بازدید 21930
واشنگتن پست:

طرح جامع مذاکرات هسته‌ای ایران تدوین شد

در آستانه ادامه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5، گمانه‌زنی‌ها درباره ویژگی‌های یک توافق احتمالی میان دو طرف، بار دیگر به بالاترین تحلیل‌های مطبوعات جهانی بازگشته است. در آخرین مورد از این دست، روزنامه «واشنگتن پست» از تهیه طرحی جامع در این رابطه از سوی «بنیاد کارنگی» خبر داده است.
کد خبر: ۲۴۴۱۴۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۲ 12 May 2012
در آستانه ادامه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5، گمانه‌زنی‌ها درباره ویژگی‌های یک توافق احتمالی میان دو طرف، بار دیگر به بالاترین تحلیل‌های مطبوعات جهانی بازگشته است. در آخرین مورد از این دست، روزنامه «واشنگتن پست» از تهیه طرحی جامع در این رابطه از سوی «بنیاد کارنگی» خبر داده است.

به گزارش «تابناک»، پیش فرض این طرح، پذیرش این موضوع است که دو طرف در مذاکرات، بر غنی‌سازی با درصد پایین در ایران، توقف غنی‌سازی 20 درصدی و خارج کردن ذخایر اورانیوم با غنای بالا از ایران توافق دارند؛ مواردی که پیش از این چندین بار مورد اشاره مقامات دو طرف قرار گرفته است.

به نوشته «واشنگتن پست»، اکنون بحث اصلی بر سر اقدامات اعتمادسازی است که باید از سوی هر یک از دو طرف انجام گیرد. با توجه به بدگمانی‌‌های موجود در هر دو طرف که به واسطه سابقه مذاکرات پیشین درست شده، تهیه طرحی جامع در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد.

بنابراین، «بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی» اقدام به تهیه چهارچوبی برای مذاکرات آتی کرده است. در گزارش واشنگتن پست آمده که تهیه کنندگان این طرح، برای انجام کار خود گفت‌وگوهایی با متخصصان آمریکایی و ایرانی نیز داشته‌اند.

ایده بنیادی طرح کارنگی، ایجاد یک «دیوار آتشین» یا مرزی سفت و سخت میان برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و برنامه ساخت سلاح هسته‌ای است. ایران می‌تواند مورد نخست را در اختیار داشته و به پیش ببرد؛ اما مورد دوم چیزی است که ایران نباید به سمت آن حرکت کند.

بنا بر این گزارش، مبنای تدوین این طرح و مرزبندی یاد شده، فتوای رهبر ایران مبنی بر ممنوعیت تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای و همچنین پیام‌های رد و بدل شده میان دو طرف پیش از مذاکرات است.

در بیان جزيیات بیشتر این طرح، اشاره شده که برای عینی‌تر شدن مرزبندی نامبرده، یک سیستم قرمز، زرد، سبز، یا اصطلاحاً «چراغ راهنمای هسته‌ای» طراحی خواهد شد.

فعالیت‌های واقع در محدوده سبز، موارد پذیرفته هستند که شامل ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای، رآکتورهای تحقیقاتی پزشکی و تحقیقات علمی است.

فعالیت‌های ممنوعه یا قرمز، مواردی هستند که مستقیم به تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای مربوط می‌شوند؛ از قبیل تولید کلاهک هسته‌ای و خرید آیتم‌های قابل بهره‌برداری در ساخت و تست بمب‌های هسته‌ای.

اما بخش زرد، چالش برانگیزترین بخش به شمار می‌رود، زیرا شامل فعالیت‌هایی است که می‌تواند استفاده‌ای دوگانه داشته باشد. بر همین اساس، «دیوار آتشین» باید به دقت طراحی شود؛ بنابراین، احتمالاً تنها حد مشخصی از غنی‌سازی مجاز شمرده خواهد شد که زیر 5 درصد خواهد بود. در همین چهارچوب، کاربرد «تفنگ نوترونی» که ممکن است در تهیه بمب مورد استفاده قرار گیرد، ممنوع خواهد شد؛ البته در مواردی از قبیل استخراج نفت، این امر مجاز خواهد بود.

در بخشی دیگر از این طرح آمده که هر گونه کاهش واقعی تنش‌ها با ایران، نیازمند شفافیت بیشتر درباره فعالیت‌های گذشته و حال است، به گونه‌ای که هر یک از طرفین اطمینان یابد که فریب داده نمی‌شود و امنیت بنیادینش در معرض خطر قرار نمی‌گیرد.

به گفته تدوین کنندگان این طرح، این رویکرد نوعی بازی با حاصل جمع صفر نیست و نیازمند تعهدات و امتیازاتی از سوی هر دو طرف است. همچنین این طرح با تعریف فعالیت‌هایی که بخشی از تولید سلاح هسته‌ای به شمار می‌روند، می‌تواند جای خالی موجود در معاهده منع گسترش سلاح هسته‌ای را پر کرده و در دیگر کشورها نیز به کار برده شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۴
انتشار یافته: ۳۵
به نظر منطقي مياد
هرچند بايدتوجه داشته باشيم تبعات درازمدت طرح كارنگي برايمان چه خواهد بود ومهمتر از همه لغو هرچه سريعتر تحريمها و عادي سازي روابط با همه كشورها بايد در دستور كارفوري قرارداشته باشد
حالا این وسط چی به ایران میرسه ؟ آبنبات ؟!
داریم از گرسنگی میمریم انرژی هسته ای به چه کارمون میاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
شما احتمالاً اشتهات زیاده واسه همین احساس گشنگی می کنی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
خيلي از قافله عقبي. اگر بهانه انرژي هسته اي نباشد غربيها با بهانه ديگري شما را با گرسنگي مي كشند. مسئله چيز ديگري است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
داري از گرسنگي ميميري پاي اينترنت چه کار مي کني ؟
احمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
دوس داری مثل عربای حاشیه خلیج باشی؟ اونا شکمشون همیشه سیره چون خوش خدمتی میکنن برا غرب
خوب اینایی که گفتید درست. اونوقت تعهدات غرب چیه؟
فقط مذاکرات باید بر حول ان پی تی انجام شود. مانند تمام اعضا دیگر. حقوق ملت رو با مذاکرات پایمال نکنید. شاید در آینده نزدیک، برای مثلا درمان برخی بیماری ها نیاز به اورانیوم 40 درصد باشد.
کشور ما به عنوان عضوی از آژانس باید از حقوق آن نیز برخوردار شود.

اگر اروپایی ها قبل از مذاکرات بغداد میگویند که ایران باید بصورت کامل غنی سازی را کنار بگذارد، خواسته حداکثریشان را مطرح میکنند تا در مذاکرات همون 3.5 درصد رو بپذیرند. اینطور صحبت کردن نوعی سیاسی کاری است.
باید مسولان توجه کنند که اتحادیه اروپا با اون همه کشور و آمریکا، حرف هایشان را یکی کردن، چرا صحبت های مسئولان کشور یکی نیست؟ چرا هر کس یه حرفی میزنه؟ یه روز سفیر ایران در ... یه روز نماینده ... و ....
یعنی قرارداد یا توافقنامه ترکمنچای
من واسم سواله: چرا وقتي يه كشور ميتونه تا مثلا 90% اورانيوم غني كنه، نبايد اين كارو بكنه؟
مثلا آيا آمريكا حاضر هست بخاطر دل مردم ايران ديگه اورانيوم غني نكنه يا مثلا فقط تا 5% غني كنه؟ اصلا غني سازي رو نگيم، حاضر هست فقط ديگه بمب اتم رو نسازه؟
پس چرا ما براي دل آقايون بايد ملتمون رو از علوم مختلف محروم كنيم؟ اين چه روابطيه كه قراره در اون بجاي پيشرفت مردممون، باعث محروميت بيشترمون بشه؟ به نظر شما ايا اين عاقلانه هست؟
آنوقت اون چه کار میکنند؟
به امید سربلندی ایران عزیز
مگر بازی شطرنجه ما به بن بست رسیدیم که نتوانیم از حق مسلم خود دفاع کنیم چه توافقی می خواهند بکنند؟
خوبه
سلام
نكته جالب اينجاست كه كل موضوع محدوديتها و تعهدات ايران است
چيزي از تعهدات غرب بيان نمي شود!
نخبگان و دست اندركاران هم كه چيزي نمي نويسند!
پدرمون دراومد اینقدر فشار و تحریم
آخرش هم پذیرش خواسته های آنها برای عدم غنی سازی . به خدا اگر طرف ایرانی قبول کند نسبت به قطره قطره خون شهدا و عرق خستگی مردم مسئول و مدیون است
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
چرا منفی میدین بی غیرتا. فکر کنید یکی میاد تو خونتون، به خانوادتون تجاوز میکنه، براتون حدود تعیین میکنه در صورتی که خودش هرکاری دلش میخواد بکنه رو میکنه و شما حق حرف زدن ندارید چون اگر حرف بزنید گرسنه نگهتون میدارن. بخدا این عین زندگی با ذلته.
اون آقا رضا اولي كه گفته " داريم از گرسنگش مي ميريم و.... " . برادر من مشكل جنابعالي پرخوري مزمن است و وحشت از گرسنگي توهمه برادر .
باسلام:انرژی هسته ای باید برای ما قدرت بازدارندگی داشته باشد.واین با فتوی رهبری منافاتی ندارد.هر قرار دادی که این حق را به ما ندهد باطل است.تا آخرش می ایستیم.
خدا كند زود تر دست از سر ما بر دارند كه فكر نمي كنم چون پاي نفت زياد كشور ايران در ميان است
باسمه تعالي
سلام عليكم
آقا رضا دست از تنبلي بردار برو كار كن از گرسنگي نميميري. ايران بايد بزرگترين قدرت نظامي- اقتصادي منطقه و حتي جهان بشه تا اسلام به ايران همانطور كه در خيلي از ادوار تاريخ افتخار كرده و مايه سربلندي اسلام شده باز هم افتخار كنه.
اگر رابطه با دنیا داشته باشیم مخصوصا غرب و امریکا.و دنیا بتونه اعتماد کنه مشکل غنی سازی در صدی رو حل خواهد شدو مثل خیلی از کشورها میتونیم غنی سازی کنیم .کافیست یک قدمی برداریم
این بود شهروند درجه یک بودن و این همه سال بدبختی کشیدن .نسلهای اینده چی میگن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//
با دو سه سال مصالحه همه چیز تمام نمی شود مجدد می توان کارهایی کرد
به نظر من توافقی صورت نمیگیرد چون در غیر این صورت تمام کشورهای منطقه هم از پایداری ایران درس گرفته و به سوی انرزی هسته ای گام برمیدارند و این موضوع به رقابت خطرناک تسلیحات هسته ای منجر میشود و همچنین گروه های حامی ایران در منطقه هم قدرت بیشتری گرفته و در راه مبارزه با رزیم اسراییل جدی تر میشوند و لابی صهیونیستی از این موضع به شدت هراس دارد
پذيرش غني سازي زير 20% براي ما شكست است.
خب اینا که گفتن تماما خط قرمزایی رو برا ایران مشخص کردن .
غنی سازی زیر 5 % .
خریداری نکردن تفنگ نوترونی و ...
حالا تعهدات اونا چیه ؟
حتی حاضر نیستن تحریم ها علیه ایران رو کم منن اون موقع فقط تز ما می خوان که فلان نکنید بی سان نکنید .
هدف اونا (غرب) از پای میز نشستن با ایران هیچوقت مذاکره نبوده، اونا دنبال بهونه می گردن برا توجیه حمله به ایران. میگی نه؟ نتیجه مذاکرات بغداد رو ببین. به نظر من یکبار برا همیشه باید جلوی غرب وایستیم. اگر جنگی بشه ما پیروزیم انشالله.
پاسخ ها
amir
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
خیلی را حت از جنگ حرف میزنی
مگر ان پی تی قانون ندارد .چرا با ما با برابر این قانون عمل نمیکنند .یقین داشته باشید بر فرض محال در صورتیکه توافقی صورت گیرد بندهائی از توافق نامه عملیاتی می شود که به ضرر ما باشد در توافق به جائی نمیرسیم مگر اینکه از اصولمان بگذریم آمریکا میخواهد ما با این اصول نباشیم . در راهی که ما قرار داریم پا پیروزی است یا سازش وشکست راه سوم ندارد البته سه اصل عزت حکمت مصلحت هم باید در نظر داشته باشیم
امضا كنيد بره ديگه.خفمون كرديد.دلار 1900 تومني كم نبود.تازه از اول تيرم بقيه ش شروع ميشه.رشد تركيه هم نگاه كنيد
من حاضرم از گرسنگی بمیرم ولی ذلتی که غرب می خواد بر ما تحمیل کنه رو نمی پذیرم ما اگه بمب اتم هم داشته باشیم حقمونه که امریکا ده هزار بمب اتم داره امریکا قدرت رو تو بمب اتم می بینه ما اگه بمب اتم داشتیم قطعا امریکا اینقدر جرئت فشار وارد کردن بر ما رو نداشت ما هم طور دیگه ای حرف می زدیم
همه اینایی که گفته که میشه قدم ایران. قدم اونا چیه این وسط؟؟
ببينيد عزيزان - تو اين مذاكرات هدف ما بايد اول اين باشه كه تعهد غير قابل بازگشت ندهيم و ثانياً تحريم ها لغو بشوند. قرار داد هايي مثل تركمنچاي بازگشت ناپذيرند اما توقف غني سازي اورانيوم برگشت پذيرند. مهم اينست كه راه پيشرفت كشور از نظر اقتصادي فراهم شود. وقتي ايران از نظر اقتصادي در جهان تاثير زيادي داشته باشد اونوقت مي توانيم زير تمام اين قرار داد هاي محدود كننده بزنيم اما الان ...
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی