بازدید 28879

این هم از مشتریان پر و پا قرص نفت ایران!

پس از تحریم نفتی ایران، مشتریان آسیایی ـ که عمدتاً از اصلی‌ترین مشتریان نفتی ایران بوده و هستند ـ از تحریم‌های آمریکا با شرط کاهش واردات از ایران معاف شدند؛ اما گویا اکنون وضعیت تحریمی ایران، دستمایه‌ای برای این مشتریانی می‌شود که خواهان کاهش بهای در نفت ایران هستند؛ مشتریانی که اکنون پول نفت را نه به دلار که به پول محلی خود می‌پردازند.
کد خبر: ۲۹۲۵۲۹
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۶ 20 December 2012

پس از تحریم نفتی ایران، مشتریان آسیایی ـ که عمدتاً از اصلی‌ترین مشتریان نفتی ایران بوده و هستند ـ از تحریم‌های آمریکا با شرط کاهش واردات از ایران معاف شدند؛ اما گویا اکنون وضعیت تحریمی ایران، دستمایه‌ای برای این مشتریانی می‌شود که خواهان کاهش بهای در نفت ایران هستند؛ مشتریانی که اکنون پول نفت را نه به دلار که به پول محلی خود می‌پردازند.

به گزارش «تابناک»، دیروز خبرگزاری رویترز در مطلبی با نقل قول از یک منبع آگاه هندی اعلام کرد، هند در سال آینده می‌خواهد واردات نفت از ایران را کاهش دهد.

به ادعای رویترز، این منبع آگاه که نخواسته نامش فاش شود، اعلام کرده: در سال آینده، واردات نفت ما از ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. اگر ایران قیمت‌ها را کاهش ندهد، کاهش واردات حتی بیش از این نیز خواهد بود، زیرا هم‌اکنون پالایشگاه‌های هند مشکل نقدینگی اساسی دارند.

رویترز در ادامه گزارش خود یادآوری کرده است، هم‌اکنون پالایشگاه‌های هند در حال دریافت دستورالعمل‌هایی برای کاهش واردات از ایران در آغاز سال ۲۰۱۳ ـ که زمان شروع قراردادهای جدید است ـ هستند؛ اما کاهش واردات به دلیل هزینه‌های بالا، اجتناب‌ناپذیر است.

نکته مهم در گزارش رویترز ـ صرف‌نظر از موضوع کاهش واردات نفت از ایران ـ این است که بهانه کاهش واردات، این بار نه تحریم و فشار آمریکا بلکه هزینه و بهای بالای نفت ایران است.

توضیح آن که میزان تقاضای نفت در ماه و سال برای پالایشگاه‌های هر کشور مشخص است و این میزان تقاضا در تعیین میزان واردات نفت هر کشور تأثیرگذار است. هند نزدیک ۸۰ درصد نفت مورد نیاز خود، معادل ۳.‌۵ میلیون بشکه از تقاضای خود را از راه واردات تأمین می‌کند.
در نتیجه کاهش واردات هند از ایران، در صورت ثبات در تقاضای این کشور، به این معناست که این میزان کاهش، باید از جای دیگر و از سوی تولیدکننده دیگری تأمین شود.

با این تفسیر، گویا هند و پالایشگاه‌های این کشور به دنبال این هستند تا از شرایط تحریمی ایران سوءاستفاده کرده و نفت ایران را با بهای تخفیفی و ارزان‌تر از ارزش ذاتی آن خریداری کنند؛ کاری که «سینوپک چین» سال گذشته انجام داد و تحریم و از دست رفتن شماری از مشتریان نفتی ایران را دست‌آویزی برای دریافت نفت با بهای تخفیفی کرد.

باز هم جالب‌تر آن که اکنون چین و هند به دلیل تحریم‌های مالی ایران، پول نفت را یا با ارزهای محلی خود یعنی روپیه و یوان پرداخت و یا اقدام به تها‌تر نفت با دیگر کالاهای تولیدی خود می‌کنند! هم‌اکنون هر دو کشور، ایران را در فشار می‌گذارند تا نفت ایران را با بهایی پایین‌تر گرفته تا روپیه و یوان کمتری به ایران بدهکار باشند!

متأسفانه در این ماجرا، نباید چین و هند و دیگر کشور‌ها را ـ که رفتاری مشابه در پیش گرفته یا در آینده در پیش خواهند گرفت ـ مقصر بدانیم، بلکه مقصر اصلی رفتارهای خودمان است که با عدم کاربست مدیریت و دیپلماسی کارآمد، زمینه‌ را به گونه‌ای فراهم می‌کنیم که شاید سرانجام ناچار شویم، سرمایه‌های کشور را به حراج بگذاریم!

مسلماً هند و چین در راستای منافع اقتصادی و سیاسی خود در شرایطی که بحران جهانی دامن‌گیر اقتصاد بسیاری از کشور‌هاست، به دنبال سوءاستفاده از ایران و شرایط کشور هستند، ولی متأسفانه ما بیشتر ادامه خرید نفت این کشور‌ها از ایران را با سر و صدای بلند فریاد و از آن به شکست تحریم‌ها یاد می‌کنیم.

غافل از آنکه در حال حراج سرمایه‌های کشور و تقدیم آن‌ها به کشورهایی هستیم که اگر مثلاً عراق با پنجاه سنت کمتر از نفت ایران، نیاز آن‌ها را تأمین کنند، حتی یک ساعت هم برای قطع واردات از ایران شک نخواهند کرد! بی‌گمان، نباید در این شرایط، اسیر بهانه‌ها و دستاویزهای مشتریان نفتی کشور شد؛ بنابراین، مدیریت دستگاه دیپلماسی و مسئولان نفتی کشور باید هشیاری و ذکاوت را در برخورد با این موارد در دستور کار گذارند.

مسلماً شرایط کشور ایجاب می‌کند که همچنان درآمدهای نفتی کشور و مشتریان خود و موقعیت خود را به عنوان یکی از تولیدکنندگان قدر نفتی در سطح جهانی نگه داریم؛اما هیچ عقل سلیمی حراج سرمایه‌های کشور را برای رسیدن به این هدف تأیید نخواهد کرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸۹
انتشار یافته: ۲۳
به نظر من ما باید از این فرصت استفاده کنیم و مخازن بزرگ نفتی رو توی کشورمون درست کنیم (مثل امریکا و چین) و نفتمون رو برای سال های بعد ذخیره کنیم با این حرکت هم دهن کجی به تحریم ها کردیم هم برای نسل های آینده خودمون کاری کردیم. البته مسلماً این برنامه کوتاه مدت نخواهد بود اما باید استراتژی مسئولان کشور باشه.
پاسخ ها
احسان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
اخوی ما الآن نفت می‌خوریم و روزها را شب و شب ها را روز می‌کنیم و عمر می‌گذرانیم. اگه نفت رو ذخیره کنیم، پس اقتصاد از کجا تامیین بشود؟ فکر کنم ما رو با کشورهایی که اقتصادشون به صورت سالم از کار و فعالیت مردمشون تامین میشه اشتباه گرفتی
مجید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
کشورهایی که نفت ندارند و مدام در حال پیشرفت هستند الگو قرار بدید
پول نفت در حال حاظر بلای جان ملت ماست
ناشناس
| United States |
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
آخه کی گفته آمریکا نفت خودشو ذخیره کرده؟ پالایشگاهها و سکوهای نفتی آمریکا هم مثل سایر کشورها داره کار میکنه! بعدم در حال حاضر صحبت از میادین مشترک نفتی و گازیه که اگر ما برداشت نکنیم کشورهای همسایه سهم ما رم برداشت میکنن ... و البته این برنامه که میگید در صورت عملی بودنشم برای شرایط عادیه، نه وقتی که صندوق ذخیره ارزی خالیه و همینجوریشم کلی کسری بودجه داریم ...
گفته شما کاملا درست است ولی راهکار ارائه دهید. گفتن مشکل را که اغلب میدانیم
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
راهکار؟به کشاورزی اهمیت داده بشه. وقتی شکممون پر شد فکرمون کار میکنه. وقتی فکرمون کار کرد خودمون از نفت و آهن و طلا و... که داریم و خدارو شکر کم هم نیستن تولید محصول میکنیم. بعد کم کم مثل چین دنیا رو محتاج محصولات خودمون میکنیم و اونوقت ما هستیم که میتونیم بقیه رو تحریم کنیم نه بقیه مارو تحریم کنن. همش بخاطر بی برنامگی هست عزیزم. فقط همین.
alireza
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
خوب راست میگه تابی جون تو که استاد راه حل ارائه بده
در ضمن اگر سریعا یک تصمیم درست و عاقلانه گرفته نشود و مشتریان جهانی نفت با پیدا کردن فروشندگان جدید به جای ایران عادت کنند وضعیت بسیار بدتر از این خواهد شد و ای کاش قدری از آینده نگری و مصلحت اندیشی و واقع بینی این نویسنده در مسئولین و تصمیم گیران مملکت وجود داشت.
راه دیگه به ذهنت می رسه بگو! بابا خدا پدرشون رو بیامرزه اگه اونا نفت ما رو نمی خریدن الان اوضاع به مراتب بدتر بود.
پاسخ ها
کیان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
آنها از خداشونه نفت مفتی بخرن....... میدونی چیقدر به اقتصادشون کمک میکنه!؟..... آمریکا هوای همپیمان های خودشو داره و میدونه چیکار کنه که این کشوراحرف گوش کن آمریکا باشند
کمی بیندیشیم که چه شد مجبور به حراج سرمایه های این مرزوبوم شدیم . ایا ایندگان وتاریخ این بذل وبخشش را به فراموشی خواهند سپرد بایستی پاسخگو باشیم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
قربون تو
تابناک جان در دولت فعلی که هیچ امیدی به مدیریت صحیح دیپلماسی در حل وفصل مسایل سیاسی و اقتصادی نظیر همین بحران فروش نفت نیست.اندک امیدی داریم که در دولت بعدی مسایلی چون بحث هسته ای و تحریمهای اقتصادی با حفظ عزت و اقتدار مملکت به جای خوبی برسد.انشاالله
دستگاه دیپلماسی!!!!! هوشیاری و ذکاوت !!!!!!!
شیر که پیر میشه غورباقه هفت تیر میکشه
خوب هند و چین اگه این کار و بکنن به نفع خودششون و ملتشونه. خیلی هم منطقیه.اونها از وضعیتهای جهانی به نفع ملتشون استفاده خودشون رو می کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
آفرین برشما .حالا سیاسیون ما چکار میکنند تا بقول خودشان کم نیارن؟از جیب مردم و نسلهای آینده خراجیهای بی حد وحصرمیکنند
میدانم که این نظر هم چون سایر نظراتم دستخوش سانسور می شود...
این مشخص است که اینطور می شود و شد. تازه اول راه است. اگر بسرعت کاری نکنیم تمام ثروت مملکتمان را با دست خودمان تقدیم اجنبی می کنیم به ثمن بخث. خوب تحریمها همین را می خواهند دیگر!
بزودی طوری می شود که همین به اصطلاح دور زدن تحریمها هزینه اش از درامدمان بالاتر می رود و اینبار مجبور می شویم بخاطر حمایتهای سیاسی اندک میلیاردها دلار از حق این ملت را به اجنبی بدهیم تا فقط اجازه داشته باشیم سر پستمان تمانیم و بس.
بخدا این دور زدن تحریمها نیست.
اگر می خواهیم تحریمها را دور بزنیم باید کمی تعقل کنیم و بعد اکشن که تفکر ساعتی احسن من عباده سبعین سنه.
والله باید این دولت را برکنار کرد و وضعیت اضطراری اعلام کرد و زمام را به آرامی بدست افراد عاقل سپرد تا بتدریج مسائل را یکی پس از دیگری حل کنند و وقتی به شرایط پایدار رسیدیم آنوقت دوباره اوضاع را بتدریج از حالت اضطرار خارج کنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
عمر دولت که تمام شد . شما فکر میکنید دولت بعدی هم کاری از دستش بر میآید.؟
علی
| Malaysia |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
من می خواستم این نوشته اقا پیمان را نظر مثبت بدم دیدم فقط یک امتیاز مثبت می تونم بهش بدم در صورتی که این نوشته 1000 تا امتیاز داره
دوستان ما هم جای اونا باشیم همین کارو میکنیم در سیساست دوست و دشمن معنی نداره هرکس به فکر کسب منفعت بیشتر برای کشورش هست آلان ما باید از خودمون سوال کنیم آیا اعمال و رفتار ما منتهی به کسب منافع برای مملکت میشه ؟
نکته دیگر اینکه ما وقتی می گیم کشور دوست و برادر این چه معنی داره بفرض زمانیکه رییس جمهور اون کشور عوض بشه و رابطه اش با ما بد بشه اونوقت تمام اون ملت دیگه دوست و برادر ما نیستن؟ پس دقت کنیم و نگاه بدبینانه به هیچ کشوری نداشته باشیم قاعده این بازی اینه که هر دولتی به فکر منافع خودش هست . ضمنا اگر این روش و طرز فکر را برای خودمان می پسندیم برای دیگران هم باید بپسندیم وی هی نگیم بیگانگان و اجنبی و اینجور اصطلاحات (نگاه منفی به سایر کشورها)
تنها راه علاج این وضعیت ادامه هدفمندی یارانه ها ، جایگزینی درامدهای مالیاتی به جای درامدهای نفتی ، و عدم صادرات نفت خام و استفاده از نفت خام در داخل کشور و تبدیل ان به مواد پتروشیمی و فروش با ارزش افزوده است
مهم نیست!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس