و مخالفین وی سنی‌ها هستند.

سر گرفتن مذاکره جدی بین طرفین در این وضعیت دشوار به نظر می‌رسد. جان کری وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در رم اعلام کرد، کشورش قصد دارد کمک‌های غیرکشنده ـ غذا، دارو و احتمالا تجهیزات ارتباطی ـ را ‌مستقیم در اختیار ارتش آزاد سوریه گذارد و شصت میلیون دلار نیز به شاخه سیاسی مخالفین دولت بپردازد.

هر چند در آغاز هفته، اعلام شده بود که این کمک‌ها احتمالا شامل آموزش نظامی مخالفین نیز خواهد شد، ‌فعلا در این باره تصمیمی گرفته نشده است. در روز بیست و پنجم فوریه، روزنامه نیویورک تایمز خبر داد که عربستان سعودی از ماه دسامبر، مستقیم به تحویل سلاح به مخالفین اقدام کرده است.

بنا بر خبر این روزنامه، سعودی‌ها حجم انبوهی اسلحه شامل مسلسل، تیربار، خمپاره و سایر تجهیزات نیروهای پیاده را از کرواسی خریداری کرده و آن‌ها را از راه اردن در اختیار مخالفیت دولت سوریه قرار داده‌اند. روزنامه آمریکایی مدعی است، بیشتر این تسلیحات به دست گروه‌های سکولار رسیده ‌و گروه‌هایی مانند جبهه‌النصره که در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار گرفته، نادیده گرفته شده‌اند.

عربستان و اردن نزدیک‌ترین متحدین نظامی عربی آمریکا هستند و هر دو به سلاح‌های آمریکا و اردن به کمک‌های نظامی آمریکا وابسته هستند و بنابراین، منطقی است که فرض شود این کار آن‌ها بدون مجوز ضمنی آمریکا صورت نگرفته است.

همه این کارها البته از دخالت گسترده ناتو و دیگران در لیبی در سال ۲۰۱۱ بسیار کمتر است که در آن سلاح و مربیان آموزشی به لیبی سرازیر شدند و قدرت هوایی ناتو راه را برای غلبه مخالفین بر قذافی هموار ساخت.

کار‌شناسان پیگیر درگیری‌ها در سوریه بنا به شواهد موجود، مدعی هستند از یک ماه و نیم پیش به این سو، سلاح‌های ساخت یوگسلاوی سابق و از جمله کرواسی نمود زیادی در دست مخالفین داشته ‌و راکت‌انداز‌ها و نارنجک‌اندازهای ساخت این کشور‌ها، نقش زیادی در تقویت مخالفین داشته ‌و بنا به این اطلاعات، یک بازیگر جدید با ورود به روند مسلح کردن مخالفین، آن‌ها را به طور جدی تقویت کرده است.

هر چند وزیر خارجه آمریکا در رم مدعی شد که با توجه به اخبار موجود، اقدامات انجام شده تأثیر جدی در توانایی رسیدن مخالفین به اهداف آن‌ها خواهد داشت، ولی احمد معاذ الخطیب از رهبران مخالفین به این معترض است که کشورهای حامی مخالفین به جای توجه به مسائل اصلی سوریه بر اندازه ریش مخالفین دولت متمرکز شده‌اند.

این سخن وی به این نکته اشاره دارد که گروه‌های وابسته به القاعده که در عراق مشکلات زیادی را برای آمریکا درست کردند، نقش پررنگی در درگیری‌ها با ارتش سوریه دارند و اگر روزی دولت اسد نباشد، ممکن است آن‌ها به قدرت برسند. این گروه‌ها هرچند با اسد می‌جنگند، ولی مورد اعتماد آمریکا نیستند.

به نظر می‌رسد، تیم اوباما به رهبری جان کری امید دارند که توازن قوای نظامی را در سوریه به گونه‌ای تغییر دهند که بشار اسد تحت تأثیر ترس به امتیاز دادن روی آورد و حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی وی دست از حمایت از وی بکشند. هر چند ایران تمایلی به‌‌ رها کردن متحد خود در منطقه ندارد، درباره روسیه این امکان هست.

آسوشیتدپرس گزارش داد، پوتین رئیس جمهور روسیه، امروز یک علامت از امکان فاصله گرفتن از اسد را نشان داده و در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با همتای فرانسوی خود گفته است: «ما باید به دیدگاه‌های شرکای خود در مورد برخی ابعاد این مسأله سخت توجه کنیم»؛ فرانسه یکی از حامیان اصلی کنار رفتن اسد از قدرت است.

آیا این جنگ و خسارات شدید آن ادامه پیدا می‌کند و همه سوری‌ها در آن بازنده خواهند شد‌ و یا روش به کار گرفته شده توسط آمریکا و عربستان به پایان سریع‌تر آن کمک خواهد کرد؟ گذر زمان به این پرسش‌ها پاسخ خواهد داد، ولی اکنون دو سال از آغاز ماجرا و پیش‌بینی‌های نادرست در مورد زمان پایان پذیرفتن آن گذشته است.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۴
انتشار یافته: ۲۱
همه ما میدانیم که این آشوب در سوریه هدف نهاییش ایران هست. اگر سوریه سقوط کند بعد این درگیری ها میره به عراق بعد اگر دولت مالکی هم از بین برود آشوب هست که به مرز های غربی ایران برسد. این هدفی هست که به وسیله عربستان و قطر و با چراغ سبز آمریکا داره دنبال میشه.باید به هر شکلی شده از دولت اسد حمایت کرد.متاسفانه دنیای امروز دنیا زور هست در اون کله دنیا زورگویان عالم نشستند و برای ملت ها برنامه ریزی میکنند یکی نیست از اقای کری بپرسه شما از کجا میدانی که همه ملت سوریه از نظام بشار اسد متنفر هستند؟؟ به هرحال این طرح ها هدف نهاییش کشاندن اشوب به سمت مرز های ایران هست باید خیلی مراقب بود.
سیاست امریکا اینه که هیچکس برنده نشه،تا هیچکدوم از طرفین درگیری که آسیب دیدن نتونن در مقابل امریکا کاری کنن
كاملا واضح است كه سياست آمريكا در زمينه سوريه تداوم جنگ با حفظ تعادل طرفين است.
ممنون.تحلیل جالبی بود
ممکن است منافع کوتاه مدت و میان مدت ایران در حمایت از نظام حاکم بر سوریه باشد ولی منافع بلند مدت ایران هرگز به سود دفاع از منافع اسد نیست، هیچ چیز بدتر ایز این نیست که ایران وارد یک جنگ مذهبی‌ شود و از آنطرف هم آمریکا، اروپا ، عربستان، ترکیه ، مصر حتّی اگر بخواهند توانائی عقب نشینی ندارند چون عقب نشینی آنها یعنی‌ پیروزی پوتین و روسیه که حتّی در جنگ سرد نتوانست پیروز شود، ادامه بون بست کنونی در سوریه فقط به نفع اسرائیل و روسیه است!، چه چیزی بهتر برای اسرائیل که ببیند دشمن‌ترین کشور همسایه آاش در گیر یک جنگ فرسایشی داخلی‌ شده و چه چیزی برای پوتین بهتر از اینکه منطقه نفت خیز خاورمیانه در تنش باشد و او براحتی تمام بازارهای صنعتی‌ نفت ایران در اروپا و چین را با نفت و گاز گران خود مال خود کند؟!
پاسخ ها
رضا.پ
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
سلام
عزیز ، جنگ رو وهابیون و سلفیون خیلی وقته شروع کردند ... کمی دور و اطرافتون رو نگاه کنید ... البته نمی شه گفت که وهابیون و سلفیون مذهبی دارند ... بلکه اونها گوش به فرمان چهارتا مفتی جیره خواره آل ثانی ، آل سعود و انگلیس و آمریکا هستند و عین آب خوردن فتوای کشتار می دهند !!!
امریکا واسراییل باعلم کردن القاعده دارند به ریش بلندایشان می خندند ولی گناه مردم بی
گناه چیست.
خاورميانه تا زماني كه نفت داره روي آرامش رو نخواهد ديد.جالبه كه همه درگيريهاي مذهبي يا اقلا اكثرش بين مسلمونها اتفاق ميفته گرچه نميشه نقش كشورهاي صنعتي رو اين ميون ناديده گرفت ولي بيشتر و بدتر از اون جهل و ناداني ملتها باعث بروز اين درگيريها ميشه جالبه كه برنده يا بازنده رو كسان ديگري تعيين ميكنند.كاش حواسمون جمع باشه و بازي نخوريم يعني ميشه؟
اگه اقای اسد بمونه جنگ ادامه پیدا میکنه مگر پیروز بشه اگه بره گروه ها سر اینکه کدوم گروه حکومت سوریه رو به دست بگیره شاید باز چند سالی تو سروکله هم بزنن.مردم مظلوم بدبخت هم یا کشته یا اواره یا فراری...خدا عاقبت ما مسلمونا رو بخیر کنه
سوریه استوار میماند واین بحرین وعربستان وقطر هستند که در آینده نزدیک غرق در آتش خواهند سوخت همچنانکه نامبارک وغزافی گوربگور شده درآتش خشم سوختند
مذاهب مردم سوریه با هم اختلاف و درگیری ندارند و اصولا این جنگ ، درگیری مذهبی نیست، اما مردم بر اساس نوع مذهب شان تقسیم بندی شده اند که با هم بجنگند. ...
قطعا تعدادی از نیروهای خارجی نظیر القاعده و نیروهای وحشی سلفی ها در سوریه حضور دارن در این شکی نیست اما بیشتر مخالفان مسلح از مرد خود سوریه هستن و هیچ حکومتی توان رویارویی با مردم خود را نداره اسد در نهایت سقوط خواهد کرد به نظر من ایران باید کمک کنه که اسد با حفظ جان از سوریه خارج بشه و یک انتخابات آزاد در سوریه برگزار بشه تا مردم خود آینده رو رقم بزنن در این صورت ایران در آینده سوریه سهمی از قدرت خواهد داشت و چه بسا بتونه منافع خود رو در سوریه حفظ بکنه
دفاع ما ازمقاومت است وما سر نوستمان به مقاومت بسته است نه به اسد بنابراین ما درطرف مخافان مقاومت قرار داریم نه مخالفان اسد
تحلیل مذهبی دادن ازدرگیری سوریه غاط است وما باید ابهام زدایی کنیم
تحليل صحيح و جالبي بود. به اميد نابودي تمام مستكبرين و مشركين عالم
نبرد بين حق و باطل هميشه بوده و خواهد بود مهم اين است كه حق راشناخت و از آن حمايت كرد، در قضيه سوريه نيز به وضوح روشن است كه هدف ساقط كردن محور مقاومت است كه مركز اين محور نيز ،ايران اسلامي است ولي دشمنان اسلام نمي دانند كه با اعمال خود اضمحلال خود را تسريع ميكنند و خداوند همواره يار و ياور مظلومان است مطئنيم ارامش به سوريه بازمي گردد.
همه اینها نهایتاٌتامین امنیت اسرائیل است
تا روزی که پول مفت نفت سعودی و قطر دست مزدوران امریکا و صهیونیستها هست دنیای اسلام روی خوش نخواهد دید. غربیها و اسرائیل برنامه میدند و ذلیلهای منطقه هم اجرا میکنند . کشتن زن و بچه سوریها به دست تروریستهای خونخوار فقط به نفع اسرائیله
جنگ در سوریه قطعا فرسایشی است.
القاعده در حال قتل عام مسلمونهاست . و تا روزی که داره مسلمونها را میکشه غربیها خیالشون راحته . بنابراین به نفع غربیهاست که القاعده تو سوریه بموئنه و بجنگه و تا ممکنه سوریه را ضعیف کنه که دیگه تهدید برا اسرائیل نباشه.
هدف ایران هست بفکر بشید
عربستان حواسش باشه یک روزی نوبت او هم میرسه صدام و امارات رو که یادتون هیت
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار