بازدید 35444
آه و افسوس ایرانیان در بیست و سوم مرداد

استان چهاردهم را از ایران جدا کردند!

بیست‌و‌سوم مرداد برای مردم ایران از آذری و لر و کرد و بلوچ و عرب گرفته تا فارس و گیلکی و مازنی و بندری، روز تلخی است. در چنین روزی در سال ۱۳۵۰، تکه‌ای دیگر از وطن ایران جدا شد؛ استان چهاردهم آن زمان ایران در چنین روزی از مادر اصلی جدا و به کشوری تبدیل شد که اکنون حاکمانش تنها افتخارشان دشمنی با ایرانیان است. طنز ماجرا اینجاست که امروز سفیر بحرین که از ایران اخراج شده بود، به ایران بازگشت و کیست که نداند انتخاب امروز برای بازگشت سفیر بحرین به ایران به چه معناست!
کد خبر: ۲۶۵۲۷۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۴ 13 August 2012
بیست‌و‌سوم مرداد برای مردم ایران از ترک و لر و بلوچ و عرب گرفته تا گیلکی و مازنی و بندری، روز تلخی است. در چنین روزی در سال ۱۳۵۰، تکه‌ای دیگر از وطن ایران جدا شد؛ استان بحرین ایران در چنین روزی از مادر اصلی جدا و به کشور بحرین تبدیل شد.

بنا بر این گزارش، سازمان ملل متحد به درخواست شاه ایران، هیأتی را برای نظرسنجی درباره جدا شدن و یا نشدن بحرین از ایران رهسپار این استان ایران کرد، ولی این هیأت به جای نظرسنجی از مردم، از سران چند گروه خاص بحرینی نظرخواهی کرد و حکم به جدایی استان بحرین از ایران داد و مردمی که ریشه در این آب و خاک داشتند پیوند تاریخی خود را وطن دیرین خود از دست دادند .

به گزارش «تابناک»، اهمیت سیاسى ـ استراتژیک استان بحرین ایران در دهه ۱۹۶۰ افزایش یافت، به ویژه که شاه شاهد افزایش فعالیت‌‏هاى انقلابى اعراب در سواحل خلیج فارس در خلال سال‌‏هاى ۱۹۶۴- ۱۹۶۵ بود؛ اما حضور نظامى انگلیس در منطقه و نیز بندر عدن تا اندازه‌اى ترس شاه را کاهش می‌‏داد، ولى در نوامبر ۱۹۶۷، نیروهاى انگلیسى پیرو جنگ‌‏هاى داخلى یمن، از بندر استراتژیک عدن خارج و در بحرین مستقر شدند و بدین ترتیب، پس از عدن، مجمع ‌الجزایر بحرین به عنوان پایگاه مهم انگلستان در شرق سوئز و خلیج فارس مطرح شد.

مدتى بعد در ژانویه ۱۹۶۸، پس از اینکه انگلستان اعلام کرد، نیرو‌هایش را تا پایان سال ۱۹۷۱ از شرق سوئز بیرون خواهد برد، دولت ایران از این تصمیم استقبال کرد و اعلام نمود که از حق حاکمیت خود بر بحرین منصرف نشده است و سپس با طراحى و هدایت انگلستان، قرار شد فدراسیونى متشکل از 9 شیخ‌نشین جنوب خلیج فارس و از جمله بحرین در قالب یک کشور واحد پس از خروج نیروهاى انگلیسى از منطقه تشکیل شود، به ‏ویژه شیخ بحرین با ابراز ناخشنودى از مسأله خروج آتى نیروهاى انگلیسى و ادعاى مالکیت ایران بر بحرین، آن را یک مشکل امنیتى‏ براى آینده مجمع الجزایر دانست و بنابراین، حل این مشکل را پیوستن بحرین به فدراسیون یاد شده دانست.

در این میان، مذاکرات آشکار و پنهانى میان ایران، انگلستان، عربستان سعودى و آمریکا انجام مى‏گرفت و همین باعث شد تا ایران در مسأله بحرین کوتاه آمده و تا اندازه‏اى عقب‌نشینى سیاسى کند.

تصمیم شاه براى انصراف از ادعاى خود

محمدرضا شاه به منظور جلب دوستى کشورهاى محافظه‌‌کار عرب و در ضمن براى این‏ که بتواند بر سر جزایر مزبور با انگلیس چانه بزند، به یکباره و ناگهانى تصمیم خود را مبنى بر چشم‏‌پوشى از ادعاى دیرینه ایران بر بحرین اعلام نمود.

وى در یک کنفرانس مطبوعاتى ـ که در چهارم ژانویه ۱۹۶۹ (چهاردهم دى ۱۳۴۷) در دهلى‏ نو تشکیل شده بود ـ گفت: «اگر اهالى بحرین نمى‏خواهند به کشور من ملحق شوند، ایران ادعاى ارضى خود را در مورد این مجمع ‏الجزایر پس مى‏گیرد و خواسته اهالى بحرین را اگر از نظر بین‌الملل مورد قبول قرار مى‏‌گیرد، مى‌‏پذیرد».

نه ماه پس از مصاحبه دهلى نو، وى در زمستان سال ۱۳۴۸ (اوایل ۱۹۷۰) دوباره در مصاحبه‌اى خواستار حل مسأله بحرین از راه نظرسنجی مردم بحرین به طور رسمى، به وسیله سازمان ملل متحد شد، که سرانجام پیشنهاد رسمى شاه از راه گفت‏وگوهاى بعدى ایران با انگلستان و دبیرکل سازمان ملل (اوتانت) در اوایل سال ۱۹۷۰ به نتیجه نهایى رسید و ایران در تاریخ نهم مارس ۱۹۷۰ (نهم اسفند ۱۳۴۸) رسما مساعى جمیله دبیرکل سازمان ملل را براى استعلام نظرهاى واقعى مردم بحرین از طریق انتصاب یک نماینده ویژه خود براى انجام این مأموریت خواستار شد. (۹)

پس از این بیانات، دولت ایران از دبیر کل سازمان ملل متحد تقاضاى میانجی‌‏گرى کرده و اعلام نمود که نظر دبیرکل را مبنى بر اینکه به تصویب شوراى امنیت برسد، مى‌پذیرد.

اقدامات سازمان ملل متحد

انگلستان نیز در تاریخ بیستم مارس، موافقت رسمى خود را با انجام پیشنهاد دولت ایران به اوتانت، دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد و او نیز در‌‌ همان روز پس از مشورت با نمایندگان ایران و انگلستان اعلام کرد که او مساعى جمیله خود را انجام خواهد داد.

پیرو آن، دبیرکل سازمان ملل، شخص «ویتوریو گیچیاردى» (دیپلمات ایتالیایى) معاون دبیرکل و نیز مدیر کل دفتر اروپاى سازمان ملل در ژنو را به عنوان نماینده ویژه خود در کسب آرای مردم بحرین منصوب کرد؛ افزون بر این که وى از سوى ایران و انگلستان در راه انجام دادن مسئولیت خود و ابراز نظر و تصمیم نهایى‏‌اش درباره حل مسأله بحرین، اختیار تام گرفت.

نماینده ویژه دبیر کل در امور بحرین، در رأس یک هیأت پنج نفرى رهسپار این جزیره شد و از ۲۹ مارس تا ۱۸ آوریل ۱۹۷۰ به نظرخواهى گزینشى و گفت‌‏وگو با گروه‌‏هاى برگزیده سیاسى ـ اجتماعى بحرین پرداخت.

یادآوری این نکته ضرورى است که بر خلاف ادعاى برخى منابع خارجى، مبنى بر مراجعه به آرای عمومى و انتخابات عمومى، این امر درست نیست، بلکه به‌‌ همان روش محدود گزینشى یاد شده انجام گرفت.

گیچیاردى داده‌‏‌ها و نتایج به دست آمده را در گزارشى به دبیرکل تسلیم کرد تا بر پایه آن تصمیم نهایى درباره سرنوشت استان بحرین گرفته شود. گزارش یاد شده از سوى دبیر کل به شوراى امنیت ارجاع شد و شوراى امنیت نیز با استناد به نتیجه‌گیرى نهایى گزارش تدوین شده، مفاد آن را راجع به استقلال بحرین و جدایى ‏آن از خاک ایران در تاریخ سی‌ام آوریل ۱۹۷۰ تأیید و تصویب کرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۹۵
انتشار یافته: ۱۸
اون وقت این همه از انگلیس و امریکایی صفت دم بزنید.
بابا به پیر به پیغمبر اینا برای مصلحت ما کاری نمی کنند.
به خدا جا داره برای این مصیبت سینه چاک بدمم.
ایییییییییییییییییییییییییییییییی خدا
همانطور كه هنگ كنگ دوباره به چين ملحق شد، اگر ما هم از نظر اقتصادي، اجتماعي، سياسي و... قدرتمند و شكوفا شويم، پاره هاي تن وطن دوباره به سرزمين اصلي خواهند پيوست.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۳
برادر شما خواب تشریف داری طبق قانون سازمان ملل هنگ کنگ قراره تا سال 2015 استقلال پیدا کنه و یک کشور جدا بشه
نام همه خیانت پیشه ها به اب وخاک وعرض ایران در تاریخ ضبط است.چه انهاییکه مسبب جدایئ استانهای شمالی وچه این شاه شاهان.خداوند همه انها را مورد لعن ابدی خود قرار دهد
خوب کاری نداره . وزارت امور خارجه بیانیه بده و ورود سفیر بحرین رو به مام میهن ( وطن اصلی) تبریک بگه تا از این کارا نکنن
ننگ بر حاکمان مجری نسخه های انگلیسی در تجزیه ایران و لعنت بر استعمار پیر که زخمهای ماندگارش بر تن میهن هنوز ملتهب است
حالا که ال سعود قصد الحاق بحرین به عربستان را دارند.در صورت انجام ان تمام قرارداد های استقلال بحرین ملقی می گردد و ایران می تواند اقدام به بارگشت این جزیره به سرزمین مادری کند.
پاسخ ها
محمد ج
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۳
ولی این رو به کسی نگو که اونا نفهمن، بین خودمون بمونه، بعدا رو کنیم، باشه؟
در اینکه بحرین عاقبت باید به مام وطن بپیوندد شکی نیست. ولی چرا همین رفتار را در مورد تکه های جدا شده ایران در عهدنامه های گلستان و ترکمنچای بسط نمیدهید؟
ربط جدا شدن آذربایجان از ایران با برگشت سفیر بحرین چه ربطی به هم دارند؟! واقعا این هم شد تحلیل؟!!
بس کنید یک زمان هم تا اتن و دهلی متعلق به ما بود فکر حال و اینده باشید
بازم بحرین مال ماست قسمتی از ایران است وبازهم به دامن ایران برمیگرده قصه نخورید انشاالله روز میرسه که استاندار ریاض هم از صرف رییس جمهور ایران منصوب میشه میگی نه نگاه کن ببین
اگر بحرین به عربستان ملحق بشه باید از غصه سکته کرد و مرد. در ضمن اونایی که سنگ آمریکا و انگلیس رو به سینه می زنن بفرمایننن. بابا چقد سند باید اورد تا این دسته قبول بکنن که انگلیس همیشه به فکر منافع خودش بوده. هر وقت هم ببینه که منافعش تو خطره میزنه تو گوش ما. زمان شاه و انقلاب هم نداره. همیشه اینطوریه. ای خدا...
کار شاه خائن رو مقایسه کنید با کار امام خمینی (ره)
شاه تسلیم خواسته ی یک کشور شد و بحرین رو پرت داد
امام تسلیم خواسته تمام دنیا نشد و خرمشهر را پس گرفت (امام هم می تونست خرمشهر رو به عراق واگذار کنه و دشمنی دنیا با ایران را تموم کنه)
تابناک یه سوال:
یعنی میشه از نظر حقوقی کاری کرد که دوباره برگرده وجزو خاکمون بشه؟
این فقط یکی از خباثتهای غرب است ، اگر تابناک واقعا میهن پرست است هر روز فقط یکی از خباثتهای غرب را در این سایت بگذارد.
ضمنا مخاطبتان هم دو چندان میشود
این هم از خیانت ها و بی عرضگی شاه بود، قابل توجه اونایی که هی از شاه دم می زنن، در اوج قدرت نظامی منطقه بودن اینقدر بی عرضگی از خودش نشون داد

اگه بحرین مال بود یعنی دو طرف تنگه هرمز و خلیج فارس مال ما بود، یعنی استراتژیک ترین نقطه دنیا.
اللهم العن آل خلیفه الی یوم القیامه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل